- 2 Eylül 2017
- 3.866
- 8.443
+ 1000Hiç bir erkeğe değmez bu sefaleti cekmek.
Buna benzer durumlar cektim ve giden gencliğime çok pişmanim.
Bu adam seni ezmeye ve eğitmeye çalişiyor.Sen onunla evlenmeden önce daha iyi durumdaymişsin ve şimdi sanki onun hesabini yapiyor.
Adamin karekterinden değil sana bilincli eziyet ediyor .
Aşk nedir ki? Yarin birgün şimdi çok sevdiğin eşinden nefret etmeye başlayacaksin .içindeki bütün heveslerin kirilacak hatta yaşamak bile zor gelecek .
Kendini geliştirmeyi ilerlemiyi düsünmeyen biriyle hayati gecirmek eziyet .
Yerinde olsam ailemle barişirim kendimi afettiririm ve hayata yeniden başlarim.
Ohhh tertemiz misgibi ortam istediğin zaman geztoz hayati yaşa ...
Hangi zamanda yaşiyoruz da avrupanin içinde farelerle beraber yaşamayi kendine laik görüyorsun?
Biliyorum ayrilmak okadar kolay değil sancili acili bir durum ama bir anne olmak içinde önce bir sanci ve aci cekiyorsun ve sonu mutluluk.
Sen daha fazla beklersen alişirsin bağimlilik başlar ve hiçbir zaman kurtulamazsin .
Yazik sana....
Burda insanlara koca delisi yazıyorum kızıyorlar. Kociş sevdasına farelerle yaşamayı kabul eden birini ilk kez görüyorum?!?!
Temizlik imandan gelir öncelikle eşin istedi diye değil hijyen sağlık açısından gerekli fiziksel rahatsızlığı yoksa her bayan evini temiz tutmalı yapamıyorsa da evlenmemeli kusura bakma ama böyle pinti arkadaşım olsa asla evinde yemek bile yememMerhaba arkadaşlar benim sorunum içimden temizlik yapmak pek gelmiyor.Size bu durumun nasıl basladıgını anlatayım evlendiğimde evimi çok iyi temizlerdim az eşyalarım vardı 1 odada yaşıyorduk.Başta herşey normaldi ama sonra ev aldık ve büyük müstakl eve tasındık orada maddi sorunlarımız oldu mecburen gene 1 odaya tasındık bu çok ağrıma gitti.Sonra ev işlerini boşlamaya başladım bazen yapıp bazen yapmıyordum.Eşim temizliğe önem verir.Beni uyarmaya basladı ama olmuyor bi hevesle işden eve geliyorum temizlik yaparım surayı temizlerim diye kapıdan bi giriyorum üstüme bi yorgunluk çöküyor tüm o hevesim kaçıyor.Bu arada ben haftanın 6 günü 10 saat ayakta çalısıyorum ve yoruluyorum.Aslında 1 oda temizlemek zır biisey degil ama neden yapamıyorum bilemiyorum.Ben maddi durumu iyi bir ailede yetistim şimdi benim yıllardır oturdugum yer 1 oda ve eski bir bina wc hariç herseyim bir odada evin her yanında delikler var her bir kaç ayda bir eve fare giriyor yakalamam gerekiyor.Burada çöpler haftalık cıkıyor evde ne balkonum ne bahcem var bğtün hafta evde çöp kokusuyla yasıyoruz.Tiksiniyorum bu evden ayrıyeten baska anlatamacagım kötü şeylerde yasadım bu evde iyice sogudum burdan o yüzden hiç bisey yapmak istemiyorum.eşimde bende calısıyoruz esim istese daha güzel faresiz eve cıkabilirz ama eşim sırf ben burayı beğenmiyorum diye çıkmıyoruz burdan.Ayrıyeten yeterince temizlik yapmamamdan sikayet ediyor evde cok esya var diyor haklıda ben simdi nasıl bu durumdan kurtulurum arkadaslar bi yardım edin bana lütfen.Eşim evi yeterli temizlemediğimden dolayı psikolojik işkence yapıyor bana hakaretler ediyor.Ben eskiden böyle degildim.Eşim beni birakmak üzere.Çocukta istemiyor artık sen bu sekilde cocugada bakamazsın diyor.ben geri temizlik alıskanlıgımı nasıl kazanırım?
