• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

🤗🤗 HAYATA DAİR HERŞEY🤗🤗

Benimki cipse yapışır ondan kurtarsam gofrete.Bir hakkın bar diyorum seçiyor mecburen.Zaten uzun süredir gidemiyor pandemiden dolayı ne alırsak onu yiyiyor minik kuşum 🥰Kurabiye yapıyoruz cevizli damla çikolatalı hatta yarın yine yapacağız.

Ben alıyorum diyip sepete atıyormuş gibi yapıp yerine koyuyordum eve gidene kadar unutuyordu 😂 ne zorlandım vazgeçirene kadar. Bende bugün yapacaktım oğlumla kurabiye ama zorunlu dışarı çıkınca kaldı biz de yapalım yarın tereyağım da var

Aynen öyle bende bakamam herkes baksın doğurduğuna 🤪Kendi annen gibi olmuyor tabi bu yılı sağlıcakla atlatalımda çocuğa bakıyor gözüm arkada kalmıyor en azından yemek temizlik işini biz eşimle hallediyoruz.
😂😂 diyorum ki ben oğluma ileride evlenince bana torun falan bak deme hiiiiççç bakamam ben 😂 kv diyor ki de biz niye bakıyoruz 😂 siz bakarsınız ben hiç kendimi yoramam yaşlılığımda diyorum 😂😂

Öyle canım valla zor biz 2 senedir ayrıldık darısı sana inşallah. Tabi coronadan işten ayrılmasam yine çağıracaktık mecburen. İyiler allah yokluklarını göstermesin ama laf anlatmak çok zor, bir de kendi annen olsa bi şey desen alınmaz onlar alınıyor üvey evlat gibi 😂

Kesinlikle haklısın canım çocuk tv, tablet ve abur cubur bağımlısı oldu. Almıyoruz yemek yemiyor alın diye baskı yapıyorlardı. Herseyini organik, doğal bulup nerelerden getirtip yemek yapıyordum akşam yedirilmiyordu, geliyordum ne yedi çerez. Sonra da bana dediler ki “ben her şeyi yedirmeye izin vermemişim de çocuk ondan yemiyormuş” sanki beni umursuyorlarda 😂 ayrıca 6 aylık bebeğe et mi vereyim herşeyin zamanı var. Asıl abur cubur yiyen çocuk neden kabak yesin. Şimdi torununa herşeyi veriyor annesi diğer torunlarına hasta diyorlar sürekli eşime dedim besin alerjisi olmuş çocuklar, 4 aylık bebeğe mangal eti emdiriyorlar. Doktora gitmişler ve dediğim çıktı. Çok şükür ilaçsız iyileştiririm çocuğumu eşim bile hemen beni arardı bi şey olsa gel sen hemen iyileştiriyorsun çocuk hasta. Ay ne doluymuşum 😂

Ne güzel olmuş Canım çok sevindim İnan adına oğlum bana bir gün dedi ki - anne işe gitme - oğlum gitmezsem nasıl yemek alacağız o zaman çikolata da yiyemezsin - olsun ben yemem anne sen gitme. Ufacık çocuk bunu söyledi o kadar üzülmüştüm ki. En iyi kararı vermişsin. Biz evlenir evlenmez çocuk yaptık çok istediler bakıma yardım ederseniz olur dedim, çalışmak zorundayım tamam dediler bizim de öyle oldu.
Yani zaten uzgun oldgn konuda baska seyler soyleyip uzmek istemem seni canim bana da cok diyenler oldu isten cikma annen baksin annen genc diye . Benim cocuguma ben bakmaliyim annem anneanne olarak gelip sevjp evine gitmeli bizi buyutmus kendi belli bi yasa gelmis sonra sil bastan bjr de torun mu buyutsun bunu ondan isteme hakkim yok diye dusundum. Daha cok cocugun da kendi annesi ile buyumeye ihtiyaci oldgnu dusunuyordm ve ki oyle de yani . Icim kiyildi evladinin o dedgne sen annesi olarak nasil icin yanmaz.

