icime attiklarimi paylasacagim

yaşadıklarınıza önce ses çıkarmamışsınız.ama ne zamnki görümceniz evlenecek ona yapılanları gördükçe öncekiler aklınıza gelmiş.nişanlı olsan anlarımda 1,5 yıl olmuş bundan sonra sözde bi küçük pasta getirdilerde bana yetmedi demeniz garip değilmi.evliliğinizle alaklı sıkıntınız varmı.eşinizle aranız nasıl.şuan ki istekleriniz nişan dönemi gibi geri plandamı tutuluyor.bence bu soralara cevap vermek lazım

Son düzenleme:
Anlattıklarına göre çok haklı gördüm seni kim istemez ki kendine değer verilmesin. Bende aynı senn durumundaydım. Hİçbirşey istemedim hatta gelinliğimi bile kendim aldım. Gelinlik bakmaya gelmedi eşim. Kayınvalidem benim param yok diyip durdu daha isemeye geldikleri gün. Annemlerde acıdılar hiç birşey istemedik. Ev düğünü yaptık. Sadece bana ablası bir bilezik taktı birde eşimle ortak 2 tane bilezik aldık oda millete karşı ayıp olasın diye. Ama ne yapabiliriz ki bunu bu şekilde kabul eden de biziz sonra ah vah etmeye gerek yok. Ya en başta isteklerimizi dile getirecektik. şimdi kafaya takıp üzülmeye kızmaya hakkımız yok. Sana tavsiyem eşin ile iyi olmya bak eski eskide kaldı önemli olan bundan sonrası..:KK28:

Eşinizin ve sizin mesleğiniz elinizde , hayatta belli bir pozisyona (!) gelmeyi başarmışsınız , bence bir ailenin bilerek ya da bilmeyerek yaptığı görgü sınırlarını zorlayan hareketleri ve cimriliği böyle sıralamamalısınız , zaten buraya sıralamanızda mesele değil , kafanızda bunları kurup dert etmemelisiniz .

İşinize gücünüze bakın , yüksek lisansını yapın , kazanın daha iyisini alın . Zaten farklı ülkelerde yaşıyormuşsunuz , çok görüşmediğiniz için bu kadar rahatsız olacağınız hareketlerini de görmezsiniz.

Pozisyon kelimesini yanlis anlamayin, demek istedigim bu durumda biriyim, ustelik de ne durumda biriyle evlendim, yaptiklari, yapmadiklari ortada. Dogru diyorsunuz, bunlar hep kafama takiliyor, icten ice esime ve ailesine kin besliyorum, her firsatta da bu kinim aciga cikiyor. Simdi gorumcenin dugun var ya, herseyi anlatiyor kaynana ogluna telefonda, oysa bana neler cektirdiler diyorum, aklima geliyor. Esim de sana da yaptik, sana da aldik diyor utanmadan, siraliyor bir de, bagiriyor yetmezse, hala uste cikiyor.

Dugune 1 ay kala bizimki fazla masraftan, istekten, herseyi tek basina yuklenmekten, benim hic destek olmamamdan(!) (cok ilginctir ki) bu gibi sebeplerden patladi, telefonda ayrilalim dedi, tamam dedim, anana soyle dedi, anneme, babama soyledim, tamam dediler, ama cocuk oyuncagi gibiydi oyle telde ayrilmak, ben bari ankaraya gideyim, yuzyuze bitireyim bu isi dedim, ankaraya gittim, ayrilmaya, annem babam arkamdan aglayarak kaldilar. Bizimki ankarada bagirdi, cagirdi vs derken ayrilmaktan falan konusamadik, zaten arada birkac yilin bagliligi ayrilamadim bile yine ben. Dugunden sonra da ben sana blof yaptim, gercekten nisan atsaydin, aileleri araya sokacaktim, birakmayacaktim seni diyor. Hatta dugunun ortasinda inanin buraya yazmaya bile degmez bir sebepten bana oyle bir bagirdi ki ben o noktada felc gecirdigimi dusundum, dondum kaldim, konusamadim. Megerse butun aylarin patlamasini yasamis, oyle diyor. Yani evet o noktaya geldim ama nisan atamadim, olmadi.

