İçimde sanki bir erkek var

Hormon değerlerim çok normal. Pko için gitmiştim ve hormonlarım kan değerlerim sağlıklı olduğu için ilaç yazmadılar zaten. Hormon yazarlarsa hormonlarım bozulur asıl çünkü. Bir de pıhtı riski nedeniyle o ilaçları kullanmaya çekiniyorum yatkınlığım var.

Evet kadınlara cinsel ilgim daha ağırlıklı. Birkaç kadın flörtüm de olmuştu erkek arkadaşlarım da oldu. Yönelim değil de kimlik olarak hislerim kafamı karıştırdı neden içimde maskülen bir his var vs diye ama asla karşı cins olmak istemezdim bedenimden memnuniyetsizlik gibi bir durumum yok

Abi ile büyüyünce tüm bu dedikleriniz pek normal. Ki bende abi ile büyüdüm. Hem onun baskısı hem ona özenme, güçlü olma çabası.
Gayet normal. Kıyafet değişimi ile ruj,rimel ile aynada gördüğünüz görüntü değişince raylar yerine oturuyor.
Erkek fatmalık eskilerden gelen durum, bi kimse iyi cilve yapmıyor diye erkek olacak değil.

Ben küçük bir yerde büyüdüm. Kadın olarak çok görünmemeniz, konuşmamanız gerekirdi aileme göre. Kadınsı olamazdınız yani. Ben de daha erkeksiydim 20 yaşımda sizin gibi. Öyle hissetmiyordum ama farketmeden tavırlarım erkeksiydi. Kabul gören cinsiyet daha cazip geliyor, baskılanmıyorsunuz öyle davranınca.

Amerikada 35 inden sonra evli çocuklu bir adamın cinsiyet değiştirdiğini okumuştum. 50sinden sonra da tekrar erkeklik hormonları almaya başlamasını. Babaannesine götürülürmüş haftada 2 gün. Babaannesi hep kız kıyafetleri diker giydirirmiş adam küçükken. Büyürken kendisini anlamadığı bir şekilde rahatsız hissedermiş, erkek olmadığını düşünürmüş. Yıllarca bir psikologla çalışmış. Adam ona aslında kendini kadın gibi hissettiği için kadın olması gerektiğini, anca öyle kendisni kabullenebileceğini söylemiş. Ameliyat olup hayatını değiştirmiş. Sonra işte, çevresinde müthiş bir yalnızlık, ilaçların etkileri, başka bir doktor bulmaca derken, yeni doktorla birlikte keşfetmişler aslında babaannesinin onu kız kıyafetleriyle çok güzel bulduğundan oyle hissetmeye başladığını.

Belki öyle kıyafetler giydirilmedi, belki hayatınızdaki hemcins örneğinde bir sorun yoktu ama bir yerlerde yanlış hissettirildiniz belki. Yaş daha 20. Ergenlik bitmemiş. Du bakalım neler olacak. Hormonlarda sorun yokmuş sonuçta. Siz de erkek olucam demiyorsunuz. Hisler karışıksa sebebi vardır ama geçici olması muhtemel

Bizim ailede öyle erkek çocuk isteme gibi bir durum yoktu ya da kadın olduğum için ayrı davranılması vs. Bu arada yanlış anlaşıldım sanırım şu an komple erkek kıyafetleri giyen kaba davranan bir tip değilim:) eskiden giyim tarzı olarak maskülendim ama göğüslerimi falan da kapatacak korse vs takardım alttan. Şimdi tam tersi giyime kokuya çok önem veren, makyaj da yapan, bedenine iyi bakan biriyim maskülen halimleyken de makyajlı çıkardım bir yere ama kastettiğim şey içerden karakterden gelen bir his. Ve dediğiniz kafam pek kızlarla uyuşmuyor işte sevgili muhabbetleri vs. Ve duygusal birisi hiç değilim. Meslek seçimimde de kişiliğimi hislerimi göz önünde tutarak seçtim bu tam bana göre diye. Daha tanışmadığım insanlar bile çok sert bir mizacın var dışarıdan diyorlar sanırım yansıtıyorum da. Genelde etrafta pek böyle bir kız görmediğim için garipsedim belki de kendimi

Biseksüel olabilirsin.

