hsg hakkında bilgi almak isteyenler buraya

radyolog

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2007
444
0
96
selam arkadaşlar bu konuda yada buna benzer konularda kafanıza takılan sizi şüpheye götüren sorularınız olursa ben radyoloji teknisyeniyim ve 5 yıldır bu filmi çekiyorum bu konuda size doğru bilgiyi verebilirim görüyorumki yapılması gerektiği halde çevreden gelen olumsuz sözler ve korkutmalar nedeniyle yaptırmaktan çekinen arkadaşlar var bu konuda sorularınızı cevaplayabilir elimden geldiği kadrıyla yardımcı olmaya çalışırım ......

o kadar sorum var ki... o yaptırmaktan korkanlardan biri de benim. zaten bide benim dr fobim var.üztüne bide çok zor ve ağrılı olduğunu masada bayolanlar olduğunu okudum.aslında çektirmem lazım ama aylardır erteliyorum.
gerçekten ağrılı bi işlem mi
anestezi ile rahat olur mu
benim eşim de spermiyoğram çektirdi sonuçlara göre aşılama dediler ben bu filmi çektirmeden aşılamaya geçsem nasıl olur? şimdiden teşekkür ederim

slm canım öncelikle geçmiş olsun sakın aklından çektirmeyim deme çünkü tedavilerin senin sonuçlarına göre yön bulacak öncelikle bunu unutma. evet karşılaştığımı tek drum bu korku sana tavsiyem bilmeyenlerin lafına sakın inanma ben sana kesinikle ağrı olmaz desem yalan olur evet biraz ağrı hissedersin ama abartılan kadar ağrı değil ve senin ilaçtan onra ağrı yaşaman kanallarının açık olduğuna işarettir.senin normal muayenedeki ağrında bence kendi kasman dan kaynaklı rahat ol.başka soracağın bişey olursa yazman yeterli

Muayenelerde bile kendimi kasan bir insanım o yüzden de birinci film de bir tüpüm kapalı çıktı.
İkinciyi anestezili yaptırdım, gayet rahat geçti ve üstelik iki tüpümün de açık olduğu ortaya çıktı.
Yalnız internetten araştırdığımda bir ilaçla da kasılmaları önleyerek anesteziye gerek kalmadan çekilebileceğini okumuştum .
Görüntüleme merkezlerinden bir kaçını aradığımda böyle bir uygulama yapmadıklarını söylediler.
Bu konuda bir bilgin var mı ?

Ya arkadaşlar bu hsg illa adetin 5. yada 6. günümü çekilmeli?Hamile olmadığımız kesin ise hemen gidip istediğimiz zaman çektiremezmiyiz?Ben biran önce şu filimden kurtulmak istiyorum.Çok stres yapıyorum.

selam canım sevindim tüplerini açık olduğuna anestesi konusuna gelince bildiğim kadarıyla görüntüleme merkezlerinde bu sistem kullanılmıyo çünkü anestesi açısından yeterli donanıma sahip değiller genellikle sağlık merkezerinde yani kadın doğum hastaneleri veya anestesik açıdan hastaya müdale edilebilen merkezlerde kullanıyo görüntüleme merkezlerinde ise hastaya sadece ağrı hissettirmeyecek düzeyde iğne yapılır umarım soruların karşılık bulmuştur.sevgiler

peki anestezi ile çektirmeye nasıl bakıyorsun bi sağlıkçı olarak?cevaplar için teşekkür ederim.

mutlaka doktor kontrolunde olması lazım dotorunun onay vermesi halinde yaptırabilirsin.yani anestesi almanda bi mahsur görmüyor ise.bence anestesi almadan yaptırmadan dır.nihayetinde anestesik bi işlem uygulanacak doğal yollarla olman daha iyi diye düşünüyorum zira bu benim fikrim tabi son karar senin ve doktorunun sevgilerle

Ya arkadaşlar bu hsg illa adetin 5. yada 6. günümü çekilmeli?Hamile olmadığımız kesin ise hemen gidip istediğimiz zaman çektiremezmiyiz?Ben biran önce şu filimden kurtulmak istiyorum.Çok stres yapıyorum.