bu kadar olumsuzluktan sonra bile ayrılmayı isteyen eşiniz olmuş.ne güzel işte bitecekmişti.ha telefonda ayrılmışsın,ha yüzyüze ne farkederdi.madem ayrılmadın,eğer evliliğini de sürdürmeyi düşünüyorsun,geçmişte olanları da düşünmeyeceksin.çok mutsuzsan da boşanırsın:KK34:

Son düzenleme:
yaşadıklarınıza önce ses çıkarmamışsınız.ama ne zamnki görümceniz evlenecek ona yapılanları gördükçe öncekiler aklınıza gelmiş.nişanlı olsan anlarımda 1,5 yıl olmuş bundan sonra sözde bi küçük pasta getirdilerde bana yetmedi demeniz garip değilmi.evliliğinizle alaklı sıkıntınız varmı.eşinizle aranız nasıl.şuan ki istekleriniz nişan dönemi gibi geri plandamı tutuluyor.bence bu soralara cevap vermek lazım

Aslinda nisanli iken ister istemez ufak tefek birsey istiyordum ama esimin lafguzarligi ve aman ha isteme, sakin ha isteme, param yok, onemli olan ben degil miyim senin icin, evlenince ne istersen alayim vs gibi laflariyla susturuluyordum, ki kendim de susuyordum, gormemis gibi uste cikamam ya. Simdi tabi ikimiz de maasliyiz, zaten ne isteyeyim ki esimden, gelinlik yok, dugun yok, esya yok, gidip gelecek yer yok, mutfak masrafini da almayacak degil ya. Bir tatil sozu var hala goturecek iste. Zaten ilk defada ve icinden gelerek yapmiyorsa surekli istemiyorum da.

ya, onlarin yaptiklarini yapmadiklarini siralaman ayni mantikta olmanla ilgiliymis gibi yorumladilar, ama ben aslinda oyle olmadigini ve senin hangi noktaya gelmek istedigini aliyorum.
Bana kalirsa da kiz evine istemeye giderken bir cicek alinir, pasta meselesi de ayni, sen isin maddi tarafinda degil degilsin, sanki herseyi istemeye istemeye yapiyorlar, bastan saviyorlar kafasindasin. Haklisin da, burada `sen niye maddi konulari siraliyorsun ki` diyenler kendileri de ayni durumun icinde olsalar senin gibi dusunurler bence (!) Maddi tarafinda olsaydin, eminim bu kadar gorgusuzluge ragmen bu evliligi yapmazdin.
Maddi durumu olmasa da bir cicek yaptirabilirlerdi, atla deve degil, gonlunu hos ederlerdi. Gorgusuz davranislarina da diyecek hic bir kelime yok acikcasi. Ama, tabi olan olmus artik. Bence esin de (!) ailesinin yaptiklarinin farkinda oldugu icin (!) seni bastirmaya calisiyor. Ona bunu cok gorme, elinden baska birsey gelmiyor demek ki.. eger esini seviyorsan unutmaya calis, gormemeye, umursamamaya calis. Ben esinin icten ice senin gibi dusundugunden eminim. birgun sana bunu da itiraf edecektir ve eminim senin huzur bulacagin gun o gun olacak.

Esinize kadar yuz verirseniz tepenize cikar.kusura bakmayin ama kendinizi hep ezdirmissiniz.ailesinin durumu olmayabilir ama esiniz sizi el ustunde tutarak bu acigi kapatmaliydi..artik esinizle konusun. Basbasa bi tatil de hakkiniz yani.. gelinlik icin diyecek bisoz bulamiyorum zaten.

ben konu sahibine hak verdim aslında bende olsam her evlenicek kız gibi gelinliğim düğünüm ev eşyam istedğimiz gibi olsun isterdim heveslenirdim..fakat tee baştayken ses çıkarırdım şimdi baya geç kalmişsınız görümceye yapılanları duydukça hırslanmışsınız...Üstelik mühendis bir adam bilmiyorum ya nasıl bukadar da param pulum yok der :KK6:

