içimi dökmek istedim

sudem5

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2009
473
8
118
İstanbul
Merhaba kızlar,

Öncelikle hepinizin geçmiş kurban bayramı mübarek olsun. Benim sorunum eşimle değil eşimin annesiyle diyeyim. Dün kayınvalidem aradı akşam yeğenleri, kardeşleri vs. bahçede mangal yakmaya geleceklermiş eşime söylemiş ama eşim pek niyetli olmadığı için bakarız demiş ve geçiştirmiş bunu bana söylemedi bile eşim gitmeye niyetli olmadığı için söylememiş öyle diyor. Annemler bendeydi dün annem çocukları da alıp kayınvalideme gitti bayramda gidemedim görüşemedik diye kayınvalidem annemi de nezaketen çağırmış kuzenim rahatsız olduğu için onun yanına gideceğini söylemiş annem gerçekten de onun yanına gideceklerdi. Neyse eşimle bir yere gittik oradan dönüşte annemi ve çocukları almak için uğradık yukarıdan bağırıyor bana çocukları niye götürüyorsun akşam nasıl olsa geleceksiniz diye (emir veriyor her zamanki gibi) bende ben gelmeyeceğim hastayım dedim ki gerçekten de kaç gündür gribim. Ama asıl sorun hasta olmam değil kayınvalidem sürekli kardeşlerini yeğenlerini çağırır planı programı yapar benim en son haberim olur bu işten ve sadece hizmet beklerler. Yengelerinin evin gelini kalk kalk oturma sen evin gelinisin biz eski geliniz filan demelerinden çok sıkıldım artık. Kendileri de gelin aldı ama bir tanesi dışında diğerleri sadece oturuyor ve hizmet bekliyorlar.

Ben çalışıyorum ve iki küçük çocuğum var kızım okula gidiyor ve dün akşam banyo yaptırdım onları bahçede oturuyorlar bu havada. Hadi bunu da geçtim bundan 2 ay önce yine geldiler bahçeye mangal yakmaya ve annemler yazlıktan yeni dönmüştü 1 buçuk aydır görmüyordum ve annemlere gitmiştim ki akşam dönecektim zaten gelecekler diye kayınvalidem sağolsun burnumdan getirdi telefon etti neden gittin bilmiyor musun misafirin geleceğini falan filan akşam üstü eşim geldi beni almaya yarım saatte bir arıyor eşimi gelmiyor musunuz diye eşimde bizim kendimize göre planlarımız var size göre hareket edemeyiz ki biz dedi gelicez dedik iki de bir arayıp durma dedi neyse kalktık gittik. Ben direkt yardım amaçlı eve çıktım giriştim işe salata yap tabakları hazırla filan büyük yengesi geldi kapıdan kafasını uzattı ve daha hoşgeldiniz dememe fırsat vermeden ooo evin gelini nihayet gelebildin gelin dediğim misafir gelmeden burda olmalı dedi bende annemleri uzun zamandır görmüyordum ve özledim onları görmeye gittim dedim.

Beni ilgilendirmez yarın gitseydin bugün gitmen şartmıydı demezmi ve bu yengesi ona ne oluyorsa bende siz yarın gelseydiniz yengeciğim ayrıca kayınvalideme geliyorsunuz benim evime değil ki dedim bozuldu bu hiç ses etmeden indi aşağıya artık patladım ama yani. Dün akşamda gitmedim kayınvalidem arıyor eşimi, kuzeni arıyor o yengesi arıyor eşim de rahatsızım gelemeyeceğiz biz dedi tabii eminim ki kayınvalidem çok bozulmuştur bu işe ama artık sıkıldım istemediğim insanlarla bir arada olmak zorunda mıyım eşimin hatrına bile olsa. Eşim hak veriyor ve hiç zorlamadı bile beni tavrıda değişmedi. Bu şartlarda gitmemekle kötü mü ettim sizce?

