• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçimde bişeyler koptu galiba konu eşim

Sizi cok pasif gördüm,konusarak halledemiyorsaniz kavga edeceksiniz gerekirse ..babaniz ameliyat olmus. Allah acil sifalar versin de esiniz fazla kompleksli ve sizin söylediğinize istinaden konusuyorum kibirliymis ya sonradan görünce parayi boyle oluyor iste bazıları
Oturduklari zaman paradan puldan baska bisey bahsetmezler kimseyi begenmezler ve herkesten beklenti icinde olurlar bir nevi eziklik diyelim
Ezik olmasa zaten karısının maaşını almaz

Bakın,ben çalışmıyorum şuanda. Hatta evlendigimden beri çalışmıyorum,,1 ay kadar çalıştım yürümedi bıraktım işi,su anlattiklariniz beni dumura uğrattı.

Her ay kuaföre giderim,duzenli olarak,3 ayda bir bazen 2 ayda bir ihtiyacima gore ya da fazlası giyim,ayakkabisi vs alisverisi yaparim
Gezerim tozarım.
Esim kartını bana vermis ev alisverisini ben yaparim genelde evin asagisinda market var,canim bisey isterse yine alırım yiyecek icecek ya da baska bise farketmez
Üstelik aileme de yardım ederim maddi olarak
Esime de söylerim annemlere birşeyler alalım diye (erzak vs)
Benim ailemin maddi durumu kötü. Nasil desem issiz babam, borc icinde faturalari odeyemeyecek durumda,sukurler olsun suanda bir is geldi calisacak onumuzdeki ay
Esim birgüne birgün hayir demedi
Neden alacakmisiz demedi
Bu vicdan meselesidir ondan ziyade insanlik gorevidir insan insana yardim edicek ki sizin babaniz yani,tabiki hastayken bakacaksiniz tabiki maddi manevi yardim ediceksiniz esinizde insanlik namına hicbirsey yok para insani adam etmez once bunu bilmeli
Cocuk konusunda cok konuşmak istemiyorum ama cocugunuz olmadi mi yoksa kendisi istemiyorum vs diyip korundu mu
Bakin bu da önemli bir ayrıntı .Ciddiyim.

Dogumgunu meselesine gelince,siz hergun dogumgunu kutlamiyorsunuz senede 1 gün bunun icin pasta alinir,yemege çıkılır ya da ne bileyim yani iste yapilir birseyler ustelik bu kutlamaları bilmeyecek kadar da cahil ve vurdumduymaz bilerek yapıyor. Saygısız.

Ay esinize inanilmaz sinir oldum. Evliliklerin bitmesine hep üzülmüsümdür ama esiniz gibi insanlar insani hayattan sogutur,mutsuz eder icine gocertir

Bence siz simdi yeni bir baslangic yapin ve cok guzel bir sekilde para harcayin maasi eft falan yapmayin alir almaz kendinize bi guzel alisveris yapin esinizin uzerine borc yapabilceginiz bisey varsa market vs gibi ne bilim yapin. Ödesin. Odesin bakalim görsün oyle harclik vermek neymis sorar soylenirse de
E sana bugune kadar verdigim maasa say hayatım falan diye umursamazca gülün
Ona onun tavrinda ukala davranın
Ailenize karşı garezini de anlayamadim
Babaniz ona ne yapmista neyin hirsi bu yani

Hep kendinden ödün veren 1 kadın görüyorum burada.
Senin elinden geleni yaptığını düşünüyorum. Kadinlar erkeklere göre zaten daha fedakârdır.
Kendi mesleğin varken kendi ayaklarının üzerinde durabiliyorken sana hiçbir şey katmayan bir adamın basını neden bekliyorsun ?
Evliliğinizin çiçek çağlarında böyle davranan bir insanla ilerisini düşünemiyorum.
Hayatını daha fazla karartma.
Bu sorunlarınızı onunla iki medeni insan gibi konuş. Anlar da çabalarsa ona fırsat ver olmazsa gönder köyüne.
Sana da yazık!

‘Sizin yaşam enerjinizi tüketen kim olursa yaşamınızdan çıkarın’
Evlilik paylaşım/dayanışmadır ve sadece ‘ben’ diyen size değer vermeyen biriyle ömür geçmez geçse de sizden gider
İnşallah daha fazla yıpranmadan kendinize yeni bir yol çizersiniz

Ortak bütçemiz var borçlar var birlikte ödüyoruz. Zaten öyle olmalı ama bir kısmı kalsın her seferinde benden isteme diyemedi. Bende kırgınlığımı belli etmek için hiç istemedim oda hiç sormadı. Tavşan dağa küstü dağın haberi olmadı yani
Ortak hesabınız olabilir ama neden tamamını gönderiyorsunuz kendinize ihtiyacınız olanı ayırıp öule gönderebilirsiniz.Ben sizin kendinizi ezdirdiğinizi düşünüyorum çalışıp eşten harçlık beklemek saçma çalışmayın o zman zaten size o parayı verecek.Aile konusunda da aynı ailelerde eşit kalınmalı yada arada bir uzlaşma olmalı.Bu konuda fikrinizi belirtmelisiniz.Hediye ve süpriz konusunda malesef tüm erkekler romantik olamıyor.Ama size yada ailenize laf söylemesine küçük görmesine müsade etmeyin.

