Arkadaşlar hepinize merhaba, çok fazla yazı okudum ve ben de uzun süredir bu konu hakkında yaşadığım süreci yazmak için doğru anı bekliyordum ve o zamanın geldiğini hissediyorum. Çünkü insan yaşadığı şeyleri yaşayan birinin olduğunu ve başka insanların sürecini duydukça yalnız olmadığını hissediyor. Bugün 2024 12 mart smear sonucum temiz çıktı ve yaşadığım süreci hemcinslerimle paylaşmak istiyorum. İlk olarak 2023 eylül ayının ortalarında vajinamda siğiller fark ettim. Başta anlam veremedim birkaç tane vardı ve kabartılı şekildeydi. Bir tanesi nohut büyüklüğünde ve tam klitorisimin oradaydı. Çok panikledim internetten baktığımda karşıma hep HPV çıkıyordu. Sadece 2 kez cinsel birlikteliğim olmuştu ve bu virüse yakalanmış olma ihtimali beni çok korkuttu geceleri uyuyamaz oldum. Acilen kadın doğuma gitmek istiyordum fakat ailemle de bu durumu paylaşamıyordum. Bir şekilde izmir de doktor a gittim ve hpv olduğunu, düşük riskli türü olduğunu söyledi ve dünyam başıma yıkılmıştı. Kara kara ne yapacağımı düşünüyor ve ağlıyordum. Ekim de İstanbul a geldim ve direkt burada bir doktor a gittim hpv testi oldum bir de ne göreyim yüksek riskli çıktım. Ardından ekim sonunda kolposkopi ve siğil yakma operasyonları geçirdim. SONUÇ CİN1. Tekrar dünyam başıma yıkıldı. Doktorum 3 ay sonra tekrar smear için gel dedi ve 3 ay boyunca doktorumun tavsiyesiyle papmax ahcc li takviye gıda kullandım. Ek olarak propolis, imunol, b ve d vitamini içtim. Arada bir bal çörek otu karıştırıp bir kaşık yedim. Düzgün beslenmeye çalıştım. Bağışıklığı yüksek tutmak çok önemli. Hpv vücudumda yokmus gibi yaşamaya devam ettim moralimi yüksek tuttum. Tek sorunum sigarayı bırakamamak oldu. Bu süreçte gardasil aşılarımı da oldum hatta tek bir dozum kaldı. Yakma işleminden sonra tekrar siğillerim çıktı fakat aktif değildi imidara kremle geçtiler. Bu süreçte asla jilet ağda vs yapmadım. 23 yaşındayım doğru düzgün cinsel hayatım olmamışken böyle bir hastalıkta tek başına savaşmak gerçekten çok zor ama dikkat edildiği sürece ucunda ölüm yok ve geçmicek bir şey değil. Ki şu an çok yaygın bu hastalık. Lütfen korunun. Zor bir süreç biliyorum ama kadın vücudu çok güçlü ve bunu bir şekilde atlatacağız moralinizi yüksek tutun. Bugün cin1 lerim geçti ve benim üstümden kocaman bir yük kalktı. Umarım bu mutluluğu ihtiyacı olan herkes yaşar. Doktorum HPV yi de geçti gibi düşünebilirsin ama dikkat etmeye devam et 6 ay sonra kontrole gel 1 sene sonra da testini yapalım dedi. Cin1 leri 3,4 ay gibi kısa sürede geçirebildiğim için çok mutluyum. Kullandığım takviyelerin çok faydasını gördüm. Merak ettiğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz