Içinden çıkılmaz bir beladayım lütfen yardım edin lütfen... :(:(

ya aksamdan berı okuyorum yorum yapmayayım dedım artık dayanamıyorum nıkahın gecerlı olduguna bende ınanmıyorum kım kıydıysa bu nıkahı keske onu bulsamda sorsam hesabını var mı boyle bısey benım nıkahımı kıyan ımam evlılık cuzdanını gormeden kıymam dedı yasak zaten kıyılması hadı onu gectım babadan aıle buyuklerınden musade ıster hoca benım nıkahımda oyle oldu yanı ben anlamıyorum. bıde su ben ımamhatıplıyım ben kapalıyım ben namaz kılarım oruc tutarım bılmem ne yapmayın bunları Allah askına herkesın ımanı kendınedır ımamhatıplısınız ama yeterı kadar ogrenememıssınız gorunen o kı. neyse sızı yargılamıycaktım aslında oyle ızın vermıstım kendıme demssınız kı dıslerımı yaptırmama bıle kızıyo azıcık akıllı olun sızı cok sevdıgınden mı kızıyo sosyallesmenıze ızın vermıyo sızı cok sevdıgınden mı yahu bu adam kılıklısı sızı cok sevse baska kadına gıdermı sızı dovermı sevgınız buysa ustu kalsın. şimdi siz ımam nıkahı kıydırdınız bu adamla bırlıkte oldunuz namusunuza leke surulmedı bı dıgerıde ımam nıkahı kıydırmadı bırıyle bırlıkte oldu hemen yapıştırırdınız damgasını dımı. bn bu ıkı ornek arasında hıc bır fark gormyorum zerre kadar fark yok arada. sız yaptıklarınıza bı kılıf uydurma peşindesiniz madem bu kadar gecerlı oldugunu ıddıa edıyosunuz bu nıkahın Allah katında gecerlılıgı varsa alnınız aksa cıkın babanızın karsısına soyleyın madem gunah degıl ayıp degılse savunmanızıda aynen su sekılde yapasınız ben evlendım ımam nıkahı ıle o adamın karısı oldum boyle boyle olaylar yasadık alnım ak gunahım yok ayıbım yok sımdıde evlenmek ıstemıyorum (elenmek ısteyıp ıstemedıgınızde bılmıyorum ama bu kadar cok sevdıgınıze gore bırbırınızı) guzel kardesım ne yasarsan yasa senın hayatın senın tercıhın bu saatten sonra ne ıstersen neyı tercıh edersen oyle gder hayatın TEK KIZDIGIM SEY SU MUBAREK DINIMIZI ISTEDIGINIZ YERE CEKEREK YOBAZLIKLARINIZA ALET ETMEYIN INSANLARI DININDEN SOGUTMAYIN ISLAMIYETI HAŞA TÖVBE AYAKLAR ALTINA ALDIRIYORSUNUZ SAYENIZDE NE KÜLTÜRÜMÜZ KALDI NE DİNİMİZ ŞAYET BU YAPTIĞINIZI IKISIDE KABUL ETMEZ AYNI INANCA SAHIPSEK.

dini nikahlı falan değilsiniz ya kendinizi kandırıyorsunuz yada gerçekten bilmiyorsnuz
dini nikah ilan edilirse nikah olur gizli kapaklı sırf cinsellik için yapılan şey dini nikah değildir dinde bunun yeri yoktur

okurken şaşırdım kaldım..bır kadın neden butuun bu çirkinlıklere ragmen vazgecmez...dayak ..aldatma..ne cırkın bır ılıskı..bence ayrılsan bundan fazla acı cekmezsın gıbıme geldı..hattaa ohh bıle cekebılırsın
senın adına bir kadın olarakcok uzuldum ..ozellıkle bır kız annesı olarak.
bu arada dını nıkahla evlılıgın gercerlı olması ıcın de gerekceler vardır..en onemlısı de nıkahın ılan edılmesıdır..herkesten gızlı nıkah zaten gecersızdır..

fıkır ıstemıssın ya..bende butun bagını koparmalısın...