canım arkadaşım herşeyde olduğu gibi bununda bir usulu var anlatayım sana adetin başladığının beri 5. ve 6. günü denir bu dönem senin yumurtlama dönemindir.neden bu günlerde çekilir film esnasında rahim içine tazzikli biçimde sıvı enjekte edilir bu sıvı senin kanallarını görünür kılar ve en iyi neticeyi bu şekilde alınır.egerki kapalı ise yine bu tazzik sayesinde açılma ihtimali vardır.yine gebe kalınacak en ideal gündür.bu işlem den sonra eğerki kanallar açık ise birleşme önerilir sıvı tarafından genişlemiş olan kanallardan daha rahat geçiş sağlanır ve gebelik ihtimali yüksektir işte arkadaşım bu nedenle önerilir.

sevgili radyolog ben bi soru daha soracam hsg ile ilgili değil ama. hani normal yolla hamile kalmak isteyenler bundanbi kaç ay önce gidip kantahlılı falan yaptırıyorlar ya (hepatıt demir eksikliği tam kan sayımı falan) ben onları yaptırmak istiyorum. birde benim eşimde problem var ben henüz tam muayene olmadım eşim ileç kullanıyor. ben de bu arada gideyim hormon testlerini yaptırayım sorun varsa bu sürede ben de ilaç kullanırım diye düşünüyorum. sana sorum ilk dediğim testlerle daha sonra dediğim hormon testlerini aynı kanda bakabilirler mi?biliyorsun hormon testleri için adetin 3. günü çağırıyorlar. bende aşırı dr ve iğne fobisi varda oyüzden soruyorum:)umarım anlatabilmişimdir sorumu ...

merhaba ben hsg çektirdim tüplerim kapalı çıktı loparoskopi ile tüplerim açıldı.şimdi tekrar bu filme gerek varmı?şimdiden tşk.ler

cANIM BUNU laborant bir arkadaşa ya da doktoruna sorsan daha iyi olur .

selam canım öncelikle sormak istediğim neden yaptırmak istememen bu tahliller senin ve bebeğin için bir ön sağlık taraması gibi düşün gebe kalmadan önce varsa eger bi sorun doktorunun tavsiye edeceği yollarla bu düzeltilebilir duruma getirilir.mutlaka yaptırılması gerekmektir. ayrıca gebe kaldığında da yine belirli tahliller var onlarında yaptırmak gerekmektedir.hayır canım tek bir kanda bütün tahliller yapılmaz.her tahlil için ayrı birer kan tüpü vardır ve hepsinin cihazları farklıdr.mesela kan sayımı için alınan kanda hormon bakılamaz.ayrıca hormon için bakılacak günü de biliyosun sana tavsiyem doktorunla konuş bu konudaki sıkıntıları anlat sana eniyi şekilde yardımcı olacaktır.ayrıca bunlardan bu kadar korkmanı gerektiren ne.sakin ve sabırlı ol gerisi gelecektir. sevgilerle

merhaba ben hsg çektirdim tüplerim kapalı çıktı loparoskopi ile tüplerim açıldı.şimdi tekrar bu filme gerek varmı?şimdiden tşk.ler

selamlar eğerlaparoskopi ile tüplerinin açık olduğ tespit edilmiş ise gerek yoktur.tedavinin başlması gerekir.tabii buna sizi takip eden doktorunuz karar verecektir.

öfff ya benimde çektirmem gerek ama çok korkuyorum. ya kasma nedeniyle tüpler kapalı çıkarsa.

merhaba canım şimdiye kadar bl bişeyle karşılaşmadım kendini kasmanın sana vereceği sadece acı ve korku olabilir.ayrıca yapılacak olan tetkiki zorlaştırırsın hem zaman acısından hemde kendini boşuna yıpratmış olursun kısa zamanda bitecek olan tetkiki uzar sakin ol ve doktorunun tavsiyelerine kulak ver buşekilde sana yardımcı olacaklardır. kendini kasman la tüplerinin kapalı çıkması arasında bir bağlantı yok. sevgiler

adetin 5, yaya 6.günümü cektirilir bu film.bazı arkadaslar adetin 14.günü demişler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…