• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hükümet KPSS'yi kaldırıyor

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.378
1.437
248
Hükümet, devlete memur alımında uygulanan merkezi sınav KPSS'yi kaldırmaya hazırlanıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile yapılan çalışma kapsamında, merkezi sınav sistemi yerine bakanlıklara kendi sınavlarını yapma hakkı verilecek.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, son Bakanlar Kurulu toplantısında bakanlık çalışmaları ve Meclis'e sevk edilmek üzere hazırlanan yasa taslakları hakkında bilgi verdi. Sunumdaki en önemli konulardan birini KPSS ile ilgili yapılan hazırlık oluşturdu. Mevcut sisteme göre, devlete alınacak personel ile ilgili ÖSYM tarafından belirli aralıklarla sınav yapılıyor. Atamalar bu sınavda en yüksek puanı alandan aşağıya doğru sıralanarak gerçekleştiriliyor.

SÖZLÜ SINAV DA YAPILABİLECEK
Cumhuriyet'in haberine göre Başbakan Erdoğan'ın isteği doğrultusunda başlayan çalışma kapsamında KPSS kaldırılacak. Bakanlıklar ve diğer kamu kurumlarının ÖSYM tarafından yapılan tek bir sınav ile personel alması dönemi sona erecek. Yapılan çalışmaya göre; merkezi sınav sistemi yerine tüm bakanlık ve kurumlara kendi ihtiyaçlarına göre alacakları personel için sınav yapma hakkı verilecek. Üzerinde çalışılan sisteme göre, her kurum alacağı personel için kendi sınavını açıklayacak. Alınacak personel için duyuru yapılacak. Başvuranlar, kurumun ihtiyaç duyduğu kadroya uygun soruların yer aldığı yazılı sınava girecek. Gerek duyulursa sözlü sınav da söz konusu olacak.

EN AZ 3 YIL KALACAK
Memur olarak göreve alınanların özlük hakları ve çalışma şekilleri ile ilgili de bazı düzenlemeler gündeme gelecek. Sınav kazanıp ataması yapılan bir kişi, atandığı yerde en az 3 yıl çalışmak zorunda olacak. Örneğin; Milli eğitim Bakanlığı'nın sınavı ve gerekli eğitim programlarından geçip öğretmen olarak Güneydoğu başta olmak üzere ülkenin herhangi bir yerine atanan kişi burada en az 3 yıl kalacak. Bu süreden önce tayin isteyemeyecek.
http://www.radikal.com.tr/turkiye/hukumet_kpssyi_kaldiriyor-1188564

KPSS zaten insanların 4-5 yıl önceki yaşadığı stresin katlanmış haliydi.
ama şimdi de her kurum kendi bünyesinde sınav yaparsa bu sefer de torpilsiz işe girmek tamamen hayal olur.

Gelsin rusvetler gitsin torpiller. Bunu tamamen hukumetten bagimsiz soyluyorum.

Memleket insaninin kanina islemis resmen torpil rusvet kpss varken bile ne torpiller donuyordu simdi Allah yardimcimiz ola.

Son düzenleme:
Durum budur.Memuriyet kalkiyor.Performansa dayali calisma geliyor.

Bay bay isguvenligi.Merhaba torpil,adam kayirma.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kuzum torpil olsa ne olur........zannediyor musun memur gibi çalışabilecekler.............3 kuruşa devlet seni eşek gibi çalıştırîr..........ayrıca torpilin torpili var kimse sevinmesin

Kuzum torpil olsa ne olur........zannediyor musun memur gibi çalışabilecekler.............3 kuruşa devlet seni eşek gibi çalıştırîr..........ayrıca torpilin torpili var kimse sevinmesin

Torpil olsa nolur? 20 yillik mudur hooopp gerisin geri sinif ogretmeni olur.Mudur yard. olmak istersin bileginin hakkiyla ,o hakki alirlarr bilegini de bukerler otur asagi bizden degilsin olamazsin derler.
İs guvenligi kalkiyor.Her sene sozlesme yenilenecek ogretmenlerle.65 yas siniri var ama 20 sene sonunda hadi bakalim sende is bitmis diye postalama haklari olacak.

Yahu sirf bu yasayi baska bir hukumet baska bir parti cikaracak olsaydi etmedikleri beddua,bela olmayacakti ama hukumet cikariyor diye sevinen akli uyusmus ogretmen arkadaslarim var.Adam zaten iktisat mezunu ogretmen olmus.Sinif yonetimi herseyden bi haber.Dedim bigun hocam isguvenligi yasasi cikacak memurlar icin.En cokta biz etkilenecegiz diyorum.Olsun vardir bir bildikleri diyor.Bu adamin sifati ogretmen!Performansa dayali calisma hayata gecirildiginde sozlesme yenilenmeyeceklerden bitanesi kendisi ama gormuyor herif.Bunu bile goremiyor.Tek bildigi iktidarin sendikasinda oldugu,esegi saglam kaziga bagladigi ve bana bisey olmayacak rahatligi .

