- 5 Mayıs 2013
- 2.835
- 4.190
- 198
- Konu Sahibi yercekimli karanfil
-
zaten o olaya, 100 kusur kişiden eleştiri gelmiş. yani koca ingilteredede bu olur artık..Şu İngiltere'deki BBC muhabbeti doğruysa eğer bu,bizim bakanın hareketini haklı kılmıyor yalnız,sadece dünyanın en gelişmiş ülkeleri olsalar da tutucu kesimin tutucu olmayan kesime baskı kurmaya çalıştığını gösteriyor.Dünyanın her yerinde olduğu gibi...
Şu İngiltere'deki BBC muhabbeti doğruysa eğer bu,bizim bakanın hareketini haklı kılmıyor yalnız,sadece dünyanın en gelişmiş ülkeleri olsalar da tutucu kesimin tutucu olmayan kesime baskı kurmaya çalıştığını gösteriyor.Dünyanın her yerinde olduğu gibi...
uydurdunuz demedim ki...belki haberi okuduğunuz kaynak uydurdu,belki yanlış çeviri yapıldı falan filan olamaz mı yani?Bizzat araştırmadığım için eğer doğruysa dedim.Bu kadar alınganlığa gerek ne gerek varBuyrun haberin linki burda; http://www............./dunya/bbc-de-dekolte-icin-ozur-dilemisti/304507
Haber dogru yani, yalan haberi neden yazayim ki? Boyle bisey var olmazssa kendim haber uyduracak degilim.Siradan bir vatandas olarak ayriyetten boyle dalaverelerle ugrasacak vaktim yok.
yani evet ala ala 100 küsür şikayet almış ben de bişey sanmıştım harbidenzaten o olaya, 100 kusur kişiden eleştiri gelmiş. yani koca ingilteredede bu olur artık..
uydurdunuz demedim ki...belki haberi okuduğunuz kaynak uydurdu,belki yanlış çeviri yapıldı falan filan olamaz mı yani?Bizzat araştırmadığım için eğer doğruysa dedim.Bu kadar alınganlığa gerek ne gerek var
Sadece sunu söyliyecegim, benim kocam eger bir cocuguna süt veren annenin gögüsüne hayvan gibi bakiyorsa, ben öyle birinden bosarim. Gerçekten midem bulandi artik. Siz erkekleri cidden hayvan olarakmi görüyorsunuz? Hani Islam'da nefs denilen sey yokmu artik? Hani Islamda erkekler kendine sahip çikip yeri geldiginde bile uygun olmiyan seyleri bakmiyacaklardi?
Ayrica bu bir televizyon kanali, insanlar istediklerini giyer. Simde o kadin basörtülü olmus olsaydi ve bir devled adam "yok bu asiri, dünyanin hiç bir yerinde kabul etmez" deseydi ne oluyordu? Hop diye ziplayip magdur rolune sokardiniz yine kendinizi! Yok öyle birsey. Özgürlük ise, herkeze özgürlük!
yani bir kız henüz bekâr ise dikkat çekmek istemesini anlayabilirim.
sizin yorumunuz ile benden yaptığınız alıntı arasındaki ilişkiyi anlayamadım.bazı evli kadınların da, her bekar kadını potansiyel tehdit veya potansiyel namussuz olarak görmesine hastayım.
sanki herkes annesinin karnından evli olarak doğuyor.
veya sanki her bekar, evli kadınların kocacığını kapmaya çalışıyor..
tövbe tövbe..
bu gün açık saçık giyinmekte ısrarcı olanlar, geniş meşrepli olanlar vs. bir araya gelip kendi mahallelerinde yaşasınlar, kendi sokaklarında özgürce mini etek giysinler.. özgürce göğüs dekoltesi açsınlar.
böylece kimseyi rahatsız etmemiş olurlar.
fakat ortak çarşıya gidecekleri zaman, metroya binecekleri zaman lütfen tesettüre riayet etsinler.
Geniş meşrepli ne demek?
şimdi bu arkadaş mesajını yazdıktan sonra, kendine engel olamayıp tekrar "mesaj düzenleme paneline" girmiş ve bir de "geniş meşrep" eklemiş. tabi aceleyle yazınca "hafif" yerine "geniş" yazmış. :)))
literatüre ilk defa nehar85 tarafından kullanılan "geniş meşrep" sözcüğünün eklenmesini, ivedilikle talep ediyorum.
Bak hala anlamamakta ısrar ediyorsun bu yüzden konuyu çarşaflılara getirmek zorunda kaldım. Aynı senin mantığınla ben şunu dersem ne olacak: "çarşaflılar tek bir mahallede otursunlar, kendi aralarında nasıl yaşarlarsa yaşasınlar ama çarşıda çarşaflarıyla toplum içerisine girmesinler, çünkü ben ve benim gibi düşünen insanları rahatsız ediyorlar." Böyle bir mantık olur mu? Senin mantığınla aynı mantık işte, ne kadar saçma değil mi? Sen nasıl ki tesettüre riayet istiyorsan, ben de kendimce haklı sebeplerim olduğu için kendi ahlak, giyim ve yaşam görüşlerime riayet edilmesini istiyorum. Hangimizin kuralları geçerli olacak?