Arkadaşım sevgilinin seninle imam nikahı yapma nedeni ne?
Cinsellik yaşamanız değil mi?
Yaptınız yaşıyorsunuz ne ala.
Peki başka bir sevgili yapıp şimdi yapayım evlenince yapmam demesinin nedeni ne?
Cinsellik için başka kadınlara gidiyor dicem hayır değil.
Siz zaten yaşıyorsunuz. Sende olmayan başkalarında olan ne?
Sen o adamın seninle evleneceğini mi sanıyorsun? Çok yazık.
Aynı yaştayız, çok üzüldüm.
O kim ki seninleyken her haltı yicek ama sen ayrılıp başkasıyla olursan seni rezil edecek?
Bu nasıl bir lükstür?
Hata bir kere olur. İkincisi keyiftir zevktir.
Bu durumda karşındakinden çok kendini suçlamalısın.
Sadece birlikte olsaydın seni anlardım. Hata yaptığını fark etmiş pişman olmuş derdim.
Dayağa,başka kadına, küçük düşmeye göz yumman da mı hata be güzel kardeşim?
Ve sen hiç ayrılacak gibi durmuyorsun.
Ben senin için dua edecem ki o adam (!) seni terk etsin. Ve izini kaybettirsin.
Ve inşallah o zaman adamın peşine düşmezsin. Kendine yeni gerçek bir hayat kurarsın.
Allah'ım seni kendine getirsin.
Tüm kızları,kadınları korusun.

yazdıklarınızı ağzım açık okudum. konunun neresinden tutsam elimde kalıyor. hangi birine değineyim bilemedim. :26:

dini nikah kıyılınca kendinizi evliymişsiniz saymanız bi kere en büyük hata. dini nikah resmi nikah olmadan hiçbir anlam taşımıyor. evlilik sadece cinsel birliktelik değildir çünkü, insanlar yalnızca helal seks yapmak için mi evleniyor?

sizin evlilik diye bahsedebilmeniz için adamın gelip sizi ananızdan babanızdan istemesi lazım. adam o nikahı eşi olun, ömrünü sizinle geçirsin diye kıymamış, yatagına girin diye kıymış, canı istediğinde boş ol boş ol boş ol deyip sizi postalayacak hiç kusura bakmayın, ama zaten siz de bile bile lades yapmışsınız.

birlikte olduktan sonra dayaklar başlamış, istediğini alınca size tahammülü kalmamış, ayrılmışsınız, sonra yine canı sizi çekmiş ayıcıklarla kandırmış. sonra yine yeni bedenler çekmiş canı, gitmiş. kabul edeceğinizi bildiğinden pişkin pişkin de anlatmış, nitekim kabul etmişsiniz.

son söylediğinize ise ne desem bilemiyorum, o gezide yeni birileriyle tanışmış ve siz bu nedenle tamamen ayrılıp unutamadığınızdan filan dert yanacaksınız sanıyordum, ancak onlar gözünüze soka soka beraberken, siz resmen metresi gibi kendinizi saklayarak, bi de aman kız duymasın diye endişe edişinizi okuyunca ciddi anlamda bir yardıma ihtiyacınız olduğunu düşünüyorum. iradeniz tamamen yerle bir olmuş durumda.

ne yapayım diye sormuşsunuz, keşke söylenenleri uygulayabilecek gücünüz olsa ama ne desek boşa gideceğinden eminim neredeyse, çünkü maalesef siz bu adama bağımlı olmuşsunuz..

