İçimi Döküp Rahatlamak istiyorum nefes alamıyorum

Tamam hadi o 200 tl acildi de, size ne yazı tahtasından bilmem neyden. Anneniz de yani fırsatı hiç kaçırmıyor.
Ablanız komple sizden otlaklanıyor. Bence siz de hesabınızı bilin artık, yoksa eşinizle aranız açılacak benden demesi...

Anneniz de fırsatı kaçırmıyor ne demek yahu kendinize gelin bence annem ile bu durumun ne ilgisi var annem o benim tabiki de isteyecek bende onun evladı olarak yoksa da bir yerden bulup buluşturup vermek benim görevim zaten annem o benim lütfen annem hakkında böyle düşünmeyin hatta benim annem için değil hiç bir anne için böyle konuşmayın olur mu?

Sen olmasan akşama eşine yemek diye ne koyacakmış ablan acaba? Bir patates alacak parası yok, ev tam takır kuru galiba.

Böyle insanlar var maalesef, çalışıyorsun, bolluk içinde yüzüyordur, ne koparsam kar diye düşünen.

Yeğenlerin evi size ters mi? Yolunuzun üzerinde değilse götürmesin tamam da eşiniz, götürüyorsa da size dır dır etmesin.

Annene yardim etmen guzel , Ama esininde soylefigi gibi bu kredi sorunsali asla bitmez kaldiki eger dedihin gibi buyuk bir miktarsa ..

Ablana gelince bir kurus vermezdim almazdim evde oturacagina girsin bir ise calissin ..
Seni markete goturup extra seylerde aldirmasi hic hos degil..

Sen annenden baskasina yardim etme ..
Herkese yetisemezsin sonucta.

Annem babam canlarım o benim beni okuttular meslek sahibi yaptılar bırakır mıyım hiç onları Allah eşimden de razı olsun ki hep arkamda oldu abla konusunu nasıl çözeceğim hiç bilmiyorum el değil ki kes görüşmeyi bir anda offf :KK43:

Sen olmasan akşama eşine yemek diye ne koyacakmış ablan acaba? Bir patates alacak parası yok, ev tam takır kuru galiba.

Böyle insanlar var maalesef, çalışıyorsun, bolluk içinde yüzüyordur, ne koparsam kar diye düşünen.

Yeğenlerin evi size ters mi? Yolunuzun üzerinde değilse götürmesin tamam da eşiniz, götürüyorsa da size dır dır etmesin.

Annem ve ablam aynı semtte oturuyorlar yürüme mesafesi 15 dk. benim evim başakşehirde aramızda tam 30 km yol var aynı semtte olsak lafı edilir mi zaten ?

ya isterse bir kere söylesin canım bu kadar sıkışık durumdalarsa ne tahtası çok mu lazım yani:KK12:valla şekerim sen evlatlık kardeşlik görevini yapmışsın artık dur demenin zamanı gelmiş borç konusuna birşey diyemem yardım etmeniz o konuda çok doğal ama kalan konular için dikkatli davran bundan sonra gerekirse çok görüşme canım

Mayıs ta doğum günü var o zaman doğum günü hediyesi olarak alırım ona dedim yazı tahtasını :KK43:

Ailenin durumuna çok üzüldüm. Ben olsam elimden geldiği kadar yardım ederim ve kimse buna laf edemez eğer ki çalışıyorsam. Eşinin söylediği bana yanlış geldi. Sen çalışıyorsun ve ailene destek ol lütfen. Benim arkadaşımın annesi ile arasında bu tarz birşey olmuştu ondan hemen sonra vefat etti , 5-6 yıl oldu hala vicdan azabı çekiyor. Keşke verseydim diye.

Ablana gelince sık sık görüşme bence. Benim amcamda babamı çok kullanmış zamanında, evlendi gene aynı ama babam artık hayır demesini öğrendi. Ya araba aldık mesela, duydu ertesi gün yüklü miktarda borç istedi. Vermedi babamda zaten borçlanarak almıştık. Verdiğimiz hiç bir borç geri gelmedi. İnsanlara ne kadar kolay geliyor başkasının sırtından geçinmek.

