İçimden hiç temizlik yapmak gelmiyor

Bi' de her gelen aynı şeyi yazıyo okuyalım lütfen.Çöpleri evde mecburen tutuyorlarmış , konteynır yokmuş , haftada bir toplandığı için bahçe ve balkon da olmadığı için evde tutuyorlar çöpü.Lütfen tam okuyun.İçim şişti yahu !!

+ 1000

Burda insanlara koca delisi yazıyorum kızıyorlar. Kociş sevdasına farelerle yaşamayı kabul eden birini ilk kez görüyorum?!?!

Bişey diyim mi kınamak istemedim ama aynısını düşündüm.Bi' de orası Avrupa yani bir kadın gayet rahat tek başına yaşayabilir , Türkiye gibi kadına mahalle baskısı vs de yoktur gibime geliyor.Hani kocam olsun başımda bulunsun düşüncesi gütmeye gerek de yok.E daha ne diye çekilir ki bu adamın kahrı? Sorun temizlik değil burda.Büyük resme bakın lütfen.Sizin sorununuz eşiniz.

Temizlik imandan gelir öncelikle eşin istedi diye değil hijyen sağlık açısından gerekli fiziksel rahatsızlığı yoksa her bayan evini temiz tutmalı yapamıyorsa da evlenmemeli kusura bakma ama böyle pinti arkadaşım olsa asla evinde yemek bile yemem

Bunun kesin ilaci su Bakara suresinin arapca okunusunu dinlemek. Youtube tan bi kabe imaminin okuyusunu secip dinleyin bastan sona. Ortlama 1.5 2 saat zaten. Onu acip iste yapabilirsiniz.

Arkadasim hamileyken evim kucuktu esim pek orali olmadi kendim arardim buldum evi bakmaya gttik tutucaz dedim. Sende oyle yap bul bi ev hatta direk tut ben burda yasayacagim istersen gelirsin de. Kararli ol bak tipis tipis nasil geliyor gozunu korkutmasina izin verme ordan kurtulmadikca mutlu olamazsin temizligine laf edersede ikimizde calisiyoruz bu evdede ikimiz yasiyoruz temiz bi ev istiyorsan beraber yapicaz diyeceksin bu adamlara bukadar yuz vermeyin ya. Saatlerce yorul ustune fareli evi adam etmeye calis aman pasamiz memnun olsun kadin hem calissin temizlik yapsin yemek yapsin evi cevirsin onun ayricaligi neymis acaba

Evet bende öyle yapacagım ev arıyorum.ins istedigim gibi bulurum

Şimdilik orda yaşamaya mecbursan pratik çözümler üretmeye çalış. Mesela fare delikleri için alçı yada beton harcın içine fare ilacı koy . Pencere illaki vardır büyük saksı koy monte et yani kenara çöpü orda biriktir . Az lazım olan kolilenebilecek eşyaları kolile bi köşede üst üste koy ayak altında olmasın . Böyle şeyler mesela . Allah kolaylık versin

Haftada 6 gün ve günde 10 saat ayakta çalıştığınız kısmı okuduktan sonra “e tabi temizlik yapmayacaksın” diye düşündüm. Yıkık dökük fareli evi ne kadar temizlesen de gözüne temiz gözükmez zaten.

Eşin bu kadar rahatsız oluyorsa kalkıp kendi iş yapabilir. Bunu yapmak yerine sana baskı yapıyor. Sırf kadın olduğun için evin bütün sorumluluğunu sana yüklüyor. Bunu yapmasına izin verme. Sen de çalışan bir insansın. Robot değilsin ki.

Böyle erkeklere sinir oluyorum

Forumdaki kadınlar bile “kadın evini temiz tutmalı” şeklinee yorum yapıyor. Kollarından sarsıp “nedeen” diye haykırmak istiyorum yüzlerine. Yok dua aç dinle, yok senin evinde yemek yenmez. Sorun kadının eşinde bunu görmek çok mu zor?

Mesela siz bir tane konteyner satın alıp kapınızın köşesine koysanız, çöpleri orda biriktirseniz ne olur? Yani yasal bir yaptırıma maruz kalır mısınız bu sebeple? Annemlerin evinin orda da haftada bir gün çöp kamyonu geçiyor sadece belediye konteyner da koymamış kendileri alıp koydular sıkıntı buysa çok pahalı birşey değil çözümü.

Eşinizin sürekli atmanızı istediği eşyalar nereden geliyor ve bu eşyalar evinizde ne kadar alan kaplıyor ben bunu merak ettim asıl.

