HPV VE CİN1 SÜRECİM

Rahim ağzı bölgesinde tip16-44-55 geldi kolposkopi ve parça alındı sonucumu bekliyorum umarım kötü gelmez ahcc de kullanıyorum sigara da kullanmıyorum umarım 1 yılda atarım
merhaba 2 buçuk sene önce hpv 16 ve 53 pozitiftim şuan negatife döndüm

Herkes bişey diyor yüzde 42 doğru bi tahmin değil 1 en geç 2 yıl içinde virüs temizleniyo bence sizde kendinizi böyle tuhaf rakamlarla sınırlandırıp üzmeyin herşey sizin elinizde insanlarda sonuçta bu mesajınızı okuyup umutsuzluğa kapılıyo
hpve 16 ve 53 ü 2 buçuk senede negatife döndürdüm

Rahim ağzı bölgesinde tip16-44-55 geldi kolposkopi ve parça alındı sonucumu bekliyorum umarım kötü gelmez ahcc de kullanıyorum sigara da kullanmıyorum umarım 1 yılda atarım
ben 2 buçuk sene de negatif oldum ilk sene hiç dikkat etmedim son bir buçuk sene de yaptığım şeyler oldu hpv 16 ve 53 taşıyordum

Gecmis olsun...bugun benimde biyopsi sonucum cin 1 geldi..hpv 16 pozitifim..bende ki ilginclik biyopsiden once devlette ve ozelde smear verdim ikisinde de sorun yoktu sadece enfeksiyon cikmisti..suan biyopsi sonucu cin 1 geldi..2 ay sonra tekrar smear verdigimde belki o da temiz cikacak ben cin1 in gectigini dusunucem...nasil guvenicez bu sonuclara anlayamiyorum..doktor bana kriyoterapi yapabiliriz dedi bugun..onu arastiyorum suan
merhaba ben 2 buçuk sene sonra negatif oldum cin 1 duruyor 1 senedir doktor 30 yaşın altındaysan geriliyor bir şey kullanma sigara içme sağlıklı beslen geriler dedi

Arkadaşlar hepinize merhaba, çok fazla yazı okudum ve ben de uzun süredir bu konu hakkında yaşadığım süreci yazmak için doğru anı bekliyordum ve o zamanın geldiğini hissediyorum. Çünkü insan yaşadığı şeyleri yaşayan birinin olduğunu ve başka insanların sürecini duydukça yalnız olmadığını hissediyor. Bugün 2024 12 mart smear sonucum temiz çıktı ve yaşadığım süreci hemcinslerimle paylaşmak istiyorum. İlk olarak 2023 eylül ayının ortalarında vajinamda siğiller fark ettim. Başta anlam veremedim birkaç tane vardı ve kabartılı şekildeydi. Bir tanesi nohut büyüklüğünde ve tam klitorisimin oradaydı. Çok panikledim internetten baktığımda karşıma hep HPV çıkıyordu. Sadece 2 kez cinsel birlikteliğim olmuştu ve bu virüse yakalanmış olma ihtimali beni çok korkuttu geceleri uyuyamaz oldum. Acilen kadın doğuma gitmek istiyordum fakat ailemle de bu durumu paylaşamıyordum. Bir şekilde izmir de doktor a gittim ve hpv olduğunu, düşük riskli türü olduğunu söyledi ve dünyam başıma yıkılmıştı. Kara kara ne yapacağımı düşünüyor ve ağlıyordum. Ekim de İstanbul a geldim ve direkt burada bir doktor a gittim hpv testi oldum bir de ne göreyim yüksek riskli çıktım. Ardından ekim sonunda kolposkopi ve siğil yakma operasyonları geçirdim. SONUÇ CİN1. Tekrar dünyam başıma yıkıldı. Doktorum 3 ay sonra tekrar smear için gel dedi ve 3 ay boyunca doktorumun tavsiyesiyle papmax ahcc li takviye gıda kullandım. Ek olarak propolis, imunol, b ve d vitamini içtim. Arada bir bal çörek otu karıştırıp bir kaşık yedim. Düzgün beslenmeye çalıştım. Bağışıklığı yüksek tutmak çok önemli. Hpv vücudumda yokmus gibi yaşamaya devam ettim moralimi yüksek tuttum. Tek sorunum sigarayı bırakamamak oldu. Bu süreçte gardasil aşılarımı da oldum hatta tek bir dozum kaldı. Yakma işleminden sonra tekrar siğillerim çıktı fakat aktif değildi imidara kremle geçtiler. Bu süreçte asla jilet ağda vs yapmadım. 23 yaşındayım doğru düzgün cinsel hayatım olmamışken böyle bir hastalıkta tek başına savaşmak gerçekten çok zor ama dikkat edildiği sürece ucunda ölüm yok ve geçmicek bir şey değil. Ki şu an çok yaygın bu hastalık. Lütfen korunun. Zor bir süreç biliyorum ama kadın vücudu çok güçlü ve bunu bir şekilde atlatacağız moralinizi yüksek tutun. Bugün cin1 lerim geçti ve benim üstümden kocaman bir yük kalktı. Umarım bu mutluluğu ihtiyacı olan herkes yaşar. Doktorum HPV yi de geçti gibi düşünebilirsin ama dikkat etmeye devam et 6 ay sonra kontrole gel 1 sene sonra da testini yapalım dedi. Cin1 leri 3,4 ay gibi kısa sürede geçirebildiğim için çok mutluyum. Kullandığım takviyelerin çok faydasını gördüm. Merak ettiğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz ✨
Herkese tekrar selam son smear sonucumun üstünden 7 ay geçti kontrol için tekrar smear vermeye gittim ve sonucum yine cin1 geldi. Resmen pusuda beklemiş ve tekrar uyanmış. Çok üzgünüm maalesef ama bir kere geçti tekrar geçecek inşallah

Bende ağustos 2023 de hpv 11-16 pozitiftim. Kolposkopim CIN 1 di . Bu arada sabah akşam papivir, 1,5 gr ahcc, beta glukan vs kullandım. Kasım 2023 de kontrole gittiğimde negatife döndüm. Çok şükür dedim. 3 doz aşımda ocakta bitmişti. Bu sürede hiç cinsel ilişkim olmadı. Bekarım. Mart 2024 ayında tek bi kişiyle iki cinsel birlikteliğim korunmasız oldu. Sonrasında kontrole gittiğimde tekrardan hpv 11-16 pozitif geldi. Pazartesi günü kolposkopi olacağım. Çok kötü hissediyorum. Tekrardan böyle olması nasıl böyle oldu anlamıyorum. Aşılıyım ve negatiftim. Normal hayatına dönebilirsin demişlerdi. Şimdi tekrar başa sardım.
Merhaba şu an aynı şeyi yaşıyorum. Bugün 7 ay sonra tekrar cin1 geldi aklım almıyor

X