- 6 Şubat 2025
- 10
- 0
- 1
- 25
- Konu Sahibi aslihannnn8888
-
Smear verdiyseniz orda negatif mi pozitif mi çıkıyor pozitifse bile korkma onundan kanser tanımı alması için bazı türleri pozitif çıkmalı bende yaptırdım ordan biliyorum. Kolposkopi yaptırmadım onla ilgili bir bilgim yok sanırım sonuç gelince yönlendirirlerKızlar ben 25 yaşındayım. 7 aydır siğillerim vardı tek tük bugün doktora gittim. Doktor hpv virüsü olduğunu söyledi. Hemen smear aldı 1 bucuk ay sonra duruma göre yakma dondurma ya da krem tedavisi olacak dedi. Asistanı vardı o da rahmime baktı rahmin temiz bir sorun yok dedi sonra kolposkopi duruma göre dedi. Çok korkuyorum. Smearda Hpv türleri çıkıyor mu? Kolposkopi kesin olur muyum neye göre kolposkopi yapılıyor korkulacak bir şey mi lütfen bilenleriniz yorum yapabilir mi
Tek korkum yüksek riskli tiplerin çıkması. O zaman kolposkopi+biyopsi yaparlar sanırım. Sorun ailemde bilsin istemiyorum. Tek başıma mücadele ediyorum. inşallah çıkmaz.Smear verdiyseniz orda negatif mi pozitif mi çıkıyor pozitifse bile korkma onundan kanser tanımı alması için bazı türleri pozitif çıkmalı bende yaptırdım ordan biliyorum. Kolposkopi yaptırmadım onla ilgili bir bilgim yok sanırım sonuç gelince yönlendirirler
Sizin negatif miydiSmear verdiyseniz orda negatif mi pozitif mi çıkıyor pozitifse bile korkma onundan kanser tanımı alması için bazı türleri pozitif çıkmalı bende yaptırdım ordan biliyorum. Kolposkopi yaptırmadım onla ilgili bir bilgim yok sanırım sonuç gelince yönlendirirler
Annemin yüksek risk çıktı parça aldılar temiz geldi. Parça alımı da 15 dakikalık bir işlem yani çok korkmayın inşallah sonucunuz temiz gelirTek korkum yüksek riskli tiplerin çıkması. O zaman kolposkopi+biyopsi yaparlar sanırım. Sorun ailemde bilsin istemiyorum. Tek başıma mücadele ediyorum. inşallah çıkmaz.
Evet doktor 5 yılda bir yaptır dediSizin negatif miydi
Cok can yakıyormuş diyorlar korkuyorum açıkçasıAnnemin yüksek risk çıktı parça aldılar temiz geldi. Parça alımı da 15 dakikalık bir işlem yani çok korkmayın inşallah sonucunuz temiz gelir
Bu arada düşük risk olunca parça alıyorlar mı yine deAnnemin yüksek risk çıktı parça aldılar temiz geldi. Parça alımı da 15 dakikalık bir işlem yani çok korkmayın inşallah sonucunuz temiz gelir
Smearde rahim ağzıyla alakalı bulgular çıkar. Hpv tiplemesi de aynı sürüntüyle bakılıyor ama onun da testinin istenmesi lazım. Smearde şüpheli durum çıkarsa kolposkopi yapılır ki hiç korkulacak bir şey değil benim doktorum rutin kontrolde hep bakıyor. Asit damlatarak (hissedilmiyor) özel mikroskop gibi bir cihazla rahim ağzına büyüterek bakıyorlar.Kızlar ben 25 yaşındayım. 7 aydır siğillerim vardı tek tük bugün doktora gittim. Doktor hpv virüsü olduğunu söyledi. Hemen smear aldı 1 bucuk ay sonra duruma göre yakma dondurma ya da krem tedavisi olacak dedi. Asistanı vardı o da rahmime baktı rahmin temiz bir sorun yok dedi sonra kolposkopi duruma göre dedi. Çok korkuyorum. Smearda Hpv türleri çıkıyor mu? Kolposkopi kesin olur muyum neye göre kolposkopi yapılıyor korkulacak bir şey mi lütfen bilenleriniz yorum yapabilir mi
Hpv testi smearla beraber yapılabiliyormuş. Ben de onu yaptılar mı bilmiyorum ama 1 bucuk ay sonra kolkoskopi yapabiliriz dediler sanırım smearda anormallik görürse yapılcak yanlış anlamadıysam. Hpvnin yüksek riskli türleri olmasında başka bir şey istemiyorum. Ama o da smearda çıkmıyor sanırım nasıl öğreneceğim peki birde devlet sırf stajyer öğrenciler için beni uğraştırıp kolkoskopi yaptırabilir mi diye düşünüyorum özelde ücret pahalı olmasa özele gidicemSmearde rahim ağzıyla alakalı bulgular çıkar. Hpv tiplemesi de aynı sürüntüyle bakılıyor ama onun da testinin istenmesi lazım. Smearde şüpheli durum çıkarsa kolposkopi yapılır ki hiç korkulacak bir şey değil benim doktorum rutin kontrolde hep bakıyor. Asit damlatarak (hissedilmiyor) özel mikroskop gibi bir cihazla rahim ağzına büyüterek bakıyorlar.
Kolposkopiden korkmuyorum da o sırada biyopsi alınabiliyor rahimden parça sanırım o çok can yakıyormuş bayılanları duydumSmearde rahim ağzıyla alakalı bulgular çıkar. Hpv tiplemesi de aynı sürüntüyle bakılıyor ama onun da testinin istenmesi lazım. Smearde şüpheli durum çıkarsa kolposkopi yapılır ki hiç korkulacak bir şey değil benim doktorum rutin kontrolde hep bakıyor. Asit damlatarak (hissedilmiyor) özel mikroskop gibi bir cihazla rahim ağzına büyüterek bakıyorlar.
Yok korkmayın lokal yada genel anesteziyle yapıyorlar. Çok canınız acımazKolposkopiden korkmuyorum da o sırada biyopsi alınabiliyor rahimden parça sanırım o çok can yakıyormuş bayılanları duydum
Onu biliyorum sonuca göre doktor karar verir herhaldeBu arada düşük risk olunca parça alıyorlar mı yine de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?