Ben pek bir sorun göremiyorum.Düğün zamanı olanlar haricinde,şu an eşinle ilgili,evliliğinle ilgili geçimle ilgili bir derdin yoksa,ki herhangi birşey yazmamışsın onunla ilgili,düğün zamanı olan şeyler sorun değil.Bence şu an görümcene yapılacak şeylerden dolayı hırs yaptın.Ben şunu anlamaıyorum,madem bu derece sıkıntı yapıyor bu kızlar,o zaman neden evlenirken seslerini çıkarmıyorlar.Kimse kimseyi zorla evlendirmiyor ki.Yok sevmiştim,yok kötülük olmasın diye sustum diyor herkes.O zaman şimdi niye kötülük olsun.İnsanlar bazen görgü kurallarını nereye ne getireceğini,ne alacağını bilemez.Zamanla göre göre öğrenir.Nişanlıyken nişanlını bu konularda uyarabilirdin.Yani kocanın üniversiteyi geç bitirmesini bile kabahat olarak anlatmışsın.Olabilir.Sonuçta mesleğini eline almış mı?İşinde gücündemi.Sen de üniversite mezunusun.Keşke çalıştığın parayla gelinliğe katkıda bulunsaydın istediğin gelinliği alsaydın.Sonradan hazmedemediğin şeyleri baştan kabul etmeyecksin.Maddiyat nedir ki ya.Allah sağlık huzur versin.Millet çırağanlarda evleniyor da,boşanıyor.Düğün salonunda evlenmeden,sadece nikah kıyıp mutlu mesut yalayan insanlar var.
Sen görümcenle kendini kıyaslama.Senin görümcenin yapısı ayrıdır zevkleri ayrıdır.Sen kabul etmişsin,o etmeyebilir.
Bir de anlamadığım,düğünde anons edince ki çoğu düğünlerde hala yapılır,ne rezil bir durum yaşanıyor ki.Arkadaşların hayırlı olsun,Allah mesut etsin demek yerine,bunun dalgasını mı yapıp seni üzmüşler.10 bilezikte az buz birşey değil bu arada.
Bence yuvandaki mutluluğa bak.Gerisi önemsiz ayrıntılar.

vallahi devamını okumak istemedim.İsteseydin o zaman canım.Samimiyetle alınan bir pişmaniye samimiyetsizlikten daha iyidir.Onların getirdiği pastaya mı muhtaçsın bana kalmadı demek ne demek.Az mütavazi olursan bu kadar küçük şeylere takılmazsan daha mutlu olursun bence.Hele de çalışan bir kadınsın ben senin yerinde olsam evet bu gelinliği istiyorum eğer seni çok aşıyorsa üstünü ben tamamlarım derdim gönlüme göre olsun diye biraz kendim çabalardım.:KK4:

Bence haklisiniz, gelinlik, dügün, nisan bu tür seyler bir sefer yasaniyor ve siz bunlari istediginiz gibi, hayal ettiginiz gibi yasayamamissiniz.
Sizin yerinizde bende olsam her aklima geldiginde üzülürdüm sizi gibi, öfkelenirdim tabi ki.
Ama artik olan olmus, bu yasadiklarinizi degistiremezsiniz.
Simdi yapacaginiz tek sey bundan sonrasi icin isteklerinizi, hayallerinizi gerceklestirebilmektir.
Esiniz bosuna hic tartismaya girmeyin cünkü hic bir zaman sizi anlamayacaktir.
Bosuna tartisip kendinizi, iliskinizi yipratirsiniz.
Madem esinizin ailesi size deger vermiyorsa o zaman sizde mesafe koyun araya, ilgilenmeyin onlarla.
Unutmayin ki siz kendinize ne kadar deger verirseniz karsinizdaki insan da size o kadar deger verir.
Bu devirde istemeyerek degil isteyerek degerli olunuyor ne yazik ki.
Ayrica dedigim gibi gecmisi gecmiste birakin yoksa hicbir zaman mutlu olamazsiniz bu sekilde.

