- 22 Mayıs 2021
- 108
- 38
- Konu Sahibi muzluyulaf
Merhaba arkadaslar kendi hikayemi kisaca anlatayim 22 yasindayim oncelikle. İlk iliskimi yasadigim insandan maalesef hpv kaptim ustelik kaptigim kisi ustune ustluk kadin dogum doktoru… Onun cehaleti iliski konusunda dikkatsizligi yuzunden ugrasiyorum. Maalesef bundan 8 ay once sigillerim cikti. 6 7 taneyken benim tuy dokucu kremle kanatmamdan dolayi 40’a kadar cikti sayisi… Cok sukur birkac kere ilk ay yaktirdim ve 7 aydir yeni sigil olusumu yok temizim. Ne ciktiysa ilk ay cikti yani. Bana smear almadilar hpv testi o zaman yapmadilar. 5. Ay kontrolumdeki doktorum smear almak istedi ancak enfeksiyonum oldugu icin alamadi ilac tedavisi uygulandi iki kere ancak sarimsi yesilimsi akintim geçmedi haliyle ben cok korktum ve doktorum artik alalim enfeksiyonun gecmiyor en kotu yetersiz cikar tekrar aliriz diyerek smearimi aldi. Smear sonucum temiz sadece inflasmayona bagli reaktif hucresel degisiklikler cikti. Borik asit tedavisi basladik akintinin hpv ile alakali olmadigini soyluyor. Hpv testi yaptirayim mi diye sordum doktoruma hayir cevabini verdi ben gerek gorursem alirim dedi ama enfeksiyon varken alinan bir smear oldugu icin korkuyorum yanlis cikma payi varmis sivi bazli alinmisti sivi bazlilarda hata orani daha dusukmus ama burada birkac yorum gordum korktum acikcasi (negatif olup cin3) cikanlar. Doktorum istemedi ama vücudumda hala hpv var mi bilmiyorum varsa riskli tipler var mi onu hic bilmiyorum sizce tiplendirme yaptirmali miyim? Smear negatif cikinca ustune dusmuyorlar. Smeari temiz cikip cin2 cin3 cikan var mi aranizda?