Eki Görüntüle 828395
dünyada kabul edilemeyen dekolteyi, bütün dünya liderlerinin toplantısında kabul etmiştiniz, diğer bütün ülkelerin başbakanlarıyla birlikte. bu görüntü üstüne hiç konuşmamıştınız, acaba unutmuşmuydunuz, görmemiş miydiniz (?), yoksa gücünüz mü yetmemişti üstelik angela hanım kızımız, sunucu da değil, koskoca ülkenin başkanı.
buyrun burdan yakın.
daha önce defalarca belirtmiş olmama rağmen tekrar yazmak zorundayım:
(tekrar okumak zorunda kalanlar kusura bakmasınlar)
bu arada belirteyim, ben tesettürlü bile değilim ve faal bir akademisyenim.
çarşaf giyinen kadınları çarşıda görmek sizi rahatsız edebilir, nitekim rahatsız ettiğini çook iyi de biliyoruz, görüyoruz.
fakat sizi nasıl olup da rahatsız ettiğini makul ve geçerli bir mesnede dayandırabildiğiniz ölçüde bu talebiniz kabul görür.
ne diyeceksiniz? göz zevkimi bozuyor, laik rejimli bir ülkede islâm dininin reklamını yapıyor falan mı?
bu gibi gerekçelerle böyle bir talepde bulunmayı düşünüyorsanız doğrusu çok ayıp size.
o insan dininin emri olduğu için örtünüyor.
ha! siyah çarşaf emredilmemiş tabi ki ama o da onun renk ve model tercihi.
siyah çarşaf öyle birilerinin zannettiği gibi sadece bir cemaate, bir rejime veya bir ülkeye mahsus bir kıyafet de değil.
sair islam ülkelerinde çok yaygın olarak giyilen bir kıyafettir.
yoksa arap turistlere de mi yasak talep edeceksiniz?
peki ben niçin dekolte çarşıda, metroda, tv de yasaklansın diyorum?
bunun sebebini de daha önce yazdım.
dekolte yasağı müslüman kadınlara yönelik dini bir emirdir fakat sebep bu değil.
çünkü birincisi bu ülkede her kadın müslüman olmayabilir, ikincisi de.. olsa bile günahı kendi boynuna denilebilir.
asıl sebep, o dekolteye bakmanın müslüman erkeklere ve kadınlara da yasaklanmış, günah sayılmış olmasıdır.
yani bakan erkekleri hatta kadınları da günaha soktukları içindir bu talep.
belki dekolte giyinen kadın, kendisini gören bazı evli çiftler arasında kıskançlık tartışmalarının fitilini ateşleyip huzuru da böylelikle bozabilir... olabilir yani.
yani kusura bakmayın ama sizinkiyle bizimki "aynı mantık" değil.
lütfen kendi şahsi, keyfi, siyasi arzularınızı bizim dini vecibelerimiz, tercihlerimiz, ve bunlara dayanan taleplerimizle bir tutmayın.
ha isterseniz tutun... ve (ister samimi olarak istediğiniz için, isterse sırf bize muhalefet olsun diye) siz de tesettür görmek istemiyoruz diye demokratik yollardan hak talep edin, elinizden geleni yapın, siz bilirsiniz..
fakat gerçek bir demokraside böyle mesnetsiz bir talebin karşılığı olmaz.. benden söylemesi.
oldu olacak tesettürlü olmayanları bir adaya taşıyalım oradan çıkmasınlar.
şoktayım ya.
avatarınızdaki "haydi kızlar kocaya" yazısı, yazdıklarınızla çok uyumlu olmuş. kendini bilen(?) insanları hep takdir etmişimdir.
şimdi siz diyorsunuz ki, "demokrasiyle yönetilelim ama kendi mahallemizde, çarşıya çıkınca şeriatle yönetilelim".
kuzum, ayranı fazla kaçırmış olmayasınız?
bunlar, "herkes kendi mahallesinde istediği gibi giyinsin ama çarşıda metroda dekolte, mini etek vs. giyinmesin" dedim diye aldığım cevaplar.
Toptan hepsini zehirleyelim nasıl fikir
Kesin çözüm
sonunda nihayet...Sen yaşam tarzını dinine endekslersin, ben de keyfime endeksliyorum. Senin dininin emrettiği şeylere karşı, benim de keyfimin istediği şeyler var.
sonunda nihayet...
başka söze gerek yok. anlayan anlar.
Bunda anlaşılmayacak bir şey yok ki? En başından beri söylemek istediğim bu zaten. Keyfimin kahyası mısın? Değilsin. Benim sana insanların yaşam tarzına, isteklerine kimse karışamaz konulu dersimi anlamamakta ısrar ediyorsun sevgili akademisyen hocam. Hala beni çarşaf/tesettür yasaklansın zihniyetinde bir insan zannediyorsun. Halbu ki ben senin mantığında bir insan değilim; bu yüzden kimsenin yaşam tarzı, tesettürü, giyimi, dili, dini, rengi, kısacası hiçbir özelliği bana onlara karışma hakkını vermiyor. Benim de ne giyip ne giymeyeceğim senin ve senin zihniyetindeki insanların karışabileceği bir şey değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?