- Konu Sahibi yercekimli karanfil
-
hukuk!
demokrasinin olmazsa olmaz ayaklarından birisi hukuktur.
ne kralın keyfi, ne senin keyfin... ne de benim.
şayet hukuka aykırıysa, çoğunluk dahi istese bir fikre veya fiile meşruiyet kazandıramazsın.
bir mahalle de vatandaş toplanıp mesela bir hırsızı linç etmek istese bile polis suçluyu onların elinden kurtarır, adliyeye sevkeder.
"çoğunluğun keyfi öyle istiyordu, biz de linçe izin verdik" diyemez polis.
bir talebin varsa... birincisi bu talebin hukuka aykırı bir talep olmayacak..
ikincisi ise çoğunluğun desteğini alacaksın.
başka türlü mümkün değil.
Sen kendinle çeliştiğinin farkında mısın? Bu yazdıkların bence senin isteklerine karşı verilecek bir cevap. Şimdi sakin ol, koltuğa otur ve bu yazdıklarını kendin için bir oku. "Çoğunluk" hukuku diye bir şey de yoktur ayrıca.
Yine aynı şeyler yaşanıyor, bırakın isteyen istediğini giysin, rahat bırakın artık şu kıyafetleri.
Herkes herkesin haklarına saygı duysun ve rica ediyorum, o şurda oturur, bu burda oturur diye ilçelere indirgemeyin konuyu, başı örtülü kadın Nişantaşı'na gitsin, bir güzel alışverişini yapsın, gezsin tozsun, açık kadında Fatih'e gitsin ilçedeki tarihi yerlerin fotolarını çeksin. İnsanları bir yerlere hapsetme güdüsünden kurtulun artık.
Günaha sevaba da getirmeyin olayı.
anayasayı halkın temsilcileri hazırlar, halkın onayına sunar.
çoğunluğun desteğini alırsa yürürlüğe girer.
sair kanun hükmünde kararnameler, yönemtelikler vs. yine meclisden geçer.
kılık kıyafet yönetmeliği de meclisin onaylayabileceği bir husustur.
halk vekilleri aracılığıyla teklifde bulunur, meclisin onayına sunulur.
biz de bunu savunuyoruz, çelişki nerede?
Birileri dekoltenin karı koca arasındaki ilişkiyi bozduğunu mu ima etti.....ya da söyledi..........eğer öyleyse çok komiksiniz gerçekten.......sapık olan ördeğe bile halleniyor.......en son kedinin haberini aldık.....çocuk tecavüzlerini tekrar açmak istemiyorum........sen önce insanları caydîracak yasalar getirde......dekoltesi sonraya kalsın
Kılık kıyafet yönetmeliği dediğin şey insanların sokakta ne giyeceğiyle ilgili değildir. Senin düz mantığınla türbanlıların üniversiteye gidememesi veya kamuda çalışamaması da normal bir şey. Adı üzerinde kılık kıyafet yönetmeliği, yine zamanında çoğunluğun desteğini almış meclisin kararıydı. Ama bunun ne kadar yanlış olduğunu savunurken, sebep olarak insanların kılık kıyafeti ile eğitim almasını veya çalışmasının engellenmemesi gerektiği savunuldu. Defalarca kendinizle çelişiyorsunuz. İş kendi kılık kıyafetine gelince, yaşam tarzına gelince farklıyken; farklı yaşam tarzları, giyim tarzları söz konusu olduğunda çoğulcu demokrasi, çoğulcu hukuk kavramları ortaya çıkıveriyor ne hikmetse. Bunun adı ikiyüzlülük.
Birileri dekoltenin karı koca arasındaki ilişkiyi bozduğunu mu ima etti.....ya da söyledi..........eğer öyleyse çok komiksiniz gerçekten.......sapık olan ördeğe bile halleniyor.......en son kedinin haberini aldık.....çocuk tecavüzlerini tekrar açmak istemiyorum........sen önce insanları caydîracak yasalar getirde......dekoltesi sonraya kalsın
Bu konuda kadınların tartîşma çıkarmasî ülke hadi onu geçtim aile problemimidir o halde........değilse konumuzla ne alakası var.....pesbirileri lafı tersinden anlamaya bayılıyor.
kocası tv de spikeri beğendi diye..
kocası yolda yürüyen mini etekli kızın bacaklarına baktı diye..
kocası feysbukda bir kızın resmini beğenmiş diye kıskanç kadınlar ne tartışmalar çıkarıyor.
bunları mizah dergilerinde karikatürünü görünce, tv dizisinde seyredince, sağda solda fıkrasını okuyunca gülüyorsunuz ama..
burda nerelere getirmişsiniz.. pes!
