• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçimdeki sıkıntı, kv

1mirac

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2016
5.080
4.167
173
Selam kızlar artık beni herkes tanıyor sanırım. Şimdi derdim şu sürekli bişeyler tersine dönüyor. Kv yüzünden borca girdik. (örnek veriyorum) diyelim dükkan açtı eşim.kv arkandayım destek olucam dedi hatta yapması için çok ısrar etti.
Bi miktar para verdikten sonra çekildi yarı yolda bıraktı eşim krediler çekti filan. Ki kvnin yüklü parasi var. Yani biriktirmiş eşim de kpde yıllarca çalıştığı parayi annesine vermiş ki evlendikten sonra 2 seneye yakın vermeye devam etti sonunda tak etti kavga dövüş ayrıldık(sırf Eşim maaşını bana verdiği için bizi borca soktu eminim.onlarda evi kadın yönetiyor) Verdiği paralarida hep başımıza kaktı .

Sonra eşim kv ye baya ağır konuştu küstüler.

Altlı üstlüyüz kv evimden çıkmıyodu çocukları görme bahanesiyle. laf sokmalar bilmem neler şahsen küsünce evimize de artık sık gelmediği için çok rahatlamıştım.

Görünürde bana karşı melek gibi olmaya başladı. ama nefret ediyor. arkamdan eşime söyleniyo sürekli. Benim eşimi doldurduğumu, onlardan nefret ettiğimi düşünüyor. Ama kendisi eşimi doldurmak için çatlıyo ki 4 aydır oğlu yüzüne bakmıyo onun derdine düşecegine ilk konuşmasında bile beni kötülüyo düşünün. Ama Allah var eşim asla onun lafıyla benle kavga etmez, savunur bazen. " sen babamın tarafından nefret ettiğin için benim eşimi de öyle sanıyorsun"filan dedi. Kv de "zaten o dünya iyisi, ben kötüyüm' dedi Çocuk gibi resmen kıskanıyor eşim beni savununca gözü dönüyo açığımı arıyor eşime söylemek için bazen olmayan şeyleride söylüyor. Bu yuzden eşimde fazla savunmuyor. Çok fitne çok fena bi insan bunuda yeni anladım.

Neyse 4 aydır küslerdi şimdi barışmışlar. Ama inanır mısnız içime öküz oturdu. Telefonda filan konuşunca eşime sinir olmaya başladım. Eşimide sıkıyorum istemsizce.
Sürekli para beklentisi içinde zaten kv. Her lafında eşime bana para vermiyosun vs vs diyo. Kpde işten çıkmış gözleri eşimde şimdi. 2 uni , 1 lise okuyan kardeşi var

İçimde acayip bi huzursuzluk var. Bide yüzüme karşı iyi davranınca bende ona iyi oluyorum mecbur. Ama kadına güvenemiyorum içimi huzursuz eden birşeyler var. Gitmiyorum yanına filan sorun olmuyo eşimden yana adamın umrunda değil
ama kv torun bahanesiyle arada bi ugruyo 10-15 dk yani gene mecbur kalıyorm onla görüsmeye. Bu bile beni huzursuz etmeye yetiyor. Bazen cocuk yaptığıma pisman oluyorm. Ugramasada altlı üstlüyüz illaki karşılaşıyoruz

Kısaca ben napıcam bu düşüncelerle kızlar sürekli içim huzursuz. Bugün gelecek mi acaba, kapıya çıksam görücem mi acaba diye düşünüyorum hiçbirşey demesede yazdan beri beni öyle sıktılar ki yüzlerini görmeye tahammülüm kalmamış ve sürekli yaptıklarını, gelip laf soktuğu günleri o lafları hatırlayip huzursuz oluyorum içten içe sinirleniyorum her hareketinden lafından anlam çıkarıyorum psikoljimde bozuldu sanırım ...
Okuyanlara, yorum yapanlara şimdiden teşekkür ederim hakkınızı helal edin

Son düzenleme:
işte başka insanlara bel bağlamayacaksınız
hem eşinizin anne babasının dibinde oturup, hem de onlara güvenip iş yaparsanız, sonucunun iyi olması sadece şans.
Çoğu durumda da böyle kötü oluyor.
Evet kesinlikle, fazla detaya giremedim uzun olmasın diye ama eşimle saatlerce konuştum yapma etme biriktirir kendimiz yaparız kimseden isteme iyiyken kötü olucaz gene dedim. ama yok adam kendi bildiğini yaptı sonuç bu. Ama kv ve kp de yapması için okadar ısrar etti ki anlatamam . mustehak ama gerçek yüzlerini de görüp konuşmaya devam etmesi sinirime dokunuyor

Psikolojiniz bozulduysa farkındasınız madem bu durumun psikolojik destek alabilirsiniz.

