İçimden hiç temizlik yapmak gelmiyor

Hem o kadar saat calis kostur yipran hem de rezil bi evde yasa, ya ne diye kendinize eziyet ediyonuz ki yine kucuk bi eve cikin imkanlariniz ne kadarina elverirse ama faresiz olur en azindan temiz bi eve tasinirsan senin de icinden temizlik yapmak gelir diye dusunuyorum sen esine bi deneyelim tasinmayi ondan sonra gor bak beni de Allah yardimcin olsun haftads 1cop isi cok kotuymus hakkaten

Hem o kadar saat calis kostur yipran hem de rezil bi evde yasa, ya ne diye kendinize eziyet ediyonuz ki yine kucuk bi eve cikin imkanlariniz ne kadarina elverirse ama faresiz olur en azindan temiz bi eve tasinirsan senin de icinden temizlik yapmak gelir diye dusunuyorum sen esine bi deneyelim tasinmayi ondan sonra gor bak beni de Allah yardimcin olsun haftads 1cop isi cok kotuymus hakkaten
Evet aynen.esime diyorum tasınırsa evi temiz tutacagımı ama ön yargılı inanmıyor

Merhaba canım Belçikadamısın?
Nerde yardım edecek.Diyorumki burda içimden gelmiyor yapsam bile gözükmüyor baska bi yere tasınsak yapacagım diyorum.İnat yapıyor bu ev güzel bu evi bu hale sen getirdin diyor.Sen doldurdun bu evi esyayla diyor.Hem buranın kirası ucuz diyor bundan baska ucuz ev bulamayız diyor.Ben yurtdısında yasıyorum bulacagımız evde en fazla 400 euro fark eder.oturdugum yerde çöpler haftalık alınıyor türkiyedeki gibi sokaklarda konteynir yok.oda benim için kötü oluyor ev çöp kokuyor sıcak havalarda çöp kurtlanıyor.Anlıyacagınız avrupada zorluklarla mücadele ediyorum.evime kimseyi çagıramıyorum yatılı kimse kalamıyor.Çok utanıyorum
rha

Ayrupanin neresindesin sen?
Ben almanyadayim ve normal container var... hatda kağıt, karton, cam filan ayri ayri... evde haftalik cöp olmazki...!
Fransa galiba... bi pasakli kokuşuk fransa var zaten
Belçikada olabilir canım sokakta hiç konteyner yk burda haftada bir kez çöp kamyonu geçiyor sadece o gün çöpü çıkarabilirsin.

Sizdemi belcıkadasınız?
Evet hemde gheto da arkadaşın evini tahmin edebiliyorum.Benim ev çok şükür gayet iyi tek derdim merdivenlerin dar olması.Bizde oturum yok henüz ance burdan ev tutabildik inşl 3-4 aya buradan kurtulurum.Avrupanın göbeğinde sefil hayat süren insan çok burada.

Sizdemi belcıkadasınız?
Ben 6 aydır burdayım Antwerpendeyim gheto tarzı bir yer burası.İlk geldiğimde çok büyük yıkım yaşadım ben avrupada böyle evler hayal etmemiştim şehir merkezi cıvarı leş evler 1700 lerde yapılmış çok pis her yer yazın kanalizasyon kokusu çekilmiyor .Hala alışabilecekmiyim emin değilim.

Evet hemde gheto da arkadaşın evini tahmin edebiliyorum.Benim ev çok şükür gayet iyi tek derdim merdivenlerin dar olması.Bizde oturum yok henüz ance burdan ev tutabildik inşl 3-4 aya buradan kurtulurum.Avrupanın göbeğinde sefil hayat süren insan çok burada.
Evet malesef burdaki evler cok kötü.Yasam cok zor.Anversi biliyorum birkac kere gitmiltim anverse orda ırkclık daha cok gibi geldi bana.