Artik evdesin bol bol vakit gcirirsin evlatlarnla insallah . Karnindakni de saglkla kucagna almayi nasip etsn Allah .

Aynen öyle bende bakamam herkes baksın doğurduğuna 🤪Kendi annen gibi olmuyor tabi bu yılı sağlıcakla atlatalımda çocuğa bakıyor gözüm arkada kalmıyor en azından yemek temizlik işini biz eşimle hallediyoruz.

Tabi canım bize mi sordular yaparken 😂😂
Bizimki yemek temizlik yapıyordu ama yemeklerini ben yiyemiyorum yemeği temizliği ben yapıyordum küsüyordu beni bi şeye karıştırmıyorsunuz tamam diyip ona bırakıyorduk bu seferde ben evde hizmetcimiyim diye küsüyordu 😂😂 artık eve karışmıyordum ev olmuştu köy evi gibi her yer yama 😂
Bi avantaj zaten işte gözün arkada kalmıyor.

Ben direk yanına ek bi şey tamam 😂 biz iki üç çeşit yemek yiyemiyoruz. Mesela makarna olsun yemek yenmez. Karnabahar, çorba var diyelim salata yapayım biri kalır. Makarnayı da soslu yapıyorum tabi ana yemek oluyor bizim için. Aslında benim için avantaj 😂 bende diyorum yiyin kızmam yemezseniz kalınıp atılırsa çıldırıyorum 😂 yapmam bir daha diye anlaşıp yapıyorum.

Cips alışverişini bıraktık biz baya para kaldı 😂 ilk kez bu ay yaptık o da Canım çikolata kahve istedi, çikolata için gidince bi yandan oğlum, bi yandan babası doldurmuş Sepeti 😂 zaten o yüzden eşimle gitmeyi sevmiyorum hemen dolduruyor abur cubur, kasaya bi geliyoruz ne ara aldın oluyorum :)

Hep 24 kalalım 😂
Bizde de esim aliyir iste cips biskuvi aramam ben de cikolata severim bayilirim hatta o da alir toplar getirir sagolsun . Ivir zivir deyip gecmemeli onlar bile pahalnms . Cebe de bunyeye de zarar

Yani zaten uzgun oldgn konuda baska seyler soyleyip uzmek istemem seni canim bana da cok diyenler oldu isten cikma annen baksin annen genc diye . Benim cocuguma ben bakmaliyim annem anneanne olarak gelip sevjp evine gitmeli bizi buyutmus kendi belli bi yasa gelmis sonra sil bastan bjr de torun mu buyutsun bunu ondan isteme hakkim yok diye dusundum. Daha cok cocugun da kendi annesi ile buyumeye ihtiyaci oldgnu dusunuyordm ve ki oyle de yani . Icim kiyildi evladinin o dedgne sen annesi olarak nasil icin yanmaz.

Artik evdesin bol bol vakit gcirirsin evlatlarnla insallah . Karnindakni de saglkla kucagna almayi nasip etsn Allah .

Öyle canım bencede doğru karar vermişsin, önceden ben de derdim ki hayır kadın çalışmalı kesinlikle olmaz. Çocuk için çalışıyoruz sonuçta vs vs kafasındaydım ama çocuğum olunca gördüm ki kaçan zamanı hiç bir para telafi edemez. Benim annem de çalışan anneydi halen çalışıyor yaşı da genç aramızda 15 yaş var. Tabi yıpranması daha çok, çok yorulmuş. Kocaman genç kızdım nişanlanmadan hemen önce annem işten çıktı işini hep ben bulurdum, gönderiyorum derdim göndermezdim evde kaldı nasıl mutluyum, kapıyı çalıyorum annem açıyor. Annem anahtarın yok mu diyordu var ama kapıyı sen aç bana istiyorum, ben hep anahtarla açtım kapıyı şimdi ne güzel evdesin demiştim. Hiç bi şeyimiz eksik olmadı, her kıyafetimiz ütüldüydü, dolapta yemeklerimiz ama kadıncağız hem çok yoruldu hem de o sizin yanınızda olamadım hissini o da halen yaşıyor üzülüyor. Ne oldu çalışınca hanları, yatları mı var sanki aynı bi Boğaz’a çalışıyoruz.

