- Konu Sahibi LoLibobcuuu
-
lise dönemimde okadar çok telefonla mesajlaşırdım ki.. elimden 1sn bile düşmezdi asla.. derken karne günü geldi. gözüme basit, sıradan siyah bir kalem çekmiştim. malum; karne günü ya herkes süslü, bir kalem çekmekten ne çıkar..? derken babam kalem çekmemi gördü e telefonlada sürekli arkadaşlarla yazışıyoduk, bağırdı çağırdı sen kiminle buluşmaya gidiyorsun ne bu kalem gözünde diye (oysa hiç de birşey yapmayacaktım) aldı telefonumu(öğrenci harçlığımdan yemeyip içmeyip aldığım güzel telefonumu) duvara vurdu ve telefonum elli parçaya bölündü..
buna birşey dememelerinin sebebi ise; bunun ilk zamanlarda gelip beni babamdan istemesi oldu. olmaz dediler ama benim o deli aklımla ona kaçmamdan korktukları için ses çıkartmamaya çalıştılar..
mehir konusuna gelince 5yıl süre verdim. şuan maddi birikimi yok okadar. bu evlilik olayını çok kişi yazmış. arkadaşlar söylemek istemiyorum ancak ben imamhatip mezunuyum. yani bu nikahın dersini dahi gördüm.. evet. şuanki diyanet resmi nikah olmadan dini nikahı yasakladı, bunun tek sebebi ise hakkın hukukun yerine getirilmesiydi. yoksa dinen bu nikahın geçersiz olmasından değil.
kimsenin bilmediği nikah denilmiş. bilmeyen tek kişi annem babam ve kardeşlerim.
bu nikahın gerçek olması için ebeveynin bilmesi gerekiyor denilmiş, eğer kız ve erkek bluğ çağına erip akıl kamil oldular ise hanefi fıkhında anne babanın şartı kalkıyor.
bu nikahın sahih olmasının şartları:
-imam olması
-2erkek şahit olması
-2erkek şahit yoksa 4 bayan olması
-1erkek 2bayanla eş değerdir.
-yani en az 1erkek 2bayan şahit olması.
niyet konusuna gelince.
evlilik gerek resmi gerek dini ne amaçla kıyılırsa kıyılsın nikahtır. sizin söylediğniz mute nikahı saatlik veya günlük olup, sadece arap kabilelerinden mutezile mezhebinin görüşüdür ki kendisi ehli sünnetten değildir.
biz onunla ise ne saatlik, ne günlük, ne aylık kıydık o nikahı..
ömürlük kıymıştık ve birbirimizi herşeye rağmen sadece sevmiştik..
ancak cereyan eden bazı olaylar sebebiyle bu hale geldik ve ipin kopacağı yerdeyiz..
ayrılacağım için üzülüyor muyum?
evet üzülüyorum.
neden?
çünkü çok emek verdim, çok çile çektim, çok eziyet gördüm.
şu dünya malesef tek kişilik..
kim ne yaşar kim ne çekerse kendisine..
kimse kimsenin derdini, o derdi yaşayan kişi kadar anlayamaz.
arkadaşı annesi babası ölen birisine sakin ol demek kolay olur..
burdan yorum atarak gerek sert gerek tatlı dille bana yardımcı olan arkadaşlarıma sesleniyorum:
İYİ Kİ VARSINIZ..!
(Ama tatlı dilli arkadaşlarım da iki defa iyiki var.. )
Ayy canım nevar bunda iki kuma hatta daha sonra dörtlenir belkide,bacı,bacı geçinirler.
Arkadaşın zaten duyguları ameliyatla alınmış veya sakinleştirici ilaç kullanıyor galiba.
