Umarim bir daha yasanmaz. Korkmayin hanimefendi bu konuyu okudunuz deprem diye bir gercek oldugu akliniza geldi. En azindan evde oyle bir an geldiginde neresi guvenli nereye sıgınabilirim diye dusunseniz bu bile farkindaliktir. Elimiz kolumuz bagli bu kadar caresiz olmayalim. Cunku deprem aninda evin icinde masanin altina dahi girmiyoruz ayakta duruyoruz gercekten napicagimizi bilemiyoruz.Kizlar tum yazdiklarinizi tek tek okudum.
Ben hic yasamadim depremi ama sizin yasadiklarinizi okudukca o korku sardi icimi.
Insallah bi daha hic yasamayiz boyle afetler.
Allahim bizi korusun.
Tum kaybettikleriniz icin bas sagligi diliyorum.
Allahim insallah sehit sayar her birini.
Vanda gunduz saati oldugu icin insanlarin cogu disardaymis uykuda caresiz yakalanmamislar en azindan. Oyle olsa daha buyuk kayiplar olabilirdi. Kamera kayitlarini izledim yerin nasil sallandigindan arabalarin yol uzerinde sabit duramamasindan sarsintinin buyuklugu az cok anlasiliyor.Toplamda 11 saat civarında sallandığımız dünyanın en eşsiz depremlerinden birini yaşayınca tepkilerimiz bu denli buyuk oluyor maalesef ama azı çoğu yok buişin 98 ceyhan depremzedesiyim aynı zamanda ama vanın yerini tutamaz...10atom bombası enerjisinin salındığı bir depremi yaşadık...o kadar sağlammış ki evler kayıplar azdı..o deprem istanbulda olsaydı taş kalmazdı...Allah kimseye gostermesin diyeceğim ama deprem ulkesindeyiz bilinçlenmek çok onemli
ABD bile ne kadar caresiz kaldi degil mi filmde. Bizim basimiza gelse durum ne olur az cok biliyoruz. Bu konuyu tekrar gundeme getirip önlem alinmasini saglayacak bir yetkili cikar umarim.sanırım san andreas fayını izlemişsiniz,bende izledim o filmi 3D olarak gerçekten korkutucuydu,insanın doğa karşısında ne kadar aciz olduğunu hatırlattı banada birkez daha,inşallah olmaz yaşanmaz demek biraz hayalcilik olsada umarım bizim ülkemizin depremle ve doğal felaketlerle başa çıkmaya çalışma konusunda ilerlediği ,geldi diye yetkililerin kaderciliğin arkasına saklanmadığı zamanlara denk gelir
Söylediklerinizde o kadar çok haklısınız ki. ABD de bu işler nasıl yürüyor bilemiyorum, ama bizim ülkemiz bu konuda çok yetersiz.. Ben yeni yapılan evlerin sağlamlığından dahi şüpheliyim. Hatta bir ara eşimle şunun planlarını yapıyorduk. Arsa alıp, prefabrik bir ev yapmak.. Tek katlı.. Maalesef büyük şehirlerde bu biraz imkansız gibi.. Ama küçük şehirlerde yapma olasılığın var..Benimde soylemek istedigim bu nasil olsa bi gün olecegiz diye hicbir seyin pesine dusmuyoruz arastirmiyoruz. Bizim canimiz bu kadar mi degersiz. Kaderimizi yetersiz denetimler, hirsiz muteahhitler mi belirleyecek?
Bir suru komplo teorileride var. Ben ABD'nin herseyi yapabilecegine inaniyorum. Suanda secimlerden dolayi bi karmasa var yine basimiza bi felaket gelse sasirmam.
Ayrica izledigim filmdeki fay gercek California ve San francisco'nun altindan geciyor. O fay hatti kirilsa ABD de cok buyuk ekonomik kayip olacakmis. O fayin enerjisini dusurmek icin dunyadaki baska faylari kirip enerjiyi bosaltiyorlarmis. Bizim ulkemizde bunu denediklerine dair soylemlerde var.
