- 21 Kasım 2010
- 2.712
- 1.152
- 373
- Konu Sahibi sibersevda
-
Gerçekten senin nişanlının ailesinde olduğu gibi zoraki bi durumda alsalar hiç sesim çıkmaz
fakat Ankara yada istanbul gibi büyük bir şehirde olmamalarına ragmen 200bin tl'lik ev almaları ciddi anlamda lüks olduğunu gösterir.
ben görmedim ama nişanlım 5 odalı ankastreli dublex olduğunu söyledi. yani evleri yok değildi vardı onu satıp daha iyisini aldılar
alsalardı ama bizide düşünselerdi 200bin tl ye değil de 175bin e alsalsalardı.yardım etmedikleri gibi nişanlımın da maaşı gidiyor.... paraya sıkıştıkçıkca bizim düğünü ertelemeleri can sıkıcı
nişanlımla bi kaç kez konuşmaya çalıştım paraları yoktu neden bu yükün altına girdiler dedim.Bu kadarı gerçekten düşüncesizlik.200.000 TL'ye düğün öncesi ev alınmasının mantıklı bir açıklaması olamaz zaten.Bizimkilerin bulunduğu yer de öyle büyük bir şehir değil.Tabii durumu iyi olanlara 200.000 TL'lik evlerde var ama çok fazla borç olmasın diye sevmedikleri yerden almayıda düşünebiliyorlar 20.000-35.000 Tl arası.Ama almışken daha iyi bir yerden alsınlar,(en fazla 60.000 TL'ye) diyebiliyorum bende.Çünkü nişanlımın aklıda sürekli onlarda,kafası karışık,bu da tabii bize yansıyor diye düşündüğüm için...
Nişanlınız ne düşünüyor peki bu konuda? Pek konuşmak istemiyor galiba ailesiyle...
nişanlımla bi kaç kez konuşmaya çalıştım paraları yoktu neden bu yükün altına girdiler dedim.
baban özel sektörede işinden ayrılırsa nasıl ödeyecekler bu krediyi dedim.
kötü düşünmek istemiyorum ,bende kızıyorum ama bişey diyemiyorum, onlar ailem
yaptılar bi düşüncesizlik diyor. ve babası şuan işinden memnun değil demeye başladı( ki babası işinden ayrılırsa bizim düğün bu 2011 de de yapılamaz sanırım
Ben zaten artık onların bişey yapacağını hiç sanmıyorum.nişanlımın maaşına dokunmasalar o dayeter bize.Nişanlına da diyecek birşey yok aslında.Tabii ki bunu düşünmesi gereken ailesi olmalıydı.
Acaba şöyle bir durum söz konusu olabilir mi;
Bizden birşey beklemesinler maddi anlamda diye düşünüyor olabilirler mi?
Ben zaten artık onların bişey yapacağını hiç sanmıyorum.nişanlımın maaşına dokunmasalar o dayeter bize.
nişanlıma da acıyorum plan yaparken düğünde annesinin ve kardeşlerinin giyeceği kıyafete kadar hesaplıyor.annesinin ise hiç bişe umrunda değil lafa gelince çok borcumuz var diyor nişanlımın çantasında fatura gördüm dokunmatik telefon almış 400 tl ye bu kimin dedim annemin dedi. ben yine bişey demedim diyemedim
valla ne düşünüyorsa kendine saklasın beni yeterince bunalttı.zorla kendinden soğuttu oysa ne kadar ılımlıydımannesi bilerek mi yapıo..düşündüğü bişey var bence ama ne olduguna karar veremedim.senin kaç sene sonra yeni gelingibi ev alıpta sürekli para beklentisinde olman lüxe kaçman elalemin kızına ne..bu kız beklermi senin doymayan gözünün doymasını... madem 2011 dede olmayacak gibi diosun ben olsam işi kabul ederdim vede düğünümü nişanlımla ben yapmaya çalışırdım..oda açsın gözünü kurbaga bigi bakakalsın...nşanlına uygun bi dille anlat ben bu sebeple çalışmak istiyorum kavuşalım die bende bişeyler yapmak istiyorum de..
of ya nişanlında annesine ödemicem vermicem demesini bilsin artıkta kendi hayatına baksın annesinin deil................................................:84:
Canım üzüldüm nişanlılık dönemi o kadar uzatılır mı?
Tabi bu sizin değil ailelerin hatası, onların büyük olarak düşünmeleri gerekirdi.
Sizin bu durumda aranızın açılmasıda gerilmenizde çok normal.
Aileniz iyi niyetinden, sorun çıkmasın diye susmuş belki ama bence,
bu işin uzadığını, söyledikleri tarihte olması gerektiğini söylemeliydiler.
Nişanlının aileside kusura bakma ama sizlerin iyi niyetini suistimal etmiş..
Daha evlenmeden yıpranmaya başlamışsınız..
Bence haziran dedilerse haziranda olacak diye konuşun..
Siz bu durumdayken onlar ev alıyor, dayayıp döşüyor size gelince para yok..
Seni üzmek istemem canım ama sessiz kaldığınız sürece dahada uzar, beklediğinede yazık olur..
İki aile karşılıklı konuşsunlar.
Başka bir ile çalışmak için gitmen konusunda bişey diyemem,
kendi hayatın için en doğru kararı vereceğinden eminim ama
ben senin yerinde olsam gitmezdim..
Kafam karışık, durum muallaktayken yapamazdım..
Bence ailen daha fazla sesiz kalmasın, sende nişanlınla güzelce konuş..
Ailesi bişeyler yapmıyorsa siz yaparsınız, ama daha fazla uzamamış olur.
bence isi mutlaka kabul et, gunumuzde kac kisi 2500 lira maas aliyor. sakin kacirma ilerde cok uzulursun. hem bole atlatiolar gibime geldi, sen o ise bi gir, kimler kimler ister seni bence :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?