ömrünüzün böyle dayak yiyerek, başka kadınlarla birlikteliğini izleyerek büyük bir işkence altında devam etsin istiyorsanız, Rabbimin size verdiği canın hakettiği değerin bu olduğunu düşünüyorsanız bu bağımlılıktan kurtulmak için bi sey yapmazsınız. ama diyorsanız ki ne olursa olsun ben bu işkenceden kurtulucam, hakettiğim değeri verecek bir adamın bu dünyadaki varlığına inanıcam ve bir gün onunla karşılaşabilmek umuduyla kendime yeni bir yol çizicem, 1 dakika bile beklemeyin bütün iletişimi kesin. telefon numaranızı hemen yarın değiştirin. eminim ki sizin gibi birini kaybetmek istemeyecektir. hersey kabulüm diyen başka birini bulamayacağını o da biliyor o yüzden 4 sene sürmüş. güçlü olmayı becerebilirseniz, onun size geri dönme çabalarının tadını çıkarırsınız. onun o haliyle yerin dibine giren özgüveninizi yükseltirsiniz, sonra da bu güvenle arkanızı döner gidersiniz.

Allah yardımcınız olsun.

delirdin mi sen canım ya
paran var
ailen var

ne demeye çekiyon Allah akıl fikir versin

öldürsün seni diye mi bekliyon

lise dönemimde okadar çok telefonla mesajlaşırdım ki.. elimden 1sn bile düşmezdi asla.. derken karne günü geldi. gözüme basit, sıradan siyah bir kalem çekmiştim. malum; karne günü ya herkes süslü, bir kalem çekmekten ne çıkar..? derken babam kalem çekmemi gördü e telefonlada sürekli arkadaşlarla yazışıyoduk, bağırdı çağırdı sen kiminle buluşmaya gidiyorsun ne bu kalem gözünde diye (oysa hiç de birşey yapmayacaktım) aldı telefonumu(öğrenci harçlığımdan yemeyip içmeyip aldığım güzel telefonumu) duvara vurdu ve telefonum elli parçaya bölündü..
buna birşey dememelerinin sebebi ise; bunun ilk zamanlarda gelip beni babamdan istemesi oldu. olmaz dediler ama benim o deli aklımla ona kaçmamdan korktukları için ses çıkartmamaya çalıştılar..
mehir konusuna gelince 5yıl süre verdim. şuan maddi birikimi yok okadar. bu evlilik olayını çok kişi yazmış. arkadaşlar söylemek istemiyorum ancak ben imamhatip mezunuyum. yani bu nikahın dersini dahi gördüm.. evet. şuanki diyanet resmi nikah olmadan dini nikahı yasakladı, bunun tek sebebi ise hakkın hukukun yerine getirilmesiydi. yoksa dinen bu nikahın geçersiz olmasından değil.
kimsenin bilmediği nikah denilmiş. bilmeyen tek kişi annem babam ve kardeşlerim.
bu nikahın gerçek olması için ebeveynin bilmesi gerekiyor denilmiş, eğer kız ve erkek bluğ çağına erip akıl kamil oldular ise hanefi fıkhında anne babanın şartı kalkıyor.
bu nikahın sahih olmasının şartları:
-imam olması
-2erkek şahit olması
-2erkek şahit yoksa 4 bayan olması
-1erkek 2bayanla eş değerdir.
-yani en az 1erkek 2bayan şahit olması.
niyet konusuna gelince.
evlilik gerek resmi gerek dini ne amaçla kıyılırsa kıyılsın nikahtır. sizin söylediğniz mute nikahı saatlik veya günlük olup, sadece arap kabilelerinden mutezile mezhebinin görüşüdür ki kendisi ehli sünnetten değildir.
biz onunla ise ne saatlik, ne günlük, ne aylık kıydık o nikahı..
ömürlük kıymıştık ve birbirimizi herşeye rağmen sadece sevmiştik..
ancak cereyan eden bazı olaylar sebebiyle bu hale geldik ve ipin kopacağı yerdeyiz..
ayrılacağım için üzülüyor muyum?
evet üzülüyorum.
neden?
çünkü çok emek verdim, çok çile çektim, çok eziyet gördüm.
şu dünya malesef tek kişilik..
kim ne yaşar kim ne çekerse kendisine..
kimse kimsenin derdini, o derdi yaşayan kişi kadar anlayamaz.
arkadaşı annesi babası ölen birisine sakin ol demek kolay olur..
burdan yorum atarak gerek sert gerek tatlı dille bana yardımcı olan arkadaşlarıma sesleniyorum:
İYİ Kİ VARSINIZ..!
(Ama tatlı dilli arkadaşlarım da iki defa iyiki var.. )

