• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HPV virüsünden kutulan varmı ?

aynı durum bendede var dün doktorla görüştüm hamile olduğum için beklemeye aldı ama netten çok bakmamaya çalış çünkü çok fazla cinsi var bu meretin allahtan bebeğe bi zararı yok.. Ben elma sirkesiyle ilgili bişeyler okudum ama hamilelikte olur mu bilemedim. Morel çok önemli bide hamilelikle ortaya çıkıyormuş daha çok yani metobolizmanın düştüğü anlar bana da doktor kanser değil merak etme dedi :( :(

canim bu aralar bagisiklik sistemini güclü tutmak önemli falanmis evet ama mide de hic birsey tutamiyoruzki durup durup tam hamile kaldigim haftalarda cikti hamilelik yüzünden 24 saat bulanti-kusma iki günde bir serum ancak yani bu sekilde bagisiklik sistemi ve metobolizma ya dikkat etmek mümkün degil zaten :(( sirkeyi bende duydum ama bilemiyorum simdi hamile hamile sirke nasil olur ben güvenemedigi icin yapmadim mecbur tedaviyi bekliyorum sanada gecmis olsun :26::26:

canım ilişki yasağı koymalarının nedeni eşine de bulaştırmaman. çünkü eşine geçerse sen tedevai olursun ona geçmiş olur ondan yine sana geçer kısır bir döngü olur o nedenle yakılma ve dondurulma olmadan ilişki yasağı oluyoooo

öyle ama insanin cok moralini bozuyor bu durum ya hani kisa bir süre olsa degil bir kac ay beklemem gerek hani cinsel acidan etkilemesinden korkuyor insan sahsen.. doktordayken esim yanimdaydi mesela kadin esime kesinlikle uzak dur hic bir sekilde olmaz falan deyince ben bir an esimin tamam beni ne kadar sevdigini bilsem de bir an benden tiksindigini düsündüm... her yönüyle cok sinir bozucu bir durum malesef :14::14::14:

canim bu aralar bagisiklik sistemini güclü tutmak önemli falanmis evet ama mide de hic birsey tutamiyoruzki durup durup tam hamile kaldigim haftalarda cikti hamilelik yüzünden 24 saat bulanti-kusma iki günde bir serum ancak yani bu sekilde bagisiklik sistemi ve metobolizma ya dikkat etmek mümkün degil zaten :(( sirkeyi bende duydum ama bilemiyorum simdi hamile hamile sirke nasil olur ben güvenemedigi icin yapmadim mecbur tedaviyi bekliyorum sanada gecmis olsun :26::26:

Canım sirke kullanmayın diyorlar ya

benimde eşime bulaşmıştı allahtan bana geçmedi ve biz çok araştırdık cinsel yolla çok eşlilikten olurmuş. kendinden olma ihtimlide varmış ama çok düşükmüş bu yüzden bu raporlarla birlikte eşimden boşandım. o tedavi oldu yarısını yaktılar yarısını operasyonla aldılar ama tkraarlama ihtimalinide söylediler

kendinden olduğunu hiç duymadım mümkün değil. ama eşinizde çıkması illa çok eşli olduğu anlamına gelmez ki. bekarken başka 1 bayandan kapmışta olabilir. çünkü bu hastalık hemen kaptığınız zaman belirti vermeyebiliyor yıllar sonra belirti vermiş olabilir. umarım boşanmadan önce iyi düşünmüşsünüzdür.

kendinden olduğunu hiç duymadım mümkün değil. ama eşinizde çıkması illa çok eşli olduğu anlamına gelmez ki. bekarken başka 1 bayandan kapmışta olabilir. çünkü bu hastalık hemen kaptığınız zaman belirti vermeyebiliyor yıllar sonra belirti vermiş olabilir. umarım boşanmadan önce iyi düşünmüşsünüzdür.[/QUOTE

Bu yüzden mi boşanacaksınız ?

Hpv aşısı var aşı olun sizde rahat edin güvenli olun.Hem güvenlik amaçlı olmak için her bayanın yaptırması gereken aşı oldu artık hpv.