Yengeye cevabını vermen ıyı olmus herkes haddını bılsın !!!

yenge üstüne vazife olmayan işlere karışmaya meraklı herhalde gayette gzel cevabını vermişsin
eşinde seninle aynı görüşte ne güzel bundan sonra tavrınızı koyun
gelin olmanız sizin hizmetçi gibi kullanılmanızı gerektirmiyo densizz insanlar:47:

harıka yapmıssınız o yengesıne soyledıgınız laf konusundada cıımın yagları erıdı hakkedene hakkettıgını vereceksın yoksa ezılen ssen olursun arkadasım kımsenın gozunun yasına bakma

Yengene ağzının payını vermen iyi olmuş.:3:
Gelin =hizmetçi anlayışına sinir oluyorum :19:
Gelinleri kızınız gibi görseniz şaşarım zaten.
Lafa gelince kızımız birdi iki oldu.
İcraate gelince misafir gelecek hazırlık yapılacak erken gel gecikme vs :4:
Gelin demek evin işine koşan demek değildirki...

Merhaba kızlar,

Öncelikle hepinizin geçmiş kurban bayramı mübarek olsun. Benim sorunum eşimle değil eşimin annesiyle diyeyim. Dün kayınvalidem aradı akşam yeğenleri, kardeşleri vs. bahçede mangal yakmaya geleceklermiş eşime söylemiş ama eşim pek niyetli olmadığı için bakarız demiş ve geçiştirmiş bunu bana söylemedi bile eşim gitmeye niyetli olmadığı için söylememiş öyle diyor. Annemler bendeydi dün annem çocukları da alıp kayınvalideme gitti bayramda gidemedim görüşemedik diye kayınvalidem annemi de nezaketen çağırmış kuzenim rahatsız olduğu için onun yanına gideceğini söylemiş annem gerçekten de onun yanına gideceklerdi. Neyse eşimle bir yere gittik oradan dönüşte annemi ve çocukları almak için uğradık yukarıdan bağırıyor bana çocukları niye götürüyorsun akşam nasıl olsa geleceksiniz diye (emir veriyor her zamanki gibi) bende ben gelmeyeceğim hastayım dedim ki gerçekten de kaç gündür gribim. Ama asıl sorun hasta olmam değil kayınvalidem sürekli kardeşlerini yeğenlerini çağırır planı programı yapar benim en son haberim olur bu işten ve sadece hizmet beklerler. Yengelerinin evin gelini kalk kalk oturma sen evin gelinisin biz eski geliniz filan demelerinden çok sıkıldım artık. Kendileri de gelin aldı ama bir tanesi dışında diğerleri sadece oturuyor ve hizmet bekliyorlar.

Ben çalışıyorum ve iki küçük çocuğum var kızım okula gidiyor ve dün akşam banyo yaptırdım onları bahçede oturuyorlar bu havada. Hadi bunu da geçtim bundan 2 ay önce yine geldiler bahçeye mangal yakmaya ve annemler yazlıktan yeni dönmüştü 1 buçuk aydır görmüyordum ve annemlere gitmiştim ki akşam dönecektim zaten gelecekler diye kayınvalidem sağolsun burnumdan getirdi telefon etti neden gittin bilmiyor musun misafirin geleceğini falan filan akşam üstü eşim geldi beni almaya yarım saatte bir arıyor eşimi gelmiyor musunuz diye eşimde bizim kendimize göre planlarımız var size göre hareket edemeyiz ki biz dedi gelicez dedik iki de bir arayıp durma dedi neyse kalktık gittik. Ben direkt yardım amaçlı eve çıktım giriştim işe salata yap tabakları hazırla filan büyük yengesi geldi kapıdan kafasını uzattı ve daha hoşgeldiniz dememe fırsat vermeden ooo evin gelini nihayet gelebildin gelin dediğim misafir gelmeden burda olmalı dedi bende annemleri uzun zamandır görmüyordum ve özledim onları görmeye gittim dedim.

