• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hsg hakkında bilgi almak isteyenler buraya

adetin 5, yaya 6.günümü cektirilir bu film.bazı arkadaslar adetin 14.günü demişler

adet bittikten sonra çekilen bi filmdir. tahmini olarak adet gününü 3gün kabul edersek 5 ve 6. ggünlere denk gelir doktorlarımız genelde böyle söyler. adetin 14.günü kadının yumurladığı gün olarak kabul edilir.

arkadaslar ben rahim filmini yeni çektirenlerden biriyim.çok korkuyodum sizin gibi... o gun gelene kadar uyuyamadım.kendi kendime stres yaptım sagdan soldan duydugum şeyler beni mahvetti.ki canı da cok tatlı bi insanım.hsg yi çektirdikten sonra kendi kendime inanın güldüm bu kadarcık bişey için mi gunlerce kendimi yedim diye.tmm hiç hissetmiyosunuz diye bişey yok.ama hiç mi adet agrısı cekmediniz hayatınızda?onun gibi bişey işte ve bi kaç saniyelik..bu birkaç saniyelik agrıya dayanmıcaksak dogumu hiç düşünemiyorum.sag tarafım kapalıymış ve açıldı hsg sayesinde.anesteziye gerek bile yok diyebilirim.hatta ve hatta agrı kesici iğne falan okudum ben agrı kesici hap dahi almadım.hsg den sonra da gittim mağazaları dolaştım çayımı kahvemi de içtim.çevreden duyduklarınızı çok kafanıza takmayın.rahat olmaya çalışın.gözünüzün korktugu kadar zor bir işlem değil.ve emin olun bittikten sonra diceksiniz ki boşuna kasmışım kendimi..allah yardımcınız olsun inş.

kesinlikle surculisana katılıyorum. bende o çok korkanlardan idim ama dayanılamayacak bir ağrı değil. sakın korkmayın.

arkadaslar ben rahim filmini yeni çektirenlerden biriyim.çok korkuyodum sizin gibi... o gun gelene kadar uyuyamadım.kendi kendime stres yaptım sagdan soldan duydugum şeyler beni mahvetti.ki canı da cok tatlı bi insanım.hsg yi çektirdikten sonra kendi kendime inanın güldüm bu kadarcık bişey için mi gunlerce kendimi yedim diye.tmm hiç hissetmiyosunuz diye bişey yok.ama hiç mi adet agrısı cekmediniz hayatınızda?onun gibi bişey işte ve bi kaç saniyelik..bu birkaç saniyelik agrıya dayanmıcaksak dogumu hiç düşünemiyorum.sag tarafım kapalıymış ve açıldı hsg sayesinde.anesteziye gerek bile yok diyebilirim.hatta ve hatta agrı kesici iğne falan okudum ben agrı kesici hap dahi almadım.hsg den sonra da gittim mağazaları dolaştım çayımı kahvemi de içtim.çevreden duyduklarınızı çok kafanıza takmayın.rahat olmaya çalışın.gözünüzün korktugu kadar zor bir işlem değil.ve emin olun bittikten sonra diceksiniz ki boşuna kasmışım kendimi..allah yardımcınız olsun inş.

canım bir de sen demiştin ya bana bak ben 1 saat önce çektirdim geldim şimdi kahvemi içiyorum diye o zamanlar sana o kadar imrendim ki bende çektirip gelsemde oturup böyle rahat bir kahvemi içsem diye ve çektirdikten sonra içimde kalmasın diye kahvemi yaptım bilgisayar başına geçtim ve korkanlara telkinde bulundum :):roflol:

Arkadaşlar ağrıya dayanıklı bir insanım, üstelik 11 yaşımdan beri şiddetli adet sancısı çeken biriyim.Yani ağrıya alışkınım da , kendi kulaklarını yorgan iğnesiyle delen, kendine iğne yapan biri olarak cesaretli olduğumda söylenebilir.
Yalnız malesef hsg çekilirken özellikle spekulum takılırken büyük acılar çektim , gıkım çıkmadı, bayılmadım, ama kendimi kasmışım işte, birinci filmde tek tüpümün tıkalı olduğu söylenmişti.
Yıllarca tek tüpümün tıkalı olduğunu düşündüm. Sonra bir kez daha çektirdim bu sefer anestezi alarak rahat rahat çektirdim ve sonuç meğer iki tüpümde açıkmış.
Çekildikten sonra çok hafif bir ağrı ve kanama görülebiliyor ama o önemli değil, önemli olan çekim esnasında ne kadar rahat olacağınız.
Aslında birinci tercihim, kas gevşetici ilacın yapılması idi ama bir çok yerle görüştüğümde bu seçeneğimin olmadığını söylediler.
Ben de bir hastanede anestezi alarak çektirdim.Çok ta memnunum.
Ayrıca adet başlangıcından sayarak 9-10 uncu günde çekiliyor.Bana söylenen bu.

ALINTIDIR.Öncelikle şunu bilmek gerekir ki HSG oldukça faydalı ve temel bir tetkik olmasına rağmen her zaman tam olarak gerçeği yansıtmayabilir. Yani tüplerin rahim filminde kapalı olarak görülmeleri her zaman gerçekten de kapalı oldukları anlamına gelmez..!
Ağrı eşiği düşük bazı bayanların işlem anında duydukları rahatsızlık ve ağrı nedeniyle ve verilen ilaca bir reaksiyon olarak bazen kanallarda spazm olması ilacın tüplerden geçmemesine ve hatalı olarak tüplerin birinin veya ikisinin birden kapalı olarak yorumlanmasına neden olabilir.
Ancak tecrübeli bir Jinekolog rahim filmi değerlendirirken spazm nedeniyle tüplerden ilacın geçmemesini gerçekten tıkalı olan bir rahim filminden çoğunlukla (her zaman olmasa da) ayırabilir.