Aaaa torpil değil referans o :ssz: Zaten uzmanlık/müfettişlik için kpss alana girdikten sonra bakanlıkların yazılı ve sözlü sınavlarına giriliyordu da komple kalkarsa dayısı olmayana ekmek yok ülke de :ssz:

Torpil olsa nolur? 20 yillik mudur hooopp gerisin geri sinif ogretmeni olur.Mudur yard. olmak istersin bileginin hakkiyla ,o hakki alirlarr bilegini de bukerler otur asagi bizden degilsin olamazsin derler.
İs guvenligi kalkiyor.Her sene sozlesme yenilenecek ogretmenlerle.65 yas siniri var ama 20 sene sonunda hadi bakalim sende is bitmis diye postalama haklari olacak.

Yahu sirf bu yasayi baska bir hukumet baska bir parti cikaracak olsaydi etmedikleri beddua,bela olmayacakti ama hukumet cikariyor diye sevinen akli uyusmus ogretmen arkadaslarim var.Adam zaten iktisat mezunu ogretmen olmus.Sinif yonetimi herseyden bi haber.Dedim bigun hocam isguvenligi yasasi cikacak memurlar icin.En cokta biz etkilenecegiz diyorum.Olsun vardir bir bildikleri diyor.Bu adamin sifati ogretmen!Performansa dayali calisma hayata gecirildiginde sozlesme yenilenmeyeceklerden bitanesi kendisi ama gormuyor herif.Bunu bile goremiyor.Tek bildigi iktidarin sendikasinda oldugu,esegi saglam kaziga bagladigi ve bana bisey olmayacak rahatligi .
Sizin meslek grubunun ayrıntılarını bilmiyorum.......torpil olsa ne olur derken senin gibi düşündüm.........ben akpliyim deyip bana birşey olmaz kafaları varya onlara anlatıyorum.........kimse mutlu olamaz bu yasalarla........birileri her zaman daha genç olacak ve birileri har zaman daha ucuza çalışacak

Aaaa torpil değil referans o :ssz: Zaten uzmanlık/müfettişlik için kpss alana girdikten sonra bakanlıkların yazılı ve sözlü sınavlarına giriliyordu da komple kalkarsa dayısı olmayana ekmek yok ülke de :ssz:

Kayıtsız şartsız bu partiyi destekleyenler bu yasalara mal bulmuş magribi gibi atlayacaklar...........lakin konu bu kadar basit değil bence .....iş yasaları da değişiyor........buna göre eğer haşmetlünün akrabası değilsen....torpilin de olsa birileri daha ucuza çalışacaktır.......uzun boylu bir çalışma hayatı olamayacak............torpilden ziyade kölelik geliyor diyelim

Kim bilir ne var bunun arkasında da? Ne zaman yürürlüğü girer acaba? Bu arada 3 yıl zorunluluk getirilince eş durumu da mı yalan olur?

Bu ne ya ne demek bakanlıkların insiyatifine bırakmak sözde sınav yapacaklar da öyle alacaklar hadi canımm kendi yakınına torpil yapmak varken neden elin adamını hele hele kendilerinden olmayan birini alsınlar. Amaç belli her yeri kendi adamlarıyla doldurmak. Kimsenin yeri artık sağlam olmayacak her an herkes görevinden alınabilecek, kıdemi düşürülebilecek devlet eliyle ve o kadar emek veren tecrübe sahibi insanlar yerlerinden olacak. Gerçekten hakkedene verseler hadi yine amenna kimbilir kimler gelecek. Bunlar da oturduğu yerden maaş alacak. Benim eşim üniversitede hoca normal bir memurla aynı maaşı alıyor ama sadece ders vermiyor kıdeminde kalabilmesi için ya da atlayabilmesi için sürekli yayın yazmak yayınlamak, kongrelere gitmek, labaratuarda deney yapmak zorunda sürekli bir çalışma halinde ee ne olacak sen git benimki gelsin mi olacak yıllarını vermiş bir insan. Ya da bir müdür emek vermiş müdür olmuş geriye çekecekler hak mı bu. Zaten kpss bile hakkıyla yapılmıyordu şimdi neler olur bilmem bende bu sene için kpss çalışacak olanlardandım seneye girecektim ama o umudumuzda kalmadı. :50:

Sizin meslek grubunun ayrıntılarını bilmiyorum.......torpil olsa ne olur derken senin gibi düşündüm.........ben akpliyim deyip bana birşey olmaz kafaları varya onlara anlatıyorum.........kimse mutlu olamaz bu yasalarla........birileri her zaman daha genç olacak ve birileri har zaman daha ucuza çalışacak

Biliyorum pepe.Bizim meslek grubu cok etkilenecek.Okadar uzuluyorum ki su anda umudunu devlet memurluguna baglayan arkadaslara.

Aynen dedigin gibi birileri her zaman az paraya daha cok calisacak.

İlce milli egitim mudurlerinin herhangi bir sinavda hicbisey yapmadan imza uzerinde komisyon baskani yaziyor diye 500 tl aldigini biliyor muydunuz? Soyliyim dedim.

Zaten çoğu bakanlık böyle alıyor artık.Gümrük mesela,merkezi atamadan çıkalı çok oldu.

Yemin ediyorum,sövseler bu kadar koymayacak.Almayacam lan,ananı da al git,sana ekmek yok desin daha mert olacak gözümde.

Oldu o zaman şimdiye kadar harcanan emek ve paraları geri versinler.

Torpilin yolu en fazla bu kadar açılabilirdi.

Yaşamaktan soğuttular insanı

Back