İçinizde Elazığlı olan ya da eşi dostu olan var mı?

Astoria

for whom the bell tolls... time marches on.
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2016
17.146
52.861
598
32
Merhaba kızlar, ben aslında BDV'ye konu açma konusunda biraz dargındım ama bunu çevremde soracak kimsem yok; daha doğrusu bilgisi olan yok. İçinizde Elazığlı varsa ya da Elazığlı eşi dostu olan yardımcı olursanız çok sevinirim.

Benim erkek arkadaşım baba tarafından Elazığlı, anne tarafı Bursalı. Ciddi düşündüğümüz bir ilişkimiz var, bir aksilik olmazsa seneye evlenmeyi düşünüyoruz. Birbirimizin aileleri ile tanıştık ama aileleri tanıştırmadık. Neyse, işte plan yapıyorduk ne yaparız ne ederiz, benim oturduğum evimdeki eşyalar vesaire muhabbeti ediyorduk. Birden erkek arkadaşım şey dedi "Astoria biz Elazığlıyız bak annem babam çok takmaz da büyükler biraz adet gelenek görenek bekler korkma tamam mı?" dedi. "Neyinden korkacağım, ne gibi adetleriniz var ki?" dedim. "Var bir şeyler işte" falan dedi ama bahsetmedi yani, espri mi yaptı anlamadım ki. Google'a "Elazığ evlenme gelenekleri, düğün adetleri" ne bulduysam yazdım ama garip garip şeyler çıktı. :110:Gülmeyin ehehe anlatmayınca kıllandım ne yapayım.

Elazığlılar, böyle genel olarak yaptığınız gelenekleriniz nedir gelin alırken? Erkek arkadaşımın böyle adetler gerçekleştirmeyeceğine inanmak istiyorum ama korkma falan deyince çekindim. :bicak: Benim baba tarafımda da var öyle adetler babaannem çok geleneksel bir kadındır ama babam yaptırmamış mesela, hatta direkt annemle evlenip şak diye "Biz evlendiiikk" diye babaannemin karşısına çıkarmış bir insan olduğu için çok adetle gelenek görenekle işimiz yok. Yardımcı olursanız çok sevinirim, okuduğunuz için teşekkür ederim. Sevgiyle kalın. :KK200:

Valla patronum Elazığlı süper bir insan. Ama insanların iyi veya kötü olmalarını memleketi belirlemez. Ancak adetlerini geleneklerini öğrenebilirsin onu da ben bilmiyorum :)

Söylemiyor ki. Abisinin eşiyle tanışmıştım ama ona da sormak istemiyorum, çok dedikoducu bir tip elimden geldiğince muhabbeti azaltmaya çalışıyorum. Çevremde de Elazığlı bir tane yok erkek arkadaşım dışında.

Bu arada tek tanıdığım Elazığlıya göre süper olduklarına ben de katılıyorum, ehehe. :)

Elazığ adetleri hakkında fikrim yok ama öyle söylemesini rahatsız edici buldumo_O

Espri mi yaptı anlamadım ki, ben de korkma falan demesini garip karşıladım. Şakaysa da eşek şakası yani, söylerken çok ciddiydi.

Elazığlı arkadaşlarım var ama hiç öyle ağır bir adetleri yoktu, gerçi erkek tarafı yaklaşık 20-25 tane aile fertine bohça hazırladı zira arkadaşımın ailesi kalabalık aile :) :)

Hahaha ayy ben uğraşamam ki öyle şeylerle. :/

Merhaba kızlar, ben aslında BDV'ye konu açma konusunda biraz dargındım ama bunu çevremde soracak kimsem yok; daha doğrusu bilgisi olan yok. İçinizde Elazığlı varsa ya da Elazığlı eşi dostu olan yardımcı olursanız çok sevinirim.

Benim erkek arkadaşım baba tarafından Elazığlı, anne tarafı Bursalı. Ciddi düşündüğümüz bir ilişkimiz var, bir aksilik olmazsa seneye evlenmeyi düşünüyoruz. Birbirimizin aileleri ile tanıştık ama aileleri tanıştırmadık. Neyse, işte plan yapıyorduk ne yaparız ne ederiz, benim oturduğum evimdeki eşyalar vesaire muhabbeti ediyorduk. Birden erkek arkadaşım şey dedi "Astoria biz Elazığlıyız bak annem babam çok takmaz da büyükler biraz adet gelenek görenek bekler korkma tamam mı?" dedi. "Neyinden korkacağım, ne gibi adetleriniz var ki?" dedim. "Var bir şeyler işte" falan dedi ama bahsetmedi yani, espri mi yaptı anlamadım ki. Google'a "Elazığ evlenme gelenekleri, düğün adetleri" ne bulduysam yazdım ama garip garip şeyler çıktı. :110:Gülmeyin ehehe anlatmayınca kıllandım ne yapayım.