Yoksa normal bir bayan imam nikahıyla evlendim demez.sonrasında'da eşimin görüştüğü kız var ama bendende vazgeçemiyo gibi karmakarışık sözler sarfetmez.
sizin dediğiniz açıdan da bakarsak peki ailenizin haberi olmamasını varsayalım peki siz birlkte aynı çatı altında mı yaşıyorsunuz ki haberi olmasada olur diyorsunuz yoksa canınız istedikçe mi birlikte yaşıyorsunuz..nerde karı kocalık ...lise dönemimde okadar çok telefonla mesajlaşırdım ki.. elimden 1sn bile düşmezdi asla.. derken karne günü geldi. gözüme basit, sıradan siyah bir kalem çekmiştim. malum; karne günü ya herkes süslü, bir kalem çekmekten ne çıkar..? derken babam kalem çekmemi gördü e telefonlada sürekli arkadaşlarla yazışıyoduk, bağırdı çağırdı sen kiminle buluşmaya gidiyorsun ne bu kalem gözünde diye (oysa hiç de birşey yapmayacaktım) aldı telefonumu(öğrenci harçlığımdan yemeyip içmeyip aldığım güzel telefonumu) duvara vurdu ve telefonum elli parçaya bölündü..
buna birşey dememelerinin sebebi ise; bunun ilk zamanlarda gelip beni babamdan istemesi oldu. olmaz dediler ama benim o deli aklımla ona kaçmamdan korktukları için ses çıkartmamaya çalıştılar..
mehir konusuna gelince 5yıl süre verdim. şuan maddi birikimi yok okadar. bu evlilik olayını çok kişi yazmış. arkadaşlar söylemek istemiyorum ancak ben imamhatip mezunuyum. yani bu nikahın dersini dahi gördüm.. evet. şuanki diyanet resmi nikah olmadan dini nikahı yasakladı, bunun tek sebebi ise hakkın hukukun yerine getirilmesiydi. yoksa dinen bu nikahın geçersiz olmasından değil.
kimsenin bilmediği nikah denilmiş. bilmeyen tek kişi annem babam ve kardeşlerim.
bu nikahın gerçek olması için ebeveynin bilmesi gerekiyor denilmiş, eğer kız ve erkek bluğ çağına erip akıl kamil oldular ise hanefi fıkhında anne babanın şartı kalkıyor.
-imam olması
-2erkek şahit olması
niyet konusuna gelince.
evlilik gerek resmi gerek dini ne amaçla kıyılırsa kıyılsın nikahtır. sizin söylediğniz mute nikahı saatlik veya günlük olup, sadece arap kabilelerinden mutezile mezhebinin görüşüdür ki kendisi ehli sünnetten değildir.
ancak cereyan eden bazı olaylar sebebiyle bu hale geldik ve ipin kopacağı yerdeyiz..
evet üzülüyorum.
neden?
burdan yorum atarak gerek sert gerek tatlı dille bana yardımcı olan arkadaşlarıma sesleniyorum:
İYİ Kİ VARSINIZ..!
lise dönemimde okadar çok telefonla mesajlaşırdım ki.. elimden 1sn bile düşmezdi asla.. derken karne günü geldi. gözüme basit, sıradan siyah bir kalem çekmiştim. malum; karne günü ya herkes süslü, bir kalem çekmekten ne çıkar..? derken babam kalem çekmemi gördü e telefonlada sürekli arkadaşlarla yazışıyoduk, bağırdı çağırdı sen kiminle buluşmaya gidiyorsun ne bu kalem gözünde diye (oysa hiç de birşey yapmayacaktım) aldı telefonumu(öğrenci harçlığımdan yemeyip içmeyip aldığım güzel telefonumu) duvara vurdu ve telefonum elli parçaya bölündü..
-imam olması
-2erkek şahit olması
niyet konusuna gelince.
evet üzülüyorum.
neden?
İYİ Kİ VARSINIZ..!
etrafında okadar insan varken o, onu yapmak için bana muhtaç değil. hemde hiç değil.
o nasıl bende bağımlılık yaptıysa, bende aynı oranda onda bağımlılık yapmışım. bunun yüzünden diğer kız olduğu halde bırakamayışı. erkek müşterilerle konuşmama dahi kızar kıskanır bağırır çağırır nasıl o kadar samimi oluyosun der oysa sadece ürün hakkında konuşuyorumdur.. sevmeyen erkek kıskanmaz önemsemez takmaz. o ise estetik amaçlı yapacağım diş tedavimi bile kıskanıyor güzel olmakiçin yaptırıyorsun sen kime güzelleşmeye çalışıyorsun diyerek kıyameti kopartıyor..
ek olarak bu hafta 3defa 'artık seni istemeye gelelim ya yeter çok uzadı' cümlesini kurdu. gerçekten sevmeyen kişi bu cümlenin yanından dahi geçmezdi..