Bu arada kendiliğinde kapmış olabilir.Kapı kolları tuvaletler traş bıçaklarıda bu virüsü kapmada büyük önem arzediyormuş.Doktor söyledi bana bunu.

canım bende de var nerden nasıl kaptım bilemiyorum yani 5 aylık evliyim eşimde bekarken de varmış ssanırım ondan geçti zaten artık her nerden geldiyse de bir önemi yok olan oldu geri dönüşü yok ama bu virüsle yaşamak zorundayız zaten artık çok yaygın grip virüsü gibi olsa. jinekolog bana siğil varsa korkma kansere çeviren cins değildir dedi. kanser yapanlar siğil yapmıyomuş çünkü. zaten 100 tipi var sadece 4 tanesi kanser yapar dedi. aşı da şu an olamıyorum hamile kalmaya çalışıyorum 6 ayda 1 smear aldırcam en son dün aldım sonucu temiz çıktı çok şükür zaten virüs vucuda girdikten 10-15 yıl sonra kansere çevirme riski oluyomuş hemen değil yani işte böyle ben tipini öğrenmedim o da smear ile mi öğreniliyo? daha önce cilt doktoru dondurdu benimkini o da şey demişti %90 kötü huylu değil ama %100 emin olmak istiyosan bir daha çıkarsa parça alır biyopsi yaparız demişti. doktorlar fazla önemsemiyo nedense bana boşuna korkmuşsun dedi ben de nette okuyunca baya telaşlaşmıştım. şimdi rahatladım yani. düzenli smera vericez başka yolu yok bir de bağışıklık sistemini güçlü tutcaz biz eşimle her gün 1 tane çinko hapı yutuyoz o bağışıklık sistemini güçölendirmek için iyimiş. bir de normal doğum yapamıyosun bebeğe geçme riski var

Sevgili Nazar Boncuk,
Şu an bikaç gündür kafamı çok meşgul eden bu konuya ışık tuttun çok teşekkür ederim sana. jinekoloğunun siğil varsa korkma kansere çevirmez sözü özellikle :) Çok korkuyodum çünkü ,
benim doktorum da siğil var dedi, biyopsi yaparız dedi. Ama ben konunun çok fazl büyümesini istemedim çünkü annem yanımdaydı. Yaptım bi akılsızlık şimdi cezasını çekiyorum, bi daha tövbe :(( Neyse ki doktor yalnız bana söyledi cinsel yolla bulaştığını. Eve gelince araştırdım baya bi internetten sonra beni bi korku aldı kanser olcam diye .. 2 tane var şu an bende küçük umarım çoğalmaz, daha sonra yine bi şekilde aldırıcam onları da. Bir de beslenmeme çok dikkat etmeye başladım C vitamini ağırlıkta, süt , bal ve çörekoktu her çeşit meyve , tahıl ağırlıklı .. hatta en nefret ettiğim şey olan sarımsağı bile her gün 1 diş küçük parçaya bölerek yutmaya başladım. Moral bozmayalım, iyileşeceğiz :):46:

bu illetten 4 ay önce bendede çıktı.3 ay bekle ve bu ilaçları kullan dedi dktor.kullandım ama hiç bir tedavisi olmamış.1 hafta önce biyopsi oldum.doktor bikaç gün kanaman olablr ddi lakin 1 hafta geçmesne rağmen kanama bitmedi.aradm doktoru bu normal değil dedi.yakma işlemi uygulanacak 1 hafta içinde.ilaçlar etki etmedi,kanamam durmadı.böyle olunca yakmanında tedavi etmeyeceğini düşünmye başladm.radyoterapi göreceğim sanırım veya ameliyat edilip rahim ağzım temizlenecek...dktorlar hep önemsiz gibi konuşuyorlar ama ihmal edilmemesi ve hafife alınmaması gerekn bir mevzu.kişinin cinsel hayatını bitirmiyor sadece daha tedbrli olmaya sürüklüyor.tabiki biyopsi,yakma sonrası yasaklar mevcut.ve bu virüse sahip insanlar hayatlarnın sonuna kdr dikktli olmalılar...çok bunaldım yoruldum kaç aydır koşturmaktan.

