- Konu Sahibi sabahmeltemi
Merhaba anne adayları
ben bir buçuk yıllık evliyim hiç korunmadım.Bu zaman içersinde bebiş olmadı şubatta doktora gitim ilk muayne yaptı ve birşey yok dedi daha sonra klomen verdi ama sonuç başarısız ve benim ısrarlarım üzerine hormon testleri ve hsg istedi.Adetim 6 mart idi ve ben ikinci gün hormon testi yaptırdım prolaktin biraz yüksek çıktı diğerleri normal ve adetimin dokuzuncu günüde hsg çektirdim.Nasıl çekildiğimide anlatayım çekilecek olanlara yardımcı olsun korkulacak birşey değil ama bilmeyince heyecan yapıyorsunuz.Benim doktorum hsg ameliyat hanede çekti steril olması gerek dedi ve 10 dk sürdü tüm işlemler spektulum ile vajina ağzını açıyor ve içeriyi yani rahim ağzını steril su ile temizliyor daha sonra ilaçı bir alete çekiyor enjektör gibi onu rahime enjekte ediyor o sıra benim adet sancısı şeklinde bir ağrım oldu sağ taraf açık sol taraf kapalı görünmüştü bir kere daha enjekte edince sol tarafta yavaş yavaş açılma oldu.Sonra bir saat oda da dinlenmemi istedi.Bu ay korunmamızı istedi radyoaktif ilaç olduğu için vücutta önümüzdeki ay adetin ikinci günü gel dedi aşılama yapalım .Tabi bu arada hsg sonrası kullanmam için ağrı kesici ve elucef plus verdi.Ben önümüzdeki ay il dışınca olucam onun için bir ay sonra gideceğim.Ama bu arada doktor berki normal yolllada hamile kalabilirsin dedi.Umarım olur ama sorun çıkmadığı için mutluyum ve yakın zamanda size mutlu haberi vermek dileğiyle....
HAdi bakalım güzel habelleri bekliyoruz. adetımı beklıyorum hsgden sonrakı ama adetlerım duzensız ne zaman gelecek bellı olmuyor. doktor daha once progestan adlı ılacı verdıgınde duzenlı gelıyordu bu ay ama o ılacı vermedı keske verseydı en azından adetım ne zaman gelır bılecektım. belkı de fılm cekıldıgınden herhangı bır ılac tedavısı uygun gormedı antıbıyotık ve agrı kesıcı dısında...