Bu neden rahim filminden önce mutlaka bir antispazmodik adı verilen kas gevşetici ilacın yapılmasını önermekteyiz..

Bazen filmde kapalı olarak değerlendirilen tüplerin Laparoskopi esnasında açık olduğu da görülebilir.

Arkadaşlar doktorum hsg çektir gel aşılama yapalım dedi.Ama bazılarınız hsg'den sonra hiçbir işlem yaptırmadan hamile kalmış.1 ay bekleyip aşılamamı yaptırayım yoksa hsg'den sonra hemen aşılamayı yaptırayım mı?Aşılamayı 700 ytl'ye yapacak doktorum.Ya filimden sonra kendiliğimden hamile kalacaksam boşuboşuna doktora para vermiş olacağım.Ama bir kere daha testin negatif çıktığını görmek istemiyorum.Çok kararsız kaldım nolur yardım edin.

Merhaba rahim anomalileri topiğimizde bir arkadaş var. Aslında bende merak ettim. Hsg çekilirken tüplerin açık olup olmadığı belli oluyor değilmi? Çünkü benim hsgmi çekerken doktorum tüpler açık sıvı geçiyor dedi. Rapordada yazıyor. Ama arkadaşın doktoru hsgden sonra tüplerin açıkmı diye laparoskopi istemiş. Buna gerek varmıki? Zaten belli oluyor hsgde. Çok teşekkürler arkadaşın mesajını görünce aklıma geldin.

Arkadaşlar doktorum hsg çektir gel aşılama yapalım dedi.Ama bazılarınız hsg'den sonra hiçbir işlem yaptırmadan hamile kalmış.1 ay bekleyip aşılamamı yaptırayım yoksa hsg'den sonra hemen aşılamayı yaptırayım mı?Aşılamayı 700 ytl'ye yapacak doktorum.Ya filimden sonra kendiliğimden hamile kalacaksam boşuboşuna doktora para vermiş olacağım.Ama bir kere daha testin negatif çıktığını görmek istemiyorum.Çok kararsız kaldım nolur yardım edin.

Peki hsgde ne çıktı bir sorun varmı?

merhabalar..
ayın 9 da da ben fılm cekıldım.dedıgınız gıbı tupler acık oldugunda sancı yapıyo ben kendımı cok kastıgımdan az bır kanamam oldu.bıde fılmde benım tuplerın bırınıde sıslık varmıs.doktor 3 ay sure verdı hamıle kalamazsam :tomato: yalnıs hatırlamıyorsam laparoskopi ıle o şişliği alcaklar ve ben cok korkuyorum bundan sızce korkulcak bır amelyatmı bu..:uhm:

offfff bende çok korkuyorum ve dün doktorum artık çekilmesi gerekiyor dedi önce histeroskopi yapacak sonrada hsg dedi histeroskopi nasıl o da çok acı verici bişeymi?
bu arada ben muayene esnasında çok rahatım hatta doktorum bile diyor muayene esnasında çok rahatsın bu rahim filmlerinde canın yanmaz telaşlanma falan diyor ama içim yanacak gibi hissediyorum niyese birde kızlar bu acıyı vajinadamı hissediyoruz yoksa kasıklardamı ya herkes farklı söylüyor kaç dk sürüyor bu diyelim kendimizi kasmadık kaç dk sürer lütfen yazın.

offfff bende çok korkuyorum ve dün doktorum artık çekilmesi gerekiyor dedi önce histeroskopi yapacak sonrada hsg dedi histeroskopi nasıl o da çok acı verici bişeymi?
bu arada ben muayene esnasında çok rahatım hatta doktorum bile diyor muayene esnasında çok rahatsın bu rahim filmlerinde canın yanmaz telaşlanma falan diyor ama içim yanacak gibi hissediyorum niyese birde kızlar bu acıyı vajinadamı hissediyoruz yoksa kasıklardamı ya herkes farklı söylüyor kaç dk sürüyor bu diyelim kendimizi kasmadık kaç dk sürer lütfen yazın.

Bence çok rahat ol. Bende 1,5 ay önce çekildim hiçbirşey hissetmedim. 5 dk bitti. Hem çektirdiğin yerde çok önemli. Bazı cihazlar ağrı yapıyor. Ama radyomar var fındıkzadede onlarda yeni çıkan cihaz var onun sayesinde hiç acı hissetmiyorsun. Bende çok korktum burdaki yazıları okuyunca günlerce korkudan ne yapcağımı bilemedim hatta giderken çektirmeye gözlerim dolu dolu gittim ama çekimden sonra çıkarken güler çıkıyordum doktorda çok iyiydi süper bir yer kesinlikle tavsiye ederim.

merhaba kizlar
bende çektirdim çarsamba günü tüplerim açik olup olmadigini görebilmek için
ben çok aci çektim resmen öldüm bagirdim siviyi atikça yandi adet sancisindan daha kötü bilmiyorum niye bu kadar agridi gözlerim yasardi o kadar agridi ki bagirdim kendimi tutamadim
benimki 10gün çekildi yer olmadigi için daha erken yaptiramadim en son gün 10gündü zaten reçetede öyle yaziyordu 4cü günle 10gün arasi çektirilmesi gerkeiyormus.
Ayni gün aksami ultrason yapildi

Ben bugün international de çektirdim arkadaşlar.. kesinlikle korkacak bişey yok... Allah tan sonuçta güzel...
dr korunun demedi.. hatta bu ay sansın daha fazla dedi :)

Back