İçimi döktüm..

Yukarıda yazdım bende de çakmadı

Ben de ne şimşeği diyorum hatta öyle bir beklentim de olmadı hiç

Oğlum seninki gibi tüp bebek zorluğu vs biliyorsun buna rağmen şimşek vs olmadı
peki bu hayal kırıklıgı yaratmadımı sizde ?
Bılmıyorum belkıde bazı ınsanlar sevgılerını bellı edemez ben bellı ederım genel olarak sıcak kanlıyımdır ve duygularımı gosterırıım kın nefret sevgı ask neyse .

Böyle bir beklenti içinde değildim fakat o günden sonra çokta yazmışımdır bunu ben başka bir insan oldum daha iyi olmaya calısıyorum

Doğum sonrası depresyonu var bence. Yardım almalısınız. Sonra da eşinizle ayrı eve çıkın. Yine olmazsa ayrılın derim.

Bence annelik duygun var..sadece su on planda değil..cunku kafanı karıştıran senin canını sıkan başka şeyler var..
Misal ben eşimle küsünce kızıma ogun odaklanamıyorum..verimli olamıyorum vicdan azabı çekiyorum o uyudugunda..

Sende zihnini rahatlattığında ve bebeğinle daha çok vakıt geçirdiğinde anneliği anlayacaksın..ama önce kendı evonıze cıkmanız lazım..

Benim de hayatım ona endeksli yemem içmem gezmem

Şu an hızlı trendeyiz birlikte zira o binmek istedi Eskişehir Ankara yolundayız

Burda çocuğu bırakıp tatile gideyimcilere vs ilk karşı çıkanlardan biriyim 5 yaşında sadece iki gece ayrı kaldık o evde babası ile ben iş için otobüste

Ama şimşek mimşek yok

Anne ve çocuk arasındaki zorunlu bağa ilişkin görüşlerim eskiden beri aynı ortaokulda da böyle düşündürdüm yani

Babam kalp krizi geçirdi kurtaramayız demişler biz annemle konuştuk vs ama dövünmedik bağırıp çağırmadık herkes siz danimarkalı soğuk insanlar mısınız dediler

Ben böyleyim yani çocuğum için çoğu kişinin fedakarlık dediği şeyleri herhangi bir fedakarlık olarak görmeden yaparım ben kendimi onun için özverili hissetmem

Ama öyle ahu yavrum moduna da giremedim yani herkes az büyüsün girersin dedi 5 yaşına geldi giremedim belki ergenlikte girerim ya da gelinden kıskanırım

Psikolojik tedavi gördüm ama işe yaramadı demişsiniz. İlaç +psikoterapi miydi? İkisi bir arada olmalı çünkü.

Beklentim yoktu ki hayal kırıklığım olsun
Bebek çok istiyordum tüp bebek ile sıfır sperm denilen bir durumda oldu çocuğum ama ayy ben anne oldum ne büyük bir duygu kutsal görev vs hissim olmadı

Çocuğumu kimseye vermem değişmem vs vs ama özel bir duygu artımı aman nasıl evde bırakıp işe giderim bakıcıya nasıl teslim ederim duygularım olmadı yani

Yaa benim 3 çocuğum var. 3 üne de bebeklik dönemlerinde resmen aşık olmuştum. İşe gittiğimde böyle bir bakışları, gülüşleri, kokuları aklıma gelirdi. İnanılmaz özlerdim. Şimşek üstüne şimşek yani. Hala da öyle. İnsanın çocuğunu hele masum bir bebeği sevemeyeceğine inanmıyorum. Ama psikolojik sorun varsa olabilir tabi.

ben sizin yaklaşımınızı daha sağlıklı buluyorum. çocuğum yok ama olursa sizin gibi hissederdim.bazı insanlar daha soğuk kanlı olabiliyor. bir de çocuğa çok aşırı ilgi göstermek, onun da kendi kişiliğini oluşturmasını engeller bence.

Sevememek değil işte bence o abartılı sevgi gösterileri yok yani o da bir birey bana ihtiyacı var ama ben doğurdum diye bir ayrıcalığım yok

Ben psikolojik sıkıntım olduğunu da düşünmüyorum ama belki de vardır

Ben sizin için yazmamıştım onu zaten. Konu sahibi açısından yazdım. Doğum sonrası depresyonu olabilir diye. Yanlış anlaşılmasın. Siz zaten sevemediğinizi söylememişsiniz anladım orasını. Kusura bakmayın.