Beni ilgilendirmez yarın gitseydin bugün gitmen şartmıydı demezmi ve bu yengesi ona ne oluyorsa bende siz yarın gelseydiniz yengeciğim ayrıca kayınvalideme geliyorsunuz benim evime değil ki dedim bozuldu bu hiç ses etmeden indi aşağıya artık patladım ama yani. Dün akşamda gitmedim kayınvalidem arıyor eşimi, kuzeni arıyor o yengesi arıyor eşim de rahatsızım gelemeyeceğiz biz dedi tabii eminim ki kayınvalidem çok bozulmuştur bu işe ama artık sıkıldım istemediğim insanlarla bir arada olmak zorunda mıyım eşimin hatrına bile olsa. Eşim hak veriyor ve hiç zorlamadı bile beni tavrıda değişmedi. Bu şartlarda gitmemekle kötü mü ettim sizce?

Bana göre sevgi, saygı karşılıklı olan birşey. O yüzden elbetteki sevmediğin ve istemediğin insanlar ile bir arada olmak zorunda değilsin her daim, her çağırıldığında gitmek, her ihtiyaç duyulduğunda orada bitmek zorunda değilsin. Kaldı ki hem çalıştığını, hem de çocuklarının olduğunu belirtmişsin, zaten senin telaşın sana göredir.. Bende çalışan bir kadınım ev işlerinin ne kadar vakit aldığını yeni yeni algılıyorum, fakat bir de çocukların varlığı, düşünemiyorum bile....

Sonuçta yukarda kırmızı ile belirttiğim nokta çok önemli.
Eşin seni anlıyor ve durumun farkında, sana tavır koyarak seni istemediğin bir şeye o zorlamıyor.
Önemli olan da bu zaten, seninde yapman gereken tek şey araya resmiyet koymak.
Bu kadar rahat seni çekiştirmelerine izin verme.
Bu saygısızlık değildir, sadece herkes yerini bilmeli.
Elbet yeri geldimi yardımda edersin, yeri geldi mi evlerine de gideceksindir.
Ama herşeyin bir dozu olmalı, bu dozu aşınca malesef ki böyle sorunlar oluyor...

Allah kolaylık versin, inşallah bir düzene koyarsın. :34:

Gitmemekle en doğrusunu yapmışsınız. Kukla gibi oynatamayacaklarını öğrenmiş olurlar.

Yengene ağzının payını vermen iyi olmuş.:3:
Gelin =hizmetçi anlayışına sinir oluyorum :19:
Gelinleri kızınız gibi görseniz şaşarım zaten.
Lafa gelince kızımız birdi iki oldu.
İcraate gelince misafir gelecek hazırlık yapılacak erken gel gecikme vs :4:
Gelin demek evin işine koşan demek değildirki...

Çok haklısınız bir de benim en son haberim oluyor zaten misafir geleceğinden kimse sormuyor o gün için bir planın var mı yok mu diye kayınvalidemin de bir huyu var iki tabak indirir ben yoruldum yaşlıyım ben çocuklara bakarım sen taşı der sürekli ki oğlum 3 yaşında kalabalığı gördümü ayaklarıma sarılıyor anne anne diye sürekli peşimde çocuk sürekli eve gidiyorum onu getir bunu götür çocukta benimle birlikte inip çıkıyor babaannesi de gel buraya inip çıkma oğlum yoruluyorsun diye çocuğu sorla kucağına alıyor ve çocuğumun ağlama sesini ben evden duyuyorum anne annne diye ne var annende bilmiyorum ki bende babaanneyim oğlum dur işte diyor bir de 3 yaşındaki çocuğa.

Çok haklısınız bir de benim en son haberim oluyor zaten misafir geleceğinden kimse sormuyor o gün için bir planın var mı yok mu diye kayınvalidemin de bir huyu var iki tabak indirir ben yoruldum yaşlıyım ben çocuklara bakarım sen taşı der sürekli ki oğlum 3 yaşında kalabalığı gördümü ayaklarıma sarılıyor anne anne diye sürekli peşimde çocuk sürekli eve gidiyorum onu getir bunu götür çocukta benimle birlikte inip çıkıyor babaannesi de gel buraya inip çıkma oğlum yoruluyorsun diye çocuğu sorla kucağına alıyor ve çocuğumun ağlama sesini ben evden duyuyorum anne annne diye ne var annende bilmiyorum ki bende babaanneyim oğlum dur işte diyor bir de 3 yaşındaki çocuğa.

