Merhaba ben de tip 18 Cin 1'im. Mayıs ayında öğrendim hem 18 hem cin 1 olduğumu. Kolposkopi yapıldı. Şimdilik izlemedeyim yaşım 34. Cin 2 ve 3'e işlem yapılıyormuş. 3 ayda bir smear vericem bir de cin 2 olmaması için doktorum önümüzdeki ay bir ilaca başlayacak. Onun dışında öğrendiğim andan itibaren yaptıklarımı yazabilirim. Ahcc kullanıyorum, günde 2 kupa yeşil çay içiyorum. Imutor kompleks vitamin ve D vitamini alıyorum ve de çörek otu yağı alıyorum. Maalesef bende mantar da var. Evlenirken bu virüsün testi yapılmıyor ve erkekte saptanma oranı kadınlara göre oldukça düşük bir proftan dinlemiştim. Ama inanılmaz yaygınlaşmış. Hatta her canlı bir gün HPV'yi tadacak diyor çok ünlü bir prof dr. O derece yaygın. İnsanın elbette morali bozuluyor, kendine yakıştıramıyor, keşkeleri oluyor ama olan oldu kızlar, kaptık bu virüsü. Şanslıyız ki saptandı. Bir an önce takviyelerle atmaya bakacağız. Bu virüs kana karışmadığı için bölgesel bağışıklık çok önemli. Rabbim inşallah tüm HPV hastalarına şifasını verir.