• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HSG Öncesi ve Sonrası durumunuz? HSG çekildiğiniz ayki adetiniz ve tedaviniz??

sabahmeltemi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2012
1.495
27
48
Aydın
İyi akşamlar herkese.Umarım keyifler yerindedir.Şunu öğrenmek istiyorum HSG Öncesi ve Sonrası durumunuz? HSG çekildiğiniz ayki adetiniz ve tedaviniz nasıldı.

Benden başlayacak olursak; 6aydır deneme var ve bir de klomen + ovitrelle ama sonuç yine başarısız. Bu ay her şeyden önce HSG çekilmemi istedi çekildim ve sonuç temiz ancak bu ay gebe kalmamamı önerdi.( Sanki hemen kalacam da:))))))) Bu ay bekliyorum bir de bir sorum var HSG çekildiğiniz ay doktor ilaçlı tedavi yanı klomen ya da progestan falan verdı mı? benım adetlerım duzensız ya iki kere progestan ıctım daha duzenlı oldu ama bu ay HSG den sonra bır sey demedı.İçsem belkı gene zamanında olurdum ama bakalım beklemedeyım SAT 20 şubat. bakalım BAT ne olacak ve hemen çalışmalara başlayacagız.

EVET şimdi sıra sizlerde.....

Ben hsg çektirdim Dr 2-3 ay duralım dedi bı kanal tikali çıkmıştı.bu önümüzdeki hafta birlikte olma esinle dedi .ve sonrasında ben o ay hamile kaldım...su an 7 aylık olduk bı oğlum olacak ins Allah isteyen herkese tattırsın anneliğin tadını.

Geçtiğimiz ay çekindim, antiibiyotik, fitil felan verdi. O ay klomen vermedi. Sonraki ay klomene başladım. Hsg çekindiğim ay adetim 2 gün geç geldi. Bendeki değişmeler bunlar canım..

Ben hsg çektirdim Dr 2-3 ay duralım dedi bı kanal tikali çıkmıştı.bu önümüzdeki hafta birlikte olma esinle dedi .ve sonrasında ben o ay hamile kaldım...su an 7 aylık olduk bı oğlum olacak ins Allah isteyen herkese tattırsın anneliğin tadını.

yanı canım rahım fılmını adetın kacıncı gunu cektırdın ve kacıncı gunu ılıskıye gırdınız o ay mı hamıle kaldın???

kızlar kımse yok mu muhabbet edecek ya:((((((((( ben hsg mı 8. gun cekıldım bugun 17. gun ılıskıye de gırmedık zaten yumurtlama da olmustur heralde. adetımı beklıyorum gectı mı hemen calısma yapacagız.esıme daha sperm testı yaptımadık benımkı temız cıktı bu ay bı deneyeleım de olmazsa sprem testı cekıtırecez .

kızlar ben anlatayım hikayemi sizlere, 4 senelik evliyiz ve 9 aydır korunmuyorduk. bu 9 ayın son 2 ayında klomen ve ovitrelle başlamıştım. şubatta hsg çekildim, çok rahat geçti; ama maalesef tek tüp tıkalı çıktı. doktorum biz yine bu ayda ilaç ve iğneyi kullanalım olmazsa direk tüp bebek deneriz dedi. tabi benim moraller alt üst oldu.ama bu ay yani rahim filminin çekildiği ay aşılama bile olmadan tek tüpümle hamile kaldım. hemen sevinmeyin çünkü şu an 5 haftalık olmak üzere ama kahverengi akıntım var ve hcg değerim çok az yükseliyor. doktorum kimyasal gebelikten şüpheleniyor, bakalım yarın yine kan tahlilim var. hakkımızda hayırlısı inşallah.

seçil ınsallah kotu bır sey yoktur . sen hsg cekıldıgı ay mı yoksa sonrakı ay mı hamıle kaldın? o ay pek gebelıgı onermıyor doktorlar sanırım.

bende geçen ay hsg çektirdim hemde delet hastanesinde sakın netteki yazılanlar sizi korkutmasın ben özel hastaneleri çok araştırdım çok yüksek fiyat söyleyenlerde oldu 150-200 tl isteyende sonra gidip devlet hst. çektirdim ilaç verilince 10-15 sniye kadar bi sızı oluyo ama çok kısa sürüyo adet sancısına benziyo diyebiirim... arkadaşlar gözünüz korkmasın zaten öncesinde antibiyotik ve ağrıkesici alıyorsunz... inşaallah bende kısa sürede müjdeli haberi burada paylaşırım...

ben de 2 hafta önce 21 şubatta hsg çektirdim, adetimin 8. günüydü. Doktorum korunmanıza gerek yok dedi, 2 dün sonrasında çalışmalara devam ettik. Benim filmden sonra kanamam vs olmamıştı, ama bugün yani reglimin 23. gününde çamur gibi kopkoyu akıntım var :14::14: doktoruma da ulaşamadım, acaba filmin etkisiyle oluşan kanamalar şimdi mi akıyor bilmiyorum... 1 hafta sonra beklediğim adetimle aşılamaya başlayacaktık.

