• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçimde sanki bir erkek var

Hormon takviyesi mi alsanız acaba gerçek bir psikologdan destek alsanız nasıl olur. Kötü bir durum çünkü karşınıza sizi çok seven biri de çıkabilir duyguları o an baskılarsınız belki ama ilerde gün yüzüne mutlaka çıkar aklınızdan çıkmayan bir konu belli ki. Bence doktor destekli ilaç kullanın
Hormon değerlerim çok normal. Pko için gitmiştim ve hormonlarım kan değerlerim sağlıklı olduğu için ilaç yazmadılar zaten. Hormon yazarlarsa hormonlarım bozulur asıl çünkü. Bir de pıhtı riski nedeniyle o ilaçları kullanmaya çekiniyorum yatkınlığım var.

Kadınlara ilgi duyuyor musunuz peki duygusal ya da cinsel anlamda ? Buna hiç değinmemişsiniz öyleyse biseksüel olabilirsiniz. Erkekle ilişkim oldu etkilenmedim demişsiniz genel olarak erkeklere karşı böyle ise lezbiyen de olabilirsiniz. Bana göre ikisi de normal yani. Homofobik değilim homoseksüelliğin değil homofobinin hastalık olduğunu düşünüyorum ben
Evet kadınlara cinsel ilgim daha ağırlıklı. Birkaç kadın flörtüm de olmuştu erkek arkadaşlarım da oldu. Yönelim değil de kimlik olarak hislerim kafamı karıştırdı neden içimde maskülen bir his var vs diye ama asla karşı cins olmak istemezdim bedenimden memnuniyetsizlik gibi bir durumum yok

Abi ile büyüyünce tüm bu dedikleriniz pek normal. Ki bende abi ile büyüdüm. Hem onun baskısı hem ona özenme, güçlü olma çabası.
Gayet normal. Kıyafet değişimi ile ruj,rimel ile aynada gördüğünüz görüntü değişince raylar yerine oturuyor.
Erkek fatmalık eskilerden gelen durum, bi kimse iyi cilve yapmıyor diye erkek olacak değil.

Ben küçük bir yerde büyüdüm. Kadın olarak çok görünmemeniz, konuşmamanız gerekirdi aileme göre. Kadınsı olamazdınız yani. Ben de daha erkeksiydim 20 yaşımda sizin gibi. Öyle hissetmiyordum ama farketmeden tavırlarım erkeksiydi. Kabul gören cinsiyet daha cazip geliyor, baskılanmıyorsunuz öyle davranınca.

Amerikada 35 inden sonra evli çocuklu bir adamın cinsiyet değiştirdiğini okumuştum. 50sinden sonra da tekrar erkeklik hormonları almaya başlamasını. Babaannesine götürülürmüş haftada 2 gün. Babaannesi hep kız kıyafetleri diker giydirirmiş adam küçükken. Büyürken kendisini anlamadığı bir şekilde rahatsız hissedermiş, erkek olmadığını düşünürmüş. Yıllarca bir psikologla çalışmış. Adam ona aslında kendini kadın gibi hissettiği için kadın olması gerektiğini, anca öyle kendisni kabullenebileceğini söylemiş. Ameliyat olup hayatını değiştirmiş. Sonra işte, çevresinde müthiş bir yalnızlık, ilaçların etkileri, başka bir doktor bulmaca derken, yeni doktorla birlikte keşfetmişler aslında babaannesinin onu kız kıyafetleriyle çok güzel bulduğundan oyle hissetmeye başladığını.

