Gebeliğe Hazırlık Hsg yani rahim filmi çektireceğim çektirenler tavsiyeleriniz neler?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Belki de çekilen makinelerin farklı oluşundandır, benim hsg hiç zor olmadı. Hem de tek tüpüm tıkalı olduğu halde .. 4 kez ilaç gönderdi açılması için. Açılmadı o ayrı ama korktuğum gibi çıkmadı çok şükür. Hsgye bir hafta kala kalpten gidecektim nerdeyse. Boşuna korkmuşum.

Aynen bende korkudan regl günüm şaştı ama çok şükür zor olmadı. Peki size ekstra tüpü açmak için bir işlem uyguladılar mı?

Aynen bende korkudan regl günüm şaştı ama çok şükür zor olmadı. Peki size ekstra tüpü açmak için bir işlem uyguladılar mı?
Hsg sırasında açmaya çalıştılar. Açamadılar. Bıraktılar. Tek tüple de hamile kalınıyor dediler. Reglimin 2. Günü yine gidecekmişim. Herhalde ilaç başlatcak. Bilmiyorum.

Hsg sırasında açmaya çalıştılar. Açamadılar. Bıraktılar. Tek tüple de hamile kalınıyor dediler. Reglimin 2. Günü yine gidecekmişim. Herhalde ilaç başlatcak. Bilmiyorum.
Hayırlısı olsun inşallah benim sol tüp açıldı dendi. Olabilir tabi Rabbım dilerse her şekilde verir.

Bende dermoid kist ameliyati oldum gecen hafta, hazir ameliyattayken bide rahim filmide cekelim dediler. Benimde sag tupumden gecis olmamis ama gorunuste skinti yok dediler, sisme veya daralma yokmus. O yuzden ellememisler. Tek tuplede isini gorursun dedi. Biraz moralim bozuldu ister istemez ama hayirlisi olur insallah

Yaa nasipte olunca her şekilde oluyor bence inşallah hayırlısı ile olur

Kızlar pembe akintim oldu sadece peçete de belli belirsizdi adet oldum sandım ama daha var adetime 9gun sizce ne zmn test yapamam gerekio

Merhabalar kızlar ben de yakında hsg yani rahim filmi çektirecegim ama anestezi olsun mu olmasın mı konusu net değil. Anestezi olmadan ağrısız şekilde çekim yapan bir cihaz varmış ama yine de ağrı olur cekincesi yaşıyorum, düşük sonrası anestezisiz Kürtaj olduğum için bu denli korkuyorum fikir verir misiniz? Rahimde çatallasma ihtimali var onu netleştirmek için çekileceğim hsg yi

Merhabalar hsg filmini anestezeli çektirmeyin hiç gerek yok ağrısız çekim yapan yerler var oraları tercih edin benim her iki tüpümde geçiş olmadığı halde acı hissetmedim normalde şişmesinden dolayı iki kat acı yaşamam gerekirdi hiç acı duymadım korkmayın ilk adetinizle çekimi yaptırın vaktinizi geçirmeyin tedavi için en önemli olan hsg filmidir daha kolay hamile kalmanızı sağlayacaktır bu çekim bence bir avantajdır.

Canım benim bana özel hastanedeki doktor anestezili dedi. 1250 tl istedi. İnan hiç gerek yok ne parasına ne de boş yere narkoz almaya. Ben tıp fakültesine gittim. İşlemim toplam 2 dk sürdü. Benimle birlikte 4 kişi film çekildik. İlk bayan 40 yaşındaydı çok ağrıyo yeter bırakın diye bağırdı. İlk tesirgin oldum. 2. Bayan geçti o dan hiç ses yoktu. Az önceki bayan buna mı bağırdı dedi. Biraz rahatladım. Ben zaten acı eşiğim yüksek olduğu için rahattım biraz. Bana geldi sıra ilk aletleri yerleştirip temizlerken hiç hissetmedim. Film çekilirken kendi konuşmalarım da duyuluyor ilaçlar sadece tüplerden içeri dağılırken acı hissetmişim. Adet sancısı gibi bir ağrı ama dayanılmayacak bişi değil 20 30 saniye hepi topu. Benden sonraki bayan da biraz acılı oldupunu söyledi. Vel hasıl kendini biliyorsun acıya dayanıklı mısın. Aynı işlem herkezde farklı hissettiriyor. Tüplerim tıkalısa çok acır felan diye de düşünme zaten filimle olmayacak bir tıkanma için zaten zormala yapıyorlar asla. Benim fikrimce acı eşiğin düşük olsa bile 30 saniye için narkoza gerek yok

Kızlar pembe akintim oldu sadece peçete de belli belirsizdi adet oldum sandım ama daha var adetime 9gun sizce ne zmn test yapamam gerekio
Bazen adet kisti olabiliyor. Hemen umutlanmayın gününüz geçerse yapın testi. Ben çok yaşadım bu durumu ne yazık ki

Teşekkür ederim Kadıköy'de sonomed de yaptıracam randevu aldım zaten orda narkoz ile yapılmıyormus

Teşekkür ederim Kadıköy'de sonomed de yaptıracam randevu aldım zaten orda narkoz ile yapılmıyormus
Evet cnm koronadan dolayı bi. çok yer narkoz kullanılmıyor demişti doktor zaten sana kuvvetli ağrı kesici yazarlar. Gitmeden bi akşam bi sabah giderken kullanmayı unutma şimdiden geçmiş olsun

Evet cnm koronadan dolayı bi. çok yer narkoz kullanılmıyor demişti doktor zaten sana kuvvetli ağrı kesici yazarlar. Gitmeden bi akşam bi sabah giderken kullanmayı unutma şimdiden geçmiş olsun
Ben dün yaptırdım ve ağrı kesici fln kullanmadım ağrı yoktu çünkü . Eski sistemle çalışan bir yerde anestezisiz yaptıracak olanlar kullanabilir belki ağrı kesiciyi ama bence sonomed gibi yeni tip cihaz kullanan bir yere gidiyorsanız kullanmayın Derim. Tüpleri tıkalı olanlar ağrı çekiyor vs diye okumuştum orasını bilemem tabi

Geçmiş olsun canım. BEN KSÜ TIP da çekildim cihaz muhtemelen yenidir. Ama bu işlemin cihazla bir alakası yok diye düşünüyorum bize acı veren ilacın tüplere dolması evet tıkalı olanlar muhtemelen daha acı çekiyodur. Bir bayanınki tıkalıydı onu da izledim. Bi taraf açıldı diğeri açılmadı dedi doktor işlem esnasında. Ama onda da çok aşırı sancı görmedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…