oh oh sen dini ne güzel kullanıyorsun öyle. Allah aşkına ağzına böyle şeyler hiç yakışmıyor. çık adam gibi evet istedim yaptım de biz de susalım. dini kötü işlerinize alet etme. o din senin babanın malı değil. basbayağı sex için kılıf olarak kıydınız.

beni seviyor diyip duruyorsun ya, kendine layık gördüğün sevgi buysa buyur biz almayalım. kumalığı da gayet kabul etmişsin. eh bize de sana, sapığına ve kumalarına mutluluklar dilemek kalıyor. :3:

Ayy canım nevar bunda iki kuma hatta daha sonra dörtlenir belkide,bacı,bacı geçinirler.
Arkadaşın zaten duyguları ameliyatla alınmış veya sakinleştirici ilaç kullanıyor galiba.
Yoksa normal bir bayan imam nikahıyla evlendim demez.sonrasında'da eşimin görüştüğü kız var ama bendende vazgeçemiyo gibi karmakarışık sözler sarfetmez.

ee ona bakarsan bu kızın kocası aldatıyormus evlendıkten sonra olmaz dıyolarmıs kıza gore evlıler
adama gore evlı degıller cunku adam aldatıyor hemde yasal olarak

yorumları çok okumadım ama benim anlamadığım bir şey var ..diyorsunuz kii başka kötü yerlere gideceğine evleneceği biriyle olsun diye imam nikahı kıydık ve birlikte olduk...ve sonrada yazıyorsunuz ki bu 4 yıl da hayatına birsürü kız girdi çıktı hevesini mi laıyormuş neee..ailenden gizliyorsunuz ama işyerine gelip seni tekme tokat dövüyor sonrasındada hiç bişey yokmuş gibi mi geliyor..hemde aile iş yerinizde.....diğer arkadaşlarında dediği gibi imam nikahlı bile sayılmazsınız siz. kendi aranızda gizlice yapılmış bişey sonuçta..ne yaşıyorsunuz arkadaşım diyecem ama olmıcak..bence bi uzaman görünün bi tarafta hasta ruhlu bi sevgili bi tarafta hayal dünyasında yaşayan siz..ortada evlilik yok..sizi seven bi adam da yok..maleseff...