Bizde de esim aliyir iste cips biskuvi aramam ben de cikolata severim bayilirim hatta o da alir toplar getirir sagolsun . Ivir zivir deyip gecmemeli onlar bile pahalnms . Cebe de bunyeye de zarar

Ay sorma hemde ne pahalı ufacık cips yarısı boş 7 tl, gazlı içecekler 1,5 lt 5,5 tl, ufacık kek 5 tl alınca 5-6 tane Alman gerekiyor. Biz bi ara abartmıştık çok para gidiyordu artık kestik. Zaten kasa bende yoksa batarız 😂

IPO
Benimki cipse yapışır ondan kurtarsam gofrete.Bir hakkın bar diyorum seçiyor mecburen.Zaten uzun süredir gidemiyor pandemiden dolayı ne alırsak onu yiyiyor minik kuşum 🥰Kurabiye yapıyoruz cevizli damla çikolatalı hatta yarın yine yapacağız.
Bizimkide 1 tane bisey alir kuzucum . Hep bastan beri oyle alistirdim . Yemegni yemeden de vermem o tarz bisey ha hic yemeseler keske ama biz bile durmuyoruz iste cocklar napsn

Eşim ay sonu nöbetçiymiş bari kıymalı makarna yapayım birde bol sarımsaklı yoğurt 🤩Kıymalı makarnadan nefret ediyor biz kayınvalide ile yeriz😎
Yogurtlu makarna yedik bizde bu aksam 1 tabakla kendmi zor tuttum esim makarnanin her turlusunu cok sever biz ailecek makarnaseveriz gerci ben yemeyeye calisiyorm ama olmuyor 🤣

Ben alıyorum diyip sepete atıyormuş gibi yapıp yerine koyuyordum eve gidene kadar unutuyordu 😂 ne zorlandım vazgeçirene kadar. Bende bugün yapacaktım oğlumla kurabiye ama zorunlu dışarı çıkınca kaldı biz de yapalım yarın tereyağım da var
Bizde bugun yaptik kizimla mantat kurabiye yaptik evdeyken bu tarz mesgaleler oluyor iste sonra yiyorsun yiyorsun 🤣
Su kofte ve ekmek tarfni atlamayalim ama

Ya kizmayin da kendiniz bakmayiz derken siz nden baktiriyosunuz 🤣 zorunluluktur muhtemelen ama evlatlarnizda o zornlulukta kalabilir oda var

Öyle canım bencede doğru karar vermişsin, önceden ben de derdim ki hayır kadın çalışmalı kesinlikle olmaz. Çocuk için çalışıyoruz sonuçta vs vs kafasındaydım ama çocuğum olunca gördüm ki kaçan zamanı hiç bir para telafi edemez. Benim annem de çalışan anneydi halen çalışıyor yaşı da genç aramızda 15 yaş var. Tabi yıpranması daha çok, çok yorulmuş. Kocaman genç kızdım nişanlanmadan hemen önce annem işten çıktı işini hep ben bulurdum, gönderiyorum derdim göndermezdim evde kaldı nasıl mutluyum, kapıyı çalıyorum annem açıyor. Annem anahtarın yok mu diyordu var ama kapıyı sen aç bana istiyorum, ben hep anahtarla açtım kapıyı şimdi ne güzel evdesin demiştim. Hiç bi şeyimiz eksik olmadı, her kıyafetimiz ütüldüydü, dolapta yemeklerimiz ama kadıncağız hem çok yoruldu hem de o sizin yanınızda olamadım hissini o da halen yaşıyor üzülüyor. Ne oldu çalışınca hanları, yatları mı var sanki aynı bi Boğaz’a çalışıyoruz.
Ya iste aynen anlattigin dusuncelere sahibim yasayan orneklerni de gordum dedgm gbi o yuzden cok sukur isten ciktim ha belki her kiyafetin ayakkabinin en ennn iyisini alamadim ama sonucta kendi imkanlarimca en iyisini aldim yedirdim oynadim gezdim dolastim onunla buyudum . Cidden cok sukurler ediyorum . Isten ciktim diye ac acikta da kalmadik yani esimden de Allah razi olsun maasinin yetmedgi yerde ek islere gitti . Hatta artk skldm evde kizmda buyudu krese baslasin bende ise diyorum esim pek orali degil ama bakalm nasip kismet pandemi bitmeden kmse onunu goremiyor

