• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Hsg (rahim fılmı) cektırenler veya cektırecek olanlar.

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kızlar merhaba bu pazartesi hsg çektirdim normal muayene gibi oldu hiç korkmayın çok tedirgin girdim odaya ama çok şükür hiç bir sıkıntı yaşamadım sadece Adet ağırdı gibi bi ağrı o kadar

Mrblar kizlar. 1 hafta once ben de anestezili hsg cektirdim ozel hastanede. 20 25 dakikada islem tamamdi. Sonrasinda da agri sizi hicbir sey olmadi. Rutin hayatima devam ettim. Bi de adetimin son gunleriydi az da olsa kanamam vardi. Doktorum bunun bi mahsuru olmadigini soyledi bilginiz olsun. Bu arada doktorum Tupumun tikali oldugunu ama 3.defa siviyi yolladiginda sıvının gitmesi gereken yolu izleyerek yerine ulastigini yani tupumun su an acildigini söyledi ve herhangi bir tedavi sureci baslatmadi. Spontone takilin dedi :) hsgyi anestezili ceken bir yere yaptirin. Ne gerek var can yakmaya strese girmeye felan

Bende 10 gün önce cektirdim ama anestezi ile çektirdim. Ilk 3 gün aşırı sancı oldu.Hala çok rahatlayabilmiş değilim ara ara sancım oluyor.Ben bunu yumurtlama dönemim falan diye düşünüyorum umarım öyledir
Anestezi almadan asla cektiremezdim. Herkes acılı bir işlem olduğunu söylüyor

Herkese merhaba,
Bende geçtiğimiz hafta Şişli - Echomar da hsg filmi çektirdim. Yaklaşık 5 aydır bebiş düşünüyoruz, sanırım biraz aceleci davranıyorum ama bir problem varsa baştan önlemini almak adına kadın doğum dr ile istişare ederek önce benim için hormon testleri ve eşim için semen testi yapıldı ve ardından hsg çekildim. Rabbime şükür herşey olması gerektiği gibi.
Hsg için echomarı aradım sat sorup ona göre randevu veriyorlar. Ben 6. günümde gittim. Operasyon esnasında aynı kadın doğum muayenesindeki gibi poziyon alıp , bekliyorsunuz. İşlem esnasında bende tipik adet sancısı gibi bir ağrı başladı.
Ama öyle dayanılmayacak gibi değil , hatta işlem esnasında yan tarafımda bulunan ekrandan verilen ilacın tüplerde rahime doğru ilerleyişini bile izledim. 5 dk sürdü sanıyorum. Operasyon sonrasında temizlenmeniz için bir hijyenik mendil ve orkid veriyorlar çünkü verilen ilaç dışarıya doğru akıyor bir süre. 650 TL işlem ücreti ödedim. Ben üzerimi değişip bekleme salonuna gelene kadar raporum çıkmıştı bile.

Back