İçişleri Bakanı Efkan Ala: Cizre'de operasyonlar bitti

İnşaallah,herşeyin sonu vardır.bu katil sürüsü de bitecek birgün
bir gün evet yada böyle süre gideb bir yılan hikayesi olmaya devam edecek,inşallah biter erkek kardeşim küçüktü korkardık bi gün asker olur doğuya gider diye neyse okudu şansa ankarada yaptı,şimdi kendi çocuğum var,allah sebeb olanların sebebi olsun onlarında içi yansın

Oradaki halka acimiyorsun, cunki onlarin hepsi senin gozunde zaten terorist. Oyle ise hepsi acilar icinde kivranarak olse bir gram icin yanmaz di mi.. Ne yapalim? Senin icin sogusun diye hepsinin, butun Guneydogu halkinin ustune benzin dokup yakalim mi? Afganistanda su Kuran yaktigi iddiasi ile bir kisim halkin ofkesini bu kadar cekmis, linc edilmis, yakilmis, polislerin de olayi seyrettigi olayda oldugu gibi:

Dunyada caniler niye cogaldi diye soruyorsunuz.. Sormayin.. Donup kendi icinize bakin.. Hukukun ve insan haklarinin yok sayildigi, vicdanlarin sustugu, halkin kendi oc hissini kendinin almak istedigi ve devletin polisinin askerinin bu oc almayi seyrettigi her yerde, insanlarin tek tek icindedir canilik. Uygun bir anda ortaya cikmayi bekler sadece..

Simdi gene soruyorum: cogu yarali, bir kaci zaten olu 26 kisinin, henuz kim olduklarini bilen yok, mahsur kaldigi bodrumun baslarina gecirilip, altinda inlemeler gelen enkazin kaldirilmayip gunlerce, haftalarca seyredilerekten, onlari oradan cikartmak bir yana, cikartmaya gelenler de geri puskurtulerekten, analarinin gozu onunde ac susuz yarali olumlerinin beklenmesi ile su koydugum resmin arasinda ne fark var? O bodrumda can cekisenler bir yana, bir adim otelerinde can cekistigini bildigi evlatlarini diri diri gomuldukleri mezarlarindan alabilmek, kurtarabilmek icin kendini parcalayan analarinin cektigi iskencenin bu resimden ne farki var? Kadini oracikta yaksan bir gram aci duymaz be.. Bunu "ohh.. hic acimadim, hepsi de bu sekilde gebersin" diye sevinerek destekleyen sizlerin su resimdeki ofkeli halktan ne farki var?

Ben ne sivil dedim, ne de terorist.. Orada degildim, ayni senin gibi. Bodrumdakiler INSAN di.. Tek bildigim bu.
Senin de Cizrede Silopide birsey gordugun yok, yandas gazeteci ne verirse o kadar gorme ozgurlugun var cunki. Sanki olayin icinden yaziyormussun gibi yorum yapma.

Ne yapalım yani eşinin çocuğunun gozü onünde uykuda şehit edilen askerimizi polisimizi bi kenara birakıp ne kadar pkk sempatizani varsa onlara ağlayip yas tutalim oyle ya benim hakkımda istediğini düşün o bodrumdakiler masum halk değildi gebersin hepside masum halka zaten asker icab ettiği gibi insaflıca davraniyor gerisini vur ateşe gitsin imkanim olsada benim elime verseler o pkklılari bak sen insanlığa vicdana ben nasil davraniyorum onlara

kardeşş ben şehitleri gorüyorum o yeter bana daha fazla açıklamaya luzüm yok evet vicdansizım caniyim ve çoooookkkk ofkeliyim anlatabildimmi asker polis şehit deyince bana gerisini anlatma dinlemem

dün gece 'benim adım khan' filmini izledim,müslümanlığa bakış acısı,vs,3 saatlik film bir solukta bitti,dünyada sadece iyi insanlar yada kötü insanlar vardır diyor,camiye namaz kılmaya gitti,orada bir hoca halkı galeyana getiriyordu,bizi eziyorlar cihad etmeliyiz diye oda elindeki taşları ona fırlattı sen şeytansın muslumanlık böyle bir şey değil dedi..tavsiye ederim saraylım

saraylım sen bilirsin ne zaman bitecek bu terör bitecekmi?

canim o işin içine hdp girdi balık baştan koktu çünkü nerde bi hdpli orda pkklı milletvekilleri arabalarıyla silah taşıdi yaralı teroru hastane gotururken suç üstü yapildı masum halk olsa hdp tinlamazdı en çokda onların kuyruğu skşti bu bodrum olayinda onun için biraz gerçekleri gor bide ağzindan şehitler adina hiç bi cümle duyamadim ben israrla şehit asker dedikçe sen masum halk diyorsun ne iş ???????