1 yıl daha bu sehirdeyim ondan sonra evlenip gidecegim insallah. Ankara'da yasayacagim orda bize alinan ev yine 35 katli bi blok guvenilir bir firma Ankara deprem bolgesi degil ama yinede icim rahat etmeyecek gittigimde tek tek soracagim belki yapi denetimden birilerini kendi imkanimizla getirip binayi inceletiriz. Kimseye guven yok ki bu devirde. Bizimde sahilde bir arsamiz var güneyde annemde oraya mustakil ev yaptirip gidelim diyor.Söylediklerinizde o kadar çok haklısınız ki. ABD de bu işler nasıl yürüyor bilemiyorum, ama bizim ülkemiz bu konuda çok yetersiz.. Ben yeni yapılan evlerin sağlamlığından dahi şüpheliyim. Hatta bir ara eşimle şunun planlarını yapıyorduk. Arsa alıp, prefabrik bir ev yapmak.. Tek katlı.. Maalesef büyük şehirlerde bu biraz imkansız gibi.. Ama küçük şehirlerde yapma olasılığın var..
Maalesef ülkemizde ki insanların bu konuda duyarsız kalmalarının sebebi ise,' canımızı Allaha emanet etmek.. Her şeyi Allah bilir, Allah ne derse o olur'. Söylemlerinden ibarettir.. Maalesef ülkemizde din adı altında insanlarımızı o kadar çok afyonluyorlar ki.. İnsanlarımız düşünme kabiliyetlerini yitirmiş gibiler.. Hiç sorgulama yok.. O yüzden de binalarımız çürük oluyor, denetimler yetersiz kalıyor, kalitesiz ürünler kullanılıyor.. hiç bir önlem alınmıyor. Yarınımızı düşünülmüyor..
Amerika Devleti o kadar çok tehlikeli bir devlet ki. Devlet demeyelim de, bir kaç kişi mi diyelim, dünyayı yöneten şirketler mi diyelim bilemiyorum.. Düşünebiliyor musun? ülkemiz de ırak devletinden çok Amerikan üstleri var.. Ki Amerika da deprem olacağını düşünmüyorum, adamlar o pay hattındaki enerji birikimini farklı yöntemlerle, farklı yerlere kaydırabilirler.. Çünkü o bilim, ve teknoloji alt yapısına sahipler.. Ama kabak hangi ülkeye patlar bilemem..
Maddi durumunuz, imkanlarınız nasıl bilemiyorum. Ama müstakil tek katlı bir eve geçme imkanınız varsa, düşünebilirsiniz.. Şahsen ben şu günlerde olmasa dahi, önümüzdeki 10 sene içerisinde düşünüyorum.. 20-30 katlı binalarda oturmaktansa; tek katlı, yahut ta 2 katlı bir binada oturmak bence daha avantajlı..
HAARP denen şeyi duymuşsunuzdur?Benimde soylemek istedigim bu nasil olsa bi gün olecegiz diye hicbir seyin pesine dusmuyoruz arastirmiyoruz. Bizim canimiz bu kadar mi degersiz. Kaderimizi yetersiz denetimler, hirsiz muteahhitler mi belirleyecek?
Bir suru komplo teorileride var. Ben ABD'nin herseyi yapabilecegine inaniyorum. Suanda secimlerden dolayi bi karmasa var yine basimiza bi felaket gelse sasirmam.
Ayrica izledigim filmdeki fay gercek California ve San francisco'nun altindan geciyor. O fay hatti kirilsa ABD de cok buyuk ekonomik kayip olacakmis. O fayin enerjisini dusurmek icin dunyadaki baska faylari kirip enerjiyi bosaltiyorlarmis. Bizim ulkemizde bunu denediklerine dair soylemlerde var.
Evet duydum. Onun disinda da bir suru teori var.HAARP denen şeyi duymuşsunuzdur?