İyi geceler arkadaşlar
Nerden başlasam bilemiyorum. Konu biraz uzun kusura bakmayın.

3 yıldır evliyim ama artık içimde bişeyler bitti sanırım. Çok severek ve isteyerek evlendim. 3 yılda bütün sevgimi ilgimi iyi niyetimi herşeyimi bitirdi. Evlilik denince artık aklıma mutsuzluk sorun sıkıntı ve gereksiz sorumluluk geliyor. Çok mutlu olan vardır illaki ama benim için karşılığı bu artık evliliğin. Çocuğum yok çok istemiştim ama şimdi iyiki olmamış diyorum.

Kendinden başka hiç bişeyi beğenmeyen bu adama bir türlü kendimi beğendiremedim. Ne yaptığım iş ne ev düzenim ne güzelliğim ne yemeğim.. Herşeyi ben düşünmekten ben idare etmekten o kadar yoruldum ki. Yardımı dokunmaz ruhuma dokunmaz sürekli eleştiren giydiğim kıyafete bile laf eden beğenmeyen bir adam. Ailesi de kendide kibirli insanlar. Daha bir kimseden sevgiyle bahsettiklerini duymadım. Hep beklenti içinde olan hep ver diyen insanlar. Ben kendi aileme böyle saygı duyulduğunu görmedim. Babam mide kanseri oldu. Ufak bir ameliyat masrafını karşıladık kırk dereden su getirdi. Bu arada çalışıyorum sağlıkçıyım. Ameliyatına gidip ilgilenmemi bile problem yaptı. Hastane işlerini tabiki ben yapacaktım. Anlamadı. Kendi aileme gidip gelmeme görüşmeme karşı zaten uzaktayız gittiğimiz zamanda kendi ailesinde kalırız bizede öyle bir uğrarız. Memlekete gider kavga etmeden gelmeyiz. Ailemi gittiğimde göremem gelmelerini istemez telefonla konuştuğumda bile laf eder. Hasta babamın başında bekledim diye babamın arayıp teşekkür etmesini bekledi. Geçmiş olsun diye 1 hafta sonra aradı. İdare et et nereye kadar. Bu evlilikten bir şey olmaz tek başıma itekleye itekleye gidiyor. Belki kızacaksınız ama bazen cebimde 1 lirasız geziyorum. Maaş aldığım gün eft yaparım beyimiz oradan harçlık verir çocuk gibi. Genel problemler bu şekilde. Kendimi evde bir eşya gibi kullanılan bir varlık gibi hissediyorum.

Son olayda patlak verdim artık. 14 şubat doğum günüm ve her doğum günümde olduğu gibi tabiki bir sürprizi yoktu. İhtiyacım olan telefon almış bana 2 hafta önce verdi hediyen diye. Çalışırken de iş yeri arkadaşlarımın aklıyla bir pasta getirdi. Ve ben her 14 şubatta olduğu gibi ağlaya ağlaya kendi doğum günü masamı hazırladım. Hiç mi ince düşünce olmaz bir insanda onu da geçtim bu kadar problem varken sorumluluğunda olan ve 1.5 yıldır ertelediği yapması gereken bişey vardı. Bende o gün yapar diye bekledim tabiki yapmadı. İçimde ona ait hiç bişey kalmadı artık hissedemiyorum. Yüzüne gülmek gelmiyor içimden yatağına girmek ne bileyim bu evlilik toparlanır mı bilemiyorum. Bu evlilik bitmeli mi şiddet yok aldatma yok ama bunlar da sebep mi sizce
Sizi evlilikten sogutan en büyük sebep ailenize değer vermemesi ki bu da zaten sizede değer vermediğini gösteriyor. Madem ailenizi istemiyor sizin yemeginizi kıyafetinizi fln beğenmiyor o zaman ayrılalım deyin bırakın gidin ailenizin yanına. En büyük hata zaten maaşınızı vermeniz nasıl bir mantıktır. Bir ödeme yapılacaksa sizde yaparsınız. Hepsini geçtim o kim ki babanıza baktıgınızda tşk bekleyebilir sizi o adam büyüttü ya. Sizin bunlara izin vermemeniz gerek.

