- 26 Ekim 2015
- 8.339
- 20.055
Ben 6 aydır burada olduğum için fazla bilgim yok ama çöp bekediyenin işi burada.Para ile satın aldığımız özel poşetlere çöpü paketleyip çıkarıyoruz,eğer poşet farklıysa çöpünüzü almıyorlar bile.Çarşamba benim semtimde çöp günü görseniz sokaklar çöplük oluyor.Sanırım bu şekilde giderleri kısıyorlar,belediyeler devlet kurumları çok tutumlu burada ,parkta çeşme var mesela suyu kapalı şuan.Benim wc derin dondurucu gibi ,çöpümü orda topluyorum.
Antwerpi yabancılar işgal etmiş gibi geliyor bana yanılmıyorsam 2000 milletten insan yaşıyor burada.Her millettin mahallesi var.Ben sokakta gördüğüm 10 kişiden 7 si yabansı öyle söyleyeyim.Hani ırkçılık pek sanmıyorum yapamazlar buralarda.Yabancıları sevmedikleri doğru o ayrı konu.Evet malesef burdaki evler cok kötü.Yasam cok zor.Anversi biliyorum birkac kere gitmiltim anverse orda ırkclık daha cok gibi geldi bana.
Pisliği seviyor burdakiler ben onu anladım Almanyayı çok düşündüm aslında bakalım geldik artık ama gerçekten anlat anlat bitmez.İlk geldiğimde hissettiklerimi anlatamam.Avrupanın göbeğinde bunu beklemezdim belediyede grev vardı çöpler İki hafta sokakta kaldı şehir merkezi çok pis sokaklara işiyorlar birde.İkinci sorun umumi wc yok gezmeye çıktın dışarda tuvalet bulamıyorsun.Kıyıya köşeye yapan çok hiç te çekinmiyorlar.Yeni geldiğim için bana bu ters tabi.Bazı şeylere alışmak çok zor.Atla gel almanyaya... oturumu al... sonra bye bye cek. Burda fareli ev düşünemiyorum bile. Benim kapi acma aparatim bozuldu... ev sahibi 12 saat icinde tamirci gönderdi. Sevabına oturmuyoruz yani catir catir kira veriyoruz
Bu ne böyle? Zaten hic sevmezdim benelux devletlerini şimdi iyice tiksindim... pis kokuşuklar. Epidemi sicricak vallah...
Pisliği seviyor burdakiler ben onu anladım Almanyayı çok düşündüm aslında bakalım geldik artık ama gerçekten anlat anlat bitmez.İlk geldiğimde hissettiklerimi anlatamam.Avrupanın göbeğinde bunu beklemezdim belediyede grev vardı çöpler İki hafta sokakta kaldı şehir merkezi çok pis sokaklara işiyorlar birde.İkinci sorun umumi wc yok gezmeye çıktın dışarda tuvalet bulamıyorsun.Kıyıya köşeye yapan çok hiç te çekinmiyorlar.Yeni geldiğim için bana bu ters tabi.Bazı şeylere alışmak çok zor.
Ben burda büyüdüğüm icin artik alışdim.
Nişanlım italyan, ve gecen sene istanbulda o bana dedi...
Yaa türkler nekadar temiz diye... bede o an fark etdim.
Burda sadece avmlerde tuvalet var... yani yakinda varsa gitdin... yoksa mecbur bir cafeye filan girceksin.
Almanlarda ayni şekilde pis. Bulaşıklari asla durulamazlar. Köpüklü halde direkt kurularlar... el yikama huylari zaten yok...
Amaaaan, bağşiklik sistemimiz güçleniyor işde :) avrupa iyi hoş ama dünyanın heryerinde olduğu gibi paran varsa insansin.
Ben 2 yil boyunca 70 cinli erkekle yurtda kaldim. Tuvalet banyo karışıktı. Resmen duşun icinde jilet vurup killarini birakiyorlardi... bende mecbur temizleyip sonra yikaniyordum. Bunlari trde anlatinca kimse inanmiyor....
Mutfak yine ayni birdi... buzdolabında kurtlanmış etler... pişirip yiyorlardi... proteinmiş...
Yurtdan kurtuldum ama hâlâ cinli görünce tüylerim diken diken olur...
Welcome to Europe diyorum :)
Avrupalılarda hijyen 0 gerçekten. Bana kalırsa Almanlar kişisel hijyende de yaya kalır, adam gibi duş almayan pis kokan insan da çok. Murdarlık dizboyu yani hem kişisel hijyende hem yemek işinde. Kanlı kokuşmuş murdar şeyleri yiyen adamdan hayır gelmez zaten :) çinliler apayrı bir dünya zaten kimse ırkçı mırkçı yazmasın adamlar murdarlıkta bir dünya markası
Evler berbat zaten, ben ufak bir servet ödüyorum millet şaşırıyor eee diğer türlü banyo kötü mutfak kötü insan tiksiniyor. Benim gelirim ortalama üstü olmasa asla burda durmazdım.