Acaba çocukken kendine idol gördüğün bir tanıdığın mı vardı? Asker,polis gibi üniformalı birisi sende böyle bir etki bırakmış olabilir.
Birde anlattıkların aşırı aşırı abes gelmedi bana. Mizaç olarak betimlediğin şekilde kadınlar tanıyorum ben. Çoğu askeriye,polisiye gibi mesleklere yöneliyor.
Peki kadınlardan mı hoşlanıyorsun ?

Burada en önemli şey hemcinslerinizden hoşlanıp hoşlanmamaniz. Konuda bahsetmemissiniz sanırım önyargıdan cekindiniz.

Yönelimim o şekilde evet ama bu maskülen hislere neden oluyor mu ki? Eşcinsel kadınların çoğu maskülen zaten ama biseksüellikle ilgili olabileceği aklıma gelmemişti
Neden olmasın? Yüzlerce kavram var bu konuda ve herkes kendisine özeldir. Sanırım toplumsal kalıplardan vb kendinizi bastırıp tam keşfedememissiniz.

Burada en önemli şey hemcinslerinizden hoşlanıp hoşlanmamaniz. Konuda bahsetmemissiniz sanırım önyargıdan cekindiniz.
Aslında yorumlarda yazmıştım ilk sayfalarda birisi sormuştu. Biseksüelim ama sonradan fark etmedim yani ergenliğe girdiğimde zaten fark ettim. Flört ettiğim bir kız da olmuştu cinsel konulara girdiğimiz ayriyeten, erkek arkadaşım da oldu aynı şekilde.Tabi tepki verecek çok insan da var açıkça yazmak istemedim. Maskülen ya da feminen hislerle ilgisini anlayamadım ama

Evet kadınlara da ilgim var önceki yorumlarda yazmıştım aslında çok belirtmek istemedim konu dağılmasın diye bir de tepki çeken birşey genelde

Evet kadınlara da ilgim var önceki yorumlarda yazmıştım aslında çok belirtmek istemedim konu dağılmasın diye bir de tepki çeken birşey genelde
Herkesin kendi tercihi. Biseksüelsin demek ki.Kendinizi daha maskğlen hissettiğin zamanlarda mı kadınlara ilgim daha çok oluyor

Yorumları okumadım. Bende queer bireyim, feminen değilim ama kaba ve itici bir maskulenitem de yok.

Yönelimin feminenlik ve maskulenlikle ilgisi yok zaten ama kendini nasıl iyi hissettiğinle var. Düşün mesela son derece maço ve erkeksi görünen pasif gaylerin olması gibi. Aynı şekilde feminen görünüp aktif olan gaylerinde bulunması gibi.

Maskulen hissedebilirsin, içinden öyle geliyordur sana kendini "tam" hissettiriyordur ama bu "tam"ligi özgürce yasayamayacagini düşünüp bastiriyordundur dolayısıyla bu his tekrar tekrar ortaya çıktığında kafa karışıklığı yaşiyorsundur.

Bence homofobik olmayan bir terapistten destek alarak kendi kimliğini bulup benimsemelisin.

Queer derneklerinden yaşadığın şehir için terapist önerisi alabilirsin.

Son düzenleme:
Herkesin kendi tercihi. Biseksüelsin demek ki.Kendinizi daha maskğlen hissettiğin zamanlarda mı kadınlara ilgim daha çok oluyor
Genelde evet. O yüzden tuhaf geldi zaten değişiklik göstermesi vs. Bazısı hormonla ilgili olabilir demişti ama normal tüm kan değerlerim

Genelde evet. O yüzden tuhaf geldi zaten değişiklik göstermesi vs. Bazısı hormonla ilgili olabilir demişti ama normal tüm kan değerlerim
Ama hormonlar zaman içinde değişiklik gösterebilir sanki. Mesela regl dönemi daha fazla salgınan hormonlar falan var ya. Belki bazı zamanlar daha fazla testedteron salgılıyor olabilirsin.
Birde spor çok etkili spor yapınca da testesteron miktarı artıyor

Yazık olmuş .Kadın olmak daha güzel kadın olmak daha zeki .Kadın gibi kadın olmak bambaşka birşey .Hele şimdiki hanimevlatlarinin yanında.Birde kadınlar daha zeki ve çalışkan mış bu ispatlandı.Umarim geçicidir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…