İçimdeki Boşluk Göğsümdeki Baskı

Perlitik

.
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2017
3.852
4.811
Kadınlar Kulübünün Güzel Kadınları Merhaba,

Eskiden ne olursa olsun , tüm sıkıntılara göğüs gerebilirim gibi hissederdim. Bence ben çok güçlüydüm. Çocukluğumdan beri.. ama o kadar yoruldum ki artık. Göğsümde sürekli bir yük var. Adak adadım kesersem rahatlarım belki diye, ara Allah ara bir koç bulamadık ya. Babamı aldık yukarı bilmediğimiz köylere çıktık adamların elinde koç kalmamış babamda şaşırdı ne bu diye dedim baba kan akıtmam lazım, şaşırdı o da :)

İnşallah kısa zamanda atlatacağım. İnanıyorum sizlerle paylaşmak istedim.

Genel problemlerim

-Babamın hastalığı: çok şükür iyileşti ama hala daha eskisi gibi değil. Yine de hayatta ve sesini duyuyoruz, kendi ihtiyaçlarını karşılıyor diye Allah a her gün şükrediyorum. (Babam inme geçirdi, çok şükür iyi şimdi)

-Annemle kız kardeşimin iletişimi çok iyi. Ama benim annemle asla aram öyle olmadı. Hafta sonları bazen gidiyoruz,eşim zorluyor seviyor annemleri, bende özlüyorum. Ama sürekli bir laf sokma. Kayınvalidemde vallahi daha rahat ediyorum. Annem sürekli yok orayı topla, makinayı boşalt. Sonra sürekli bir kayınvalidemlerin tarafını sorgulama. Kilolarıma laf etme. Eşimi eleştirme. Babamın hastalığında kıyıda köşede ne kadar param varsa harcadım, ayrıca manevi olarakta kendimi parçaladım. Fakat anneme yine yaranamadım. Nasıl zorla kaldım anlatamam kendi düzenimi bozdum onlara destek vermek için babamda gözleri doluyordu, gitmek istediğimde. Ayrıca sabahları 05.00 da babamı doktora götürmem gerekiyordu, benden başka araba süren yok. Ben destek verirken, annem tüm hırsını benden aldı. Tamam bende karakter olarak baskınım. Ama annemle asla dertleşemiyorum. Evlenmeden önce 8 senelik ilişkim bitti,çok isterdim ki anneme sarılarak ağlamak, acı çekiyorum demek. Ama hiçbir zaman öyle bir muhabbetim olmadı.

-Vajinismusum. 2,5 yıllık evliyim. Artık üzerime yük iyice oturdu. Durumu psikiyatrimiz dışında kimse bilmiyor. Ona da 2 haftadır gidiyorum.

-kilolarım: eskiden 36-38 bedendim. Ruhum daraldıkça, mutsuz oldukça kendimi yemeğe verdim şuan 42-44 bedenim. Boyum uzun ama zayıflamam lazım:KK43: bunun içinde aslında önce içimi rahatlatmam lazım. Mutsuz oldukça daha çok yiyorum çünkü.

-Eşimin alkolü: Çok şükür şuan tedavi görüyor ama sürekliliği olacak mı? Tüm kartlarına el koydum, alkol almasın diye. Kendimi annesi gibi hissediyorum. Şuan tedavi olsa da önce mutluydum şuan tükenmiş hissediyorum.

-Babamın borçları ve kardeşimin işsizliği: Babam hastalanmadan önce iyi kazanıyordu, bir kaç yatırım yapmıştı. O yatırımların borçları. Bu süre zarfında kardeşimin işsizliği. Bir yandan içine iyice kapandı çok üzülüyorum bir yandan diyorum ki ya ben onun yerinde olsam en düşükten de başlasam bir yerden başlardım. Bunları kafama çok takıyorum.