Bunun kesin ilaci su Bakara suresinin arapca okunusunu dinlemek. Youtube tan bi kabe imaminin okuyusunu secip dinleyin bastan sona. Ortlama 1.5 2 saat zaten. Onu acip iste yapabilirsiniz.Merhaba arkadaşlar benim sorunum içimden temizlik yapmak pek gelmiyor.Size bu durumun nasıl basladıgını anlatayım evlendiğimde evimi çok iyi temizlerdim az eşyalarım vardı 1 odada yaşıyorduk.Başta herşey normaldi ama sonra ev aldık ve büyük müstakl eve tasındık orada maddi sorunlarımız oldu mecburen gene 1 odaya tasındık bu çok ağrıma gitti.Sonra ev işlerini boşlamaya başladım bazen yapıp bazen yapmıyordum.Eşim temizliğe önem verir.Beni uyarmaya basladı ama olmuyor bi hevesle işden eve geliyorum temizlik yaparım surayı temizlerim diye kapıdan bi giriyorum üstüme bi yorgunluk çöküyor tüm o hevesim kaçıyor.Bu arada ben haftanın 6 günü 10 saat ayakta çalısıyorum ve yoruluyorum.Aslında 1 oda temizlemek zır biisey degil ama neden yapamıyorum bilemiyorum.Ben maddi durumu iyi bir ailede yetistim şimdi benim yıllardır oturdugum yer 1 oda ve eski bir bina wc hariç herseyim bir odada evin her yanında delikler var her bir kaç ayda bir eve fare giriyor yakalamam gerekiyor.Burada çöpler haftalık cıkıyor evde ne balkonum ne bahcem var bğtün hafta evde çöp kokusuyla yasıyoruz.Tiksiniyorum bu evden ayrıyeten baska anlatamacagım kötü şeylerde yasadım bu evde iyice sogudum burdan o yüzden hiç bisey yapmak istemiyorum.eşimde bende calısıyoruz esim istese daha güzel faresiz eve cıkabilirz ama eşim sırf ben burayı beğenmiyorum diye çıkmıyoruz burdan.Ayrıyeten yeterince temizlik yapmamamdan sikayet ediyor evde cok esya var diyor haklıda ben simdi nasıl bu durumdan kurtulurum arkadaslar bi yardım edin bana lütfen.Eşim evi yeterli temizlemediğimden dolayı psikolojik işkence yapıyor bana hakaretler ediyor.Ben eskiden böyle degildim.Eşim beni birakmak üzere.Çocukta istemiyor artık sen bu sekilde cocugada bakamazsın diyor.ben geri temizlik alıskanlıgımı nasıl kazanırım?
