Gebeliğe Hazırlık Hsg (rahim fılmı) cektırenler veya cektırecek olanlar.

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Bebybenb

Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2018
407
284
18
29
Kızlar onumuzdekı ay hsg cektırmeyı dusunuyorum ve duyduğuma gore acılı bır ıslemmıs sızlerde nasıl gectı??

Kızlar onumuzdekı ay hsg cektırmeyı dusunuyorum ve duyduğuma gore acılı bır ıslemmıs sızlerde nasıl gectı??

Merhaba, ben anestezi olmadan çektirdim ama sanıyorum yeni cihaz olmasının da etkisi ile ağrı ya da acı hissetmedim. Sonrasında aynı gün iki tablet antibiyotik kullandım, doktor enfeksiyon riskine karşı yazmıştı.

Cevabın ıcın tesekkur ederım Gittiğiniz yer ozel hastane sanırım Kac dakıka suruyor aceba ve nasıl bı ıslem

Cevabın ıcın tesekkur ederım Gittiğiniz yer ozel hastane sanırım Kac dakıka suruyor aceba ve nasıl bı ıslem
Rica ederim, hastane değil de bir görüntüleme merkezine yönlendirmişti doktorum, orada çektirdim. Galiba 5-10 dakika sürmüştür en fazla, vajinal muayenedeki gibi katater yerleştirdiler, sonra rahme sıvı verip tüplere geçiş olup olmadığını izlediler, ekrandan ben de takip ettim anestezisiz olduğu için, sonra zaten giyinip çıktım ağrı falan olmadığı için. Umarım senin de sorunsuz geçer, sonucu da güzel olur.

Cok tesekkur ederım. O sıvıyı nasıl gonderıyorlar aceba sırınga falan mı sıkıyorlar. Insallah bendede acımaz. Sizde tıkalılık var mıydı

Cok tesekkur ederım. O sıvıyı nasıl gonderıyorlar aceba sırınga falan mı sıkıyorlar. Insallah bendede acımaz. Sizde tıkalılık var mıydı
Vajinaya aynen muayenedeki gibi alet yerleştirip ordan sıvı verdiler, çok ince bir hortum gibi diyebilirim, o sıvı da işlemden sonra atılıyormuş sanırım. Benim tıkanıklık yoktu ama bir tüpte sıvı birikmesi ve rahmin üst kısmında çöküklük vardı, geçen hafta histeroskopi ve laparoskopi oldum. Bu tarz sıkıntılar hsg öncesinde hiç farkedilmemişti, o yüzden iyi ki çektirmişim diyorum.

Gecmıs olsun rabbım sıfa versin ınsallah sanırım acıtan kısım o hortum sokulmayabasladıgında oluyor Hamıle kalmaya engel durumlar mı bunlar aceba

Gecmıs olsun rabbım sıfa versin ınsallah sanırım acıtan kısım o hortum sokulmayabasladıgında oluyor Hamıle kalmaya engel durumlar mı bunlar aceba
Amin, çok teşekkürler. Rahmin y şeklinde olması ve tüpte sıvı düşük sebebi olabilirmiş ve embriyonun rahme tutunmasını engelleyebilirmiş, inşallah Cuma günü kontrole gidince son durumumu da iyi bulur doktor. Umarım sen de hayırlı haberlerle gelirsin.

Rabbım safı ismiyle sifa versin ınsallah ıyı haberlerini bıze de ilet . Hıc gebelik olmadı mı bende dıs gebelik gecırdım o yuzden cektırıcem aceba tıkanıklık var mı diye

Rabbım safı ismiyle sifa versin ınsallah ıyı haberlerini bıze de ilet . Hıc gebelik olmadı mı bende dıs gebelik gecırdım o yuzden cektırıcem aceba tıkanıklık var mı diye
Amin canım, bende gebelik olmadı hiç, şimdi ameliyatta doktor spiral yerleştirmiş, herhalde 1 ay sonra onu çıkaracak, bir de rahim duvarı kalınlaşsın diye herhalde östrojen ilaçları verdi. Sana da çok geçmiş olsun, ben de korkuyorum dış gebelikten okudukça, rabbim hayırlısıyla evladını sağlıkla kucaklamayı nasip etsin inşallah.

Saol cnm Allah razı olsun. Cok zor dıs gebelik rabbım kımseye yasatmasın. Hangi sehırde hangi hastaneye gıdıyosun

Saol cnm Allah razı olsun. Cok zor dıs gebelik rabbım kımseye yasatmasın. Hangi sehırde hangi hastaneye gıdıyosun
İstanbul’dayım canım, ilk başta Kolan Hastanesi’ne gidiyodum, hsg yi Fulya Açık Emar diye bir görüntüleme merkezinde çektirmiştim. Şimdi ameliyatımı Yücel Karaman yaptı Brüksel Tüp Bebek Merkezi’nden. Sen hangi şehirdesin, eğer İstanbul’daysan Alin Başgül Yiğiter var, o da çok tatlı, çok ilgili biri.

Hımm anladım cnm ben nevsehırdeyım burada devlette hsg cekıkmıyor ozelde de 500 gıbı bı fıyat ıstıyorlar bende ankaraya gitmeyi dusunuyorum ama devlet doktorları pek ılgılı olmuyor

Hımm anladım cnm ben nevsehırdeyım burada devlette hsg cekıkmıyor ozelde de 500 gıbı bı fıyat ıstıyorlar bende ankaraya gitmeyi dusunuyorum ama devlet doktorları pek ılgılı olmuyor
Ben de Kayseriliyim bu arada aslen, belki orda da vardır aklıma geldi daha yakın hem sana

Bende tıkanıklık yoktu, sonuç normal çıktı ama çok acı çektim. Dr tekrar istese hayatta uyumadan yapmam. 10 dk bile sürmüyor. Benden önce çıkan kadın gülerek çıktı ben çok acı çektim. Ağrı eşiğimde yüksektir aslında.

Aynen bende öyle duydum o yuzden korkuyorum bıde ben kurtaj olduktan sonra bı travma kaldı bu devlet hastanesi de uyutmuyor ama ugrasmıyor yanı. Sız hangi hastaneye gittiniz

Merhaba bende de y çıktı rahim tam olmasa da yakın senin doktorun ne bilgi verdi acaba onun için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…