İçimde sanki bir erkek var

zeydill

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2024
88
41
3
Aslında küçüklüğümden beri olan ve ara ara belirgin olan bir his var içimde. Kendimi erkek gibi hissediyorum bazen. Bazı zamanlar daha baskın oluyor ama ufak da olsa bu his hep var genelde. 20 yaşındayım şu an. 15-16 yaşlarımda saçlarım kısacık kestirmiştim erkek modeli, abimin gömleklerini giyiyordum ya da erkek tişörtleri giyerdim, göğüslerim gözükmesin diye korse takıyordum ama bu utanmaktan değil. Maskülen hissediyordum(erkek organına sahip olmayı asla düşünmedim ve istemedim). Hep subay olma hayali kuruyordum daha ilkokuldan beri. Küçükken de 6-7 yaşlarında oyuncak silahları, arabaları çok seviyordum onlarla oynardım. Kaba tavırlı ya da erkek fatma gibi birisi değilim o zaman da değildim, tarz olarak maskülendim o şekilde hissettiğim için. Şimdi feminenim, etek giyerim giyime çok dikkat ederim falan ama içimde hala o his var. Hem feminen yönümü hem de maskülen yönümü seviyorum ikisini sanki tek bedende taşıyorum gibi hissediyorum. Davranış olarak olsun diğer kızlara göre daha sakin oturaklı, ciddi mizaçlı biriyim. Ve kafa yapım daha mantıksal düşünme şeklim vs. Tabii ki asıl erkek gibi hissettiren şey bu değil. Bugünlerde yine saçlarımı kısacık kestiresim geliyor maskülen hissettiğim için. Bu hissin kaynağı ne bilmiyorum. Bir erkekle cinsel duygusal ilişkim de olmuştu ama ilgim olmuyordu ve şu an bile beni tanımak isteyenler hoşlananlar olunca bile çoğunlukla elimin tersiyle itiyorum, rahatsız hissettiriyor bazen neden bilmiyorum. Polikistik over hastasıyım bir de ancak tüm hormon değerlerim normal. Testesteron belirtileri de var bedenimde ama fizyolojik olarak bir neden bulamadılar. Kan tahlilleri ve hormonlar çok normal. Ama bu hastalıktan kaynaklı olabilir mi aklıma bu geldi? Yoksa yapısal birşey midir veya pkos olup da bu hisleri yaşayan oldu mu?

Bende de maskülen bi yön var azımsanmayacak oranda bence. Şeklen tesettürlüyüm ama cici bici elbiseler süslü püslü şeyler korkunç geliyo. Topuklu ayakkabı mazoşizm geliyo asla güzel gelmiyo filan... Küçükken kalabalık oturmalarda annemin yanında oturmazdım kek börek tarifi dinlemektense babamın yanında oturur askerlik anısı araba muhabbeti dinlerdim.

Bence bir karar vermek zorunda değilsin. Bugün komple erkek kıyafetleri giy yarın kadın... içinden nasıl geliyorsa öyle ol. Carpe dieme bağladım.

Olabilir, bence hiçbir kadın ya da erkek %100 maskülen ya da feminen değil. Bu bir problem mi , değil. Sizi rahatsız ediyor mu bu hisleriniz ?
Rahatsız etmesi değil ama çevremde arkadaşlarıma baktığım zaman bu durumu göremiyorum sanırım bir tek ben yaşıyorum yaygın değil. Böyle hisler yaşayınca biraz karmaşık hissettim. Yönelimim de farklı bu arada çocukluktan beri kadınlara da az da olsa bir ilgim var ama erkeklere karşı daha ağır duygularım tabii ki. Acaba dedim pkostan kaynaklanan birşey mi vs

Pkosla ilgili olduğunu düşünmüyorum

Anlattığına göre çok da garip bişey göremedim. Biseksüellik olabilir mi. İkisi de var bende sanki erkek-kadın demişsin.
Yönelim olarak biseksüelim evet. Kadınlara cinsel duygum var ama duygusal olarak bir duygum pek yok. Erkek ağırlıklıyım. Ama bunu kimlik açısından sormuştum acaba pkostan dolayı mı böyle diye ama hormonlarım normal çıkmıştı. Sanki hem kadın hem erkek gibi hissediyorum. Dediğiniz gibi kişinin yönelimi böyle hissetmeye neden oluyor mu?

Ahaha dediğiniz gibiyim geçen seneler erkek fatma gibiydim şimdi etek giyiyorum sonra yine hislerime göre değistiriyorum kendimi. Belimde olan saçlarımı pixie model yapmıştım giyim tarzımı da değiştirip, nasıl kıydın, nerden esti bu tarz falan demişlerdi. Yine o şekilde değişeceğim gibi. Acaba bir kimlik bozukluğu mu o aklıma gelmişti ya da hormonal birşey mı diye ama öyle cinsiyet değiştirmek falan aklımda yok bedenimden memnunum ben

Yaa neden kimlik bozukluğu falan etiketi koydun kendine şimdi:) senin gibi hisseden birçok insan vardır eminim. Kadınlara karşı duygusal ilgin yoksa bence yalnızca kadın bedeni ilgini çekiyor: büyük göğüsler güzel dudaklar dolgun kalçalar vs. Yanılıyor muyum?