Almanyada genel olarak maaşlar düşük insanlar 3 kuruşa çalışıyor. Yani kendi vatandaşları da b.k gibi yaşıyor bence. Hava kötü, yiyecek bir şey yok...insanlar neden avrupa avrupa diyor ama gören geri kaçıyor
ben de taşınıp gidicem zaten.
Gercekten avrupada hiçbisey yok.Türkiyede yasam daha iyi.5 sene sonra bende türkyeye dönmek istiyorum insallah.Az maasım olur ama faturasız dertsiz hayatım olur.Burda yüksek maas alıyorum eski berbat yerde yasamak zorunda kalıyorum.Burda Evler hepsi eski dökülüyor binalar.Suan oturdugum yer araba gectmi ev sallanıyor.Allah korusun bi deprem olsun halim neolur bilmem.Yeni yapılan evlerde kirası 1000 euro.Hayat cok pahalı burda.
Eşin çok titizmiş madem kendi yapsın temizliği nasıl fikir ama?Merhaba arkadaşlar benim sorunum içimden temizlik yapmak pek gelmiyor.Size bu durumun nasıl basladıgını anlatayım evlendiğimde evimi çok iyi temizlerdim az eşyalarım vardı 1 odada yaşıyorduk.Başta herşey normaldi ama sonra ev aldık ve büyük müstakl eve tasındık orada maddi sorunlarımız oldu mecburen gene 1 odaya tasındık bu çok ağrıma gitti.Sonra ev işlerini boşlamaya başladım bazen yapıp bazen yapmıyordum.Eşim temizliğe önem verir.Beni uyarmaya basladı ama olmuyor bi hevesle işden eve geliyorum temizlik yaparım surayı temizlerim diye kapıdan bi giriyorum üstüme bi yorgunluk çöküyor tüm o hevesim kaçıyor.Bu arada ben haftanın 6 günü 10 saat ayakta çalısıyorum ve yoruluyorum.Aslında 1 oda temizlemek zır biisey degil ama neden yapamıyorum bilemiyorum.Ben maddi durumu iyi bir ailede yetistim şimdi benim yıllardır oturdugum yer 1 oda ve eski bir bina wc hariç herseyim bir odada evin her yanında delikler var her bir kaç ayda bir eve fare giriyor yakalamam gerekiyor.Burada çöpler haftalık cıkıyor evde ne balkonum ne bahcem var bğtün hafta evde çöp kokusuyla yasıyoruz.Tiksiniyorum bu evden ayrıyeten baska anlatamacagım kötü şeylerde yasadım bu evde iyice sogudum burdan o yüzden hiç bisey yapmak istemiyorum.eşimde bende calısıyoruz esim istese daha güzel faresiz eve cıkabilirz ama eşim sırf ben burayı beğenmiyorum diye çıkmıyoruz burdan.Ayrıyeten yeterince temizlik yapmamamdan sikayet ediyor evde cok esya var diyor haklıda ben simdi nasıl bu durumdan kurtulurum arkadaslar bi yardım edin bana lütfen.Eşim evi yeterli temizlemediğimden dolayı psikolojik işkence yapıyor bana hakaretler ediyor.Ben eskiden böyle degildim.Eşim beni birakmak üzere.Çocukta istemiyor artık sen bu sekilde cocugada bakamazsın diyor.ben geri temizlik alıskanlıgımı nasıl kazanırım?
Valla inşallah çocuğunuz olmaz terliği yiyen fare çocuğun kulagini burnunu filan da yer yani hastalık bulaştırır.Eşime psikologa gidelim diyorum benim sorunum yok diyor.Oturduğum ev studyo daire genelde burda ögrenciler kalıyor o yerlerde.Tuvalet hariç hersey bir odada balkon bahce hiçbisey yok.Çöpü nekadar cok posetlesemde çöp kovasına koysamda gene kokuyor mani olamıyorum evin her kösesine otomatik oda kokusu koydum gene kokuo gene kokuyor.Evi temizliyorum hani bisey yapmamısın dio o derece görünmüyor.Eşimle kacarak ve severek evlendim bu yüzdenbu zor sartlara katlanıyorum sırf sevdigimden.Ailem beni red etmedi ama aile bağlarımız kopuk.Kacarken istedimki bi yuvam olsun bi cocugum olsun beni sevecek kocam olsun ama simdi geldigim hale bakıyorumda ne hallere düsmüşüm.Bi ara ev aldıktı 2 oda 1 salon bahceli falan ama sonra eşim işler ters gitti 1 odaya tasınmak zorunda kalmıstık.Bende mecburen calısmaya basladım simdi durumumuz düzeldi sükür 1 odada yasamak zorunda değiliz ama eşim cıkmak istemiyor.Korkuyorum gece fare beni ısırır diye gecen terliğimi yemis.Ama birtürlü ikna edemiyorum.Boguluyorum oraya gelince cok agrıma gidiyor
Evet belcikadada her milletten insan var.İşim geregi hergün o her milletten insanla ugrasmaktan gına geldi.Cahil cok burada.Keske hiç beni buraya getirmeseydi ailem.Türkyede okuyup bi yerlere gelirdim