ben istemiyorum bu seferde resmiyeti dedim ve o şekilde işi askıya aldım.
bu yazdığım mesajla da onu savunmuyorum, desteklemek amaçlı da söylemiyorum.
ama çok ağırıma gitti kurduğun o cümle..
açıklamak istedim sadece..
ben şuan bu haldeysem, bunun tek bir sebebi vardı. kınamam ve başkalarının hayatlarını yadırgamam! ben ne saf, ne salak, ne de ahmak bir kız değilim. değildim. ergenlik dönemimde bir beddua aldım ve onun bedelini yaşıyorum..
insan ne iken ne hallere düşebiliyor.. Allah düşürmesin.
sen sen ol kimseyi kınama. yadırgama.
aileme gelince;
ben de zaten sadece onlara üzüldüğüm için, daha çok üzülmesinler diye bu hayatı yaşıyorum! o adamla bu hayatı yaşamaktan, ordan bakınca mutlu gibi mi duruyorum..?
Birkez daha ikna oldum...ALLAH akıl fikir versin demiyorum gerçekten kullanma yetisi versin..Becerisi versin..
Eger duymak istedigniz cevap tamam evli degilmisim ise tamam hanimlar evli degilim dini nikahli da degilim hocalar bilmiyo hicbirseyi okulda da bana yanlis ogretmisler.
Bizim fikih hocamiz derdi ki.. nisanlilik doneminde el ele gezmek tozmak vs gunah oluyor diye sakin imam nikahi kiydirmayin. Cunku bu nikahi kiydirdgniz anda nisanlilik sureciniz biter evlilik surecine girersiniz."
Bu hocamiz Allah ondan razi olsun fikihta kendisini asmis, gerek kisilik olarak gerek bilgi duzeyi olarak tabiri caizse 10numara bir insandir..
Bir arkadas ayni cati altinda degilsiniz nikah olmaz demis. Insan nisanli ikende ayni cati altinda durmuyor. Ancak yinede evli olabiliyormus.
Bakin hanimlar dinimiz aile hayatini cok onemsedigi icin dinde evlenmek cok kolaydir. Ancak bunu benim gbi hata uzerine olmasi yerine gayet resmi gunumuz sartlarinda olmasi gerekiyordu saflgma verin..
Ben bu konuyu evli olup olmadgmzi tartismak amacli degil, evliyim veyahut degilim artik orasida gecti. Ben yukardaki anlatimimda evliyimde evlendkten sonrada soylede boylede dedgm icin tepki gosteren arkadaslar olmus. Ben orda kullandgm evlendkten sonra vs cumlelerini cinsellikten sonra manasinda soylemek istedgm icin o sekilde kullandim. Evlilik yerine surekli cinsellikten oncesi cinsellkten sonrasi dememden daha mi memnun olurdunuz? Kaba olmasin dye kullanmistim ancak daha kaba kelimeler kullanilmasina sebep olmusum...
Bu arada imamhatipliyim yok syleym byleyim dedigim icnde tepki almisim. Arkadaslar. Ben burda kurdgum soyledgm anlattgm hicbirseyde yemin olsun art niyet kullanmiyorum eger bunu sylemeye cok merakli olsaydim ilk yazmda soylerdim ki soylemeyide asla dusunmuyordum ihl lilerin adina belki bir laf eden olur benim yuzumden diye ancak dersini gordum diyebilmem icin onu soylemem sartti. Bir arkadasta yzundeki morluklari nasil kapattin ozaman diye imada bulundugunda sal ve esarpla kapattim demem sartti. Simdi soyleyin bunlarin neresinde bir art niyet var..?
Evli olarak gormeyen arkadaslarim. Belkide evet hersey sizin soyledgniz gibidir gercekte evli degilmisizdir. Yani dini nikahli. Herseyin en dogrusunu elbette ki Allah bilir.benim orda anlatmaya calismis oldgm tek sey cinsellk yasamis oldgmu belirtmek istemem. Nikahimiz gecerli yahut gecerli degil olan oldu gecen gecti.
kafan mübarek olsun. güle güle kullan. benim iflahım kesildi. daha da bu konuyu okumam yazmam. Allah basiret versin..Eger duymak istedigniz cevap tamam evli degilmisim ise tamam hanimlar evli degilim dini nikahli da degilim hocalar bilmiyo hicbirseyi okulda da bana yanlis ogretmisler.