lise dönemimde okadar çok telefonla mesajlaşırdım ki.. elimden 1sn bile düşmezdi asla.. derken karne günü geldi. gözüme basit, sıradan siyah bir kalem çekmiştim. malum; karne günü ya herkes süslü, bir kalem çekmekten ne çıkar..? derken babam kalem çekmemi gördü e telefonlada sürekli arkadaşlarla yazışıyoduk, bağırdı çağırdı sen kiminle buluşmaya gidiyorsun ne bu kalem gözünde diye (oysa hiç de birşey yapmayacaktım) aldı telefonumu(öğrenci harçlığımdan yemeyip içmeyip aldığım güzel telefonumu) duvara vurdu ve telefonum elli parçaya bölündü..
buna birşey dememelerinin sebebi ise; bunun ilk zamanlarda gelip beni babamdan istemesi oldu. olmaz dediler ama benim o deli aklımla ona kaçmamdan korktukları için ses çıkartmamaya çalıştılar..
mehir konusuna gelince 5yıl süre verdim. şuan maddi birikimi yok okadar. bu evlilik olayını çok kişi yazmış. arkadaşlar söylemek istemiyorum ancak ben imamhatip mezunuyum. yani bu nikahın dersini dahi gördüm.. evet. şuanki diyanet resmi nikah olmadan dini nikahı yasakladı, bunun tek sebebi ise hakkın hukukun yerine getirilmesiydi. yoksa dinen bu nikahın geçersiz olmasından değil.
kimsenin bilmediği nikah denilmiş. bilmeyen tek kişi annem babam ve kardeşlerim.
bu nikahın gerçek olması için ebeveynin bilmesi gerekiyor denilmiş, eğer kız ve erkek bluğ çağına erip akıl kamil oldular ise hanefi fıkhında anne babanın şartı kalkıyor.
-imam olması
-2erkek şahit olması
niyet konusuna gelince.
evlilik gerek resmi gerek dini ne amaçla kıyılırsa kıyılsın nikahtır. sizin söylediğniz mute nikahı saatlik veya günlük olup, sadece arap kabilelerinden mutezile mezhebinin görüşüdür ki kendisi ehli sünnetten değildir.
ancak cereyan eden bazı olaylar sebebiyle bu hale geldik ve ipin kopacağı yerdeyiz..
evet üzülüyorum.
neden?
burdan yorum atarak gerek sert gerek tatlı dille bana yardımcı olan arkadaşlarıma sesleniyorum:
İYİ Kİ VARSINIZ..!
sizin dediğiniz açıdan da bakarsak peki ailenizin haberi olmamasını varsayalım peki siz birlkte aynı çatı altında mı yaşıyorsunuz ki haberi olmasada olur diyorsunuz yoksa canınız istedikçe mi birlikte yaşıyorsunuz..nerde karı kocalık ...
ilk defa bi konuya böyle cevap yazıyorum aslında pek dalmam böyyle konulara ama neden se alıkoyamadım yazdıklarııza..neyse sustum..:26::26:

cinsellik için dini nikah :53:, devamlı şiddet ve babanızın işyerinde,üstüne bide başka kızlar ve 4 aylık ilişkisi var siz kız duymasın görmesin diye elini bile tutamıyorsunuz :53::53::44: ağzım açık kaldı gerçekten neyse yadırgamıcam,umarım bir an önce ne yaptığınızın nelere göz yumduğunuzun farkına varırsınız.

-imam olması
-2erkek şahit olması
niyet konusuna gelince.
evet üzülüyorum.
neden?
İYİ Kİ VARSINIZ..!

Canım şu dini nikah muhabbetini boşver istersen artık. nikahın geçersizdi geçerliydi yazanlara da cevap verme. İstersen resmi nikahlı istersen aynı evde yaşıyor istersen 5 tane de çocuğun olsun. Senin yapman gereken şey belli... Nikahını savunup durma burda. Ben anlamam nikahtan resmisi de dinisi de bana bir şey ifade etmiyor şu durumda. Psikologa bağımlılığından kurtulmak için gidiceksin ailene nasıl daha kolay anlatacağını öğrenmeye değil. Ailene de yediğin dayakları bir bir anlatıcaksın..

etrafında okadar insan varken o, onu yapmak için bana muhtaç değil. hemde hiç değil.
o nasıl bende bağımlılık yaptıysa, bende aynı oranda onda bağımlılık yapmışım. bunun yüzünden diğer kız olduğu halde bırakamayışı. erkek müşterilerle konuşmama dahi kızar kıskanır bağırır çağırır nasıl o kadar samimi oluyosun der oysa sadece ürün hakkında konuşuyorumdur.. sevmeyen erkek kıskanmaz önemsemez takmaz. o ise estetik amaçlı yapacağım diş tedavimi bile kıskanıyor güzel olmakiçin yaptırıyorsun sen kime güzelleşmeye çalışıyorsun diyerek kıyameti kopartıyor..
ek olarak bu hafta 3defa 'artık seni istemeye gelelim ya yeter çok uzadı' cümlesini kurdu. gerçekten sevmeyen kişi bu cümlenin yanından dahi geçmezdi..
ben istemiyorum bu seferde resmiyeti dedim ve o şekilde işi askıya aldım.
bu yazdığım mesajla da onu savunmuyorum, desteklemek amaçlı da söylemiyorum.
ama çok ağırıma gitti kurduğun o cümle..
açıklamak istedim sadece..

