- 29 Aralık 2017
- 1.270
- 320
- 40
-
- Konu Sahibi selinaagca
Anladım canım, gelmiş geçmiş olsunTeşekkür ederim canım.Kolposkopiyi istanbulda olmuştum özel bir hastanede Murat hocanın yanına sonuçlarımla gitmiştim görüş almak için kendi orada tekrar kolposkopi ile bakmak istedi ve leep uyguladı yaşımdan dolayı almasının doğru olacagını söyledi.Yaşım 38 sigarada kullanıyorum malesef
Ben devlette simir verdim önce onun sonucunun çıkma süresi baya uzundu bekleyemedim o süre içerisinde özelde gidip tekrar simir verdim özelde çıkan sonucum temizdi.Aradan bir ay geçti devletinki cıktı ascus.Yani özelin simirine güvenip önemsemeseydim belki kolposkiopide olmayacaktım bekleyecektim.hacettepenin hpv sonuçları hakkındada çok yorum var orda kafam karışık biraz.Senin sonuçların ne oldu sanki tekrar test vermiştin diye okudum yorumlarda yanlış hatırlamıyorsamAnladım canım, gelmiş geçmiş olsun
Peki kolposkopi öncesi ilk smear testin nasıl gelmişti acaba?
Smearlerin de yanlış çıkma olasılığı olduğu için, sana da ayrıca sormak istedim
Evet canım benim de smear sonucum bugün geldi, temiz olarak geldi ama korkuyorum bende bu yalancı negatifliklerden dolayı smear e güvenemiyorum, bende 40 yaşındayım, sigara kullanımım yok.Ben devlette simir verdim önce onun sonucunun çıkma süresi baya uzundu bekleyemedim o süre içerisinde özelde gidip tekrar simir verdim özelde çıkan sonucum temizdi.Aradan bir ay geçti devletinki cıktı ascus.Yani özelin simirine güvenip önemsemeseydim belki kolposkiopide olmayacaktım bekleyecektim.hacettepenin hpv sonuçları hakkındada çok yorum var orda kafam karışık biraz.Senin sonuçların ne oldu sanki tekrar test vermiştin diye okudum yorumlarda yanlış hatırlamıyorsam
Çok geçmiş olsun canım benim ama özelde veriyorsan simir birde devlette ver derim ben için rahat etsin en azından.Ben ilk öğrendiğimde hpv 16 simir temiz biyopsi temiz Gelmişti özel bir muayenehanede almıştı doktor.Aradan 6 ay geçti tekrar devlette simir özelde simir verdim özel yine temiz devlet ascus.Belkide önceki doktor temiz yerlerden parça almıştı o yüzden temiz çıkmıştı sonucum kolposkopi yapmadan biyopsi alınmıştı.Sen kolposkopide temiz çıkması güzel jinekolojik onkolog ise doktorun işi biliyordur.Kadın doğumcular pek anlamıyor gibi geliyor bana kolposkopimi kadın dogumcuya yaptırmıstım bişey görmedim temiz gelir demişti mesela ama cin1 geldi.Oysa Murat hoca baktığında direk lezyonları gördü.Bişey yoktur sende bence ama yinede devlette bir simir daha verirsen için rahat olur.Hpv ti de atarız umarım tamamen kurtuluruzEvet canım benim de smear sonucum bugün geldi, temiz olarak geldi ama korkuyorum bende bu yalancı negatifliklerden dolayı smear e güvenemiyorum, bende 40 yaşındayım, sigara kullanımım yok.
6 ay önce ki smear ( 2023 kasım ) ve kolposkopi ( 2023 aralık ) sonuçlarım da temiz gelmişti benim ama, ilerleme olur mu diye insan korkuyor, tip 53 bu arada.
Detaylı bilgilendirmen için çokk teşekkür ederim canımÇok geçmiş olsun canım benim ama özelde veriyorsan simir birde devlette ver derim ben için rahat etsin en azından.Ben ilk öğrendiğimde hpv 16 simir temiz biyopsi temiz Gelmişti özel bir muayenehanede almıştı doktor.Aradan 6 ay geçti tekrar devlette simir özelde simir verdim özel yine temiz devlet ascus.Belkide önceki doktor temiz yerlerden parça almıştı o yüzden temiz çıkmıştı sonucum kolposkopi yapmadan biyopsi alınmıştı.Sen kolposkopide temiz çıkması güzel jinekolojik onkolog ise doktorun işi biliyordur.Kadın doğumcular pek anlamıyor gibi geliyor bana kolposkopimi kadın dogumcuya yaptırmıstım bişey görmedim temiz gelir demişti mesela ama cin1 geldi.Oysa Murat hoca baktığında direk lezyonları gördü.Bişey yoktur sende bence ama yinede devlette bir simir daha verirsen için rahat olur.Hpv ti de atarız umarım tamamen kurtuluruz
Rica ederim canımm bazen cokmu fazla yazıyorum diyorumDetaylı bilgilendirmen için çokk teşekkür ederim canım
Evet tekrar bir smear daha vermeyi düşünüyorum bakalım.
İlk biyopsi kolposkopi olmadan nasıl alındı peki canım?