Tam olarak öyle değil aslında cinsel anlamda ilgimi çekiyordu beğeni değil de. Bir kızla cinsellik konuşmak zevk almak arzulamak anlamında. Açık yazdım biraz özür dilerim. Ama duygusal ilişki kuramıyorum erkeklerde olan korumacılık, duygusal hisleri kadında bulamıyorum. O anlamda demiştim. Duygusal olarak yönelimim erkeklere karşı. Bu da yine ergenliğimden beri olan birşey sonradan ortaya çıkmadı. Ama maskülen hissetmekle yönelimin ilgisi var mı ya da etki ediyor mu bilmiyorum o kısmı.

Kadınlara ilgi duyuyor musunuz peki duygusal ya da cinsel anlamda ? Buna hiç değinmemişsiniz öyleyse biseksüel olabilirsiniz. Erkekle ilişkim oldu etkilenmedim demişsiniz genel olarak erkeklere karşı böyle ise lezbiyen de olabilirsiniz. Bana göre ikisi de normal yani. Homofobik değilim homoseksüelliğin değil homofobinin hastalık olduğunu düşünüyorum ben

Merhaba biraz yetiştirilme tarzıyla da alakalı bence yani sosyal çevren. Mesela ben çocukken babam beni sevsin diye (hep erkek çocuk istemiş) senin anlattığın tarzda bir insandım üzerine hayatta da hep güçlü olmak durumundaydım bir sürü acı çektim..Bu da beni güç odaklı yaptı ve dişil enerjimi çok aşağı çekmişim farkında olmadan. Bunu dişil enerji kavramını araştırdıktan sonra fark ettim ama şunu da fark ettim ben ne kadar senin anlattığın tarzda bir insanda olsam ne kadar güçlü olduğumu da iddia etsem...o kadar kırılgan o kadar naifmişim ki meğersem. Bunu kaybettiğim şeylerle fark ettim çokça başarısızlıklar,kayıplar yaşayınca fark ettim aslında içimde çok naif bir kız olduğunu hatta çokça çocuksu....Geç oldu ama çok şükür fark ettim ve artık öyle hissetmiyorum ve tamamen bu sosyal çevremle yaşadığım acılarla etkiliymiş bence etrafında nasıl konumlandığına bi r bak. Birde bak şu var ben o zamanlar öyle davranırken etrafımda kimse kalmamış yani hiçbi arkadaş beni kabullenmemiş hicbi paylaşımımız olamamış hep yalnız kalmışım bu yüzden yani düsününce kızlar makyaj,sevgili falan filan konuşurken benim tavırlarıma hareketlerime bak bir de tabi kimse kalmaz yanımda. Yani bunun da acısını çektim. Diyeceğim o ki fıtratına dön, farkında ol kim olduğunun sen bu değilsin

Hormon takviyesi mi alsanız acaba gerçek bir psikologdan destek alsanız nasıl olur. Kötü bir durum çünkü karşınıza sizi çok seven biri de çıkabilir duyguları o an baskılarsınız belki ama ilerde gün yüzüne mutlaka çıkar aklınızdan çıkmayan bir konu belli ki. Bence doktor destekli ilaç kullanın

Senin yorumlarından maskülen olduğunu anlamıştım da tesettürü duyunca şaşırdım he yengem olabilir misin acaba

20 yaşındasın daha. Kimlik karmaşası olabiliyor bu yaşlarda. Ben bu karmaşayı lise döneminde yaşadım. Kendimi hep erkeksi hissediyordum. Lise zamanında çok hoşlandığım bir erkek arkadaşım vardı ona platoniktim. Hiç açılmadım kendisine. Sırada otururken yanıma gelip benimle takım muhabbeti yapıyordu GS fanatiğiyim. Erkek kardeşlerimle her hafta GS maçı izlerim futbolcuların hepsini biliyorum. Milli maçları da büyük heyecanla izleriz. GS şampiyon olunca evde kutlama yaparız. Maskülen bir giyim tarzım var. Sweatshirt pantolon, gömlek vb. Saçlarımı her yıl omzuma kadar keserim. Uzun saç sevmiyorum. Kadınlardan hoşlanıp hoşlanmadığımı düşünüp anlamaya çalıştığım zamanlar oldu. 2 yıllık sevgilimle severek evlendim 9 ay sürdü, boşandım. Cinsel olarak erkeklerden çok haz alıyorum. Boşanma sonrası hayatımda birkaç sevgili oldu. Zamanla sen de kendini tanıyacaksın. Ben hasta mıyım diye düşünme

Her insan farklı. Hisler farklı, duygular, düşünceler. Hormon miktarlarımız bile farklı. Ben de mesela tam tersi aşırı feminen biriyim. Giyim kuşam olarak değil de hareketler düşünceler gibi. Hatta tanıştığım herkes sen çok kız gibisin derdi. Bence bu da çok fazla. Seni rahatsız etmiyorsa bu kadar düşünme. Canın nasıl istiyorsa öyle yaşa.

Metrobüs teki noldu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…