Bence siz cok iskolik oldugunuz icin ve hamilelik surecinizde psikolojik olarak cok saglikli umdugunuz gibi gecmedigi icin bebeginize odaklanamiyorsunuz.Bence bir gun bebeginizi izleyin ne kadar masum hicbir seyden habersiz oldugunu hissedin.Ya da siz ozgur birisiniz yani birine bagimli olmayi sevmiyorsunuz.Esinizle ayri eve cikin cunku aile aile ustune olmaz daha rahat konusabilirsiniz bazi seyleri.Kendi evinizde her seyi nasil isterseniz oyle yapin.Ilac almak yerine kendinizin psikologu olun derim

benımde aynı durumdayken oldu ben cocugumu cok ozel buluyorum mesela
normal sartlarda dunyaya gelmeyecek bır cocugu dogurdum dıyorum
ılk defa calısmaya basladıgımda bayılmıstım ıs yerınde :)

Doğum sonrası depresyonu öyle kendi kendinin psikoloğu olarak aşılacak bir durum değil maalesef. Çok ağır olabiliyor ve ağır sonuçlara da yol açabiliyor. .Biliyorum çünkü ben hafifini yaşarken neler çektim. Doktor bana sen daha hafifsin aylarca hastanede yatanlar var bunun için demişti. Hafifi buysa ağırı nasıldır kim bilir diye inanamamıştım. Yazılanlardan bence konu sahibinin ciddi bir depresyonda olduğu ve yardıma ihtiyacı olduğu çünkü bu sorunu kendi kendine çözemediği de görülebiliyor. İlaç alması gerekiyorsa almalı ki çocuğuna faydası olabilsin.

neden bana degısık gelıyor.

fakat sunu ayıralım bana mesela cocugum yuk gelmıyor yanı onun ıcın fedakarlık yaptıgımı soylemem bu sebebten degıl. gocunmam bundan .
benım henuz 1 tane cocugum var ne bılım en kotu zamanlarımda hep onunla tesellı buluyorum cunku cok kucuk hatta 6-7 aylıkken bıle yemek yerken elıne bulastırdıgım seyın tadına bakmak ıcın ılk defa agzına goturdugunda parmagını aglayacak kadar hala o duyguyu devam ettırıyorum.

sız babanızı kaybetmıssınız sanırım bırazda kucuk yasta olmus acaba duygularınızımı kontrol eıdyorsunuz yanı kendınızı korumak adına.

ben hala dustugunde veya ıgne vuruldugunda onu yalandan tesellı edemıyorum bende oturup onunla aglıyorum.

ama sızın durumunuzla konu sahıbının durumunu aynı bulmuyorum kesınlıkle cok farklı

Ben ciddi bir depresyonda oldugunu dusunmedigim icin yazdim.Cunku ciddi bir depresyon gecirse cocugunun sorumlulugunu dahi alamazdi.Sorunun cozumu esi cocugu ve kendisine ait bir evi olacak eger yine duzelmezse gitmeli doktora.Yani ilac almak her zaman cozum degildir.Benim babamda kullandi mesela ama cozumu baska bir seydeymis bazi seyler kafada bitiyor diyorlar ya oyle.

canım bizim apartmanda bir komşumuzda senin yaşadıklarının aynısını yaşadı (annelik duygusu hakkında olanı yani)..
annesi vefat etmişti ve doğumdan sonra lohusalık depresyonuna girdi..
oda çocuğuna bir anne gibi davranamadı uzun bir süre ...
allahtan annemle samimiydi annem yardım etti ...
birde seninki gibi kaynanasıda yoktu (vardıda yoktu) ağır bir bunalım geçirdi ...
allahtan eşi anlayışlıydıda beraber iyi kötü büyütebildiler...
şimdi çocuğuna düştün ...
inan herkes olmasada senin yaşadıklarını yaşayanlarda var...
bence annelik duygusu bir nevi seninde elinde olan bişey... en azından eve gidince hep sen ilgilen cnm çünkü bir kızın ömrü hayatı boyunca en iyi dostu annesidir bunu ondan esirgeme ...