Yüzünü sık görmek istemiyorsanız da taşınabilirsiniz. Kayınpederin evinde mi oturuyorsunuz altlı üstlü olduğunuza göre sanırım öyle. Bu durumda kira vermeniz gerekecek göze alıyorsanız başka bir eve taşının.

Kimseye güvenip iş yapılmaz. Anne, baba farketmez. Olayı farazi bir örnekle anlatmışsınız eğer ne olduğunu anlatırsanız ona göre yardımcı olabiliriz

Başta yakın oturmayacaktınız başkalarından yardım beklemicektınız ben bazen buna sinir oluyorum ya evlenmişsiniz bireysınız her seyde anne babadan para beklemek saçma bak siz de onlar ısteyınce sinir oluyorsunuz bu işler karşılıklı kımse bırbırınden bir şey beklememelidir. Hayır muhtaç olurlar anne babadır tabi yardımcı olmak görevi büyütüp beslemiş. Zaten kv nın herhalde evinde oturup bır de bel bağlamak saçma

Canım dengeyi kurmaya çalış. Aile içinde küslük olmaz. Anne baba abi kardeş her iki tarafında aile bireyleriyle küsmesi hoş değil. Ölümlü dünya sonrasında pişman oluyorsun. Tavrını belli et mesafeli ol. Yüzlerine gülmek zorunda değilsin. Olduğun gibi davran saygı çerçevesi içinde.

Evet kesinlikle, fazla detaya giremedim uzun olmasın diye ama eşimle saatlerce konuştum yapma etme biriktirir kendimiz yaparız kimseden isteme iyiyken kötü olucaz gene dedim. ama yok adam kendi bildiğini yaptı sonuç bu. Ama kv ve kp de yapması için okadar ısrar etti ki anlatamam . mustehak ama gerçek yüzlerini de görüp konuşmaya devam etmesi sinirime dokunuyor

siz çalışıyor musunuz peki
çocuğunuz kaç yaşında?
ya bir de siz onu kayınvalide olarak görüyorsunuz ama o onları anne-baba olarak görüyor.
O nedenle sizin gibi hissetmesi zaten mümkün değil.
ama sizin ve çocuğunuzun hakkını kollamak zorunda.
ben zaten genel olarak -çok zor, beklenmedik durumlar; sağlık sıkıntıları olmadığı sürece- anne babanın çocuktan para istemesini çok yakışıksız buluyorum.
He baba hastalanır allah korusun, anne hastalanır onlar çok çok ayrı konular.
ama büyük çocuğum ilerde büyür, çalışır, küçükleri de o okutur gibi bir düşünce hiç etik değil.
Yapmasaydın o zaman kardeşim 4 çocuk? şimdi bu adam hiç mi evlenmeyecek hiç mi çocuğu olmayacak, bir insan hem annesi babası hem kardeşleri hem kendi çocuğuna bakamaz ki zaten.

Başta yakın oturmayacaktınız başkalarından yardım beklemicektınız ben bazen buna sinir oluyorum ya evlenmişsiniz bireysınız her seyde anne babadan para beklemek saçma bak siz de onlar ısteyınce sinir oluyorsunuz bu işler karşılıklı kımse bırbırınden bir şey beklememelidir. Hayır muhtaç olurlar anne babadır tabi yardımcı olmak görevi büyütüp beslemiş. Zaten kv nın herhalde evinde oturup bır de bel bağlamak saçma
Tamam da kendileri neden yapması için, eşime para vermek için bu kadar ısrar ettiler? Yapmıyor diye hain evlat bile oldu eşim. Geldi gitti hadi yapalım bitirelim biz arkandayız kendi işimizi yapalım dediler... diğer konularımda da var ben bu yüzden eşimle çok kavga ettim ama fayda etmedi

Bakın sevgili konu sahibi; sırf sizden 30 yıl önce doğdu diye kimsenin size saygısızlık yapmasına müsade etmeyin. Laf sokuyosa cevabını verin. Kendinizi ezdirmeyin.

