İbret-i Alem ....

Çocuklar biri 9 biri 14 yaşında ikisinde erkek. Benim agirima giden şey şu olmuştu ilk ayrıldığımız dönemde Instagram'da boy boy poz veriyordu GECMİSİ OLMAYAN ADAM diye. Çocuklar gidince anladi geçmişi varmiymis yokmuymus .iki çocuk yapıp kimse geçmişini sifirlayamaz

Evet evet telefonda hiçbir şey demediler bir buçuk yıl herşey notmalmis gibi iki dakika konuşup kapatiyotlardi

Bende kırgınım çocuklarıma bana yarattıkları için içimde affedemedigim yanları var hala ...
İllaki vardır da sizce de bu size eziyet değil mi?
Ben bazen çocuklardan özellikle bu boşanmalar sonrası aşırı şey beklendiğini düşünüyorum ha beklenmese bile baskı olduğunu düşünüyorum

kendinize eziyet etmeyin sizi sevmemekle alakası yok
Kimse için kolay değil bunu benim kıymetimi bilmiyorlar durumuna çevirirseniz işin içinden çıkamazsınız

Onlar için babalarının bu davranışlarını kabullenmek de zor baba yani hem de rol model almak istiyorsun

hani yazmışsınız ben işte kıyafetlerimi topla vs dediğim için hani sıkıya gelemediler gittiler
Bunu bir sizin çocuğunuz yapmıyor bu olay çok yaygın mesela ondan kişiselleştirmeyin

14 yaş da 9 yaş da kritik umarım doğru yönetimle her şey hallolur

Anneleri bir şey yapmayacak ki
Recm edelim, dövelim edelim demedim
Velayet baba da
Tatil dönüşü dönecekler kahraman babalarına
Evet evet bir ay bendelerdi tatile götürdüm gezdirdim yedirdim icirdim .bir hafta sonra birakacam kahraman babalarına ... inanır mısınız çocukları bir buçuk yıldır görmüyordum aldım bir ay tatil için ne kendi ne sülalesi rahat dişlik vermediler hala görüntülü konuşma telefon mesaj...dedimki vermekle en doğru kararı yapmışım

9 yaş neyse de 14 yaş için diyecek bir şey bulamadım
Büyük olan sizinle hiç konuşmadı mı?

Konunuzu hatırlıyorum ve okurken bana yumruk ısırtıp saç baş yolmasamda o raddeye gelecek kadar sinir yapmıştı.

Bakın buraya yazıyorum, bu adamın maddi durumu da kötü ve emin olun boşanır boşanmaz yine kapağı size atma planları yapıyor. Çocukları bahane edip, sizin kıymetinizi bilemediğini söyleyip ağzınızdan girip burnunuzdan çıkacak.
Allahaşkına şayet olursa duygularınıza yenilip bu adama inanmayın.
Bunu söylediğim için tepki alabilirim, üzgünüm de ama o Çocuklarınız da babalarının kopyaları, çıkar ve menfaat nerde onlar orada.
Ve eğer yukarıda dediğim durum söz konusu olursa babalarıyla barışmanız içğn önce onlar sizi etkilemeye çalışabilir.

Gerçekten doğru bir analiz yapmışsınız menfaat nerede onlar orada ... Ben evliyken isterdim ki ev yemeği yesinler taze fasulye pilav kek felan yapardım onlar için dışarda hamburger yemek pizza söylemek inanılmaz cazip geldi onlara

O kahraman babaya pelerini kimin taktığını anlat. Kimin sayesinde adam olduğunu, şimdiye kadar yediği naneleri anlatmadın ne oldu, eline ne geçti? Ne olabilir en fazla, ne yapabilirler? Babalarına mı giderler? Gitsinler. Gittikleri gibi gelirler, babanın başı kalabalık, çocuk mu pışpışlayacak? Onu da kendi becerememiş, karısı da bakmayınca nineye postalamış.

Bu arada, içimin yağları eridi, 38 beden oldum.

Bence sizin başınıza Böyle bi olay gelseydi kesinlikle şu yazdıklarınızı yazmazdınız çok daha farklı düşünürdünüz bence 14 yaş artık aklı ermeyen çocuk değil ki karşı tarafın yaşadıklarını onları koruyup anlatmayacak kadar sinsiler kendi öz annelerini korumaları gerekirdi

İnanın iki yıldır yaşadıklarımı bir ben bir Allah bilir her telefon kapatmalarında her gün ağladım ağlamaktan gözlerimde hastalık oluştu. Belki beni yargilayabilirsiniz ama inanın ki kendinizi kendi canınızı bedeninizi ruhunuzu gozardi etmeyin evlatta bir yere kadarmış bizler yine anne babalarına senelerce baktık hastanelerde yogunbakimlarda alttlarindan aldiksimdiki çağ o çağ değil ..

Kesinlikle bende öyle düşündüm.hani insan en azından papyon takip göbek atmazdi yada boşanma davasının ertesi günü mangala parti yapmaya giderken besi (eski eş kadın benim iki çocuk ve kadının kızı )bindiği arabada baba anneminde bu arabada hakkı vardi ne çabuk buldun diyebilirdi diye düşünüyorum

12 yaşındaki cocuk salak olamaz babalarının parası onları rahat bırakmasi falan hep gözlerini boyamış bunları sevgi sanıyorlar. Biraz daha ergenligi atlattiklarinda farkedeceklerini düşünüyorum. O yaştaki bir çocuk için en önemli şey bagimsiz hissetmeleridir. Emin olun farkedecekler. Benim arkadaşım da abisi vardı iki erkektiler bu yaslardaydilar. Babası öldü annesi hemen zengin biriyle tanisti ona baba demeye başladılar. Baba eksikligi hiç hissetmediler cepleri para doldu. Şimdi ne durumdalar bilmiyorum

Anneleri bir şey yapmayacak ki
Recm edelim, dövelim edelim demedim
Velayet baba da
Tatil dönüşü dönecekler kahraman babalarına
Çocuklar bazen çok vefasız, çok kötü, çok bencil, çok menfaatçi olabiliyor, o kadarını bir yetişkinde bile göremeyebiliyorsun. İnsanların özünde iyi, çocukların masum olduğuna inanmıyorum. Böyle bişey yaşasam dediğini yapardım, '' Baban sayemde adam oldu, en son halıya da s.çtı gitti. Şimdi hayde babanıza, orda deniz bitince gelirsiniz buraya zaten babası kılıklılar. '' der yallah ederim.

İnanın böyle cocukalri ve kendi cocuklarini görünce ağzı açık sadece izliyorum.41 yaşındayım hem anneme hem babama son mezara gomulunceye kadar baktım bunlar nasıl bir nesil anlamış degilim

Bence bu hatalı babalarıyla yaşadıkları durum farklı babalarıyla annelerinin yaşadıkları durum farklı

neden böyle bir sorumluluk yüklemek isteyelim ikisini de sevsin işte
İnsan babasını da annesini de korumak ister

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…