Annen ilk defa mı para istiyor.İlk defa istiyorsa,eşinin tutumu yanlış.Ablan seni kullanıyor.Ama sanırım sen alıştırmışsın.Kendini biraz geri tut.Bir de çocuğun var mı bilmiyorum ama,insanın kıyısında köşesinde en azından bir 100-200 lirası olması lazım.Hastalığı kazası,tamiratı şusu busu var.

Eşim köşeye atar her zaman ama ben pek tutumlu değilim o anlık sinir ve üzüntüyle aklıma gelmedi eşime sormak ama laf arasında söyler bana zor günler için her zaman olur ben de diye. Annem ilk defa istedi ben içimden geldiği için maaşımı alıncca veririm yetebildiğim kadar kimsenin haberi olmadan market alışverişini yaparım çünkü gerçekten zor durumdalar.

BENCE ELİNİ AYAGINI YAVAŞTAN ÇEKME VAKTİN GELMİŞ CNM.

Ailenin durumuna çok üzüldüm. Ben olsam elimden geldiği kadar yardım ederim ve kimse buna laf edemez eğer ki çalışıyorsam. Eşinin söylediği bana yanlış geldi. Sen çalışıyorsun ve ailene destek ol lütfen. Benim arkadaşımın annesi ile arasında bu tarz birşey olmuştu ondan hemen sonra vefat etti , 5-6 yıl oldu hala vicdan azabı çekiyor. Keşke verseydim diye.

Ablana gelince sık sık görüşme bence. Benim amcamda babamı çok kullanmış zamanında, evlendi gene aynı ama babam artık hayır demesini öğrendi. Ya araba aldık mesela, duydu ertesi gün yüklü miktarda borç istedi. Vermedi babamda zaten borçlanarak almıştık. Verdiğimiz hiç bir borç geri gelmedi. İnsanlara ne kadar kolay geliyor başkasının sırtından geçinmek.

Elimden geldiğince yetebildiğim kadar yardım ediyorum zaten canım eşimin bile haberi olmaz gerekte yok zaten haberi olmasına aileme yardım ettiğimi bilmesine gerek yok, benim üzüldüğüm diğer kardeşlerim yok diyor sadece ya insanın ailesi zor durumdayken nasıl bu kadar gamsız olabiliyor anlayamıyorum ki ablam yine arada elinden geldiğince etmeye çalışır ama çok nadirdir.

Bence laf edilecek şeyler değil aslen. Tek rahatsızlık veren ablanın tavrı ki bir şeyler aldırmak istediği bariz. Patates kaç kuruş ki para olmasın, bilemiyorum. Yahut o kadar parasızsa yazı tahtası almak nedir? Ablaya "ya biz de çok borçtayız" gibi mesajlar verebilirsiniz. Hatta bir gün laf olsun diye borç isteyin :)

Annenize babaniza yaptiginiz yardimlari abinizin ve ablanizin yaptiklariyla kiyaslamayin, hos zaten yapmiyorsunuzda zaten okudugum kadariyla; her evlat kendi evlatligindan sorumludur. Siz annenizin babanizin duasini almaya devam edin.
Esinizi biraz susturun, ne diye ikidebir size baski uyguluyor? Insanlari evine sirtindami tasiyor, ne olurki arabasiyla biraksa evlerine? Calismayan okadar kadin var, siz en azindan calisip dolgun maas getiriyorsunuz eve. Ihtiyaci varsa ailenin, biraz destek cikacaksin tabi (belirli sinirlar icerisinde, gucunun yettigince).

Allah razi olsun senden, Rabbim yarin oburgun bu maddi manevi desteklerinin karsiliginda sana nice guzellikler verir eminim. Cok takma kafana, sukur et icini ferah tut.