siz çalışıyor musunuz peki
çocuğunuz kaç yaşında?
ya bir de siz onu kayınvalide olarak görüyorsunuz ama o onları anne-baba olarak görüyor.
O nedenle sizin gibi hissetmesi zaten mümkün değil.
ama sizin ve çocuğunuzun hakkını kollamak zorunda.
ben zaten genel olarak -çok zor, beklenmedik durumlar; sağlık sıkıntıları olmadığı sürece- anne babanın çocuktan para istemesini çok yakışıksız buluyorum.
He baba hastalanır allah korusun, anne hastalanır onlar çok çok ayrı konular.
ama büyük çocuğum ilerde büyür, çalışır, küçükleri de o okutur gibi bir düşünce hiç etik değil.
Yapmasaydın o zaman kardeşim 4 çocuk? şimdi bu adam hiç mi evlenmeyecek hiç mi çocuğu olmayacak, bir insan hem annesi babası hem kardeşleri hem kendi çocuğuna bakamaz ki zaten.
Kesinlikle doğru ki evliliğimizin ilk 2 senesi yeme içme Birdi maaşı kvye veriyodu eşim zor gözünü açtı da ayrıldık. Ben çalışmıyorum maalesef biri 2 bucuk yaşında diğeri 8 aylık cocuklarin. Çok haklısınız kv resmen eşime güvenmiş yani

Canım dengeyi kurmaya çalış. Aile içinde küslük olmaz. Anne baba abi kardeş her iki tarafında aile bireyleriyle küsmesi hoş değil. Ölümlü dünya sonrasında pişman oluyorsun. Tavrını belli et mesafeli ol. Yüzlerine gülmek zorunda değilsin. Olduğun gibi davran saygı çerçevesi içinde.
Çok teşekkür ederim canım ❤ cidden hiç içimden gelmiyo yüzlerine bile gülmek ama bu seferde ne olduda değişti acaba mı diycekler diye düşünüyorum. zaten artık bişey sorarlarsa cevap veriyorum onun dışında konu açmıyorum yoksa onu bile kullanıyolsr bana karsi

Çok teşekkür ederim canım ❤ cidden hiç içimden gelmiyo yüzlerine bile gülmek ama bu seferde ne olduda değişti acaba mı diycekler diye düşünüyorum. zaten artık bişey sorarlarsa cevap veriyorum onun dışında konu açmıyorum yoksa onu bile kullanıyolsr bana karsi
Ne oldu da değişti diyemezler merak etme. Sen mesafeni ve saygını koru. Haklının yanında olduğunu belli et tavırlarınla. Mesafe iyidir...

Bakın sevgili konu sahibi; sırf sizden 30 yıl önce doğdu diye kimsenin size saygısızlık yapmasına müsade etmeyin. Laf sokuyosa cevabını verin. Kendinizi ezdirmeyin.
Ah bi yapabilsem ya :( yüzüm cok yumuşak ondan kaybediorum hep ve 2 iyi davranip 1 kotu yapınca onlar gibi davranamıyorum . Zaten afedersiniz mal gibi oldum lafta söyleseler bişey diyemiyorum😔😔

Çok zor konu bacım vallahi. Bence bir süre daha sabret ama sakın kendini ezdirme. O nasıl senin yüzüne gülüyorsa sen de onun yüzüne gül. Biraz belinizi doğrultun da sonra hemen çıkın gidin o evden.

İşte bu yüzden ben asla kabul etmedim eş ailesinden ev vs. Huzurum olmayacaktı çünkü, varsın kira ödeyeyim ama huzurum olsun diyorum hep.
Bunda da haklı çıktım kv denen kişi dün bana insan değilsin dedikten sonra ruh ve sinir sağlığımı korumak için artık görüşmüyorum onunla

Niye her gün alıyorsunuz eve? Müsait değilim deyin açmayın kapıyı. Zorla görüşmemiş olursunuz. Diğer konuda da eşiniz zaten anlıyor olayı bence karışmayın.
Evet bunu yapmak çok iyi olur ama belli ki kv biraz dolduruşa getiriyor arkadaşın eşini. 1 yapar 1000 anlatır sonra kendi aralarında kavga çıkar. Bence en iyisi eşinle konuş hem sizin aranız daha kötü olmasın hem de ben arada kalmayayım çıkalım evden de

Biraz politik ol, sana laf soktukları zaman " ben anne ogul araniz bozulsun istemiyorum, eşimle yeni barıştınız, bana böyle davranmaya devam ederseniz eşim tekrar mesafe koyar" de. Veya bu cümleyi eşin söylesin.

Back