Ben 13 aydır bebiş deniyorum ve sebepsiz olmuyor, film temiz çıktı eşimin sperm sonuçları da güzel... klomen de denedik olmadı...artık hayırlısı

Arkadaslr bende 31 aylik evliym bbgm olmdi. Klomendw kullandm olmdi . Rahim filmi istdi korkudan gdp cektiremedm 2 aydr. Kurleri deniyrm bu ayda olmZsa cekilcm mecbur. Rbbm hrkeze hyrlsni versn. Benim arkdasm cekildi ama kac ay oldu bebegi olmdi dha ksmt .

merhabalar bende temmuz ayında çekilmiştim herhangı bır sıkıntı olmadı..
gayet guzel geçti ama sol tüpüm kapalı çıktı...o ay korunmma gerek olmadıgını soyledı doktor ve bende korunmadım ama hamılelık olmadı...3 kez klomen ve ovitrelle denedım olmadı..geçtigimz ay başka bı doktora gıttım ve sonuçlarımı gösterdım doktor sol tüpümün en uçtan tıkandıgını ve laparoskopıyle açılmaayacagını soyledı ustelık açık olan tüpüde etkiliyormuş..tüp bebek önerdi bana bende bı ay sonra tüp bebek merkezsıyle görüşmeye başlıycam..

bende geçen hafta çektirdim filmi.2 side tıkalıyken biri açılmışsağ açık sol kapalı doktorum laporoskopi yapalım dedi.sonra ben 2 doktora daha gösterdim sonuçları biri 3 ay biride 5-6 ay dene olmazsa yaptır dedi.bende 3 ay sonra laporoskıopi yaptıracam bu sürede kendim deneyeceğim artık

herkese iyi pazarlar.. ınsallah herkesın dıleği olur hayırlısıyla. ben de 26 şubatta çekildiğim için korunuyorum yıne de denemıyoruz doktorum korunun dedı. ama heyecanlanıyorum onumuzdekı ay ıcın.BAT 20 mart. hemen gelsın20 mart. eşime de sperm testı yaptıracagız caçlısmalar tutmazsa:(

yanı canım rahım fılmını adetın kacıncı gunu cektırdın ve kacıncı gunu ılıskıye gırdınız o ay mı hamıle kaldın???

ben adetin 9. günü çektirdim..dr bir hafta birlikte olmayın dedi biz söylemesi ayıp hgs nin çekiminden 4gün sonra birlikte olduk yani 13-15-17.günlerde 3 defa olduk

slmlar ben 3 ay önce anestezili çekildim ama uyndgmda acıdan geberiyordum hafif kanam oldu ertesi gün bitti adetimin 11,günü çektirdim dr korunmayın dedi ama hala bebik olmadı bu ayda asılama yaptık bakalım hayırlısı olsun.... olsun inş.

Merhaba anne adayları
ben bir buçuk yıllık evliyim hiç korunmadım.Bu zaman içersinde bebiş olmadı şubatta doktora gitim ilk muayne yaptı ve birşey yok dedi daha sonra klomen verdi ama sonuç başarısız ve benim ısrarlarım üzerine hormon testleri ve hsg istedi.Adetim 6 mart idi ve ben ikinci gün hormon testi yaptırdım prolaktin biraz yüksek çıktı diğerleri normal ve adetimin dokuzuncu günüde hsg çektirdim.Nasıl çekildiğimide anlatayım çekilecek olanlara yardımcı olsun korkulacak birşey değil ama bilmeyince heyecan yapıyorsunuz.Benim doktorum hsg ameliyat hanede çekti steril olması gerek dedi ve 10 dk sürdü tüm işlemler spektulum ile vajina ağzını açıyor ve içeriyi yani rahim ağzını steril su ile temizliyor daha sonra ilaçı bir alete çekiyor enjektör gibi onu rahime enjekte ediyor o sıra benim adet sancısı şeklinde bir ağrım oldu sağ taraf açık sol taraf kapalı görünmüştü bir kere daha enjekte edince sol tarafta yavaş yavaş açılma oldu.Sonra bir saat oda da dinlenmemi istedi.Bu ay korunmamızı istedi radyoaktif ilaç olduğu için vücutta önümüzdeki ay adetin ikinci günü gel dedi aşılama yapalım .Tabi bu arada hsg sonrası kullanmam için ağrı kesici ve elucef plus verdi.Ben önümüzdeki ay il dışınca olucam onun için bir ay sonra gideceğim.Ama bu arada doktor berki normal yolllada hamile kalabilirsin dedi.Umarım olur ama sorun çıkmadığı için mutluyum ve yakın zamanda size mutlu haberi vermek dileğiyle....:16:

Back