Kapının önüne koyneynır koymam imkansız böyle bisey yok burda çöp günleri dısında kapının önünde hiçbisey konulmaması gerekiyor cezası var.Koysam bile herkes cöpünü benim oraya atar.mesala camların cıkarıldıgı günler var o gün içi cam sise dolu kovamı cıkardıgımda eger cöp alındıktan sonra hemen almazsam ya içine baskaları cöpünü atıyor yada kovamı calıyorlar.Böyle lanet yerde yasıyorum.Eşim diyorki örnek veriyim biz 2 kişiyiz evde tencere tabak bardak bile 2 kişilik olsun diyor.Giysilerini at bi kac tane olsun diyor.Dolaplar bos olsun diyor.

Beni anladıgınız için tesekkür ederim.Sorun eşimde bi adım atsa cok sey degişecek ama yapmıyor ben burayı seviyorum burası ucuz diyor.Herhalde bizim burdan cıkmamız için fareler tarafından ısırılmam gerekiyor sanırım yada benim burdan cenazem cıkacak burdan.

benimde temizlik yapasım hiç gelmiyor haddinden fazla yorulduğumu düşünüyorum. temizlik yaparken harcadığım zamana üzülüyorum. ama mecburum yapmaya .... bunun için size şunu tavsiye ederim temizlik hastaları ile ligli belgeseller var. ben açıyorum onları internetten izleyerek kendimi hazırlıyorum. bu bende işe yarıyor belki sizde de yarar.

aaa ben başını ve sonunu okumuştum. pardonda sizin yerinizde olsam kılımı kıpırdatmam sizin durumunuz temizlik alışkanlığınızı yeniden kazanmak değil bu psikolojik baskıdan kurtulmak.

Temizliğin içinden gelmemesi normal bu sartlar altında insan depresyona bile girer.Sizde dengeler bozulmuş.Eşin hem senin dışarda çalıştıgını görmüyor hem de layık olmadığın bir hayatı yaşatmaya dayatiyor ve dinlemiyor da..Peki bu durumda ne yapmalısın..Kalkıp evi mi temizlemelisin yoksa içinde bulundugun durumumu değiştirmelisin..Eğer bu dayatilan hayata katlanirim sorun etmem dersen bir yerden başla temizlige arkadasım etkili deterjanlar var ve o delikleri kapatacak internette bir sürü fikir vardir ve uygulayabilirsin.Yok ben daha fazlasıni yapayim katlanamam dersen eger o zaman esinle net bir konusma yapip o evden gerekirse cıkip gitmeyi goze alacaksın.Mücadele edeceksin yani.Tavsiyem de bu ikinci yazdığım önerim.Bana göre hiç bir insan için kendini yipratmana gerek yok.Hayata bir kez geldik ve bir daha gelme sansımiz yok.Neden guzelim hayatı aksamları birkac saat gördüğün ve seni dinlemeyen bir adam için mahvedeceksin ki..Iyi düşün dogru karar ver.

Arkadaşlar bi kaç gündür işden geldigimde azar azarda olsa uykum gelene kadar fazlalıkları ayırıyorum.Satılcak ,atılacaklar ve verilecekler olarak ayırıyorum.1 ay içinde ev düzelicek sanırım.

Dogru haklısınız ama seviyorum genede onu.Atıp gidemiyorum kendimce cözümler arıyorum.Umut ediyorum ama kendimide kandırdıgımı biliyorum.Çok karmaşıgım çook

Merhaba arkadaşlar size ocaktan beridir olan gelişmeleri paylaşmak istiyorum.Evdeki tüm fazlalıkları attım coğu eşyayı yeniden aldık evin içi bayagı değişti yenilendi.Malesef gene aynı evdeyim ama evin içinin yenilenmesiyle moralim yerine geldi.fare sorunum hala var ocaktan beridir 2 tane fare yakaladım.Bir kaç aydır buralar cok sıcak çöpler haftalık alındığından ne kadar çöp kutusuna koysamda koku ve kurt oluyor malesef ama bunlar moralimi bozmuyor sabrın sonu selamettir.Burda sosyal ev diye bisey var kurayla çıkıyor 1+1 apartman daireleri en geç 1 senede cıkıyor ona yazılacagım yakın zamanda eşim cıktımı taşınabilecegimizi söyledi.Kirası düşük ve faresiz oluyor oralar ve yeni bina oluyor.Bir umudum var artık.Eşimle anlaşmamız bir kac aydır iyi ortak kararlar alıyoruz bisey alıcaksak beraber alıyoruz kendimi artık sığıntı gibi hissetmiyorum.Özetle artık moralim iyi ve mutluyum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…