• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İcra durumunda polisler kapıyı çilingirle açabilir mi? Avukat arkadaşlar yardım eder misiniz?

Yasal olarak size bu şekilde mesaj atamazlar. Hatta şikayet etmeniz dava açmanız durumunda tazminat bile kazanabilirsiniz. Bağlı olduğu baroya ve savcılığa bu sms le gidip dilekçe verin. Onlar zaten sizi yönlendirecekler.

Haciz kısmına gelince borçlu kişi haciz esnasında evinde değilse polis, çilingir ve icra memuruyla beraber kapıyı açabilir. Evde alınabilecek eşyalar beyaz eşya ve elektronik eşyalar. Beyaz eşyalar da ise birden fazla olması gerekiyor. Evden mal kaldırılabilir ama satışı mümkün değil gibi bişey artık. Ayrıca mal kaldırıldı varsayalım size zabıttan bir örnek bırakmak zorunda icra memuru.

Bence şikayet yoluna gidin. KVKK nu çıktıktan sonra bu şekilde sms ler vs durmuştu. Demek ki halen yapan avukatlar var.
Öyle mi dersiniz, korkutma amaçlı mı gönderilmiştir acaba.

aile bıreylerının yasamı ıcın luzum olan seylerı almıyorlar

ılk etapda gelır esya tespıt yapar odalara bakarlar yazarlar cızerler falan kac tv var kac buzdolabı var onları kaydederler

Bugün avukattan bir mesaj geldi. Aşağıya kopyalıyorum.
"SAYIN xxxxxx AKBANK T. A.S 'ye olan icra takibindeki borclariniza odeme yapmadiginizdan dolayi ( 25 ARALIK 2020 TARIHINE KADAR ODEME YAPILMAZ ISE ) adresinize haciz ve muhafaza islemi yapilacaktir. Kapiniz kapali dahi olsa polis nezaretinde, cilingir marifetiyle actirilarak gerekli islem yapilacaktir. Adiniza kayitli tum tasinir-tasinmaz mallariniza, varsa maasiniza haciz islemi uygulanacaktir."
Merak ettiğim kapıyı açmayınca açıp eşyaları götürme hakları var mı?
Götürebilecekleri eşyalar neler?
Ben eşyadan çok çocuklarımın bu durumdan etkilenmesinden korkuyorum.
gerçekten kapıyı açıp eşyaları götürme hakları var mı? Avukat arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
Allah kolaylık versin şu zor günlerde herkes çok güzel ahkam kesiyo da insan halinden anlayan yok.

İşte alamazlar demek istiyorum. İcra işleri çok zorlaştı. Bizim kapımıza gelip alamayacaklarını bildikleri için içeri bile girmeyip "lütfen en kısa sürede borcunuzu ödeyin" minvalinde konuşup gidiyorlardı.
Eskiden öyle değildi, teyzemin evine icra gelmişti ne var ne yok herşeylerini almışlardı.

hukuk burosunun adı ne sourcum?
e devletten baktın mı davanız falan var mıymış?
kardeşimi de surekli taciz eden bir numara var böyle hukuk burosu vs diye.
Evet bu borcu biliyoruz malesef. Kredi borcu, eşimin iflas ettiği dönemden kalma. Hukuk bürosunun adı eyüboğlu.

alıntı :
Eve gelen icrada neler alınır sorusuna şu şekilde cevap verebiliriz:Borçlunun ve evde birlikte yaşadığı diğer kişilerin yaşamlarını sürdürebilmesi için gerekli olan eşyaların haczi yapılamıyor. Bu nedenle borçlu ve aile bireyleri için gerekli olan eşyaların lüzumlu olup olmadığının tespitinin yapılması gerekiyor. Borçlunun evdeki kilitli yerleri açmaması, göstermemesi durumunda zor kullanılabiliyor.

İcra memurları tarafından yapılan tespit sonucunda koltuk takımı, buzdolabı, çamaşır makinası, bulaşık makinası, fırın, halı vb. gibi ev eşyaları gerekli eşya olup, haczedilemiyor. Fiyatı yüksek, muhafaza ve paraya çevrilmesi kolay, alıcısı bulunabilecek olan LCD, Plazma TV, kurutma makinası gibi eşyalar, haczedilebiliyor.