Belki öyle kıyafetler giydirilmedi, belki hayatınızdaki hemcins örneğinde bir sorun yoktu ama bir yerlerde yanlış hissettirildiniz belki. Yaş daha 20. Ergenlik bitmemiş. Du bakalım neler olacak. Hormonlarda sorun yokmuş sonuçta. Siz de erkek olucam demiyorsunuz. Hisler karışıksa sebebi vardır ama geçici olması muhtemel

Merhaba biraz yetiştirilme tarzıyla da alakalı bence yani sosyal çevren. Mesela ben çocukken babam beni sevsin diye (hep erkek çocuk istemiş) senin anlattığın tarzda bir insandım üzerine hayatta da hep güçlü olmak durumundaydım bir sürü acı çektim..Bu da beni güç odaklı yaptı ve dişil enerjimi çok aşağı çekmişim farkında olmadan. Bunu dişil enerji kavramını araştırdıktan sonra fark ettim ama şunu da fark ettim ben ne kadar senin anlattığın tarzda bir insanda olsam ne kadar güçlü olduğumu da iddia etsem...o kadar kırılgan o kadar naifmişim ki meğersem. Bunu kaybettiğim şeylerle fark ettim çokça başarısızlıklar,kayıplar yaşayınca fark ettim aslında içimde çok naif bir kız olduğunu hatta çokça çocuksu....Geç oldu ama çok şükür fark ettim ve artık öyle hissetmiyorum ve tamamen bu sosyal çevremle yaşadığım acılarla etkiliymiş bence etrafında nasıl konumlandığına bi r bak. Birde bak şu var ben o zamanlar öyle davranırken etrafımda kimse kalmamış yani hiçbi arkadaş beni kabullenmemiş hicbi paylaşımımız olamamış hep yalnız kalmışım bu yüzden yani düsününce kızlar makyaj,sevgili falan filan konuşurken benim tavırlarıma hareketlerime bak bir de tabi kimse kalmaz yanımda. Yani bunun da acısını çektim. Diyeceğim o ki fıtratına dön, farkında ol kim olduğunun sen bu değilsin🌸
Bizim ailede öyle erkek çocuk isteme gibi bir durum yoktu ya da kadın olduğum için ayrı davranılması vs. Bu arada yanlış anlaşıldım sanırım şu an komple erkek kıyafetleri giyen kaba davranan bir tip değilim:) eskiden giyim tarzı olarak maskülendim ama göğüslerimi falan da kapatacak korse vs takardım alttan. Şimdi tam tersi giyime kokuya çok önem veren, makyaj da yapan, bedenine iyi bakan biriyim maskülen halimleyken de makyajlı çıkardım bir yere ama kastettiğim şey içerden karakterden gelen bir his. Ve dediğiniz kafam pek kızlarla uyuşmuyor işte sevgili muhabbetleri vs. Ve duygusal birisi hiç değilim. Meslek seçimimde de kişiliğimi hislerimi göz önünde tutarak seçtim bu tam bana göre diye. Daha tanışmadığım insanlar bile çok sert bir mizacın var dışarıdan diyorlar sanırım yansıtıyorum da. Genelde etrafta pek böyle bir kız görmediğim için garipsedim belki de kendimi😄

Aslında küçüklüğümden beri olan ve ara ara belirgin olan bir his var içimde. Kendimi erkek gibi hissediyorum bazen. Bazı zamanlar daha baskın oluyor ama ufak da olsa bu his hep var genelde. 20 yaşındayım şu an. 15-16 yaşlarımda saçlarım kısacık kestirmiştim erkek modeli, abimin gömleklerini giyiyordum ya da erkek tişörtleri giyerdim, göğüslerim gözükmesin diye korse takıyordum ama bu utanmaktan değil. Maskülen hissediyordum(erkek organına sahip olmayı asla düşünmedim ve istemedim). Hep subay olma hayali kuruyordum daha ilkokuldan beri. Küçükken de 6-7 yaşlarında oyuncak silahları, arabaları çok seviyordum onlarla oynardım. Kaba tavırlı ya da erkek fatma gibi birisi değilim o zaman da değildim, tarz olarak maskülendim o şekilde hissettiğim için. Şimdi feminenim, etek giyerim giyime çok dikkat ederim falan ama içimde hala o his var. Hem feminen yönümü hem de maskülen yönümü seviyorum ikisini sanki tek bedende taşıyorum gibi hissediyorum. Davranış olarak olsun diğer kızlara göre daha sakin oturaklı, ciddi mizaçlı biriyim. Ve kafa yapım daha mantıksal düşünme şeklim vs. Tabii ki asıl erkek gibi hissettiren şey bu değil. Bugünlerde yine saçlarımı kısacık kestiresim geliyor maskülen hissettiğim için. Bu hissin kaynağı ne bilmiyorum. Bir erkekle cinsel duygusal ilişkim de olmuştu ama ilgim olmuyordu ve şu an bile beni tanımak isteyenler hoşlananlar olunca bile çoğunlukla elimin tersiyle itiyorum, rahatsız hissettiriyor bazen neden bilmiyorum. Polikistik over hastasıyım bir de ancak tüm hormon değerlerim normal. Testesteron belirtileri de var bedenimde ama fizyolojik olarak bir neden bulamadılar. Kan tahlilleri ve hormonlar çok normal. Ama bu hastalıktan kaynaklı olabilir mi aklıma bu geldi? Yoksa yapısal birşey midir veya pkos olup da bu hisleri yaşayan oldu mu?
Biseksüel olabilirsin.