ya, onlarin yaptiklarini yapmadiklarini siralaman ayni mantikta olmanla ilgiliymis gibi yorumladilar, ama ben aslinda oyle olmadigini ve senin hangi noktaya gelmek istedigini aliyorum.
Bana kalirsa da kiz evine istemeye giderken bir cicek alinir, pasta meselesi de ayni, sen isin maddi tarafinda degil degilsin, sanki herseyi istemeye istemeye yapiyorlar, bastan saviyorlar kafasindasin. Haklisin da, burada `sen niye maddi konulari siraliyorsun ki` diyenler kendileri de ayni durumun icinde olsalar senin gibi dusunurler bence (!) Maddi tarafinda olsaydin, eminim bu kadar gorgusuzluge ragmen bu evliligi yapmazdin.
Maddi durumu olmasa da bir cicek yaptirabilirlerdi, atla deve degil, gonlunu hos ederlerdi. Gorgusuz davranislarina da diyecek hic bir kelime yok acikcasi. Ama, tabi olan olmus artik. Bence esin de (!) ailesinin yaptiklarinin farkinda oldugu icin (!) seni bastirmaya calisiyor. Ona bunu cok gorme, elinden baska birsey gelmiyor demek ki.. eger esini seviyorsan unutmaya calis, gormemeye, umursamamaya calis. Ben esinin icten ice senin gibi dusundugunden eminim. birgun sana bunu da itiraf edecektir ve eminim senin huzur bulacagin gun o gun olacak.

Valla hislerime tercuman olmussunuz, inatla ve iddaa ile esim hala ailesinin ve kendisinin en iyiyi yaptigini, benim herseyi istedigimi savunuyor ya, bu kinim daha da kabariyor. Her defasinda ailesinin yapmadiklarini, yaptiklarini yuzune vuruyorum, bir kere bile haklisin demiyor, bir kere bile ailesini ve kendisini savunmadan gecmiyor. Gecenlerde tr ye gittigimde ailesinin yaptiklarini anlattim, hala ve hala savunuyor. Demiyor ki haklisin, boynunu bukmuyor ki, inatla savunuyor ustelik. Hic mi zoruna gitmiyor bana yapilanlar, ben senin karinim ya dedim aglayarak, he he gidiyor dedi gecistirir gibi, ama hic ustune alinmiyor.

Bir öğretmenin yazdıklarının bu kadar zor okunması ve anlaşılmaması pes dedirtti bana doğrusu. İnanın üşendim okumaya...

Anladığım kadarıyla siz biraz takılmışsınız bazı şeylere, biraz da sabit fikirlisiniz. Geçmişte yaşamaya devam ederseniz bir kutu çikolatanın derdini bir ömür boyu yaşarsınız..

Ayrıca yaşanan gelişmeler karşısında susarak ve kabullenerek zaten bunları kendinize yakıştırmışsınz. İnsanlar sizi kandırmamış, siz herşeyi göre göre kabul etmişsiniz. Bence eşinizin ailesinden önce çeki düzen vermeniz gereken başka şeyler var.

Sevgiler..

Esinize kadar yuz verirseniz tepenize cikar.kusura bakmayin ama kendinizi hep ezdirmissiniz.ailesinin durumu olmayabilir ama esiniz sizi el ustunde tutarak bu acigi kapatmaliydi..artik esinizle konusun. Basbasa bi tatil de hakkiniz yani.. gelinlik icin diyecek bisoz bulamiyorum zaten.

Degil mi ya? Iste bu cok zoruma gidiyor, esim beni el ustunde tutmayi degil, ailesini ezdirmemeyi secti. Uc-bes kurus borca girip karisini mutlu etmeyi degil de borca derde girmeden dugunden, dernekten kurtulmayi secti. Borc al, dugunden sonra oderiz dedigimde sen ne bicim essin, hic beni dusunmuyor musun, sirf sen istiyorsun diye ona buna boyun mu bukeyim, para mi istiyeyim dedi. Ailen borc bulsun, oderiz dedim, ailem de ona buna boyun mu buksun dedi. Ben ailemden bu yasima kadar birsey istemedim dedi. Ben borc vereyim dedim, ilerde laf edersin dedi, onu da kabul etmedi.

sadece konunuzu okudum yorumlara bakmadım.. bence burda eş ve kaynanayı suçlamaktan çok kendinizi suçlamanız gerekir sen onlara fırsat vermişsin onlar kullanmış..