arkadaşlar herkese merhaba, aslında bu foruma üye değildim sadece bunu yazmak herkesi bilgilendirmek ve bu büyük umutsuzluğun bir çözümü olduğunu anlatmak için yazıyorum. çünkü ben bu illetin çözümünü de bu sitede buldum ama tamamen tesadüfen.. yaklaşık 5 ay gibi bir süre bu çaresizliği yaşadım, doktorlar aynı acımasızlıkla geçmeyeceğini hatta yayılacağını , zamana bağlı olduğunu söyleyip gönderiyorlardı. bir işlem yapmayı öneren bile olmamıştı o kadar kötüydü. çünkü bende olanlar dudakların arasında ve biraz aşağısında ve o civardaydı. (en hassas bölge dediler )
burada bir arkadaş gittiği doktorun bu hastalığı tamamen tedavi edebildiğini yazmıştı. gördüğü işlemleri de anlatmıştı ve doktorun adını yazmıştı. Doktoru araştırdım ve buldum. Zeynep kamil hastanesi çıkışlı , bu hastalık konusunda bilgili ve daha önce kaç kere tedavi etmiş birisi. mayıs ayında tedaviye başladık.
doktor, eczanede hazırlanması gerekli olan bir ilacı 3 gün boyunca tüm cinsel bölgeye uyguluyor, ilacın amacı hasta olan ve olmayan ( çünkü gözle görülemeyen yerlerde de olabiliyormuş ) tüm deriyi yakarak atmak. bu şekilde yanarak kazınan deri ile birlikte hastalık etkeni de atılmış oluyormuş .güneş yanığı ve soyulması gibi düşünebilirsiniz ama biraz daha fazla bir yanık ve daha acılı bir süreç. cinsel bölge baya bir şişiyor, 3 - 4 gün hastanede sonda ile yatıyorsunuz. sonrasında 10 gün kadar evde yatılıyor sonra ayaklanıyorsunuz, sürekli tedavi edici başka bir krem uygulanıyor işlemden sonra. yürürken acı duyabiliyorsunuz. tamamen geçmesi 1 ay -1buçuk ayı buluyor. benim apış aram tamamen kabuk tutmuştu kalın bir kabuk, hasta bölge o şekilde yanıyor işte. doktor bu hastalık için geçmez diyenlerin bu tedavi yöntemini bilmediğini söylüyor. çok zahmetli olduğu için her yerde uygulanmıyor , devlet hastanelerinde bunu bilen bile yok. keza özelde de bilen yok asla geçmez diyen özel doktordu :mad: belkide bilen tek doktor kendisi. elektrokoter veya kriyo ile dondurmak konusunu da araştırmıştım ancak tekrar etme durumu oluyor çünkü hastalık etkeni tamamen atılamıyor, gözle görülmeyen bölgeler de olabildiği için. psikolojik yükü çok ağır bir hastalık bu . her gün ağlamıştım öğrenince hayattan kopmuştum . Ama Allahın izniyle inşallah herkes kurtulur. Doktor şu an Okmeydanı özel hastanesinde ki kadın doğum doktoru irfan serin. sorunuz olursa yazabilirim . herkese iyi günler.

Eklentiler

• upload_2015-7-15_23-1-51.png
    upload_2015-7-15_23-1-51.png
    225,3 KB · Görüntüleme: 213
  • upload_2015-7-15_23-2-0.png
    upload_2015-7-15_23-2-0.png
    225,3 KB · Görüntüleme: 217
kızlar siğil falan deyince korktum...
benim de geçen yıl ağda yaptırdıktan sonra siğil çıktı ama acıdan ölecektim...sonra nasıl olduysa geçti...(ağda yaptırdığım yer sürekli aynı yere gidiyorum)
bu hpv nedir nasıl anladınız çok korktum şuan
düzeltme: siğilin acısı geçti ama izi var

Kızlar konu ya uzun süre mesaj yazan olmamış sormak istediğim bu hpv virüsünden kurtulan varmı? Bende siğil falan yok 11 yıllık evliyim eşimin beni aldatmadığını adım gibi biliyorum bende aldatmadım. ama hpv testi pozitif çıktı. Nereden nasıl bulaştı bilmiyorum. Sürekli kontrole gittiğim kadın dogumcu pimpirikli olduğu için bu testi istedi pozitif çıkınca eşimle Önce şok yaşadık. Sonra eşim ben o virüsün anasını... Yapıcam deyip bana devamlı arı sütü manda sütü polen kestane balı vs vs ne bulursa dayıyor. 1haftada bir buçuk kilo aldım. Yinede çok korkuyorum. Hpv nin hangi tip oldugunu ay sonu öğrenecegiz eşimin pozitif yaklaşımı olmasa herhalde yataktan kalkamazdım. Bu virüsü vucudundan hepten atan var mı?