ben şuan bu haldeysem, bunun tek bir sebebi vardı. kınamam ve başkalarının hayatlarını yadırgamam! ben ne saf, ne salak, ne de ahmak bir kız değilim. değildim. ergenlik dönemimde bir beddua aldım ve onun bedelini yaşıyorum..
insan ne iken ne hallere düşebiliyor.. Allah düşürmesin.
sen sen ol kimseyi kınama. yadırgama.
aileme gelince;
ben de zaten sadece onlara üzüldüğüm için, daha çok üzülmesinler diye bu hayatı yaşıyorum! o adamla bu hayatı yaşamaktan, ordan bakınca mutlu gibi mi duruyorum..?

Birkez daha ikna oldum...ALLAH akıl fikir versin demiyorum gerçekten kullanma yetisi versin..Becerisi versin..

Eger duymak istedigniz cevap tamam evli degilmisim ise tamam hanimlar evli degilim dini nikahli da degilim hocalar bilmiyo hicbirseyi okulda da bana yanlis ogretmisler.
Bizim fikih hocamiz derdi ki.. nisanlilik doneminde el ele gezmek tozmak vs gunah oluyor diye sakin imam nikahi kiydirmayin. Cunku bu nikahi kiydirdgniz anda nisanlilik sureciniz biter evlilik surecine girersiniz."
Bu hocamiz Allah ondan razi olsun fikihta kendisini asmis, gerek kisilik olarak gerek bilgi duzeyi olarak tabiri caizse 10numara bir insandir..
Bir arkadas ayni cati altinda degilsiniz nikah olmaz demis. Insan nisanli ikende ayni cati altinda durmuyor. Ancak yinede evli olabiliyormus.
Bakin hanimlar dinimiz aile hayatini cok onemsedigi icin dinde evlenmek cok kolaydir. Ancak bunu benim gbi hata uzerine olmasi yerine gayet resmi gunumuz sartlarinda olmasi gerekiyordu saflgma verin..
Ben bu konuyu evli olup olmadgmzi tartismak amacli degil, evliyim veyahut degilim artik orasida gecti. Ben yukardaki anlatimimda evliyimde evlendkten sonrada soylede boylede dedgm icin tepki gosteren arkadaslar olmus. Ben orda kullandgm evlendkten sonra vs cumlelerini cinsellikten sonra manasinda soylemek istedgm icin o sekilde kullandim. Evlilik yerine surekli cinsellikten oncesi cinsellkten sonrasi dememden daha mi memnun olurdunuz? Kaba olmasin dye kullanmistim ancak daha kaba kelimeler kullanilmasina sebep olmusum...
Bu arada imamhatipliyim yok syleym byleyim dedigim icnde tepki almisim. Arkadaslar. Ben burda kurdgum soyledgm anlattgm hicbirseyde yemin olsun art niyet kullanmiyorum eger bunu sylemeye cok merakli olsaydim ilk yazmda soylerdim ki soylemeyide asla dusunmuyordum ihl lilerin adina belki bir laf eden olur benim yuzumden diye ancak dersini gordum diyebilmem icin onu soylemem sartti. Bir arkadasta yzundeki morluklari nasil kapattin ozaman diye imada bulundugunda sal ve esarpla kapattim demem sartti. Simdi soyleyin bunlarin neresinde bir art niyet var..?
Evli olarak gormeyen arkadaslarim. Belkide evet hersey sizin soyledgniz gibidir gercekte evli degilmisizdir. Yani dini nikahli. Herseyin en dogrusunu elbette ki Allah bilir.benim orda anlatmaya calismis oldgm tek sey cinsellk yasamis oldgmu belirtmek istemem. Nikahimiz gecerli yahut gecerli degil olan oldu gecen gecti.