En son duvarı delip girdiginde fare önce bulasık teli soktum delige sonra silikon sıktım ondam sonrada deligin bulundugu alana demir parcası taktım simdilik ordan bisey cıkmıyor.ama tavanlarda delik var onada boyum yetismio onuda esimin yapması lazım.oda diyoki sen evdeki fazlalıkları at ben yardım ederim diyor.eşim cocukken türkiyede zor sartlarda yasadıgından burası ona iyi geliyor bence.Ama bende tam tersi villalarda yasadım banada burası kötü geliyor ama genede sevdigimden katlandım durumumuz düzelince cıkarız diye ama bakıom hiç bisey yapmıo burdan cıkmak için iyice umutsuzluga kapılıyorum.artık aileme diyorumki herhalde bu gidisle ya beni fareler yiyecek yada burdan cenazem cıkacak diyorum.
Ay Allah korusun öyle demeyin. Bir çözüm arayın, bulun ve uygulayın. Böyle gitmez bu. Nasıl yerler oralar ya cidden merak ettim.

benden de bu du temizlik düşüncesi hiç gitmiyor :KK53: İnşallah taşınırsınız...

Burda insanlara koca delisi yazıyorum kızıyorlar. Kociş sevdasına farelerle yaşamayı kabul eden birini ilk kez görüyorum?!?!

Kızcak bişey yok sanırım öyleler.. üye olmadan önce de okurdum bdv yi en son dayanamadim bişeyler demek lazım dedim.. kocanı seversin tamam.. dünya hali para da olmayabilir ev fareli olabilir ona da tamam.. ama beraber çalışıp birbirine destek olup o şartlardan kurtulmak için bişeyler yaparsın. Burda beyefendi atar gider yapcak ev temiz değilmiş.. bilmem ne.. sen de konu açcaksın nasıl temizleyebilirim, kocam çocuk istemiyor diye dert yanarsın.. bunu almıyor mantığım.

Benimde mutfagima biri el atsin lutfen :) ufak ufak temizliorumda hamilelik zor gecti simdide cocuklardan firsat yok.. halbuki soyle bi temizlesem nasil rahatlicam yaa.. resmen beynim yoruluyo : (

Belçikada olabilir canım sokakta hiç konteyner yk burda haftada bir kez çöp kamyonu geçiyor sadece o gün çöpü çıkarabilirsin.

İğrenç gercekden. Sebebi ne? Yani devlet bu durumu nasil izah ediyor?
Almanyada kiranın icinde çöp parasi ödeniyor... her binanin kendi Containersi var...
Müstakil evi olanlarda container kiraliyor ve litresini göre ödüyor yine...
Cöp eskiden devletinde burda, şimdi özel...

Ayyy ben belçikada özel çöp firması acim... köşeyi dönerim :))

Merhaba arkadaşlar benim sorunum içimden temizlik yapmak pek gelmiyor.Size bu durumun nasıl basladıgını anlatayım evlendiğimde evimi çok iyi temizlerdim az eşyalarım vardı 1 odada yaşıyorduk.Başta herşey normaldi ama sonra ev aldık ve büyük müstakl eve tasındık orada maddi sorunlarımız oldu mecburen gene 1 odaya tasındık bu çok ağrıma gitti.Sonra ev işlerini boşlamaya başladım bazen yapıp bazen yapmıyordum.Eşim temizliğe önem verir.Beni uyarmaya basladı ama olmuyor bi hevesle işden eve geliyorum temizlik yaparım surayı temizlerim diye kapıdan bi giriyorum üstüme bi yorgunluk çöküyor tüm o hevesim kaçıyor.Bu arada ben haftanın 6 günü 10 saat ayakta çalısıyorum ve yoruluyorum.Aslında 1 oda temizlemek zır biisey degil ama neden yapamıyorum bilemiyorum.Ben maddi durumu iyi bir ailede yetistim şimdi benim yıllardır oturdugum yer 1 oda ve eski bir bina wc hariç herseyim bir odada evin her yanında delikler var her bir kaç ayda bir eve fare giriyor yakalamam gerekiyor.Burada çöpler haftalık cıkıyor evde ne balkonum ne bahcem var bğtün hafta evde çöp kokusuyla yasıyoruz.Tiksiniyorum bu evden ayrıyeten baska anlatamacagım kötü şeylerde yasadım bu evde iyice sogudum burdan o yüzden hiç bisey yapmak istemiyorum.eşimde bende calısıyoruz esim istese daha güzel faresiz eve cıkabilirz ama eşim sırf ben burayı beğenmiyorum diye çıkmıyoruz burdan.Ayrıyeten yeterince temizlik yapmamamdan sikayet ediyor evde cok esya var diyor haklıda ben simdi nasıl bu durumdan kurtulurum arkadaslar bi yardım edin bana lütfen.Eşim evi yeterli temizlemediğimden dolayı psikolojik işkence yapıyor bana hakaretler ediyor.Ben eskiden böyle degildim.Eşim beni birakmak üzere.Çocukta istemiyor artık sen bu sekilde cocugada bakamazsın diyor.ben geri temizlik alıskanlıgımı nasıl kazanırım?
ben dağınığım diye eşim sen çocuk bakamazsın diyecek bende iş yapmaya çalışacağım. o lafı ona yediririm..

