- 16 Aralık 2010
- 102
- 9
-
- Konu Sahibi ayseninannesiduygu
Sanmıyorum o yakınlıkta değiller. Nasıl dşyeyim kvaldem benim evime ben evdeyken kendi anahtarıyla girer ama diğerlerine bunu yapamaz.belki diger gelinlerin doldurusuna getiriliyordur?
benim kuzenim, 2 sene oldu evleneli
hep kv si ile soguktu aralari ve bir ara hic konusmuyolardi. bizde ne oluyor felan merak ediyorduk kadin arada bir gülüyordu yüzüne sonra yine buz gibi
neyse yine bir kopukluk yasandi aralarinda ve evliligi bitme asamasina gelmisti.
sonradan konustular ettiler, meger büyük elti görümceyide kendi tarafina cekmis ve kv yi durmadan doldurusa getiriyomus kimseye caktirmadan
(eltinin yedigi ictigi, masrafi kocasinin ailesinin üstüneydi)
bu geldi simdi birden aklima
bilmiyorum, insanlar tuhaf, anlayamiyorum
Tavrım kimsenin seçimine yaşam standartına değildi o manaya geldiyse yanlış ifade ettim kendimi. Herkes istediğini alır giyer onlar bana ucuz giyiniyorsun demedikleri gibi ben de onlara lüks içindesiniz diye laf edemem. Ama kvaldeler saygıya verdikleri değer ile gelinin varlığına verdikleri değer aynı değilmiş. Onlar evine çağırmaz hastalansa çorba yapmazken arayıp sormaz kandil bayram bilmezken ve ben bilirken yine onlar kıymetliAyrıca diğer gelinlerin kayınvalideye ve kocalarına saygısızlık terbiyesizlik yaptığı olmuş mu, ben konuyu tekrar dönüp sonuna kadar okudum ama göremedim.
Herkes de paralarına takmış, 'Merak etme sen iyi yüreklisin kazanacaksın onların parası var şöyleler böyleler' diye gelinleri gömmüş yahu onlarin ne suçu var?
Benim babam da varlıklı bir adam ama annem devlet memuru bir öğretmen. Memur çocuğu gibi yaşamayı da bildim, varlıklı bi adamın çocuğu gibi yaşamayı da bildim, hem ayağımda 1750 liralık sandalet varsa eltiye ne? Onun cebinden mi çıktı parası?
Konu sahibinin haklı olduğu tek nokta anne babasına saygısızlık yapılması, geri kalan ne varsa tamamen kendisine bağlı ve hatalı olduğu yerler de çok.
Kendini mütevazı gösterecek diye eltilerine bir ayıp kelimeler kullanmadığı kalmış.
Benim gardrobumu görse kendi eltisiymişim gibi bana da konu açardı herhalde.
cevabını vereceksin .koyma insan yerineben de bu soruyu sordum hep kendime
eskinin hiç kadri kıymeti olmaz mı
hadi beni es geçelim
8 yıllık dünürü benim annem babam
isimler ile hitab etmeli değil mi ayvalıktakiler denir mi gelinin annesi babası için
saygısızlık etmediğim için bu tavır farkını neye yoracagımı bilemedim
ben demiyorum onlara yüz vermesin ters yapsın ama beni ve ailemi ezmek neden.
hangi kayınvalide gelinine öz annesi için annen o kıyafeti çok mu aradı diyebilir. bu ailemi beğenmemek burun kıvırmak değil de nedir.
eşit davranmıyor ne kendi üç oğlu arasında ne de gelinleri arasında her vesile ile haksızlığa uğruyorm. .
geçen hafta tatile gideceğiz eşimle siz gideceksiniz ama hiç tadını alamayacaksın dedi bana
diğer oğulları gelinleri hep gezsinler tozsunlar onları bana telefonla açıp şuraya gittiler daha gitmeden hatta gidecekler veya geçen hafta bilmem nereye geziye gittiler diye anlatıp duruyor. benim eşimle gittiğim yeri hiç adını anmıyor ama. ben onları kvaldeden dinlemekten şişiyorum