Evet bende öyle yapacagım ev arıyorum.ins istedigim gibi bulurumArkadasim hamileyken evim kucuktu esim pek orali olmadi kendim arardim buldum evi bakmaya gttik tutucaz dedim. Sende oyle yap bul bi ev hatta direk tut ben burda yasayacagim istersen gelirsin de. Kararli ol bak tipis tipis nasil geliyor gozunu korkutmasina izin verme ordan kurtulmadikca mutlu olamazsin temizligine laf edersede ikimizde calisiyoruz bu evdede ikimiz yasiyoruz temiz bi ev istiyorsan beraber yapicaz diyeceksin bu adamlara bukadar yuz vermeyin ya. Saatlerce yorul ustune fareli evi adam etmeye calis aman pasamiz memnun olsun kadin hem calissin temizlik yapsin yemek yapsin evi cevirsin onun ayricaligi neymis acaba
Kapının önüne koyneynır koymam imkansız böyle bisey yok burda çöp günleri dısında kapının önünde hiçbisey konulmaması gerekiyor cezası var.Koysam bile herkes cöpünü benim oraya atar.mesala camların cıkarıldıgı günler var o gün içi cam sise dolu kovamı cıkardıgımda eger cöp alındıktan sonra hemen almazsam ya içine baskaları cöpünü atıyor yada kovamı calıyorlar.Böyle lanet yerde yasıyorum.Eşim diyorki örnek veriyim biz 2 kişiyiz evde tencere tabak bardak bile 2 kişilik olsun diyor.Giysilerini at bi kac tane olsun diyor.Dolaplar bos olsun diyor.Mesela siz bir tane konteyner satın alıp kapınızın köşesine koysanız, çöpleri orda biriktirseniz ne olur? Yani yasal bir yaptırıma maruz kalır mısınız bu sebeple? Annemlerin evinin orda da haftada bir gün çöp kamyonu geçiyor sadece belediye konteyner da koymamış kendileri alıp koydular sıkıntı buysa çok pahalı birşey değil çözümü.
Eşinizin sürekli atmanızı istediği eşyalar nereden geliyor ve bu eşyalar evinizde ne kadar alan kaplıyor ben bunu merak ettim asıl.
Beni anladıgınız için tesekkür ederim.Sorun eşimde bi adım atsa cok sey degişecek ama yapmıyor ben burayı seviyorum burası ucuz diyor.Herhalde bizim burdan cıkmamız için fareler tarafından ısırılmam gerekiyor sanırım yada benim burdan cenazem cıkacak burdan.Haftada 6 gün ve günde 10 saat ayakta çalıştığınız kısmı okuduktan sonra “e tabi temizlik yapmayacaksın” diye düşündüm. Yıkık dökük fareli evi ne kadar temizlesen de gözüne temiz gözükmez zaten.
Eşin bu kadar rahatsız oluyorsa kalkıp kendi iş yapabilir. Bunu yapmak yerine sana baskı yapıyor. Sırf kadın olduğun için evin bütün sorumluluğunu sana yüklüyor. Bunu yapmasına izin verme. Sen de çalışan bir insansın. Robot değilsin ki.
Böyle erkeklere sinir oluyorum
Forumdaki kadınlar bile “kadın evini temiz tutmalı” şeklinee yorum yapıyor. Kollarından sarsıp “nedeen” diye haykırmak istiyorum yüzlerine. Yok dua aç dinle, yok senin evinde yemek yenmez. Sorun kadının eşinde bunu görmek çok mu zor?
Dogru haklısınız ama seviyorum genede onu.Atıp gidemiyorum kendimce cözümler arıyorum.Umut ediyorum ama kendimide kandırdıgımı biliyorum.Çok karmaşıgım çookTemizliğin içinden gelmemesi normal bu sartlar altında insan depresyona bile girer.Sizde dengeler bozulmuş.Eşin hem senin dışarda çalıştıgını görmüyor hem de layık olmadığın bir hayatı yaşatmaya dayatiyor ve dinlemiyor da..Peki bu durumda ne yapmalısın..Kalkıp evi mi temizlemelisin yoksa içinde bulundugun durumumu değiştirmelisin..Eğer bu dayatilan hayata katlanirim sorun etmem dersen bir yerden başla temizlige arkadasım etkili deterjanlar var ve o delikleri kapatacak internette bir sürü fikir vardir ve uygulayabilirsin.Yok ben daha fazlasıni yapayim katlanamam dersen eger o zaman esinle net bir konusma yapip o evden gerekirse cıkip gitmeyi goze alacaksın.Mücadele edeceksin yani.Tavsiyem de bu ikinci yazdığım önerim.Bana göre hiç bir insan için kendini yipratmana gerek yok.Hayata bir kez geldik ve bir daha gelme sansımiz yok.Neden guzelim hayatı aksamları birkac saat gördüğün ve seni dinlemeyen bir adam için mahvedeceksin ki..Iyi düşün dogru karar ver.