Kendini seviyorsan boşan. Yok dertlerden 50 yaşında kanserden öliyim diyorsa devam.

Maasi tumuyle ese transfer etmek felaket bir sey. Ortak butce olusturmak falan degil bunun adi. Bu bir ekonomik siddet.

Bencil ve saygisiz bir adama kendinizden bu kadar odun vererek bu denli pasifize olmanizi anlayabilmis degilim. Uzuldum gercekten.

Sizi cok pasif gördüm,konusarak halledemiyorsaniz kavga edeceksiniz gerekirse ..babaniz ameliyat olmus. Allah acil sifalar versin de esiniz fazla kompleksli ve sizin söylediğinize istinaden konusuyorum kibirliymis ya sonradan görünce parayi boyle oluyor iste bazıları
Oturduklari zaman paradan puldan baska bisey bahsetmezler kimseyi begenmezler ve herkesten beklenti icinde olurlar bir nevi eziklik diyelim
Ezik olmasa zaten karısının maaşını almaz

Bakın,ben çalışmıyorum şuanda. Hatta evlendigimden beri çalışmıyorum,,1 ay kadar çalıştım yürümedi bıraktım işi,su anlattiklariniz beni dumura uğrattı.

Her ay kuaföre giderim,duzenli olarak,3 ayda bir bazen 2 ayda bir ihtiyacima gore ya da fazlası giyim,ayakkabisi vs alisverisi yaparim
Gezerim tozarım.
Esim kartını bana vermis ev alisverisini ben yaparim genelde evin asagisinda market var,canim bisey isterse yine alırım yiyecek icecek ya da baska bise farketmez
Üstelik aileme de yardım ederim maddi olarak
Esime de söylerim annemlere birşeyler alalım diye (erzak vs)
Benim ailemin maddi durumu kötü. Nasil desem issiz babam, borc icinde faturalari odeyemeyecek durumda,sukurler olsun suanda bir is geldi calisacak onumuzdeki ay
Esim birgüne birgün hayir demedi
Neden alacakmisiz demedi
Bu vicdan meselesidir ondan ziyade insanlik gorevidir insan insana yardim edicek ki sizin babaniz yani,tabiki hastayken bakacaksiniz tabiki maddi manevi yardim ediceksiniz esinizde insanlik namına hicbirsey yok para insani adam etmez once bunu bilmeli
Cocuk konusunda cok konuşmak istemiyorum ama cocugunuz olmadi mi yoksa kendisi istemiyorum vs diyip korundu mu
Bakin bu da önemli bir ayrıntı .Ciddiyim.

Dogumgunu meselesine gelince,siz hergun dogumgunu kutlamiyorsunuz senede 1 gün bunun icin pasta alinir,yemege çıkılır ya da ne bileyim yani iste yapilir birseyler ustelik bu kutlamaları bilmeyecek kadar da cahil ve vurdumduymaz bilerek yapıyor. Saygısız.

Ay esinize inanilmaz sinir oldum. Evliliklerin bitmesine hep üzülmüsümdür ama esiniz gibi insanlar insani hayattan sogutur,mutsuz eder icine gocertir

Bence siz simdi yeni bir baslangic yapin ve cok guzel bir sekilde para harcayin maasi eft falan yapmayin alir almaz kendinize bi guzel alisveris yapin esinizin uzerine borc yapabilceginiz bisey varsa market vs gibi ne bilim yapin. Ödesin. Odesin bakalim görsün oyle harclik vermek neymis sorar soylenirse de
E sana bugune kadar verdigim maasa say hayatım falan diye umursamazca gülün
Ona onun tavrinda ukala davranın
Ailenize karşı garezini de anlayamadim
Babaniz ona ne yapmista neyin hirsi bu yani
Çocuk kendisi istemedi. Her konuda olduğu gibi bencildir. Benim istediğimi biliyordu hoş iyiki olmamış diyorum ama

Evliliğin bitmesi için fiziksel şiddet ve aldatma mı olması lazım sadece. Psikolojik şiddet de bir bosanma sebebidir bana göre, yeri gelir fiziksel siddetten daha fazla zarar verir insana.

Eşinizin ailenize karşı tavrı kabul edilebilir değil ayrıca, annem babam hasta olacak da eşim onun yanında kalışıma laf edecek, ne münasebet. Bunları nasıl kabul ediyorsunuz gerçekten. Bu yaşadığınız evlilik değil malesef..

Bu ne ya artik bu fedakarligi da gecmis. Maasi adama gondermek ne demek? Memlekete gidip kendi ailene gitmemek ne demek? Siz kendinize deger vermemissiniz ki adam versin

Maasi tumuyle ese transfer etmek felaket bir sey. Ortak butce olusturmak falan degil bunun adi. Bu bir ekonomik siddet.