Eger duymak istedigniz cevap tamam evli degilmisim ise tamam hanimlar evli degilim dini nikahli da degilim hocalar bilmiyo hicbirseyi okulda da bana yanlis ogretmisler.
Bizim fikih hocamiz derdi ki.. nisanlilik doneminde el ele gezmek tozmak vs gunah oluyor diye sakin imam nikahi kiydirmayin. Cunku bu nikahi kiydirdgniz anda nisanlilik sureciniz biter evlilik surecine girersiniz."
Bu hocamiz Allah ondan razi olsun fikihta kendisini asmis, gerek kisilik olarak gerek bilgi duzeyi olarak tabiri caizse 10numara bir insandir..
Bir arkadas ayni cati altinda degilsiniz nikah olmaz demis. Insan nisanli ikende ayni cati altinda durmuyor. Ancak yinede evli olabiliyormus.
Bakin hanimlar dinimiz aile hayatini cok onemsedigi icin dinde evlenmek cok kolaydir. Ancak bunu benim gbi hata uzerine olmasi yerine gayet resmi gunumuz sartlarinda olmasi gerekiyordu saflgma verin..
Ben bu konuyu evli olup olmadgmzi tartismak amacli degil, evliyim veyahut degilim artik orasida gecti. Ben yukardaki anlatimimda evliyimde evlendkten sonrada soylede boylede dedgm icin tepki gosteren arkadaslar olmus. Ben orda kullandgm evlendkten sonra vs cumlelerini cinsellikten sonra manasinda soylemek istedgm icin o sekilde kullandim. Evlilik yerine surekli cinsellikten oncesi cinsellkten sonrasi dememden daha mi memnun olurdunuz? Kaba olmasin dye kullanmistim ancak daha kaba kelimeler kullanilmasina sebep olmusum...
Bu arada imamhatipliyim yok syleym byleyim dedigim icnde tepki almisim. Arkadaslar. Ben burda kurdgum soyledgm anlattgm hicbirseyde yemin olsun art niyet kullanmiyorum eger bunu sylemeye cok merakli olsaydim ilk yazmda soylerdim ki soylemeyide asla dusunmuyordum ihl lilerin adina belki bir laf eden olur benim yuzumden diye ancak dersini gordum diyebilmem icin onu soylemem sartti. Bir arkadasta yzundeki morluklari nasil kapattin ozaman diye imada bulundugunda sal ve esarpla kapattim demem sartti. Simdi soyleyin bunlarin neresinde bir art niyet var..?
Evli olarak gormeyen arkadaslarim. Belkide evet hersey sizin soyledgniz gibidir gercekte evli degilmisizdir. Yani dini nikahli. Herseyin en dogrusunu elbette ki Allah bilir.benim orda anlatmaya calismis oldgm tek sey cinsellk yasamis oldgmu belirtmek istemem. Nikahimiz gecerli yahut gecerli degil olan oldu gecen gecti.

Zaten erkek arkadaşınız dine pek de bağlı bir insan değilmiş, öyle olsaydı sevdiği kadını öldürürcesine dönmezdi, keşke bize verdiğiniz vaazlardan ona da verebilseydiniz; eşlerinizi koruyun, sevin gibi....

kafan mübarek olsun. güle güle kullan. benim iflahım kesildi. daha da bu konuyu okumam yazmam. Allah basiret versin..