Ya arkadaşlar ben birşeyi merak ediyorum lütfen bakanı eleştiren arkadaşlar cevap verirseniz sevinirim.....Serra yılmaz isimli şahıs yani oyuncu başörtülüleri görünce öcü görmüş gibi oluyorum dedi.Pınar altuğ Başörtüsünden rahatsızlık duyduğunu dile getirdi. neden o zaman da bir konu açılıp bu başörtülülere saygısızlıktır demediniz? Başörtülülere laf söylenince sesiniz çıkmıyorda dekolteli birine söylenince yok demokrasi yok özgürlük diyorsunuz kusura bakmayın ama bu çok büyük bir ayrımdır.
Ya arkadaşlar ben birşeyi merak ediyorum lütfen bakanı eleştiren arkadaşlar cevap verirseniz sevinirim.....Serra yılmaz isimli şahıs yani oyuncu başörtülüleri görünce öcü görmüş gibi oluyorum dedi.Pınar altuğ Başörtüsünden rahatsızlık duyduğunu dile getirdi. neden o zaman da bir konu açılıp bu başörtülülere saygısızlıktır demediniz? Başörtülülere laf söylenince sesiniz çıkmıyorda dekolteli birine söylenince yok demokrasi yok özgürlük diyorsunuz kusura bakmayın ama bu çok büyük bir ayrımdır.
Bakanı eleştiren biri olarak cevap vereyim:Öncelikle bahsettiğiniz kişilerin devletin herhangi bir kademesinde yönetici pozisyonu yok,dolayısıyla herhangi bir yaptırımları da yok.Bu yüzden yaptıkları yorumlar saygısızca da olsa sadece kendilerini bağlar demokrasiye bir zararları olmaz.Fakat bakan gibi konumlarda olan kişiler bir eleştiri yaptığında bir kesim tarafından bunlar emir gibi algılanıp anında yaptırım uygulanıyor.Bu konudaki sunucu kızın işine son verilmesi gibi mesela.Devletin yönetici konumlarındaki kişiler göreceli olan kişisel yorumlarından dolayı bu tarz yaptırımlara sebep oldukları için demokrasi,özgürlük elden gidiyor diyoruz.Ya arkadaşlar ben birşeyi merak ediyorum lütfen bakanı eleştiren arkadaşlar cevap verirseniz sevinirim.....Serra yılmaz isimli şahıs yani oyuncu başörtülüleri görünce öcü görmüş gibi oluyorum dedi.Pınar altuğ Başörtüsünden rahatsızlık duyduğunu dile getirdi. neden o zaman da bir konu açılıp bu başörtülülere saygısızlıktır demediniz? Başörtülülere laf söylenince sesiniz çıkmıyorda dekolteli birine söylenince yok demokrasi yok özgürlük diyorsunuz kusura bakmayın ama bu çok büyük bir ayrımdır.
birbiriyle sağlıklı diyalog kurmayan insanların cepheleştikleri, empati yeteneklerini kaybettikleri bir gerçek.
saygı korunduğu müddetçe diyalog iyidir.
bunlar, "herkes kendi mahallesinde istediği gibi giyinsin ama çarşıda metroda dekolte, mini etek vs. giyinmesin" dedim diye aldığım cevaplar.
yok efendim adaya toplayalım, toptan zehirleyelim... ne alakası var?
ayranı fazla kaçırmışım falan.. ayıp be!
bu gün zaten herkes kendisine uygun semtlerde oturmuyor mu?
dekolteden rahatsız olan nişantaşına gece kulübüne gitmez...
tesettürden rahatsız olan fatih'e camiye gitmez... e gitmiyor zaten.
ankara'da ezan sesinden rahatsız olanlar da çankayada oturuyor (hepsi bu yüzden orda oturuyor demek istemiyorum tabi) ve mesela keçiören'e gitmiyor.
fakat şehrin ortak alanları ve mekanları herkesindir.
kendi semtinde mini eteğin kimseyi rahatsız etmeyebilir (hatta günaha girmek gibi bir derdi olmayan erkeklerin gözleri bayram da edebilir) ama metroya binerken öyle binme, cehennemden korkan insanlar da biniyor o metroya.. onları günaha sokma.
zaten görüyorum bazıları metroda o mini eteğinden hiç de memnun seyahat etmiyor, ceketini koyuyor önüne veya çantasıyla kapatmaya çalışıyor.
madem kendin de rahatsız oluyorsun, giyme o mini eteği.
ben bunu savunuyorum.
bu, "çarşıya çıkınca şeriatla yönetilelim" demek değildir.
müslümanların da bir vatandaş olarak haklarına saygı gösterilmesinin bir gereğidir.
zannediyor musunuz ki, ülke islâm şeriatıyla yönetilse hiç bir kadın çarşafsız sokağa çıkamayacak...
açın tarih kitaplarını bir okuyun bizim atalarımız istanbulu fethedince ne uygulamış?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?