Kıyamam benimkide öyle kalabalığı görünce bacağıma gömer kafasını :27:

Laf sokmaya gelince yaşlı olmuyolar ama iş olunca yaşlandık bizden geçti.
Laf olsun torba dolsun işte :ssz:

Sana neden sorsun planın var mı yok mu diye.Önemli olan onun misafiri nede olsa :19:

Ama kayınvalidem hareketlerinin ya farkında değil ya da insanı çatlatmaya çalışıyor kendi hareketlerinin farkında olmadığı gibi yengelerinin yaptığının da farkında olmasa gerek ki bunca şeyden sonra yine de ısrar ediyor gelin diye. Onun derdi acaba kayınvalidesiyle mi arası açık, yoksa eşiyle mi kavgalı onun için mi gelmiyor demesinlerin derdinde. Benim derdime bak onun derdine bak hey Allah'ım ya.

Bir de bu sabah evi aramış bakıcı çıkmış telefona tabii ki çocukları sormuş önce sonra kızımı istemiş telefona kadın da henüz uyanmadı demiş uyuyor kaldır kaldır bir şey olmaz kaldır da ver telefona demiş kadına kadında mecbur uyandırmış kızımı babaannen arıyor diye sinirli bir halde konuşmuş kızım da. Ben aradığımda kızım bana anne babaannem akşam niye gelmediniz diye sormak için beni uykumdan uyadırdı onun yüzünden uykumu alamadım bende babam hastaydı o yüzden gelmedik babaanne onun için mi uyandırdın beni deyip sinirlendim diyor.

Eşiniz sizin yana olması yeterli fakat başını kesinlikle bu konularla ağrıtmayın.
Ev işi yapmak göreviniz değil büyüklere nezaketdendir, bunlu algılamaları lazımdı.
Yerinizde olsam keyfime göre arayı açmadan gidip gelirdim.

işte bir kurnaz kv daha
misafiri evine toplayacak, en son senin haberin olacak
gidip ordan oraya koşturacaksın

herkese aman biz birbirimize bağlı nede büyük aileyiz pozu yaratma derdinde
hemde o kadar bariz belli ediyorlarki

yavaş yavaş mesafe koymaya bak canım
eşinde tam içimden geçen cevapları veriyormuş zaten ailesine
siz programınızı onlara göre yapmak zorunda değilsiniz

birde evi arıyor küçük kızdan haber alma peşinde
neden sana yada oğluna sormamış
çocuktan al haberi demişler, oda öyle yapmaya çalışmış
ama maşallah kızınızda fırsat vermemiş
aferim ona:46::46::46:

Bir de bu sabah evi aramış bakıcı çıkmış telefona tabii ki çocukları sormuş önce sonra kızımı istemiş telefona kadın da henüz uyanmadı demiş uyuyor kaldır kaldır bir şey olmaz kaldır da ver telefona demiş kadına kadında mecbur uyandırmış kızımı babaannen arıyor diye sinirli bir halde konuşmuş kızım da. Ben aradığımda kızım bana anne babaannem akşam niye gelmediniz diye sormak için beni uykumdan uyadırdı onun yüzünden uykumu alamadım bende babam hastaydı o yüzden gelmedik babaanne onun için mi uyandırdın beni deyip sinirlendim diyor.

İlle istediği olacak yani.
Uykusundan edecek kadar mühim bi meselemiymiş sanki.
Biraz meraklı melahat durumu var sankim :27:

Buarada eşinin yanında olması çok güzel bir artı puan bence :3:
Ya anasının ağzına bakan bir koca olsaydı nice olurdu hal düşünsene bi.