Son düzenleme:
Bazi arkadaslarda benim yine ayni yoldan devam edecegmi, ondan ayrilmayacagmi soylemis. Ben eger burda bana yardimci olan arkadaslarimi dinlemeyecek olsaydim boyle bir konuyu neden acayim ki? He ayrilsaydi bukadar zaman icinde ayrilirdi denilmis. Ben bukadar zaman boyunca bu acilarin hepsini tek basima yuklendim! Yanimda ne bir tavsiyede bulunan ne de bir yardim eden yoktu. Askinda gozu kor kulagi sagir olur derlermis. Ben veya bir baskasi. Olaylarin icindeyken nasil yanlislar yaptgni gormuyor, goremiyor. Etrafinizda hcmi yanlis askin kurbani yok? Iste bende onlardan birisiyim ve bu illetten kurtulmak istiyorum.
Bukadar sert olmayin. Ben yeterince aci cektim zaten..
Sert olmanizin sebebide bana yardimci olabilmek tesekkur ederim ama uzuluyor insan..
Simdi yne bu cmlemin ustune bir iki arkadas cikip kendi dusen aglamaz diyecek biliyorum. Ancak dusen kisinin zaten cani yeterince acimis.. elinden tutup ayaga kalkmasina yardimci olsan daha guzel olmaz mi..?

Yaw sen de buna takmış durumdasın ne yapacaksin diyoruz bundan sonra geç nikahı mikahı..

Ne yapacaksın mesela ? Devam etmeyi düşünüyorsan baştan söyle de yazık millete ellerini yormasınlar.

Bazi arkadaslarda benim yine ayni yoldan devam edecegmi, ondan ayrilmayacagmi soylemis. Ben eger burda bana yardimci olan arkadaslarimi dinlemeyecek olsaydim boyle bir konuyu neden acayim ki? He ayrilsaydi bukadar zaman icinde ayrilirdi denilmis. Ben bukadar zaman boyunca bu acilarin hepsini tek basima yuklendim! Yanimda ne bir tavsiyede bulunan ne de bir yardim eden yoktu. Askinda gozu kor kulagi sagir olur derlermis. Ben veya bir baskasi. Olaylarin icindeyken nasil yanlislar yaptgni gormuyor, goremiyor. Etrafinizda hcmi yanlis askin kurbani yok? Iste bende onlardan birisiyim ve bu illetten kurtulmak istiyorum.
Bukadar sert olmayin. Ben yeterince aci cektim zaten..
Sert olmanizin sebebide bana yardimci olabilmek tesekkur ederim ama uzuluyor insan..
Simdi yne bu cmlemin ustune bir iki arkadas cikip kendi dusen aglamaz diyecek biliyorum. Ancak dusen kisinin zaten cani yeterince acimis.. elinden tutup ayaga kalkmasina yardimci olsan daha guzel olmaz mi..?

Sen yeter ki ayrılmaya kurtulmaya istekli ol cesur ol.. Keşke annelerimizle biraz daha yakın ilişkiler de olabilseydik. Keşke annelerimiz biraz daha açık olabilselerdi dış dünyaya. Hepimizin başından böyle şeyler geçmiştir ama herkes kendini bir şekilde ucundan sıyırmıştır. Hepimiz böyle yaralar aldık erkeklerden. Ama yüklenmedik. Bildiğimiz için belki de bu kadar sertiz. Sen hatanı anla diye, meseleyi normalleştirmeye devam etme diye bu kadar sertiz. Yukarıda da dedim nikahını falan savunma artık. Nikahının uygunluğunun bir önemi yok ki. Nikah yaptığın adam yanlış nikah doğru olsa ne çıkar. çektiklerini aldığın bedduaya bağlayıp kabullenmen, adamın sana en az senin kadar bağımlı olduğunu düşünmen, senden ayrılamadığını düşünmen, başka kadına rağmen o adamın hayatında olman bizleri o kadar üzdü ki evet sinirlendik. Bir kadın kendine bunu nasıl yapar aklımız hayalimiz almadı canım. Keşke üniversite okusaydın. İmam hatip bitirmişsin ilahiyat fakültesine gitseydin. Güzelce bir mesleğin olsaydı. Mesleğim var babamın dükkanındayım diyosun da üniversite insana farklı kapılar açıyor. Sen o mağazaya, çevreye kısılıp kalmışsın. kendine şimdi bir yol çiz. Gerekirse açık öğretime yazıl. Mağazayı idare edicek insan bulunur illa.

Back