Ayrıca İcra ve İflas Kanununda yapılan düzenlemeyle lüzumlu eşya olup aynı eşyadan iki tane varsa haczedilebiliyor.Örneğin iki tane buzdolabı,iki tane çamaşır makinası vb. gibi sayısı yüksek olan eşyaların haczi yapılıyor.

aile bıreylerının yasamı ıcın luzum olan seylerı almıyorlar

ılk etapda gelır esya tespıt yapar odalara bakarlar yazarlar cızerler falan kac tv var kac buzdolabı var onları kaydederler
Ya evde alinacak birsey yok zaten. Derdim eşya da değil, hayattan bezmişim zaten beyaz eşyalar gitmiş umurumda olmaz. Sadece çocuklar korkar diye tedirginim. Hani kapıyi duymayız filan açıp girilmesi beni çok rahatsız etti.

HACİZ EDİLEMEYECEK EŞYALAR

-Evde bulunan tek buzdolabı, televizyon, bilgisayar, koltuk takımı vs. gibi ailenin yaşamı için gerekli olan eşyalar haczedilemez.

-Evde lüks niyetinde bulunan aksesuar eşyalar her zaman haczedilebilir, öyle ki üzerinizde o an bulunan altın bir bilezik dahi icra memuru tarafından çıkarttırılarak istenir.

-Evde bulunan nakit para haczedilir.

evet açtırabilirler. Avukat arkadaşım var bir kaç kez anlattığı olaylarda polis nezaretinde çilingire açtırdıklarını söylemişti eminim. Hatta polislerin yakalarında kamera oluyor haciz anını vs kameraya çekiyorlarmış.

Benimde kredi borcum var bu mesaj geldikten birkaç ay sonra kaç defa aradılar ettiler üstünden bayağı zaman geçti 2 kere tebligat geldi muhtara teslim edildi icra için gelmediler ve e-devlette daha yeni dosya açıldi

alıntı :
Eve gelen icrada neler alınır sorusuna şu şekilde cevap verebiliriz:Borçlunun ve evde birlikte yaşadığı diğer kişilerin yaşamlarını sürdürebilmesi için gerekli olan eşyaların haczi yapılamıyor. Bu nedenle borçlu ve aile bireyleri için gerekli olan eşyaların lüzumlu olup olmadığının tespitinin yapılması gerekiyor. Borçlunun evdeki kilitli yerleri açmaması, göstermemesi durumunda zor kullanılabiliyor.

İcra memurları tarafından yapılan tespit sonucunda koltuk takımı, buzdolabı, çamaşır makinası, bulaşık makinası, fırın, halı vb. gibi ev eşyaları gerekli eşya olup, haczedilemiyor. Fiyatı yüksek, muhafaza ve paraya çevrilmesi kolay, alıcısı bulunabilecek olan LCD, Plazma TV, kurutma makinası gibi eşyalar, haczedilebiliyor.

Ayrıca İcra ve İflas Kanununda yapılan düzenlemeyle lüzumlu eşya olup aynı eşyadan iki tane varsa haczedilebiliyor.Örneğin iki tane buzdolabı,iki tane çamaşır makinası vb. gibi sayısı yüksek olan eşyaların haczi yapılıyor.
Çok teşekkürler, bu durumda sadece tv yi alabilirler.

Benimde kredi borcum var bu mesaj geldikten birkaç ay sonra kaç defa aradılar ettiler üstünden bayağı zaman geçti 2 kere tebligat geldi muhtara teslim edildi icra için gelmediler ve e-devlette daha yeni dosya açıldi
Bu kadaar zaman da faiz islsmedi mi peki.. yani mantiken cogalmadan odense daha iyi degil mi taksitlendidme yapmak

Avukati arayip taksitlendirme yaptirin.. mumkunse godin icra dairesine itiraz edin dicem de borclusun sonucta neyine itiraz edicen..
Güldüm mesajınıza :) yani neye itiraz edelim, uzatmaları oynuyoruz işte.

2 kere teblıgat gelmıs elı kulagındadır dırekt ıcraya gelmelerı an meselesı
gorusup taksıtlendırme yapsanız ısınız daha kolay olur boyle bekletıp uzakttıkca borcunuz artıyor sızın aleyhınıze gecen zaman

Total borç tutarı nedir peki? Yüklü bir mebla mı? İnşallah Allah selamete çıkarır

Back