Annem çağırdı ille gideceğiz gitmezsek olmaz deseydi .
Eşin takdire şayanlık bence :46:

İlle istediği olacak yani.
Uykusundan edecek kadar mühim bi meselemiymiş sanki.
Biraz meraklı melahat durumu var sankim :27:

Buarada eşinin yanında olması çok güzel bir artı puan bence :3:
Ya anasının ağzına bakan bir koca olsaydı nice olurdu hal düşünsene bi.

Annem çağırdı ille gideceğiz gitmezsek olmaz deseydi .
Eşin takdire şayanlık bence :46:

Evet bencede takdire şayanlık eşim o yüzden onu çokkk seviyorum zaten :40: Dün akşam bana biliyor musun yengem annemden alamadığı intikamı senden almaya çalışıyor dedi bende nasıl yani dedim. Benim annem gamsızdır vurdumduymazdır lafı koyar döner arkasını gider hiç umursamaz yengem de anneme zamanında söylemediği şeylerin intikamını senden almaya çalışıyor gibi geliyor bana dedi. Güldüm bende annenin yaptıklarının bedelini ben ödüyorum yani dedim. Ama yengesi bir tuhaf kadın zaten mesela kızının düğünü var eşimle dans etmek için kalktık eşimin kolundan tuttu çekti gel dans edelim birlikte diye o da yetmedi yılbaşında kayınvalidemlere gelmişlerdi alkol aldı bu (hiç sevmediğim şeydir) giderken kapıdan eşimin adıyla seni çok seviyorum diye bağırdı deli herhalde dedim eşime ama akşıma geldikçe sanki ara bozmak için bilinçli yapıyorlarmış gibi geliyor.

whuuuuuu yengeye bak
ultra manyak :27:

arkadasım eşinin kıymetını bil, sakın ha sakın ailesinin yaptıklarını ona mâl edip esınle tartısma. adamın anasına danasına tavrı belli zaten.
maşaAllah SubhanAllah nazar degmesın enısteye....:nazar:

her cagırıslarında gıtmeyın canım. 3 kere cagırırsa 1 kere gıdın sonra 4. cagırısında sonra 5. cagırısında gıdersınız yavas yavas gorusmelerı seyreklestırırsınız..

ayrıca yengeye cevabını vermıssın ya içimin yagları erıdı. hep lafsoyleyemeyenlerın derdını okuyorum burda fıttırıryorum.
tavrını koy böyle... dogru yoldasın arkadasım....
herkes haddini bilsin.

gecen facede bı soz okumustum. "hak edene haddini bildirmek, bir fakiri giydirmek kadar sevaptır." aynen katılıyorum bu soze ve uyguluyorum.

bence rahat ol,yengeye de iyi demişsin.herkesin kendine göre düzeni hayatı var,gitmek istemediniz gitmediniz,o kadar..boşver bence

whuuuuuu yengeye bak
ultra manyak :27:

arkadasım eşinin kıymetını bil, sakın ha sakın ailesinin yaptıklarını ona mâl edip esınle tartısma. adamın anasına danasına tavrı belli zaten.
maşaAllah SubhanAllah nazar degmesın enısteye....:nazar:

her cagırıslarında gıtmeyın canım. 3 kere cagırırsa 1 kere gıdın sonra 4. cagırısında sonra 5. cagırısında gıdersınız yavas yavas gorusmelerı seyreklestırırsınız..

ayrıca yengeye cevabını vermıssın ya içimin yagları erıdı. hep lafsoyleyemeyenlerın derdını okuyorum burda fıttırıryorum.
tavrını koy böyle... dogru yoldasın arkadasım....
herkes haddini bilsin.

gecen facede bı soz okumustum. "hak edene haddini bildirmek, bir fakiri giydirmek kadar sevaptır." aynen katılıyorum bu soze ve uyguluyorum.

Koyu renk ile işaretlediğim yeri okurken çok güldüm inanın. Giriş çok hoş olmuş. Ben cevaplarını veriyorum ama o an susuyorlar bir sonraki karşılaşmamızda yine aynı terane akmıyor herhalde kafaları.

Back