Bak hala anlamamakta ısrar ediyorsun bu yüzden konuyu çarşaflılara getirmek zorunda kaldım. Aynı senin mantığınla ben şunu dersem ne olacak: "çarşaflılar tek bir mahallede otursunlar, kendi aralarında nasıl yaşarlarsa yaşasınlar ama çarşıda çarşaflarıyla toplum içerisine girmesinler, çünkü ben ve benim gibi düşünen insanları rahatsız ediyorlar." Böyle bir mantık olur mu? Senin mantığınla aynı mantık işte, ne kadar saçma değil mi? Sen nasıl ki tesettüre riayet istiyorsan, ben de kendimce haklı sebeplerim olduğu için kendi ahlak, giyim ve yaşam görüşlerime riayet edilmesini istiyorum. Hangimizin kuralları geçerli olacak?
daha önce defalarca belirtmiş olmama rağmen tekrar yazmak zorundayım:
(tekrar okumak zorunda kalanlar kusura bakmasınlar)
bu arada belirteyim, ben tesettürlü bile değilim ve faal bir akademisyenim.
çarşaf giyinen kadınları çarşıda görmek sizi rahatsız edebilir, nitekim rahatsız ettiğini çook iyi de biliyoruz, görüyoruz.
fakat sizi nasıl olup da rahatsız ettiğini makul ve geçerli bir mesnede dayandırabildiğiniz ölçüde bu talebiniz kabul görür.
ne diyeceksiniz? göz zevkimi bozuyor, laik rejimli bir ülkede islâm dininin reklamını yapıyor falan mı?
bu gibi gerekçelerle böyle bir talepde bulunmayı düşünüyorsanız doğrusu çok ayıp size.
o insan dininin emri olduğu için örtünüyor.
ha! siyah çarşaf emredilmemiş tabi ki ama o da onun renk ve model tercihi.
siyah çarşaf öyle birilerinin zannettiği gibi sadece bir cemaate, bir rejime veya bir ülkeye mahsus bir kıyafet de değil.
sair islam ülkelerinde çok yaygın olarak giyilen bir kıyafettir.
yoksa arap turistlere de mi yasak talep edeceksiniz?
peki ben niçin dekolte çarşıda, metroda, tv de yasaklansın diyorum?
bunun sebebini de daha önce yazdım.
dekolte yasağı müslüman kadınlara yönelik dini bir emirdir fakat sebep bu değil.
çünkü birincisi bu ülkede her kadın müslüman olmayabilir, ikincisi de.. olsa bile günahı kendi boynuna denilebilir.
asıl sebep, o dekolteye bakmanın müslüman erkeklere ve kadınlara da yasaklanmış, günah sayılmış olmasıdır.
yani bakan erkekleri hatta kadınları da günaha soktukları içindir bu talep.
belki dekolte giyinen kadın, kendisini gören bazı evli çiftler arasında kıskançlık tartışmalarının fitilini ateşleyip huzuru da böylelikle bozabilir... olabilir yani.
yani kusura bakmayın ama sizinkiyle bizimki "aynı mantık" değil.
lütfen kendi şahsi, keyfi, siyasi arzularınızı bizim dini vecibelerimiz, tercihlerimiz, ve bunlara dayanan taleplerimizle bir tutmayın.
ha isterseniz tutun... ve (ister samimi olarak istediğiniz için, isterse sırf bize muhalefet olsun diye) siz de tesettür görmek istemiyoruz diye demokratik yollardan hak talep edin, elinizden geleni yapın, siz bilirsiniz..
fakat gerçek bir demokraside böyle mesnetsiz bir talebin karşılığı olmaz.. benden söylemesi.