Ya arkadaşlar kurtulanlar nite bu konuya yazmamış hepimiz aynı ruh hallerinden geçiyoruz bizim ne durumda oldugumuzu en iyi sizin anlamanız gerekiyor.Niye işiniz bitince gidiyosunuz ? Kurtulanlar neden yazmıyor

Ya arkadaşlar kurtulanlar nite bu konuya yazmamış hepimiz aynı ruh hallerinden geçiyoruz bizim ne durumda oldugumuzu en iyi sizin anlamanız gerekiyor.Niye işiniz bitince gidiyosunuz ? Kurtulanlar neden yazmıyor

Merhabalar, 3 yıllık evliyim evliliğimin 3.ayında bi kaç siğil farkettim ve hemen internetten araştırmalar yaptım.bu araştırmalar neticesinde hemen doktora koştum ve lazer ile yaktılar doktor aşı yapmamı söyledi ve bana 6 ay çinko kullanmamı söyledi .hemen eczaneden aşığı alıp yaptırdım.çinkomuda aldım.bir hafta on gün içinde tipleme sonucu tip 6 çıktı .yüksek riskli olmadığı için çok mutlu oldum o kadar çok korkuyordum ki kötü sonuç çıkacak diye. Doktor bana artık korkmam gerektiğini ve bağışıklık sistemini güçlü tutman gerekiyor dedi.o gün ordan çıkar çıkmaz ilk iş çantamdan sigara paketini çıkarıp çöpe atmak oldu ..aşının sadece bir dozunu yaptırdım .diğer dozlarını yaptırmadım.çinkoyu da ilk günlerde düzenli aldım Daha sonra ayda bir bazen bi kaç ayda bir .yani iki yolda 60 tabletlik çinkoyu bitirdim :) neyse arkadaşlar yüksek riskli olmadığı için umursamadım .ama taaki hamile kalmaya karar verdikten sonra .kafamda yine bi sürü deli sorular .bebeğe geçer mi allah korusun gibi okumadığım araştırmadığım yer kalmadı .sonra bi cesaret hpv DNA yaptırıyım dedim çok şükür arkadaşlar sonuç negatif çıktı.bu testi özel bi hastanede yaptırdım .ve özellikle labaratıvara kadar aradım bu taramada tip 6 var mı kesin var mı doktorumu aradım .yanına gittim kesin dimi dedim. Tip 6 taramada var dedim var dedi kesin ve kesin sen negatifsin dedi.
Arkadaşlar çöm şükür ben kurtuldum.umarım sizlerde kurtulacaksınız. Bu sonucu alalı bi hafta oldu aşığı tekrar oldum bu sefer bırakmıcam 3 dozunda olcam eşimde oldu aşı.çok dua ettim çok şükür Allahım yardım etti ve kurtuldum..inşallah ve inşallah hepiniz kurtulursunuz

Hpvden kurtulan başka insanların hikayesini okumak isterken burda bulundum yine ve kimse yazmamış bişi .açıkçası tam bende çıkacakken .yaşadıklarım aklıma geldi .insan o zor anlarında nasılda bi Umut arıyor .umarım bu hepinize bi umut olur .