Merhaba arkadaşlar benim sorunum içimden temizlik yapmak pek gelmiyor.Size bu durumun nasıl basladıgını anlatayım evlendiğimde evimi çok iyi temizlerdim az eşyalarım vardı 1 odada yaşıyorduk.Başta herşey normaldi ama sonra ev aldık ve büyük müstakl eve tasındık orada maddi sorunlarımız oldu mecburen gene 1 odaya tasındık bu çok ağrıma gitti.Sonra ev işlerini boşlamaya başladım bazen yapıp bazen yapmıyordum.Eşim temizliğe önem verir.Beni uyarmaya basladı ama olmuyor bi hevesle işden eve geliyorum temizlik yaparım surayı temizlerim diye kapıdan bi giriyorum üstüme bi yorgunluk çöküyor tüm o hevesim kaçıyor.Bu arada ben haftanın 6 günü 10 saat ayakta çalısıyorum ve yoruluyorum.Aslında 1 oda temizlemek zır biisey degil ama neden yapamıyorum bilemiyorum.Ben maddi durumu iyi bir ailede yetistim şimdi benim yıllardır oturdugum yer 1 oda ve eski bir bina wc hariç herseyim bir odada evin her yanında delikler var her bir kaç ayda bir eve fare giriyor yakalamam gerekiyor.Burada çöpler haftalık cıkıyor evde ne balkonum ne bahcem var bğtün hafta evde çöp kokusuyla yasıyoruz.Tiksiniyorum bu evden ayrıyeten baska anlatamacagım kötü şeylerde yasadım bu evde iyice sogudum burdan o yüzden hiç bisey yapmak istemiyorum.eşimde bende calısıyoruz esim istese daha güzel faresiz eve cıkabilirz ama eşim sırf ben burayı beğenmiyorum diye çıkmıyoruz burdan.Ayrıyeten yeterince temizlik yapmamamdan sikayet ediyor evde cok esya var diyor haklıda ben simdi nasıl bu durumdan kurtulurum arkadaslar bi yardım edin bana lütfen.Eşim evi yeterli temizlemediğimden dolayı psikolojik işkence yapıyor bana hakaretler ediyor.Ben eskiden böyle degildim.Eşim beni birakmak üzere.Çocukta istemiyor artık sen bu sekilde cocugada bakamazsın diyor.ben geri temizlik alıskanlıgımı nasıl kazanırım?
Birkaç ayda bir evden fare yakalayıp sokağa atmak mı ?? Deliklerle dolu bir eve gitmeye Nasıl razı oldun, bahçesi balkonu bile yokmuş... Annen baban evine gelmiyorlar mı , bu ne rezalet demiyorlar mı ki maddi durumu iyi bir ortamda büyümüşsün, senin böyle bir yerde yaşamana nasıl kıyabiliyorlar... Ayrıca eşin de sen de çalışıyorsun , temizlik yapmak niye sadece senin görevin oluyor, eşin olacak adam da yardım etmeli ne münasebet?

İğrenç gercekden. Sebebi ne? Yani devlet bu durumu nasil izah ediyor?
Almanyada kiranın icinde çöp parasi ödeniyor... her binanin kendi Containersi var...
Müstakil evi olanlarda container kiraliyor ve litresini göre ödüyor yine...
Cöp eskiden devletinde burda, şimdi özel...

Ayyy ben belçikada özel çöp firması acim... köşeyi dönerim :))
Ben 6 aydır burada olduğum için fazla bilgim yok ama çöp bekediyenin işi burada.Para ile satın aldığımız özel poşetlere çöpü paketleyip çıkarıyoruz,eğer poşet farklıysa çöpünüzü almıyorlar bile.Çarşamba benim semtimde çöp günü görseniz sokaklar çöplük oluyor.Sanırım bu şekilde giderleri kısıyorlar,belediyeler devlet kurumları çok tutumlu burada ,parkta çeşme var mesela suyu kapalı şuan.Benim wc derin dondurucu gibi ,çöpümü orda topluyorum.

X