Ben bu forumda öğrendim ki ; beylik laflar etmek , Devleti suçlamak , askeri yermek için hiçte olayın içinde olmaya falan gerek yok .
Demek ki aksi içinde gerek yok

Kişisel görüş hakkımı kullanarak yazdım , senin gibi .

Bu , bodrumda insan vardı (bir de etkili olsun diye büyük harf) lafları , yumuşak karnım değil benim . Bu kadar hümanizm beni aşar . Ayrıca hümanistte değilsin sen . Nefretle andığın insanlar var .O yüzden bu ne olursa olsun insandır edebiyatı boş .

O bodrumda çıkanları bir araştır istersen . Mühimatları .

Sivil değillerdi . Sivil olmalarının imkansız olduğunu sende biliyorsun aslında . O yüzden sivil/terörist fark etmez insandır argümanına dönüyorsun .

Teröristlerdi . O bodrum temiz değildi . Temizlendi .

Cizre temiz değildi , temizlendi .

Ve yine söylüyorum buralar bu kadar kirlenirken pişpişirik oynayanlar , büyük vebal aldı . En yanlış terör stratejisi idi . Ama ne tuhaf ki , siz hümanistlerde çözüm sürecinden lanetle bahsediyorsun Devleti yermek için . Eee bodrumdakilere insani (!) muamele yapılmayınca da eleştiriyorsunuz.İlginç .

yaziklar olsun ya her gün 2 tane 3 tane askerimizin cenazesi geliyor ve hala askerimizi polisimizi suçluyorlar neymış efendim orda masum halkı oldürmüşler o askerler kimin için ne için olüyor onlari oldürenler kimler kanlarinin bir damlasina bin tane terorist kopeği feda ederim bence asil pkk sempatizani sen ve senin gibi düşünenler saraylı benim caniden farkım yoksa seninde benim gozümde selodan hdplilerden farkın yok bil istedim

Son düzenleme:
saraylım sen bilirsin ne zaman bitecek bu terör bitecekmi?
cryptic, sagol canim, fikirlerime onem verdigin icin.. ama bence bu teror bu saatten sonra masaya oturmadan bitmez.. Biz terorle mucadele etmedik ki hic bir zaman.. Biz onlarin uzantilarini sehirlere yaydik, onlara cozum sureci adi altinda Guneydoguyu verdik, simdi de geri almaya calisiyoruz. 8-10 bin PKKli var daglarda diyorduk, onlar hala var, kendi sehirlerimizde vurduklarimiz YPGli gencler, aralarina karismis 500-600 PKKli sadece.. Kendi sehirlerimizde, halkin arasinda halkin butun yasam alanlarini yok ederek yaptigimiz icin, Kurt halkini temsil yetkisini de daha en basindan Apoya verdigimiz icin oradaki halk da artik bizden ayristirildi. Kaybedildi. Halkini kaybettigin bir yerde topraga nasil sahip olacaksin? Batidan adam tasiyarak mi? PKK nin artik 200 bin destekcisi var. Teror biter, masaya oturup PKKyi adam yerine koymaktan baska care kalmadigi icin, masada biter.. Ama bu kadar guclendirilmis PKK bitmez.

Aslında herkesin safı çok açık be kardeşim birak insandan dem vursunlar biz anlicamizi anladık o pkklilar insan de3ğil sadece leş bu kadar basit

haklısın artık çok güçlüler saraylım,bekleyip görücez ..ve bence kendini yorma her zaman

okusun arkadaşlarımız

Benim bu kadar nefretle andigim insanlar var, evet.. Ama benim hic bir nefretim birilerinin iskence cekerek olmesini dileyecek kadar zalim olmadi.
Siz humanistler cozum surecinden lanetle bahsediyorsun derken, kendin de diyorsun cozum surecinde yapilan hatalari.. Tek tek anlatayim mi ben de simdi? Cozum sureci hata idi, basindan sonuna dek hem de.. Kurt sorunu olduguna inanan bir basbakan bunu gidip Kurt halki ile cozmeli idi, PKK nin bebek katili lideri ile degil. PKK ile sorununa Kurt halkini meze yapan birilerine aferin diyecek degilim, sonuc ortada iste. Kurt Turk birbirine dusman oldu, iyi mi oldu? nesini destekleyecektim?

pkk yi adam yerine koymak ne demek onca şehitten sonra kemikleri sizlar bi yola çıktik sonuna kadar gidilecek başka yolu yok hepsi geberecek başbakan çozüm süreciyle hata yapti doğru ama hata hatayla telafi edilmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…