-İş yerim: işimi çok seviyorum. Konum itibariyle de stratejik bir görevim var.Maaşımdan, iş yerimden , yaptığım işten çok şükür çok memnunum. İnanılmaz yoğun çalışıyorum, şikayetçi değilim. Tek şikayetim insanlar. Özel şirket saçma sapan insanlar var. 8 yıldır aynı iş yerindeyim. 1-2 yıla kadar iyi kötü idare ediyordum şirketimiz büyüktü ama son zamanlarda iyice büyüdü. İnsanların hırsları arttı. Benim kendimi kanıtlamaya ihtiyacım yok nasıl başardım bilmiyorum ama koca fabrikada herkes nasıl çalıştığımı bilir. Diğer departmanlardan Arkadaşlar stajyerlerini bile bana yönlendirirler, konuşmadan bitirmeyin stajınızı diye, çok memnun olurum herkese de herşeyi anlatırım. Kimseden Bilgi saklamam.patronumuz bile olsa, herkesin tamam dediğine aklım yatmıyorsa olmaz derim, fikrimi diretirim. İşten hayatta gocunmam. Benimle ilgili olsun olmasın, konu ortadaysa direkt sahiplenirim. Bunları göze girmek için değil kendim için yaparım. Yüksek lisansım tubitaktı. Doktora için konum şimdiden belli. Ufacık birşey bile olsa öğrenme delisiyim. Fakat yanıma birini verdiler, Allah ım çocuk benim tam tersim tembel teneke. İşleri öğretmeye çalışıyorum ve çocuğun üstüyüm aslında. Çocuk kendi ile aynı görüyor beni. Saçma sapan tavırlara giriyor. Yüzünü asıyor tüm gün oturuyor verdiğim işleri yapmıyor bu sefer ben daha da fazla çalışmak zorunda kalıyorum. Ne olursa olsun benim de bir üstüm var. Ben normal hayatta ne kadar Güler yüzlü isem işte o kadar kuralcıyım. Çocuk aşıyor suratını oturuyor üstüm bahtsızmuhendis çok mu bunaltıyorsun diyor. Halbuki hiçbirşey yapmıyorum ama çocuk tempomdan rahatsız oluyor çok hızlıymışım. Ben hızlı olmasam yaptığım işi bitirme şansım yok. Çok pratik ve hızlı olmalıyım. Çocukta o kadar umursuz, saygısız, kibirli. Çocukla kaç kere konuştum yok tamam diyor değişmiyor. Artık sesini duymaya tahammülüm kalmadı. Göndermekte istemiyorum çocuk daha düzelir diyorum ama artık bu da bana dert olmaya başladı.

Böyle işte kızlar içimi boşaltmak istedim

Okuduysanız teşekkür ederim

Eşinin durumu düzelirse hersey düzelir sanki tüm sıkıntı orada başladı sende.
Gerisi olağan hayat içinde hep yaşanan Şeyler.

Bi sal yahu diyesim geldi , her türlü sen üstlenmişsin sanki herşeyi , baba hasta hastane koşturması , masrafı , eski borçları ... annenin beklentileri , söylenmeleri ... kardeş kendi havasında , işyerinde pire gibi ol , kocada alkol kullanıyor , cinsellik sıkıntılı , ev aile eş iş hepsi sıkıntılı ama ben bunlara rağmen çok pozitif buldum seni bravo vallahi . Vajinismus için daha önce hiç yardım almadınmı ? Birde alkol derken bayağ bayağ alkolikmi yani eşin ? Bide şu var adak için bulabilirsen horozda olur , amaç kan akıtmaksa eğer .

Bi sal yahu diyesim geldi , her türlü sen üstlenmişsin sanki herşeyi , baba hasta hastane koşturması , masrafı , eski borçları ... annenin beklentileri , söylenmeleri ... kardeş kendi havasında , işyerinde pire gibi ol , kocada alkol kullanıyor , cinsellik sıkıntılı , ev aile eş iş hepsi sıkıntılı ama ben bunlara rağmen çok pozitif buldum seni bravo vallahi . Vajinismus için daha önce hiç yardım almadınmı ? Birde alkol derken bayağ bayağ alkolikmi yani eşin ? Bide şu var adak için bulabilirsen horozda olur , amaç kan akıtmaksa eğer .

Yakın bir arkadaşımla konuşuyorum bazen diyor moralim bozuk , ben diyorum benim de bozuk :) sen nasıl gülüyorsun ya o zaman diyor anlayamıyorum hala canın ne zaman sıkkın diyor :) yani alkole karşı değilim ben normalde ama eşim baya alkolikti psikiyatrisi dipsomani dedi daha doğrusu her gün içme yok ama içinde bayılana kadar içiyordu.

Aynen horozda olur dediler, hafta sonu birşey bulacağım artık :)

Doğru okudum değil mi? 2,5 yıllık evlilik ve vajinusmus bence en büyük dert bu bunların arasında. Bedenen rahatlayamıyorsunuz. Hastalık nasıl biseydir bilirim, cok para döküyoruz su aralar hatta ben işimi bile bıraktım vakit ayırmak için. Sizin vicdanınız rahat olsun elinizden geleni yapmıssınız biraz da kendinize odaklanabilirsiniz. Cinsel terapi ler var onlara katılabilirsiniz mesela doktor eşliğinde.

