Yöresel Tarif Hünkar Beğendi ve Supangle İle İftar Sofrası

Yöresel Yemekler

sweetgirlcandy

Özlerden sweet 😂
Pro Üye
Anneler Kulübü
2 Ağustos 2013
34.259
102.232
Herkese selaaaaam. Aranan Hünkar bulundu

İftar Sofram
Yayla Çorbası
Hünkar Beğendi
Kuru Patlıcan Dolması ve Sarma
Salata
Supangle

İlk önce ana yemek ile başlayalım

Malzemeler

Kuşbaşı et
Soğan
Sarımsak
Domates
Sıvıyağ
Tuz
Baharatlar

Beğendi İçin
Tereyağ
Un
Kaşar
Süt
Közlenmiş Patlıcan
Tuz
Karabiber

İlk önce etlerimi düdüklüde haşladım. Daha sonra tavada soğan sarımsak ve domates ile pişirdim

Daha sonra beğendi için tereyağını eritip unu kavurdum. Kavrulan una patlıcan ve sütü ekleyip karıştırdım. Kaynamaya başlayınca kaşar peyniri tuz ve karabiberi ekleyip kapattım

Sunum için beğendiyi yayıp üzerine eti koyuyoruz

Supangle için Malzemeler

Süt (Bitkisel süt ile denedim güzel oldu)
Un
Kakao
Şeker
Yumurta sarısı
Çikolata
Tereyağı
Buzlu veya soğuk su

Supangle için öncelikle un, toz şeker ve kakaoyu tencereye alıyoruz. 1 litre sütün önce 1 bardağını ve yumurta sarısını döküp iyice karıştıralım. Daha sonra kalan sütü ekleyip ocağa alıyoruz. Göz göz olup kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra içine tereyağ ve çikolatayı koyup iyice çırpıyoruz. İlk sıcaklığı gidene kadar bekleyip daha sonra soğuk su ya da buz ekliyoruz çırpıyoruz

Ve şimdi iftar sofram

Son düzenleyen: Moderatör:
Mük

Merhaba eline sağlık.
güzel görünüyor. Hic yemedim isim olarak duydum . Hepte merak ettim. bol şans başarılar...
Kesinlikle denenmeli ama benim yaptığımdan Ben de yapamadığım için maalesef yiyemeyeceksin Şekerpare de güzel giderdi... Yapsaydım gönderirdim amaa vijdansızlar kapıvermiş.

Görüyor musunuz, hamile hamile kız yiyemeyecek C A N O sweetgirlcandy

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…