Bizim fikih hocamiz derdi ki.. nisanlilik doneminde el ele gezmek tozmak vs gunah oluyor diye sakin imam nikahi kiydirmayin. Cunku bu nikahi kiydirdgniz anda nisanlilik sureciniz biter evlilik surecine girersiniz."
Bu hocamiz Allah ondan razi olsun fikihta kendisini asmis, gerek kisilik olarak gerek bilgi duzeyi olarak tabiri caizse 10numara bir insandir..
Bir arkadas ayni cati altinda degilsiniz nikah olmaz demis. Insan nisanli ikende ayni cati altinda durmuyor. Ancak yinede evli olabiliyormus.
Bakin hanimlar dinimiz aile hayatini cok onemsedigi icin dinde evlenmek cok kolaydir. Ancak bunu benim gbi hata uzerine olmasi yerine gayet resmi gunumuz sartlarinda olmasi gerekiyordu saflgma verin..
Ben bu konuyu evli olup olmadgmzi tartismak amacli degil, evliyim veyahut degilim artik orasida gecti. Ben yukardaki anlatimimda evliyimde evlendkten sonrada soylede boylede dedgm icin tepki gosteren arkadaslar olmus. Ben orda kullandgm evlendkten sonra vs cumlelerini cinsellikten sonra manasinda soylemek istedgm icin o sekilde kullandim. Evlilik yerine surekli cinsellikten oncesi cinsellkten sonrasi dememden daha mi memnun olurdunuz? Kaba olmasin dye kullanmistim ancak daha kaba kelimeler kullanilmasina sebep olmusum...
Bu arada imamhatipliyim yok syleym byleyim dedigim icnde tepki almisim. Arkadaslar. Ben burda kurdgum soyledgm anlattgm hicbirseyde yemin olsun art niyet kullanmiyorum eger bunu sylemeye cok merakli olsaydim ilk yazmda soylerdim ki soylemeyide asla dusunmuyordum ihl lilerin adina belki bir laf eden olur benim yuzumden diye ancak dersini gordum diyebilmem icin onu soylemem sartti. Bir arkadasta yzundeki morluklari nasil kapattin ozaman diye imada bulundugunda sal ve esarpla kapattim demem sartti. Simdi soyleyin bunlarin neresinde bir art niyet var..?
Evli olarak gormeyen arkadaslarim. Belkide evet hersey sizin soyledgniz gibidir gercekte evli degilmisizdir. Yani dini nikahli. Herseyin en dogrusunu elbette ki Allah bilir.benim orda anlatmaya calismis oldgm tek sey cinsellk yasamis oldgmu belirtmek istemem. Nikahimiz gecerli yahut gecerli degil olan oldu gecen gecti.
Eger duymak istedigniz cevap tamam evli degilmisim ise tamam hanimlar evli degilim dini nikahli da degilim hocalar bilmiyo hicbirseyi okulda da bana yanlis ogretmisler.
Bazi arkadaslarda benim yine ayni yoldan devam edecegmi, ondan ayrilmayacagmi soylemis. Ben eger burda bana yardimci olan arkadaslarimi dinlemeyecek olsaydim boyle bir konuyu neden acayim ki? He ayrilsaydi bukadar zaman icinde ayrilirdi denilmis. Ben bukadar zaman boyunca bu acilarin hepsini tek basima yuklendim! Yanimda ne bir tavsiyede bulunan ne de bir yardim eden yoktu. Askinda gozu kor kulagi sagir olur derlermis. Ben veya bir baskasi. Olaylarin icindeyken nasil yanlislar yaptgni gormuyor, goremiyor. Etrafinizda hcmi yanlis askin kurbani yok? Iste bende onlardan birisiyim ve bu illetten kurtulmak istiyorum.
Bukadar sert olmayin. Ben yeterince aci cektim zaten..
Sert olmanizin sebebide bana yardimci olabilmek tesekkur ederim ama uzuluyor insan..
Simdi yne bu cmlemin ustune bir iki arkadas cikip kendi dusen aglamaz diyecek biliyorum. Ancak dusen kisinin zaten cani yeterince acimis.. elinden tutup ayaga kalkmasina yardimci olsan daha guzel olmaz mi..?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?