Burada cinsiyetler farklı olsa herkes 'tatlım eşin sizin bir aile olduğunuzun farkında değil, kaynanan eşini sömürüyor, sen boşuna mı çalışıyorsun emeğine sahip çık, yedirtme millete' filan derdi. Özellikle yazı tahtası olayına sinir oldum. Tamam fiyatı büyük birşey değil ama annenizin diğer kardeşe alacağı hediyeyi sizden beklememesi gerek. Yazık değil mi karı-koca bütün gün çalışıyorsunuz ay sonunda cebinizde ekstra 200 tl kalmıyor. Halbuki daha çocuğunuz yok bunlar tam birikim yapacak/gezip tozacak yaşlarınız.

Tüm konuda sadece araba noktasında ablanızda suç bulmadım. Bende çocukken arabasız bir yere gitmişsek öyle emrivaki yapardım millete annemin sinir olmasına rağmen. Sizin yeğende kendi kendine yapıyordur belki.

Elimden geldiğince yetebildiğim kadar yardım ediyorum zaten canım eşimin bile haberi olmaz gerekte yok zaten haberi olmasına aileme yardım ettiğimi bilmesine gerek yok, benim üzüldüğüm diğer kardeşlerim yok diyor sadece ya insanın ailesi zor durumdayken nasıl bu kadar gamsız olabiliyor anlayamıyorum ki ablam yine arada elinden geldiğince etmeye çalışır ama çok nadirdir.

Ya ne desem Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Annenizin ağlamasına çok üzüldüm. Amcanız nasıl ödemez ya. İnsanlar çok kötü. Artık kimseye güvenmeyeceksin. Allah yardımcısı olsun aileninde seninde.

Annem ve ablam aynı semtte oturuyorlar yürüme mesafesi 15 dk. benim evim başakşehirde aramızda tam 30 km yol var aynı semtte olsak lafı edilir mi zaten ?
Canım götürmesin ya... onun bir mecburiyeti yok sonuçta, yok ablacım yolumuz ters, her seferinde olmaz desin çıksın. Kimse ona bişey diyemez ama hem götürüp hem seni germesi çok yersiz.
Böyle küçük küçük şeyler birikip insanda patlama yapıyor. Her depresif olanın kocaman dertleri yok.

hayır da diyemiyorsun değil mi benim de karakterim öyledir ama diyebilmek lazım işte o_O

Diyemiyorum ki :KK43: zaten mayıs ta doğumgünü var bana diyecekler biliyorum yeğenim de teyze bana adidastan şu ayakkabıyı al abla dıyecek newbalance ayakkabı al en azından bu daha uygun diye böyle bir şey dedim ne yapayım :KK43:

Eşim köşeye atar her zaman ama ben pek tutumlu değilim o anlık sinir ve üzüntüyle aklıma gelmedi eşime sormak ama laf arasında söyler bana zor günler için her zaman olur ben de diye. Annem ilk defa istedi ben içimden geldiği için maaşımı alıncca veririm yetebildiğim kadar kimsenin haberi olmadan market alışverişini yaparım çünkü gerçekten zor durumdalar.
ilk defa istediyse siz verin bence çok zor durumda kalmışlar ki istemişler
ablama yardım etmem anneme ederim
ablanın biraz alışkanlığa vurmuş senin yardımları

Ya ne desem Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Annenizin ağlamasına çok üzüldüm. Amcanız nasıl ödemez ya. İnsanlar çok kötü. Artık kimseye güvenmeyeceksin. Allah yardımcısı olsun aileninde seninde.

Beni düşün içim koptu resmen onun sesini duyunca elim ayağım titredi üzüntüden ağlamaktan :KK43: hiç haketmediler bunu ikisi de yıllarca çalışmış emekli olmuşlar şu yaşta emekliliğin tadını çıkaracaklarına amcamın ödeyeceğim diyip ödemeyip babamın üstüne kocaman bir borcu yıkması :KK42::KK42:

ilk defa istediyse siz verin bence çok zor durumda kalmışlar ki istemişler
ablama yardım etmem anneme ederim
ablanın biraz alışkanlığa vurmuş senin yardımları

Yüzsüz çünkü ablam, anneme tabiki de vericem hazırladım parasını akşam iş çıkışı vereceğim anneme götürüp eşimle birlikte

X