Rica ederim canımm bazen cokmu fazla yazıyorum diyorumMuayenehanede rahim ağzından bikaç parça aldı simir alır gibi kolposkopi cihazı görmedim.
Merhaba, benim de böyle bir sürecin başladı. Hiçbir şikayetim yokken gebelik için gittim. Smearde hücresel değişiklik çıkınca hpv testi ve kolposkopik biyopsi yapıldı. Hpv 16 ve cin1, cin 2 ve ecc ( rahim kanalı) bölgesinde cin 3 çıktı. Jinekolojik onkolojiye yönlendirdi gün bekliyorum. Dktor büyük ihtimalle leep değil konizasyon olur çünkü kanalda dediBenim doktorum bana gebelik düşünüyorum diye konizasyon yapmamıştı ama kolposkopi sonucunuza göre bunu uygun görmüş olabilir , benim 2 bölge cin1 bir bölge cin3 gelmişti leep önerdi 1cm kazıdı ve temizlendi. Sizin daha yoğun görünmüş olabilir gebeliğe engel olsa yapmazdı doktorunuz öyle düşünmeyin. En kötü rahim ağzına dikiş atıyorlar gebelik süresince yine çözülüyor
Aşıyı hemen olun derim.Merhaba, benim de böyle bir sürecin başladı. Hiçbir şikayetim yokken gebelik için gittim. Smearde hücresel değişiklik çıkınca hpv testi ve kolposkopik biyopsi yapıldı. Hpv 16 ve cin1, cin 2 ve ecc ( rahim kanalı) bölgesinde cin 3 çıktı. Jinekolojik onkolojiye yönlendirdi gün bekliyorum. Dktor büyük ihtimalle leep değil konizasyon olur çünkü kanalda dedigebelik düşündüğümj söyledim operasyon sonucunda gelen patolojiye göre bakılır dedi. Bunu kadın dogumcu söyledi. Asıl bilgiyi jinekoloji onkolojide mi veriyorlar sonrasında bir sorun yaşadınız veya asi yaptılar mi
Doktor da öyle söyledi . Jinekoloji onkoloji ile görüşüp olacağımAşıyı hemen olun derim.
Çok geçmiş olsun diliyorum size. Herhangi bir geliş var mı ? yeni gördüm mesajınızı. Bende sizinle aynı durumları yaşadım sürekli ağladım bagısıklıgı falan dusunmedım cunku o an ona adapte olamıyorsunuz çok normal. operasyon sonrası alınan patolojiye göre sonuc belirleniyor. Cerrahi sınır negatif gelirse cocuk sahibi olmanızda hiç bir engel olmaz. CİN3 henüz kanser değil kendinizi buna adapte etmeyin. Bende cok ağladım gunlerce operasyon sonrası sıkıntı ve stresten aylarca bagısıklıgım yukselmedı enfeksıyon oldum zona çıkardım o kadar stres yapmısım kı bunye bitmiş. En azından artık tespit edilmiş belki daha çok geç olabilirdi belki tam zamanıydı...Doktor da öyle söyledi . Jinekoloji onkoloji ile görüşüp olacağımçok gerginim. İfade bile edemiyorum. Sürekli ağlıyorum. Bağışıklığımi güçlendirmem gerekirken ne yemek yiyebiliyorum ne bişe. Sigara içiyordum zaten iyice artti engel olamıyorum. Çocuğum olmaz veya kanser çıkar diye günlerim mahvoldu. Bir an önce hepsi sonuçlansin istiyorum. Süreç çok uzadı
Belki de öyle bilmiyorum. Bugün operasyon olacağım umarım sonuçlar temiz çıkar tek temennim bu yöndeÇok geçmiş olsun diliyorum size. Herhangi bir geliş var mı ? yeni gördüm mesajınızı. Bende sizinle aynı durumları yaşadım sürekli ağladım bagısıklıgı falan dusunmedım cunku o an ona adapte olamıyorsunuz çok normal. operasyon sonrası alınan patolojiye göre sonuc belirleniyor. Cerrahi sınır negatif gelirse cocuk sahibi olmanızda hiç bir engel olmaz. CİN3 henüz kanser değil kendinizi buna adapte etmeyin. Bende cok ağladım gunlerce operasyon sonrası sıkıntı ve stresten aylarca bagısıklıgım yukselmedı enfeksıyon oldum zona çıkardım o kadar stres yapmısım kı bunye bitmiş. En azından artık tespit edilmiş belki daha çok geç olabilirdi belki tam zamanıydı...
çok geçmiş olsun diliyorum , lütfen haberdar edin olur mu..Belki de öyle bilmiyorum. Bugün operasyon olacağım umarım sonuçlar temiz çıkar tek temennim bu yönde
Çok teşekkür ederim operasyonu geçirdim doktorum da sağ olsun detaylı bir şekilde anlattı. Eşim ile birinci doz aşımızı da hemen yaptılar. Şimdi patoloji sonuçlarını bekliyoruz. İnşallah cerrahi sınırlar temiz gelir tek temennimiz bu yönde. Gebe kalmak istediğin için ona Uygun bir şekilde yaptığını iletti. 6 ay takip edilecek 6 ay gebelik yok dedi. Beklemedeyiz çok teşekkür ederimçok geçmiş olsun diliyorum , lütfen haberdar edin olur mu..