Bizde bugun yaptik kizimla mantat kurabiye yaptik evdeyken bu tarz mesgaleler oluyor iste sonra yiyorsun yiyorsun 🤣
Su kofte ve ekmek tarfni atlamayalim ama

400 gr dana döş kıyma
1 tk tuz
1 tk karabiber
1,5 çorba kaşığı pekmez
1 çk sirke
1 tatlı kaşığı tereyağı.

Ben ortalama 50 gram olarak ayırıyorum köfteleri kalanı buzluğa atıyorum ama buzluğa atarsanız akşamdan yapın kalsın dolapta sabah şekil verip atın buzluğa daha iyi olur. Çok uzun yoğurmaya gerek yok köfte gibi uzun yoğrulmuyor. İsterseniz 100 gr yapın köfteleri isterseniz 50 gr nasıl isterseniz. Yeşillik falan girince bazen ufak bazen daha büyük yapıyorum.

Ekmeği:

4 su bardağı un
1 su bardağı + 1 çay bardağı su
0,75 ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
Yarım paket kuru maya.

Yoğurma mantığını biliyorsunuzdur ben maya için ılık su kullanıyorum ayrıca maya aktif hale getiriyorum ve şekeri o zaman tuzu en son atıyorum hamura biliyorsunuzdur.

80 gramdan yapıyorum ekmeği pişince düşüyor zaten gramajı.

Hamurun üstüne çok az su sıkıyorum susam, çörek otu damak tadınıza göre. Kabarması için dinlenmeye bırakıyoruz. Tabi üstünü örtüp yaklaşık 1-1,5 saat dinlendirirseniz daha iyi olur.
Tekrar üzerine fısfıs su sıkıp fanlı ayarda 200 derece yaklaşık 13 dk pişiriyoruz.

400 gr dana döş kıyma
1 tk tuz
1 tk karabiber
1,5 çorba kaşığı pekmez
1 çk sirke
1 tatlı kaşığı tereyağı.

Ben ortalama 50 gram olarak ayırıyorum köfteleri kalanı buzluğa atıyorum ama buzluğa atarsanız akşamdan yapın kalsın dolapta sabah şekil verip atın buzluğa daha iyi olur. Çok uzun yoğurmaya gerek yok köfte gibi uzun yoğrulmuyor. İsterseniz 100 gr yapın köfteleri isterseniz 50 gr nasıl isterseniz. Yeşillik falan girince bazen ufak bazen daha büyük yapıyorum.

Ekmeği:

4 su bardağı un
0,75 ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
Yarım paket kuru maya.

Yoğurma mantığını biliyorsunuzdur ben maya için ılık su kullanıyorum ayrıca maya aktif hale getiriyorum ve şekeri o zaman tuzu en son atıyorum hamura biliyorsunuzdur.

Hamurun üstüne çok az su sıkıyorum susam, çörek otu damak tadınıza göre. Kabarması için dinlenmeye bırakıyoruz. Tabi üstünü örtüp yaklaşık 1-1,5 saat dinlendirirseniz daha iyi olur.
Tekrar üzerine fısfıs su sıkıp fanlı ayarda 200 derece yaklaşık 13 dk pişiriyoruz.
Haftasonu deneyecegım bunu teşekkürler 😚

400 gr dana döş kıyma
1 tk tuz
1 tk karabiber
1,5 çorba kaşığı pekmez
1 çk sirke
1 tatlı kaşığı tereyağı.

Ekmeği:

4 su bardağı un
0,75 ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
Yarım paket kuru maya.

Sagol ellerine saglik ekmegimiz ayni kofteyi ben bildgm kofte yapiyorum 🤣 ama bu sekilde de deneyebilirim daha hamburger kofte tadi olsn .

Back