Aslında küçüklüğümden beri olan ve ara ara belirgin olan bir his var içimde. Kendimi erkek gibi hissediyorum bazen. Bazı zamanlar daha baskın oluyor ama ufak da olsa bu his hep var genelde. 20 yaşındayım şu an. 15-16 yaşlarımda saçlarım kısacık kestirmiştim erkek modeli, abimin gömleklerini giyiyordum ya da erkek tişörtleri giyerdim, göğüslerim gözükmesin diye korse takıyordum ama bu utanmaktan değil. Maskülen hissediyordum(erkek organına sahip olmayı asla düşünmedim ve istemedim). Hep subay olma hayali kuruyordum daha ilkokuldan beri. Küçükken de 6-7 yaşlarında oyuncak silahları, arabaları çok seviyordum onlarla oynardım. Kaba tavırlı ya da erkek fatma gibi birisi değilim o zaman da değildim, tarz olarak maskülendim o şekilde hissettiğim için. Şimdi feminenim, etek giyerim giyime çok dikkat ederim falan ama içimde hala o his var. Hem feminen yönümü hem de maskülen yönümü seviyorum ikisini sanki tek bedende taşıyorum gibi hissediyorum. Davranış olarak olsun diğer kızlara göre daha sakin oturaklı, ciddi mizaçlı biriyim. Ve kafa yapım daha mantıksal düşünme şeklim vs. Tabii ki asıl erkek gibi hissettiren şey bu değil. Bugünlerde yine saçlarımı kısacık kestiresim geliyor maskülen hissettiğim için. Bu hissin kaynağı ne bilmiyorum. Bir erkekle cinsel duygusal ilişkim de olmuştu ama ilgim olmuyordu ve şu an bile beni tanımak isteyenler hoşlananlar olunca bile çoğunlukla elimin tersiyle itiyorum, rahatsız hissettiriyor bazen neden bilmiyorum. Polikistik over hastasıyım bir de ancak tüm hormon değerlerim normal. Testesteron belirtileri de var bedenimde ama fizyolojik olarak bir neden bulamadılar. Kan tahlilleri ve hormonlar çok normal. Ama bu hastalıktan kaynaklı olabilir mi aklıma bu geldi? Yoksa yapısal birşey midir veya pkos olup da bu hisleri yaşayan oldu mu?
Acaba çocukken kendine idol gördüğün bir tanıdığın mı vardı? Asker,polis gibi üniformalı birisi sende böyle bir etki bırakmış olabilir.
Birde anlattıkların aşırı aşırı abes gelmedi bana. Mizaç olarak betimlediğin şekilde kadınlar tanıyorum ben. Çoğu askeriye,polisiye gibi mesleklere yöneliyor.
Peki kadınlardan mı hoşlanıyorsun ?

Burada en önemli şey hemcinslerinizden hoşlanıp hoşlanmamaniz. Konuda bahsetmemissiniz sanırım önyargıdan cekindiniz.