Elazığlılar, böyle genel olarak yaptığınız gelenekleriniz nedir gelin alırken? Erkek arkadaşımın böyle adetler gerçekleştirmeyeceğine inanmak istiyorum ama korkma falan deyince çekindim. :bicak: Benim baba tarafımda da var öyle adetler babaannem çok geleneksel bir kadındır ama babam yaptırmamış mesela, hatta direkt annemle evlenip şak diye "Biz evlendiiikk" diye babaannemin karşısına çıkarmış bir insan olduğu için çok adetle gelenek görenekle işimiz yok. Yardımcı olursanız çok sevinirim, okuduğunuz için teşekkür ederim. Sevgiyle kalın. :KK200:
Elazığ'lıyım bendeeEn Büyük TÜRKİYE Her büyük gibi saygı hürmet beklerler öyle korkulacak bişey yok yani canım :halay:Çok da iyi insalar dır ama kasadan çürük elma da çıkar:halay:

Eşimin Elazığ da yaşayan halası düğünden sonra eve girerken de geline bilezik takmıştı

Bu iyi adet galiba

Şaka bir yana takma bunları ne olacak adet vs herkesin bir yaşam biçimi var ne kadar değiştirilebilir ki bu bir düğün için

Doğru tabi ki. Korkma tamam mı var bir şeylerimiz işte demese kafaya takmazdım. Çarşaf gösterme gibi şeyler bile aklıma geldi ama erkek arkadaşımın o taraklarda bezi olmadığına eminim.

Elazığ'lıyım bendeeEn Büyük TÜRKİYE Her büyük gibi saygı hürmet beklerler öyle korkulacak bişey yok yani canım :halay:Çok da iyi insalar dır ama kasadan çürük elma da çıkar:halay:

Evet kendisi de abisi de annesi babası da çok tatlı, kibar insanlar. Her bölgenin insanından çıkar çürük elma, şans meselesi. :)

Espri mi yaptı anlamadım ki, ben de korkma falan demesini garip karşıladım. Şakaysa da eşek şakası yani, söylerken çok ciddiydi.

Hahaha ayy ben uğraşamam ki öyle şeylerle. :/

Bence uçlarda bir adetleri yoktur,sen yorumlarından hatırladığım kadarıyla adetlerden çok hoslanmiyorsun belki erkek arkadaşında bunu bildiği için sana şaka yapmış olabilir :)

Bence uçlarda bir adetleri yoktur,sen yorumlarından hatırladığım kadarıyla adetlerden çok hoslanmiyorsun belki erkek arkadaşında bunu bildiği için sana şaka yapmış olabilir :)

Umarım öyledir. Ama söylerken ciddiydi yani "Yaa takılıyorum sana" falan demedi. :110: Adetlerden hoşlanmıyor değilim de yani görmedik öyle şeyler ailemizde, çok bilmeyiz yabancı karşılarım.

ben tunceli elazig karisik memleket.adetlerimizde ayni.

Eklentiler

• Screenshot_20181118-233506-1.webp
    Screenshot_20181118-233506-1.webp
    27,1 KB · Görüntüleme: 619
  • Screenshot_20181118-233457-1.webp
    Screenshot_20181118-233457-1.webp
    23,7 KB · Görüntüleme: 617
Astoria biz Elazığlıyız bak annem babam çok takmaz da büyükler biraz adet gelenek görenek bekler korkma tamam mı?
Bu ne demek anlamadım ki.
Büyükler senden mi gelenek görenek bekliyormuş yani çözemedim umarım Elazığlı arkadaşlar seni aydınlatır :KK49:

Elazığ geliniyim son konumu biliyorsun, korkmalısın bence de ahsjsjs.
Şöyle ki; altın, bohça, hediye gibi konularda pek cömertler. Misafir ağırlamayı severler, hemen hemen hepsinin eli açıktır. Canayakın, samimi insanlar. Bunlar güzel tarafları. Zurnanın zırt dediği yere gelecek olursak, evlendikten sonra aileyi kendi ailen gibi benimsemeni isterler. El öpme merasimleri vardır düğün sonrasında. Ataerkil bir yapıları var.

Şu bohça zımbırtılarına pek önem veriyorlar. Senden de beklerler muhtemelen afilli bir bohça merasimi. Tam olarak merak ettiğin nedir bilmiyorum ama genel hatları ile bu şekil işte.

Bence siz sevgilinize “canım adetlere baktım, ben korkmam da sen kork bence. Eğer geleneklere bu kadar bağlılarsa, sadece geline düşen işler değil, erkeğe düşenler de yapılmalı. Sen onları nasıl yapacaksın?” deyin.

Elazığ nişan ve düğün adetlerini bilmiyorum da internetten baktım, bir sayfada şu şekilde başlanarak anlatılmış:

“Evlenmenin ikinci aşamasını teşkil eden nişan bohçası, şerbet içildikten bir kaç gün sonra oğlan evi tarafından kız evine gönderilir. İçinde: Bir elmas yüzük, bir çift elmas küpe, birkaç beşi birlik, uzun altın kordonlu bir altın saat, bir gümüş su tası, bir gümüş ayna ve bir çift gümüş na’lin’le birlikte bir takım ipek sırmalı entarilik, üç dört tuht kına vs… Bu eşyalar işlemeli patiska bir bohçaya istif edildikten sonra tekrar ikinci bir sırmalı atlas bohça içine konularak iki kadın vasıtasıyla kız evine gönderilir.”

Back
X