Bir öğretmenin yazdıklarının bu kadar zor okunması ve anlaşılmaması pes dedirtti bana doğrusu. İnanın üşendim okumaya...

Anladığım kadarıyla siz biraz takılmışsınız bazı şeylere, biraz da sabit fikirlisiniz. Geçmişte yaşamaya devam ederseniz bir kutu çikolatanın derdini bir ömür boyu yaşarsınız..

Ayrıca yaşanan gelişmeler karşısında susarak ve kabullenerek zaten bunları kendinize yakıştırmışsınz. İnsanlar sizi kandırmamış, siz herşeyi göre göre kabul etmişsiniz. Bence eşinizin ailesinden önce çeki düzen vermeniz gereken başka şeyler var.

Sevgiler..

Bozuk ve anlasilmaz yazim icin kusura bakmayin, rastgele aklima geleni yazdim, yayinladim, dikkat etmedim, bir ogretmene yakismadigi asikar. Ne gibi duzeltmem gereken baska seyler var sizce?

Degil mi ya? Iste bu cok zoruma gidiyor, esim beni el ustunde tutmayi degil, ailesini ezdirmemeyi secti. Uc-bes kurus borca girip karisini mutlu etmeyi degil de borca derde girmeden dugunden, dernekten kurtulmayi secti. Borc al, dugunden sonra oderiz dedigimde sen ne bicim essin, hic beni dusunmuyor musun, sirf sen istiyorsun diye ona buna boyun mu bukeyim, para mi istiyeyim dedi. Ailen borc bulsun, oderiz dedim, ailem de ona buna boyun mu buksun dedi. Ben ailemden bu yasima kadar birsey istemedim dedi. Ben borc vereyim dedim, ilerde laf edersin dedi, onu da kabul etmedi.

:KK43: olan olmus artik..ama bu vakitten sonra kiymetinizi bildirmeye bakin..

Bence haklisiniz, gelinlik, dügün, nisan bu tür seyler bir sefer yasaniyor ve siz bunlari istediginiz gibi, hayal ettiginiz gibi yasayamamissiniz.
Sizin yerinizde bende olsam her aklima geldiginde üzülürdüm sizi gibi, öfkelenirdim tabi ki.
Ama artik olan olmus, bu yasadiklarinizi degistiremezsiniz.
Simdi yapacaginiz tek sey bundan sonrasi icin isteklerinizi, hayallerinizi gerceklestirebilmektir.
Esiniz bosuna hic tartismaya girmeyin cünkü hic bir zaman sizi anlamayacaktir.
Bosuna tartisip kendinizi, iliskinizi yipratirsiniz.
Madem esinizin ailesi size deger vermiyorsa o zaman sizde mesafe koyun araya, ilgilenmeyin onlarla.
Unutmayin ki siz kendinize ne kadar deger verirseniz karsinizdaki insan da size o kadar deger verir.
Bu devirde istemeyerek degil isteyerek degerli olunuyor ne yazik ki.
Ayrica dedigim gibi gecmisi gecmiste birakin yoksa hicbir zaman mutlu olamazsiniz bu sekilde.

Gecmisi gecmiste birakacagim ama su icimdeki kotu duygular, kin olmasa, bunlar aciga cikmasa, bu mumkun olmuyor iste.

Bozuk ve anlasilmaz yazim icin kusura bakmayin, rastgele aklima geleni yazdim, yayinladim, dikkat etmedim, bir ogretmene yakismadigi asikar. Ne gibi duzeltmem gereken baska seyler var sizce?

Hoşgörünüz için teşekkür ediyorum öncelikle,

Bence olan olmuş artık. Ne yapsanız geçmişe çare yok. Şuan sizin için önemli olan eşinizle olan ilişkiniz, iletişiminiz.