Çok baskın olma diyesim geldi. Bazen bazı şeyleri salmak en iyisidir. Çok yoğun geldi bana konu. Ama içinden çıkılamayacak şeyler de değil. Allah ölüm, ayrılık vermesin 🙏 babana da sağlık dilerim. Sana da biraz gevşeme ve akışına birakma... Bu arada, iki buçuk senede yeni mi basladiniz terapiye acaba? Biraz geç gibi geldi.

Yakın bir arkadaşımla konuşuyorum bazen diyor moralim bozuk , ben diyorum benim de bozuk :) sen nasıl gülüyorsun ya o zaman diyor anlayamıyorum hala canın ne zaman sıkkın diyor :) yani alkole karşı değilim ben normalde ama eşim baya alkolikti psikiyatrisi dipsomani dedi daha doğrusu her gün içme yok ama içinde bayılana kadar içiyordu.
Yani ben olsam bunalıma girerdim kesin :)
Sen en büyük problem hangisini görüyorsun , en büyük yük ne sence ? Ben vajinismus olarak algıladım konundan , sanki o düzelse rahatlayacaksın gibi .

Doğru okudum değil mi? 2,5 yıllık evlilik ve vajinusmus bence en büyük dert bu bunların arasında. Bedenen rahatlayamıyorsunuz. Hastalık nasıl biseydir bilirim, cok para döküyoruz su aralar hatta ben işimi bile bıraktım vakit ayırmak için. Sizin vicdanınız rahat olsun elinizden geleni yapmıssınız biraz da kendinize odaklanabilirsiniz. Cinsel terapi ler var onlara katılabilirsiniz mesela doktor eşliğinde.

2 haftadır psikiyatriye gidiyorum inşallah çözeceğiz bu sefer baya ilerleme kaydettim. Hatta duydunuz mu bilmiyorum psikiyatrim bana vajinismus değilsin sende performans korkusu var dedi şok oldum. Vajinismus olsan bu kadar çabuk ilerleme kaydedemezdin dedi. Aynen kendimi salmak istiyorum ama yok bulunduğum her ortamda kendimi paralıyorum

Çok baskın olma diyesim geldi. Bazen bazı şeyleri salmak en iyisidir. Çok yoğun geldi bana konu. Ama içinden çıkılamayacak şeyler de değil. Allah ölüm, ayrılık vermesin 🙏 babana da sağlık dilerim. Sana da biraz gevşeme ve akışına birakma... Bu arada, iki buçuk senede yeni mi basladiniz terapiye acaba? Biraz geç gibi geldi.

Amin Canım Allah sağlık versin herkese. Aynen biraz geç oldu eşimin alkol sorunu babamın hastalığı derken bir ara da ben depresyon a girdiğimi düşünüyorum o ara hiçbir şey umrumda olmadı bu kadar sarktı.

Yani ben olsam bunalıma girerdim kesin :)
Sen en büyük problem hangisini görüyorsun , en büyük yük ne sence ? Ben vajinismus olarak algıladım konundan , sanki o düzelse rahatlayacaksın gibi .

Aman kimse depresyona girmesin:) yani bence önce eşimin alkolü ilk sırada sonra vajinusmus babam iyileşti çünkü annemlede artık böyle gider. Peşine birde kardeşimin işsizliği, bizim patron görüşmek istedi kardeşimle inşallah o da işe alınırsa rahatlayacağım

2 haftadır psikiyatriye gidiyorum inşallah çözeceğiz bu sefer baya ilerleme kaydettim. Hatta duydunuz mu bilmiyorum psikiyatrim bana vajinismus değilsin sende performans korkusu var dedi şok oldum. Vajinismus olsan bu kadar çabuk ilerleme kaydedemezdin dedi. Aynen kendimi salmak istiyorum ama yok bulunduğum her ortamda kendimi paralıyorum
Ya bence sorun sizi cok fazla sorumluluk bilinci ile yetiştirmişler (bende de aynı sorun var) bu yüzden hep kafanızda neyi nasıl halletsem var. Performans problemini hiç duymadım ama sizin durumunuzda mantıklı görünüyor. Bu arada sorumluluk aldıgınızı gördükçe insanlar daha fazla verir maalesef bu da yük olusturur insanda.