Yönelimim o şekilde evet ama bu maskülen hislere neden oluyor mu ki? Eşcinsel kadınların çoğu maskülen zaten ama biseksüellikle ilgili olabileceği aklıma gelmemişti
Neden olmasın? Yüzlerce kavram var bu konuda ve herkes kendisine özeldir. Sanırım toplumsal kalıplardan vb kendinizi bastırıp tam keşfedememissiniz.

Burada en önemli şey hemcinslerinizden hoşlanıp hoşlanmamaniz. Konuda bahsetmemissiniz sanırım önyargıdan cekindiniz.
Aslında yorumlarda yazmıştım ilk sayfalarda birisi sormuştu. Biseksüelim ama sonradan fark etmedim yani ergenliğe girdiğimde zaten fark ettim. Flört ettiğim bir kız da olmuştu cinsel konulara girdiğimiz ayriyeten, erkek arkadaşım da oldu aynı şekilde.Tabi tepki verecek çok insan da var açıkça yazmak istemedim. Maskülen ya da feminen hislerle ilgisini anlayamadım ama

Acaba çocukken kendine idol gördüğün bir tanıdığın mı vardı? Asker,polis gibi üniformalı birisi sende böyle bir etki bırakmış olabilir.
Birde anlattıkların aşırı aşırı abes gelmedi bana. Mizaç olarak betimlediğin şekilde kadınlar tanıyorum ben. Çoğu askeriye,polisiye gibi mesleklere yöneliyor.
Peki kadınlardan mı hoşlanıyorsun ?
Evet kadınlara da ilgim var önceki yorumlarda yazmıştım aslında çok belirtmek istemedim konu dağılmasın diye bir de tepki çeken birşey genelde

Aslında yorumlarda yazmıştım ilk sayfalarda birisi sormuştu. Biseksüelim ama sonradan fark etmedim yani ergenliğe girdiğimde zaten fark ettim. Flört ettiğim bir kız da olmuştu cinsel konulara girdiğimiz ayriyeten, erkek arkadaşım da oldu aynı şekilde.Tabi tepki verecek çok insan da var açıkça yazmak istemedim. Maskülen ya da feminen hislerle ilgisini anlayamadım ama
Yorumları okumadım. Bende queer bireyim, feminen değilim ama kaba ve itici bir maskulenitem de yok.

Yönelimin feminenlik ve maskulenlikle ilgisi yok zaten ama kendini nasıl iyi hissettiğinle var. Düşün mesela son derece maço ve erkeksi görünen pasif gaylerin olması gibi. Aynı şekilde feminen görünüp aktif olan gaylerinde bulunması gibi.

Maskulen hissedebilirsin, içinden öyle geliyordur sana kendini "tam" hissettiriyordur ama bu "tam"ligi özgürce yasayamayacagini düşünüp bastiriyordundur dolayısıyla bu his tekrar tekrar ortaya çıktığında kafa karışıklığı yaşiyorsundur.

Bence homofobik olmayan bir terapistten destek alarak kendi kimliğini bulup benimsemelisin.

Queer derneklerinden yaşadığın şehir için terapist önerisi alabilirsin.

Son düzenleme:
Genelde evet. O yüzden tuhaf geldi zaten değişiklik göstermesi vs. Bazısı hormonla ilgili olabilir demişti ama normal tüm kan değerlerim
Ama hormonlar zaman içinde değişiklik gösterebilir sanki. Mesela regl dönemi daha fazla salgınan hormonlar falan var ya. Belki bazı zamanlar daha fazla testedteron salgılıyor olabilirsin.
Birde spor çok etkili spor yapınca da testesteron miktarı artıyor

Yazık olmuş .Kadın olmak daha güzel kadın olmak daha zeki .Kadın gibi kadın olmak bambaşka birşey .Hele şimdiki hanimevlatlarinin yanında.Birde kadınlar daha zeki ve çalışkan mış bu ispatlandı.Umarim geçicidir

Back
X