o kızın bu durumu öğrenmesi halinde kötü şeyler olacağı konusunda bir tehdit var ortada.. ayrılmaktan korkmuyorum. sonraki hayatımdanda korkmuyorum. benim korktuğum ve beni düşündüren tek şey ailem.. her ayrıldğmzda benden çok onlar üzülüyor. sırf onlar üzülmesin diye bu oyuna devam ediyorum.. kaldı ki ailem ayrılmamıza bir zamana kadar üzülürler orasıda amenna! peki ya sonrası..? ya başkası ile evlendiğimde o evleneceğim kişi bu evlilik olayını aileme anlatırsa..? ya ben başka birisini bulurum olurda o beni kabul edip şuanki insan demeye şahit gerek olan arkadaş kıskançlığından kalkıp aileme söylerse..? aileme böyle birşeyi asla açıklayamam...
bildigim ne kadar kotu kelime varsa hepsini sarfetsem dahi bu kisiyi tanımlayamayacak kadar zayıf kalır, bir de erkegim diye geziniyor.
bu tiplerin en guclu kozu, tanıdıgı kadınların cinsel hayatlarını paylasmakla tehdit etmek,
belki siz bu konuda ilk degilsiniz ve anlattıgınız kisi insanlasamaz, son olmayacaksınız bence.
ailenize onun sizi aldattıgını bu nedenle ayrılmak istediginizi soyleyin kabul eder hatta daha sonra tekrar barısmanızı kendileri engellemek isterler bence.
bu kisiyle degil bir omur 1sn bile gecmez, gecmemeli.
o yuzden baskasıyla evlenemezsem yine ona mecburum diye dusunmeyin, bir suru kadın var tek basına dimdik duran.
baska biri cıkarsa karsınıza, bu o zaman dusuneceniz bir sey. su an karar vermenize engel olmasın.
hem belki yeni tanıstıgınız kisi cok anlayıslı cıkacak... ama su an en olumsuzu dusunerecek karar vermeniz ilerde hayal kırıklıgı yasamamanıza ve ayrılma kararınızdan pismanlık duymamanızı saglar ki bu da geri donmemeniz icin onemli.
hayatımın hicbir kritik noktasında yalana basvurmadım ancak yasadıklarınızı da yasamadım...
(bu yazacagım ne kadar dogru olur bilemiyorum)
eger ilerde guzel bir yuvanız olursa bu konuyu unutun,
o kisi karsınıza cıkacak olursa, esinize veya ailenize bir sey derse kıskanclıktan iftira attıgını soyleyebilirsiniz belki.
ya da yalansız bir cozum bulursunuz.
belki esiniz bu durumu zaten bilen biri olur...
ama korkunun ecele faydası olmadıgı kesin.
simdi gelelim baslangıca,
ayrıldıgınız taktirde ya da o kadının ogrenmesi durumunda ailenize gelip soylemesi,
ya az onceki gibi yalan gibi bir seye basvuracaksınız (ne kadar gecerli olur bir fikrim yok)
ya da en iyisi, aileden size yakın biri ablanız varsa vs onunla paylasacaksınız.
anneniz nasıl biri bilmiyorum, o da olabilir. bunu bir sır olarak paylasacaksınız ve size gelen her iftiradan anneniz size arka cıkarak bu konuyu atlatacaksınız.
zaten elemanlar sizi dovdugunu gormus,
hatta babanız veya ailedeki erkek bireyler adımız cıktı vs gibi seyler soylerse de sahitlerinizle beraber o konuyu da acarsınız.
ve onların uzulmemesi icin hep sustugunuzu, artık dayanamadıgınızı soylersiniz.
bu durumda kimse kızına, kardesine dayanamaz, ayrılıgınızı kabullenirler ve o kisinin bir daha ne dukkanın ne de evin etrafında dolasmasına izin verirler.