Bazı insanlar o kadar güçlü oluyor ki, "depresyona girme lüks"leri bile yok! Bence siz de bu gruptasınız. Kendinizin o kadar farkındasınız ki, annelik duygum yok diye kendinizi sorguluyorsunuz. aksine o duygu sizde var. Ama hayatınızda yaptıklarınızı anlamlandıramıyorsunuz muhtemelen."Ne için yaşıyorum, ne için çalışıyorum?" Daha evlenir evlenmez 60-70 bin borç? Ben buna takıldım daha çok. Olmuşla ölmüşe çare yok tabi de.. Eşinizin geçmişten bir borcuysa, erken yaşta ne aceleniz vardı evlenmek için? Evlilik dolayısıyla yapılmış bir borçsa, ne gerek vardı? Sevginiz bitmiş.. eşinize saygı da duymuyorsunuz muhtemelen. Hem kapasitesi yok, sizden az kazanıyor, hem de daha iyisi için çabalamıyor. sizi ailesiyle yaşamaya mahkum ediyor. Ağır bir depresyon geçiriyor olabilirsiniz, bu donukluk, hissizlik hali ondan kaynaklanıyor olabilir.

Sevmediğiniz bir eş,, yaşamak istemediğiniz bir hayat ben sizin depresyonda olduğunuzu düşünmüyorum. .istemediğiniz bi hayatı istemediginiz insanlarla yaşadığınız için bunu hazmedemediginizi düşünüyorum çünkü aklınız başka hayatlarda. .Allah evlatla imtihan etmesin gidin bi hastane köşesine orada evladı hasta diye perişan olmuş anneleri bi izleyin ve halinize sükredin. .Sizi kırmak asla istemem yanlış anlamayın beni sadece bazı şeyleri göremiyorsunuz ama görmeniz anlamanız şart çünkü geçen zaman geri gelmiyor o masum meleğin sadece sizin anne sevgini ze ihtiyacı var..

Arkadaşlar Allah herkesten razı olsun, beni iyi anladığınız için ve şuan ki psikolojik karmaşam içerisinde sizin yorumlarınızla kendimi daha da sorgulamamı sağladınız.. Doğum sonrası depresyon demek yerine evlilik sonrası demek daha doğru olur çünkü sorunlarımın temeli o günlere dayanıyor, doğumla birlikte şiddetini arttıran bir karmaşık psikoloji bozukluğu içerisindeyim. İlaç+psikolog tedavisi gördüm bu tedaviyi almak istemekte ki sebep ise şu; evet benim sorunlarım var ve bunun en önemli çözümü ayrı eve çıkmak ancak “ayrı eve çıkmak için zamana ihtiyacım var ve bu zaman zarfında akıl sağlığımı kaybetmeden nasıl sabredebilirim “ sorusunun çözümüydü.. Borç ödemekten o kadar çok sıkıldım ki vadeyi kısaltıp bir an önce bitirmek ve bir süre çalışmayarak borçsuz sadece eşimin maaşı ile geçim sağlayabilmek benim esas amacım. Diğer çözüm sunan arkadaş için şöyle söyliyim; vadeyi uzatıp daha az borç taksidi ödersem aynı zamanda ayrı eve çıkarsam; sonuçta o borç ve diğer masraflara sadece eşimin geliri yetmeyeceği için yine çalışmak zorunda olacağım ve kızımdan yine ayrı kalacağım hem de en önemli eğitim döneminde.. Çocukların en kolay dönemi ilk 1 yaş ve en önemli zamanları 1 yaş sonrası, bende kızım 1 yaşına girmeden çok çalışıp borçları kapatıp kreş yaşına kadar da çalışmayıp kendim bakıp büyütmek istiyorum.

Bir de yorumlar da borç o kadar gelirle nasıl kapanmadı denmiş, ayrıntılı yazdığım yorumda iki aydır o kadar gelirimiz olduğunu daha öncesinde 7 ay işsizlik yaşadığımı borcu hiçbir şekilde ödeyemediğimizi yazmıştım.

Benim şuan yaşadığım esas sorun; evet herşey düzeldi, eşim bana ve kızına çok bağlı ama ben de birşeyler bitti.. Yeşermiyor, yeşertmek istiyorum ama içimden gelmiyor. Ve bu duygusuzluk kızıma da yansıyor.. Ona görevlerimi fazlasıyla yerine getiriyorum ama duygu yok yaa lanet olsun duygu yok!!!! :’(

İşte tam da bu! , ne oldu ne bitti niye oldu niye olmadı nasıl yaptım nasıl yapmadım sorularıyla şuan ki yaşamımı sorgulamaktan hayatımı yaşayamıyorum.. Tahammülsüzlük, istemediğim bir hayat (ama asla maddi değil) tamamen manevi.. Psikoloğum bana bilinçli danışanım demişti tıpkı sizin de söylediğiniz gibi, bu şuanki mevcut durumumdan daha çabuk kurtulmamı sağlarmış.
Ama işte o kurtulma evresinde hislerimi tamamen kaybetmezsem!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…