İçim Daraldı...

Çok teşekkür ederim. Amin inşallah.

aynılarını ben yaşadım. 10 yaşıma kadar annemin zorlamasıyla bana babalık yapmaya çalıştı ama bir yerden sonra olmuyor işte. şimdi ondan nefret ediyorum gün gelecek çocuğunuz da benim gibi olacak. soyadımı bile değiştireceğim bu yıl annemin soy adına geçmeyi düşünüyorum. ne desem bilemedim, zor ama babasız da yaşanıyor. ki öyle bir babayla yaşamaktansa yaşamamak daha iyi.

Canım benim çok üzüldüm umarım benim oğlum da bir gün benim soyadı mı almak ister

Çok uzuldum rabbim yardımcın olsun ,bu durumda olan herkesin de ... Ben de aynı durumdayım benimara karar verileli iki ay oldu ancak babası sadece resim istiyor . Konuşmak falan umrunda değil. Ben de korkuyorum bu şekilde şeyler yaşayacağım için . Nasıl imrendim ama size ...babaannesi ile konuştuğumuzu soylemissiniz ... Ben arasam küfür hakaret edip barışmak istiyorum zannedip rezillik çıkarır .

Bende sizin için üzüldüm. Bizimki resim bile istememişti. Ailesi ve aslında herkes biliyor bizimkinin ne olduğunu. Biz tanıştığımız da küçük kız kardeşi face sen uyarmaya çalışmıştı ama ben herşeyi bildiğimi söyleyince uzatmamıştı. Bildiğim her şey çarpıtılmış ve yalanmış... Boşandığımız da yenge ben seni uyarmaya çalışmıştım ama sonuçta abim çok ileri gidemedim dedi.. Babaanne vs benden biraz korkarlar ve mahçuplar evime 4 yıl hiç giremediler ve torunları ile 2,5 yasında tanıştılar. Bir bayram kapima çoluk çocuk gelip özür dilediler öyle görüşmeye başladım. Kayınpeder hep mahcup elini bile öptürmez başını eğer... Diyeceğim o ki yanlış yaparlarsa asla torun yüzü görüşmeyeceklerini çok çok iyi biliyorlar. Ve beni de tanıdılar ve zaten kendi mallarını biliyorlar... Öyle işte...

Canım benim çok üzüldüm umarım benim oğlum da bir gün benim soyadı mı almak ister
ister tabii siz doğru olansınız çünkü. annem bir gün bana babamı kötülemedi, bir kere olsun onun hakkında kötü bir şey söylemedi. hatta iyi bir insandı baban diye diye büyüttü beni. o götürürdü babamın yanına hep, 3 yaşımdayken ayrılmışlar 10 yaşıma kadar böyle oldu. sonra evlendi başka çocuğu oldu birden kesti benle diyaloğu. en son hatırladığım babaannem aradığında babam niye aramıyor beni diye hüngür hüngür ağlamıştım, sanırım o gün babaannemin zoruyla bir kere aradı beni sonrası da yok. ben de o günden sonra yok saydım zaten ne maddi ne manevi hiçbir zaman destek olmadı bana. annem tek başına büyüttü beni. canım annem tabii ki onun soyadını alacağım bu insanın soyadını taşımak bile istemiyorum. keşke babalıktan da reddedebilsem ama kanunlarca olmuyor işte

Keyfinin yerinde olması o anki durumundan hoşnutluğu ama bu babasını özlediği gerçeğini değiştirmez
Babaanneyi görse belki hoşuna gider babasının iş için şehir dışında olduğunu söyleseniz
Çok üzüldüm umarım babası oğluna yaptığı haksızlığı çabuk farkeder

Bir de çocuğunuzu o kadar iyi anlıyorum ki. ben de bu duruma üzülürdüm ama anneme belli etmek istemezdim üzülmesin diye. sonra saçmasapan şeylere ağlardım aynı şekilde ya okula gitmemek için ağlardım karnım ağrıyor derdim ya çok saçmasapan bir şeye. asıl sebebi başkaydı tabii. şimdi sorarsanız gram üzülmüyorum, varlığı yokluğu bir artık. ölse umrumda olmaz.

Kıyamam ya ne kadar acı... Bizimkide bir kuruş dahi destek olmuyor düzenli görse yeter ama onu da yapmıyor. Açıkçası ben hiç görmemesini tercih ederim ama daha çok küçük kuzuma kıyamam hakkında kötü konuşmam ama iyi de konuşmam. Elle tutulur tek bir yanı yok... Ama hep baba seni çok seviyor diyorum.

O konuda haklısınız ama sabah ağlama sebebinin bu olmamasına sevindim.

Babanneyle konuş bence o oğlunu hizalasın.Oraya bırakırsın haftasonları baba da oraya gelir.

Onu görevlendir hatta o ayarlasın görüşmelerini.

benim annem aşırı gururlu bir kadın. hiç nafaka falan talep etmemiş. ben üniversiteye başladığımda annem rahatsızlandı ben de gurur murur demedim açtım davayı. adam bana nafaka vermemek için 2 avukat tuttu karşıma. annem de kanser hastası bu arada. bu kadar da acımasızlar. neyse diyeceğim o ki acımayın çocuğunuz için açın davanızı. bütün haklarını alın. madem manevi olarak yok yanında kanun zoruyla maddi olarak destek olsun. bankada parası biriksin mesela çocuğunuzun. gerçekten ileride çok lazım oluyor. bu işin sağlığı var hastalığı var

O konuda haklısınız ama sabah ağlama sebebinin bu olmamasına sevindim.
Aslında sabahki ağlama sebebi de bu ama bahanesi o değil
Çocuklar kendi aralarında konuşup babasını sormuş olabilirler bir kaç gün önce veya bir gün önce onun etkisi ile böyle bişey de yaşıyor olabilir

Babanneyle konuş bence o oğlunu hizalasın.Oraya bırakırsın haftasonları baba da oraya gelir.

Onu görevlendir hatta o ayarlasın görüşmelerini.
Bunu aylar önce söyledim. Cuma akşamları alın cumartesi akşama getirin diye ki zaten çocuğa cumartesi bakacak kimsem yok benimle işe geliyor. Kimse oralı olmadı silah dayayamam ki kafalarına...

Annen için de çok üzüldüm canım ya... İpsiz sapsız , işsiz güçsüz bir adam , SGK sı filan yok günlük kazanır günlük yer ... Bizden uzak olsun zaten kimi kandırarak bulduğu belli olmayan parayı evladımın kursağından geçirmem.

Belki de olabilir ama her şeyi anlatır bana yaşına bakmayın kendini her konuda çok güzel ifade eder. Şu an konuşma becerilerinin 11_12 yaş seviyesinde olduğunu söylüyor okulda ki tüm öğretmenleri ve pedagogu... Sürekli iletişim halindeyiz özellikle psikologa da götürdüm fark etmediğimiz bir şey var mı diye ama oda baba faktörü neredeyse hiç yok bu çocukta her hangi bir oyun arkadaşından farksız dedi. Dayısını halasını özlediğini söyler arattırır hatta arar telefonu alıp kendisi bir kez olsun babamı ara demedi alıp telefonu kendi de aramadı. Bir yıl olacak nerdeyse ilk defa babamı özledim dedi. Aramamı isterse misin dedim hayır dedi... Yüzümü komik hale getirip istersen arayıp kızabilirim dedim gayet ciddi hayır anne gerek yok dedi. Bayramda babaanneye gideriz görürsün dedim iyi fikir öyle yapalım dedi ve konu kapandı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…