Benim babam da herkesi bırakır kaçar panikten. Ya da televizyonu ve eşyaları düşmesin diye tutmak gibi anlamsız şeyler yapar. Doğurunca anlayacaksın ki en önce evladın geliyor. Merak etme ben yapabildiysem sen de yaparsın inşallah. Allah yaşatmasın ve seni bununla sınamasın canım.Evet bir annenin soğuk kanlı olması gerekir ya da benim bir komşum gibi uç çocuğunu da bi anlık bilinç kaybıyla ezer çıkarsın evden.çok ciddiyim bunu yapanda çok insan var..dedemle nenem sakat halleriyle fırlayıp gitmişlerdi yaşadığım kuçuk depremlerin birinde arkalarından ağzım açık bakakalmıştım. Banada kal geliyor kitleniyorum çıkamıyorum bir yere çocuğum olunca o içgüdüyle naparım bilmiyorum.
van depreminin anormalliklelri sebebiyle HAARP denemeleri olduğu iddiaları vardı ki ..orda ilk haftaki 30 sn aralıklarla olan büyük depremlerin tamamında yer çekimi azalıyordu adımımız havada kalıyordu sallantı süresince..bu durumda o muhabbeti destekliyordu ama üstü kapatıldı hep.HAARP denen şeyi duymuşsunuzdur?
size Ankara deprem bölgesi değil diyen kim? Yeni deprem haritasına bakmanızı tavsiye ederim fay hatlarının yerleri hep değişti Konya bile artık deprem bölgesi ki ılgın ilçesi durmadan 5 şiddetinde sallanır unutturmaz kendini...35 katlı bir blokta yaşamak bana çok insancıl gelmiyor almayın tutmayın şu evleri yapmasınlar be kardeşim.1 yıl daha bu sehirdeyim ondan sonra evlenip gidecegim insallah. Ankara'da yasayacagim orda bize alinan ev yine 35 katli bi blok guvenilir bir firma Ankara deprem bolgesi degil ama yinede icim rahat etmeyecek gittigimde tek tek soracagim belki yapi denetimden birilerini kendi imkanimizla getirip binayi inceletiriz. Kimseye guven yok ki bu devirde. Bizimde sahilde bir arsamiz var güneyde annemde oraya mustakil ev yaptirip gidelim diyor.
Biz depremden köşe bucak kacmayı deneyecegimize deprem olsada birsey olmaz cunku binalarimiz guvenli, hazirlikliyiz diyebilseydik.
Baktim simdi Cankaya 4. derece deprem bolgesiymis. Cok buyuk bir risk yok gibi gorunuyor ama bu olmayacak anlamina gelmez tabi. Evi kayinbaba aldi baktik guvenemedik diyelim baska bi yerde otururuz.size Ankara deprem bölgesi değil diyen kim? Yeni deprem haritasına bakmanızı tavsiye ederim fay hatlarının yerleri hep değişti Konya bile artık deprem bölgesi ki ılgın ilçesi durmadan 5 şiddetinde sallanır unutturmaz kendini...35 katlı bir blokta yaşamak bana çok insancıl gelmiyor almayın tutmayın şu evleri yapmasınlar be kardeşim.
99 depremi yılların enerji birikimiyle ortaya çıkan bi depremdi. nerede ikamet ediyorsunuz acaba şu an?Bende 99 depremini yaşadım ve ogunden bugüne hep usturuplu yatarım ya deprem olursa dıye..
Her gece depremi dusunurum ya olursa bu gece dıye..uyuyamazsam yada çok sıcaksa kesin bu gece deprem olcak derim..
Hayat ıcgenini deprem anında nasıl kurarım bunu planlarım..
Ve kızımdan ayrı yatamam..ya bişey olursa ve ona ulasamazsam..yanında olamazsam..ben kurtulup ona bisey olursa..
Böyle kurarım da kurarım.