Sizinle aynı durumdayım. 30 yaşındayım , bebek düşündüğümüz için eşimle check up yaptırdık o sırada da ilk smear testimi verdim. CIN3 çıktı. Doktorum Hpv testini yapalım ama sonucu beklemeden Konizasyon yapalım dedi , dinlemedim. Başka 2 hastanede daha smear verdim sonuçları onların da aynı oldu. Hpv testi de Hpv 16 pozitif geldi , diğerleri negatif. Kolooskopi yapıldı incelendi , CIN2-3 sonuç aynı. Soguk Konizasyon yapıldı 2 ay önce sınırlar temiz geldi. Check up yaptırmam ve bugün arasında 5 ay var tam olarak. Bu 5 ayda vitamin kullandım. Bebek için hazırlanmaya devam ettim aynı zamanda bağışıklığımı güçlendirdim. D vit , kan ve demir ilacı , b12 ve diğer B vitaminleri C vitamini kullandım , polen propolis tükettim. Sağlıklı beslendim. Sigara içiyordum, 5 aydır elektronik sigaraya geçtim onu da çok az içiyorum. Gelecek ay itibariyle doktora smear vermeye gideceğim ve bebek için onayını isteyeceğim. Çünkü . Hpv’nin vücudumdan atılmasını beklemek istemiyorum. Daha fazla zaman geçsin istemiyorum. Doktorum konizasyondan sonra iyileşmeyi kontrol etmişti , 3 ay sonra da bebek için konuşuruz demişti. Şubat ayında tekrar vitaminleri ve hormonlarımı kontrol ettirip smear vereceğim. Ama muhtemelen Hpv hala vücudumda var olacak bu kadar kısa sürede gitmez. Sizce Hpv’nin vücudumdan tamamen atılmasını beklemeli miyim? Ve konizasyondan ne kadar süre sonra hamile kalabilirim? Hamile kalmamda problem yaratır mı ?