Canım dertlerde geldi mi peş peşe gelir zaten. Ama inşallah hepsi düzelir. Bir gün düzelecek sadece sabretmem gerek de. Çok kafaya takıp kendini de hasta etme.

Aman kimse depresyona girmesin:) yani bence önce eşimin alkolü ilk sırada sonra vajinusmus babam iyileşti çünkü annemlede artık böyle gider. Peşine birde kardeşimin işsizliği, bizim patron görüşmek istedi kardeşimle inşallah o da işe alınırsa rahatlayacağım
Oo ne güzel , eşinde tedaviye başlamış zaten demekki yavaş yavaş toparlanacak herşey . Aileler değişmiyor ne yazıkki evet , hele anneler :olamaz:

Ya bence sorun sizi cok fazla sorumluluk bilinci ile yetiştirmişler (bende de aynı sorun var) bu yüzden hep kafanızda neyi nasıl halletsem var. Performans problemini hiç duymadım ama sizin durumunuzda mantıklı görünüyor. Bu arada sorumluluk aldıgınızı gördükçe insanlar daha fazla verir maalesef bu da yük olusturur insanda.

Yaaa beni anladığınıza çok sevindim. Aynen ben 5 yaşımdayken aizemer babannemi bana bırakırlardı. Annem hastaneye giderdi kardeşimi götürmeye (mecburdu, halamlar bakmazdı babaanneme) annemde çok çekti yani. Bir görev verildiği zaman sonuna kadar yapacağım illa ölsemde düşsemde üzerimde ne sorumluluk varsa muhakkak yerine getiririm. Çocuğumu inşallah çok özgür ruhlu rahat yetiştireceğim Allah nasip ederse. Evet bugün patronumla konuştuk hatta, bir iş vardı ben ilgilenmiyorum dedim ama senden başka kimse bu kadar takip etmiyor lütfen ilgilenir misin dedi tuttuğum elimde kalıyor.

Oo ne güzel , eşinde tedaviye başlamış zaten demekki yavaş yavaş toparlanacak herşey . Aileler değişmiyor ne yazıkki evet , hele anneler :olamaz:

Herşey düzene giriyormuş bu seferde sorun çıkaran ben oluyormuşum :) Umarım sabrım tükenmeden eşim tekrardan bir hata yapmaz ve tedavisini aksatmaz ben hep takipteyim zaten.

Yaaa beni anladığınıza çok sevindim. Aynen ben 5 yaşımdayken aizemer babannemi bana bırakırlardı. Annem hastaneye giderdi kardeşimi götürmeye (mecburdu, halamlar bakmazdı babaanneme) annemde çok çekti yani. Bir görev verildiği zaman sonuna kadar yapacağım illa ölsemde düşsemde üzerimde ne sorumluluk varsa muhakkak yerine getiririm. Çocuğumu inşallah çok özgür ruhlu rahat yetiştireceğim Allah nasip ederse. Evet bugün patronumla konuştuk hatta, bir iş vardı ben ilgilenmiyorum dedim ama senden başka kimse bu kadar takip etmiyor lütfen ilgilenir misin dedi tuttuğum elimde kalıyor.
Bende böle bir insanım o yüzden taaa karsıdan tanıdım 🙈bende diyorum ki Bi cocugum olursa sorumsuz olsun, siz düşünün 😂yavas Yavas bencillesmek istiyorum size de öneririm, önce ben demem gerekli bazen. Ama insanın karakteri kolay kolay değişmiyor. O yüzden mutlu Oldugunuz seyleri yapmaya calısın, ruhen ve bedenen rahatlatın kendinizi.
Alkolik diyorsunuz ya esinize bu tanıyı kim koydu? Doktor mu siz mi? Nasıl Bi tedavi uygulanıyor? En önemlisi kendisi istiyor mu bırakmayı

Herşey düzene giriyormuş bu seferde sorun çıkaran ben oluyormuşum :) Umarım sabrım tükenmeden eşim tekrardan bir hata yapmaz ve tedavisini aksatmaz ben hep takipteyim zaten.
Başlarım ulan topunuza diye :)
Vallahi burdan bakınca hiçte sorun çıkaracak birine benzemiyorsun . İnşallahta ya şu alkol konusu ne bileyim , hadi bırakamıyorsa duracağı yeri bilsin madem .

X