Merhaba öncelikle şunu anlatayım hpv virüsünün bi sürü çeşidi var ,tehlikeli olanı ve olmayanı, çoğunlukla cinsel temas ile bulaş olur ve prezervatif bunu önleyemiyor , kirli havuz vs dende bulaş olduğu görülmüş, ilk önce kolposkopi yapılır ben yaptırdım kesinlikle korkma ,kapsamlı bi muayene gibi düşün, once bi sıvı surup parça alıyorlar kesinlikle hissetmedim öyle diyim ,onu patolojiye gönderiyorlar, sonuç 1 ay süreyle çıkıyor, ben ist Bakırköy Dr Sadi de oldum , celal hoca vardı işinde çok iyidir , bende kronik servisit yani iltihap çıktı, doğumda vs mutlaka doktora söylemelisiniz bu durumu , normal doğumlarda bebeğe bulaşabiliyor ,doğum sonrası bebeğime KBB kontrol yapmıştı, korkulacak bi durum yok , aşı içinde şunu söyleyebilirim çok maliyetli ve bunun üstüne makale yazdım diyebilirim ,bu aşıyı virüsü kapmadan once yapmak gerekiyor ,bulaş olduktan sonra bi ise yaramıyor diye okudum , bagisikliginixi güçlendirin, bu virüs vücuttan tamamen atılmaz, bağışıklığı güçlü tuttuğun sürece sigilin olmaz ,umarım anlatabilmisimdir