• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hükümetten evlenene 10 bin lira!

Aynen efide. Benim kızlar 1 yaşındalar gece uykusuzluk hiç olmadı çok şükür. ayırdım ben bunları durmadılar. birlikte uyuyup uyanıyorlar. tek çocukta burda yakınanlara hayret ediyorum.
Tabi herkesin kendi bileceği birşey.
Ama benim kanaatim bir çocuğa bakmak bence daha zor çok fazla ilgi bekliyor ama kardeşleri olsa onlarla paylaşmayı kavga etmeyi vs pek çok şeyi kendiliğinden gelişen ortamda öğrenir.Anne babanın sürekli ilgilenme yükü azalır :))
Birde hayat çocuklarla güzel yine benim düşüncem rabbim herkese nasip etsin.
Diyarbakırda bir komşunun 6 çocuğu vardı hepsi okuldan gelmiş böyle boy boy çok hoş ya :) kadına sormuştum hiç şikayetçi değildi sevdiğini söylemişti :)

alıntılayamadım.88li benim de 4-5 yolda. ikizler. 4 kız bir oğlum olacak inşallah. Benim hepsi bebek şu an hamile olduğunum için zor. Kız oldukları için rahatım. Hiç huysuz değiller çok şükür.. oglum tek kalsın da istemiyorum bakalım. erkek olacağın bilsem 6 da yaparım.
Masallah barekallah. Ben de 5e kadar kızımın kardeşi olsun diye istedim 6 da supriz yaptı. Hayırlı olsun bebeklerin Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin

Masallah barekallah. Ben de 5e kadar kızımın kardeşi olsun diye istedim 6 da supriz yaptı. Hayırlı olsun bebeklerin Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin

amin canım allah isteyen herkese nasip etsin.

Yani şöyle oluyor : bakmaya ilk dördü saymadan 5.den başlarsak doğru da sonuçta onlar da tek çocuk iki kardeş üç kardeş oldu. Ama şu an için soracak olursan evet tek çocuktan kolay. Çünkü tek çocuk çok ilgi ister ve yaş farkından dolayı istediği ilgiyi vermen için çok yipranirsin. Şu an iki ufak dışındakiler benden özel ilgi beklemiyor. Ama hemen her hafta tiyatroya giderler her gün sohbet ederiz, olayları anlatıp onların fikirlerini alırız ki çoğu zaman çok mantıklı fikirler sunarlar. Aslında bakış açısına bağlı zor diye bakarsan zor kolay dersen üniversite bile bitiriyorsun.

Cinsiyetleri ne?

alıntılayamadım.88li benim de 4-5 yolda. ikizler. 4 kız bir oğlum olacak inşallah. Benim hepsi bebek şu an hamile olduğunum için zor. Kız oldukları için rahatım. Hiç huysuz değiller çok şükür.. oglum tek kalsın da istemiyorum bakalım. erkek olacağın bilsem 6 da yaparım.

8 88li ye şaşırmıştım ama senin lafına da irrite oldum. O bari çocuk sevdiğinden yapmış. Erkek olsun diye sürekli doğurmak ne ya.

8 88li ye şaşırmıştım ama senin lafına da irrite oldum. O bari çocuk sevdiğinden yapmış. Erkek olsun diye sürekli doğurmak ne ya.

erkek olsun diye dogurmuyorum. şu an ki biri kız biri erkek. oğlum yalnıznolacak öle düşündüm. erkek olacağını bilsem 6 daabyaparım dedim. oğlum için.

benim sevmediğimi nerden çıkardın ben beş sene bekledim. doktorların asla olmaz dediklerinde oldu. bebeklerim. hassazım

Bu nasil bir düsünce!! Hayir erkek olunca ne oluyor yaa? Ne oluyooor? Niye kendi cinsini bu kadar kücümsüyorsun? Önemli olan kiz, erkek olmasi degil. Önemli olan iyi okullara gönderebilmek, maddi ve manevi anlamda cocuklari tatmin edebilmek. Cidden yaziklar olsun su düsünce tarzina, ne diyim!

Bu nasil bir düsünce!! Hayir erkek olunca ne oluyor yaa? Ne oluyooor? Niye kendi cinsini bu kadar kücümsüyorsun? Önemli olan kiz, erkek olmasi degil. Önemli olan iyi okullara gönderebilmek, maddi ve manevi anlamda cocuklari tatmin edebilmek. Cidden yaziklar olsun su düsünce tarzina, ne diyim!

of yukarı açıkladım.

3. Çocuğu doğurmak isteyen anneme, 15 sene evvel 2 kızım var ben onlara ancak yeterim diyen ve bizi şükürler olsun hiçbir zaman zorda bırakmamış düzeydeki babamı düşününce,5-6 çocuk gibi rakamlar oldukça fazla geldi. Hem de tek maaş... Çocuk küçükken daha kolay, büyüdükçe sorunları artıyor. Hele ki bu Zamanda.

2 kız 3 erkek

Arkadaşın zaten oğlu var sadece insan kızların içinde tek kalmasın diye aklından bi oğlum daha olsun istiyor. Ben de ikinci kızımı ilki tek kalmasın diye çok istemistim

hamile halimle gerildim ya en iyisi girmemek. bir de yargılamalar mı. sanki bunlara dedik siz bakın diye.of

Ya eşim tam sayısını çevreye pek söylemiyor. Ben de tanıyan olur diye yazmadım. Malum tanıyan biri okusa çevrede benden başka yok :) her ne kadar arkadaşları genel olarak 3e kadar çıksa da devamını getiren olmadı.

devletin işine akıl sır ermiyor. 18 de evlendim. yaş şartı diye 3 çocukla tokiye başvuramadık. 5 çocuk oldu yeter bu kadar dedim çocuk başına para vermeye başladılar. şimdi tokiye yaş yetiyor bu sefer de maaş fazla diyorlar. kimse geliri 7ye bölmüyor, çok çocuğu var deyip öncelik vermiyor :KK43: neyse Allah tan ipimizi devlete bağlamayıp tedbir almaya çalıştık.

Üzücü olmuş toki çıkmaması evinize ev katamamışsınız.

hamile halimle gerildim ya en iyisi girmemek. bir de yargılamalar mı. sanki bunlara dedik siz bakın diye.of
Canım herkes birşeyler söylemek ister bu süreçte sen sakın canını sıkma. Oturduğum yerde beni çok yargilarlardi. Çok moralim bozulsa da sonra bir süre sonra bir sekilde eğitimli cok zengin dindar insanlarla oturup kalkmaya basladik. Hepsi istisnasız bizi tebrik etmeye çok iyi yaptığımızı söylemeye başladı. Anladım ki diğerleriyle muhatap olmam hataymis. Herkes kendi seviyesinde kendi fikrinden insanlarla oturup kalkmalı. Artık bu çevremdeki insanların ne dediğini hiç umursamıyorum. Sen de öyle yap kendini üzme boş yere

Üzücü olmuş toki çıkmaması evinize ev katamamışsınız.
İşte ilk başta çıkmayınca biz de azar azar kendimiz aldık. Tabi ilk başta toki kadar kolay olmadı ama toki den daha karlı çıktık. Artık istesek de vermezler☺

Ben 32 de evlendim mis gibi :63: zaten o kadar para biriktirebilsem napim vericeğin 10 bin tl yi.
Bazılarının maaşınımpek merak ettim bu zenginlikte nedir böyle :eek:

Back