- Konu Sahibi matmazelita
aaaaa şeyi unuttum,biriniz de o zaman seni çalıştırmayacak,sana bakmasını bilecek demiş,süper bir yorum teşekkür ederim,ben de aynı fikirdeyim,ama bu cümleyi kurarsam eğer,sonuçları çok ağır olur,bu olay çok büyür,dayanamadığı tek şey bu çünkü.ama bu şekilde devam ederse duyacağı ilk cümle bu olur.Hiç kurmadım ona karşı bu şekilde bir cümle,evlendiğimden beri aralıksız çalışıyorum,salı günü şirketten çıktım cuma günü oğlumu doğurdum,1,5 aylıkken bıraktım işe döndüm,ama hep beyefendi yorgun,her sabah o çocuğu uykusundan uyandırmanın bile beni nasıl yorduğunu tükettiğini anlamaktan aciz.keşke imkanım olsa da evde oturup çocuğumu büyütebilsem.
Canım, ben de bekarken çalıştığım şirkette hala devam ediyorum. Yani evlenmek ve çocuk doğurmak, şu an 2.defa hamile olmak işten ayrılma sebebim olmadı.
Bir erkeğe "kendine güveniyorsan, işten çıkayım, bir de öyle dene" demek ağır gelir, kabul.. O yorumu ben yapmıştım bu arada..
Ben de asla böyle bir yorum yapmadım eşime, birgün olsun "ben de çalışıyorum" cümlesini kurmadım.
Ama eşim gerçekten büyük destek, işime çok saygılı. Ne demek işine küfretmek,sen mesaidesin diye? Sen de istemez misin erkenden evladına koşmayı, sen ister misin gece 12'ye dek çalışmayı?
Ama adam senin fedakarlığını ve dahası evladının çilesini anlamıyorsa, saygı duymuyorsa bu konuda ufak bir çemkirmeyi hak etmiştir demek.

Çocuğunun kreşte olması bakıcıdan daha iyi bir çözüm, daha güvenli. Ben de kızımı kreşe yolluyorum. Ama saatler önemli, akşam 5'de alıyoruz biz okuldan. Akşam 9'lara kadar kreşte kalması rutin değilse tamam, ama çocuk saat 5'den sonra kalmamalı okulda bence. Kızımın psikologu "hava kararmadan çocuk okuldan alınmalı, çocuk için kriter odur" demişti.
Eşin öyle ya da böyle sana destek olmalı, başka yolu yok. Madem eve yardımcı alma imkanın yok (ki ayda 1 defa bile olsa bunu yapabilsen iyi olur,en azındna ağır işler için) en azından eşinin desteğini almak zorundasın. Baştan çok güçlü olduğunu görmüş eşin, doğuma 3 gün kalan dek çalışmak, 1,5 aylık bebeği bırakıp işe dönmek.. Bunlar her kadının harcı mı? Kaç kadın katlanır?