Ben hep söylerim, bir bayan hep asil ve ulaşılmaz olmalı. (Öyle değilsiniz anlamında değil yanlış anlamayın, açıklıyorum şimdi)

Bunu da şöyle yapabilirsiniz. Bi kere sürekli benzer şeylerden insanlara şikayetçi olmayın, yani sizi bu konuyla özdeşleştirmesinler.
Öncelikle eşinizle iletişiminizi güçlendirin ve çevrenize mutluluğunuzu empoze edin, eşinize de bu duyguyu yaşatın.
Görümcenizin düğün nişan vs. işleriyle yakından ilgilenmeyin, hatta sorulmadığı sürece hiç yorum yapmayın. Sürekli pozitif olun, biraz da umursamaz olun. Herşeyi çok dikkatli dinleyin takip edin ama ilgilenmiyor gibi davranın. Yani kendi hayatınıza odaklanın ama bazı şeyleri de kendiniz için bir kenara not alın.

Yeni bir haksızlığa mı uğradınız, kısa ve öz bir şekilde tepkinizi ortaya koyun. Ama bunu yine zekice planlayarak yapın, kimseyle ağız dalaşına girecek bir ortam olmasına müsade etmeyin. Net ve özgüveni yüksek olun.
Bir konu hakkında fikrinizi beyan ettiniz, böyle olmasını istiyorum dediniz mi? Ve sizi ikna mı etmeye çalışıyorlar, asla daha altındakine ikna olmayın. Kararlı olun, dik durun. Tabi bu her konuda değil, sizin de şahıs olarak bazı haklarınızı onlara anlatabilmek için.

Daha çoook çok madde eklenebilir, ofisteyim naçizane paylaşmak istedim.

Allah yardımcınız olsun, sevgiler...

Hoşgörünüz için teşekkür ediyorum öncelikle,

Bence olan olmuş artık. Ne yapsanız geçmişe çare yok. Şuan sizin için önemli olan eşinizle olan ilişkiniz, iletişiminiz.

Ben hep söylerim, bir bayan hep asil ve ulaşılmaz olmalı. (Öyle değilsiniz anlamında değil yanlış anlamayın, açıklıyorum şimdi)

Bunu da şöyle yapabilirsiniz. Bi kere sürekli benzer şeylerden insanlara şikayetçi olmayın, yani sizi bu konuyla özdeşleştirmesinler.
Öncelikle eşinizle iletişiminizi güçlendirin ve çevrenize mutluluğunuzu empoze edin, eşinize de bu duyguyu yaşatın.
Görümcenizin düğün nişan vs. işleriyle yakından ilgilenmeyin, hatta sorulmadığı sürece hiç yorum yapmayın. Sürekli pozitif olun, biraz da umursamaz olun. Herşeyi çok dikkatli dinleyin takip edin ama ilgilenmiyor gibi davranın. Yani kendi hayatınıza odaklanın ama bazı şeyleri de kendiniz için bir kenara not alın.

Yeni bir haksızlığa mı uğradınız, kısa ve öz bir şekilde tepkinizi ortaya koyun. Ama bunu yine zekice planlayarak yapın, kimseyle ağız dalaşına girecek bir ortam olmasına müsade etmeyin. Net ve özgüveni yüksek olun.
Bir konu hakkında fikrinizi beyan ettiniz, böyle olmasını istiyorum dediniz mi? Ve sizi ikna mı etmeye çalışıyorlar, asla daha altındakine ikna olmayın. Kararlı olun, dik durun. Tabi bu her konuda değil, sizin de şahıs olarak bazı haklarınızı onlara anlatabilmek için.

Daha çoook çok madde eklenebilir, ofisteyim naçizane paylaşmak istedim.

Allah yardımcınız olsun, sevgiler...

Ben de size tavsiyeleriniz ve nezaketiniz icin cok tesekkur ederim. Hepsi gayet mantikli, daha cok madde eklerseniz de bilmek isterim.
Size de benden, gurbetten sevgiler...

X