Merhabalar, 3 yıllık evliyim evliliğimin 3.ayında bi kaç siğil farkettim ve hemen internetten araştırmalar yaptım.bu araştırmalar neticesinde hemen doktora koştum ve lazer ile yaktılar doktor aşı yapmamı söyledi ve bana 6 ay çinko kullanmamı söyledi .hemen eczaneden aşığı alıp yaptırdım.çinkomuda aldım.bir hafta on gün içinde tipleme sonucu tip 6 çıktı .yüksek riskli olmadığı için çok mutlu oldum o kadar çok korkuyordum ki kötü sonuç çıkacak diye. Doktor bana artık korkmam gerektiğini ve bağışıklık sistemini güçlü tutman gerekiyor dedi.o gün ordan çıkar çıkmaz ilk iş çantamdan sigara paketini çıkarıp çöpe atmak oldu ..aşının sadece bir dozunu yaptırdım .diğer dozlarını yaptırmadım.çinkoyu da ilk günlerde düzenli aldım Daha sonra ayda bir bazen bi kaç ayda bir .yani iki yolda 60 tabletlik çinkoyu bitirdim :) neyse arkadaşlar yüksek riskli olmadığı için umursamadım .ama taaki hamile kalmaya karar verdikten sonra .kafamda yine bi sürü deli sorular .bebeğe geçer mi allah korusun gibi okumadığım araştırmadığım yer kalmadı .sonra bi cesaret hpv DNA yaptırıyım dedim çok şükür arkadaşlar sonuç negatif çıktı.bu testi özel bi hastanede yaptırdım .ve özellikle labaratıvara kadar aradım bu taramada tip 6 var mı kesin var mı doktorumu aradım .yanına gittim kesin dimi dedim. Tip 6 taramada var dedim var dedi kesin ve kesin sen negatifsin dedi.
Arkadaşlar çöm şükür ben kurtuldum.umarım sizlerde kurtulacaksınız. Bu sonucu alalı bi hafta oldu aşığı tekrar oldum bu sefer bırakmıcam 3 dozunda olcam eşimde oldu aşı.çok dua ettim çok şükür Allahım yardım etti ve kurtuldum..inşallah ve inşallah hepiniz kurtulursunuz

Hpvden kurtulan başka insanların hikayesini okumak isterken burda bulundum yine ve kimse yazmamış bişi .açıkçası tam bende çıkacakken .yaşadıklarım aklıma geldi .insan o zor anlarında nasılda bi Umut arıyor .umarım bu hepinize bi umut olur .

Merhaba hangi doktora gittiniz acaba size ulaşmam mümkün mü ? Gitmiş olduğumuz doktorlar bu konuda hiç bilgili değiller yazdıklarınız moral oldu üye değildim yazınızı görünce hemen üye oldum size ulaşabilmek için, yardımcı olursanız çok çok mutlu olurum

hpv virüsü bulasıcı bir durumdur..partnerinizden bulasan..farklı tipleri var kanser yapan yada yapmayan...rahim kanserinin sebebi hpv virusudur. saglıklı beslenmek ve moral cok önemli. bi tedavisi yok. eger siğil varsa dondurulur yada yakılır... yoksa siğil tedavisi yok. zaten bagısıklık sisteminin güclü olması hastalıgı yenebilir,vücut silebilir hastalıgı veya silmeyebilir,ömür boyu onla yasarsınız :KK43: herhangi agrısı sancısı yok. kanser olunmadıgı sürece...veee dr gidip tipini ögrenin genetik testle...6 ayda 1 kontrole gidin kolposkopi yaptırın ve smear testi..yapcak baska bişi yok... gecmiş olsun arkadasım:KK50:
Hpv virüsünün tedavisi Yok demeden önce bilmelisiniz . Tedavisi var sadece krem sürüyorsun geçiyor . Tabi çeşitine göre değişir . İstanbul da ki doktorum sağ olsun krem sayesinden bu virüsten kurtuldum

Hpv'nin kesin bir çözümü yok ancak
Bulaşan hpv virüsünün %80'i 2 yıl içinde vücuttan baüışıklık sistemi yoluyla atılır,yok edilir.
Kalan %20si ileride kanser oluşturabilmektedir.
Ancak bağışıklık sisteminizi yüksek tutup,stresi hayatınızdan çıkartabilirseniz kansere yakalanmayabilirsiniz.
Benim hpv siğilim vardı elma sirkesiyle temizledim.
Günde 1 su bardağı suyun içine 1-2 yemek kaşığı saf elma sirkesi atıp içiyorum,hem vücuttaki enfeksiyona,hem vajinal enfeksiyona,hem de bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı oluyor.

Kızlar bana da yardım edin okumadığım site kalmadı kimler nasıl kurtuldu ben Ankara Hangi devlet hastanesine gitmeliyim öneriniz var mı ben iki hafta önce yaktirdim sigilleri ama şu an üç tane daha var minik minik çörek otu yiyorum yeşil çay içiyorum harnup pekmezi yiyorum bağışıklık için imuneks de aldım kafayı yemeden önce daha neler yapabilirim lütfen yardım edin henüz test yaptırmadım aklım çıkıyor kötü çıkacak diye

Back