Bencil ve saygisiz bir adama kendinizden bu kadar odun vererek bu denli pasifize olmanizi anlayabilmis degilim. Uzuldum gercekten.
Önceden göndermiyordum tavır yaptı. Ne kadar var görmek istiyormuş. Ödemeleri o yapar benim haberim olmuyor ne nereye gitti. Babam için verdiğimiz 3 kuruş paranın lafını ettikten sonra iş arkadaşlarıyla düzenli gidip her ay farklı bi kişi hesap ödediği alkol masasının aynı fiyat olduğunu öğrendim. Söyledim bizim verdiğimiz para senin arkadaşlarınla alkol masasında yediğin parayla aynı miktar diye biraz olsun utandı

Bu ne ya artik bu fedakarligi da gecmis. Maasi adama gondermek ne demek? Memlekete gidip kendi ailene gitmemek ne demek? Siz kendinize deger vermemissiniz ki adam versin
Her seferinde kavga ettik ailesi de aynı ben gitmek istediğimde kavga oldu hep artık gitmek bile istemiyorum. Kavga et et bununda sonu yok adam anlamıyor anlayacakta değil nefesim tükendi kavga etmekten bıktım. En sonunda da sevgim saygım tükendi işte. Her şeyin bir sonu var benimde sabrım buraya kadarmış

Ortak hesabınız olabilir ama neden tamamını gönderiyorsunuz kendinize ihtiyacınız olanı ayırıp öule gönderebilirsiniz.Ben sizin kendinizi ezdirdiğinizi düşünüyorum çalışıp eşten harçlık beklemek saçma çalışmayın o zman zaten size o parayı verecek.Aile konusunda da aynı ailelerde eşit kalınmalı yada arada bir uzlaşma olmalı.Bu konuda fikrinizi belirtmelisiniz.Hediye ve süpriz konusunda malesef tüm erkekler romantik olamıyor.Ama size yada ailenize laf söylemesine küçük görmesine müsade etmeyin.
Önce para ortak bi hesapta dursun ne olduğumuzu görelim dedi. Göndermedim tavır yaptı gönderdim bu kadar mı yattı dedi. Tek tek incelediği oldu. Yıl sonu vergi diliminden dolayı maaşım düştü bu kadarcık mı yattı dedi. Kendimi sürekli koşturulan bi eşek gibi hissediyorum geriye dönüp bakınca

Kendime güvenim yok. Böyle biri değildim beni baskılaya.baskılaya bu hale getirdi. Ona ayrılalım demeye cesaretim yok. Tepkiler gösterir eminim ona göre sorun yok hatta o beni çekiyordur. Ben ona haddini bildirip bi b.k kadar değeri olmadığını gösterip öyle ayrılmayı planlıyorum yoksa içimde kalacak
Boşanma kararı için de izin almayı düşünecek kadar silik karakterinizle neyin ispatına kalkışıyorsunuz acaba?

Madem sağlıkçısınız, önce psikolojik destek almaya başlayın. Çünkü çok zayıfsınız şu anda. Önce ruhen güçlenin, sonra tekmeyi basın.

Birde o sana göndersin tüm parasını. Sen harca. Ben de harcayacak yetiye sahibim. Sen çok yoruluyorsun bir de ben yorulayım. Zaten her işi ben yapıyorum onu da ben yapayım de. Kabul etmezse para verme.. Neymiş parayı bütün olarak görecekmiş.. Sende bütün olarak göreceğim dersin.

İkinizde çalışıyorsanız ev işleriini bölüşün.

Seni yemeğe çıkarsın. Bugün yemek yapamadım. Sen de yapamamışsın. Dışarda yiyelim de.

Ben hediye almayı seviyorum. En son ne zaman bana bişey aldın de. Sık sık sana hediye aldır. Alsın senin de paran.

Memleketine gitmeden haftayı eşit bölüştür. 1hafta senin ailenle 1hafta benim ailemde kalacağız de. Muhtemelen kabul etmeyecektir.. O zaman ben de senin ailene gelmeyeceğim. Herkes kendi ailesinde kalsın de.

çocuk istememesi evlenmeden önce konuşulmadıysa büyük problem. Bencillik. Çok çirkin bişey. İyi ki olmamış diyorsunuz ama başından konuşmalıydı çocuk istemiyorum diye belki de evlenmezdiniz.

Demişler zaten damadın hayırlı ise bir evlat kazanırsın; hayırsız ise bir evlat kaybedersin diye..

Not: adamı zaten gözden çıkardığın için bu tavsiyeleri verdim. Eğer eşin manyaksa sana bişey yapabilecek potansiyeli varsa yapma. Eşini en iyi sen tanırsın.

Back