Maalesef eşiniz çocukluğundan beri babasından öğrendiği şeyi istemsizce tekrarlıyor. Çünkü zamanında ona istemediği şeyi yaptığında hep küsülmüş, hep sevgiye aç bırakılmış küsülerek cezalandırılmış. O da öğrendiği şeyi istemsizce size tekrarlıyor. Küsme davranışını çocuklarda çok gözlemleriz ama genelde kinci bir şekilde değil bir süre sonra neden küstüklerini bile unuturlar. Ama sizin eşiniz küserek, yatakları ayırarak vs sizi terbiye etmeye çalışıyor. Maalesef bunca sene ses çıkarmayarak, alttan alıp gönlünü almaya çalışarak yaptığı manipülasyonun tıkır tıkır işlemesine sebep olmuşsunuz. Artık bu saatten sonra yapılacak tek şey açık iletişim. Küsmenin içten içe sinsi, pazarlıkçı bir tarafı var ve sizi en çok rahatsız eden şey o. "Hımmm evet şimdi sen benim istemediğim şeyi yaptın gör bak ben sana neler yapıyorum" tavrı eşinizinki. İyi tarafından bakacak olursak da, insan değer verdiği insana kırılır, küser. Sonuçta size küsmesi bir davranışınızdan dolayı kırıldığının bir işareti. 15 sene bu hareketle sabırla alttan alarak yaklaşmanızdan anlıyorum ki çok ama çok sabırlı bir insansınız. Bence bu sabırlı karakterinizi de baz alarak eşinizi açık iletişim kurmaya, hislerinizi duygularınızı paylaşmaya ikna edebileceğinizi düşünüyorum. Bu yaptıkların beni etkilemiyor artık diyerek kendinizi çok güzel ifade etmişsiniz. Oturup karşılıklı birbirinize ne hissettiğinizle alakalı sorular yönelterek çözüm yoluna ulaşabileceğinizi düşünüyorum. Lütfen canınızı sıkmayın. Çözülemeyecek bir problem yok. Konuşarak, yardım alarak, çaba sarfederek bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.