HPV Kısırlık ve Erken Gebelik Kayıplarına Sebep Oluyor

tostosi

Guru
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2010
922
577
323
İstanbul
Arkadaşlar, mayıs ayında Doç. Dr. Sinan Özkavukçunun yayınlamış olduğu yaklaşık bir saatlik açıklayıcı videoda Hpv’nin malesef erkeklerde sperm kalitesini ciddi oranda düşürdüğünü yapısını bozduğunu, embriyo oluşumu olsa dahi yüksek oranda erken dönemde düşüklere sebep olduğunun ortaya çıktığını belirtmiş. Çok şaşkınım ve de üzgünüm... Kendisi Ankara üniversitesi tıp fakültesinde bu alanda çalışmalar yapıyor.

Sebepsiz infertilite olarak açıklanamayan durumun altında bu durumu yaşıyor olabilirsiniz. Allah yardımcımız olsun.. bakalım daha nelere sebep olduğunu öğreneceğiz..

Bu konuda bir örnek de eşimle biziz sanırım. 2 yıla yakın bir zamandır bebek için çabalıyorduk bu süreçte 2 defa da tüp bebek denememiz oldu ve malesef bebeğim erken dönemde düştü ve doktora nedenini sorduğumuzda sebepsiz infertilite diyoruz biz buna evet bi sebebi var ama bulamıyoruz , tıpta su an için her seyin cevabı yok demişti. Çok üzülmüştük sonuçta sebebi bulunamayan şeyi nasıl tedavi edecektik... bu tedavi için gittiğimiz hastane ve doktor da bu alanda en cok tanınan doktorlardan biri yani. Eşimde aynen yukarıda yazıldığı gibi en basit tabiriyle sperm kalitesinde düşüş var ama nedeni bulunamıyor. Aslında hpv varlığını bildiğimizden beri hep bir acaba bu etkiliyor olabilir mi diye düşünsek de şimdi bizim için cevaba bir adım daha yakınlaştı. Umarım hpv atılımıyla beraber her şey de yoluna giriyordur.

İnşallah çıkmaz canım. Olduğunu düşündüren şey ne acaba?
Doktorum kolposkopi yaparken söyledi canım. Çok fazla lezyon var normal değil büyük ihtimalle hpv gelcek dedi. Bakalım daha neler çıkarsa. 24 yaşındayım hiç çocuğum yok. Doktor kolposkopi yaparken dediği ilk şey sen kaç tane çocuk doğurdun bunlar hiç normal değil senin yaşına göre dedi

Öncelikle çaresi var korkma canım Allahım dermansız dert vermesin bende de var hpv ztn neredeyse olmayan kadın çok az. Ben de smear temiz çıktı ama ben yine de baktırdım kolkoskopi ile doktor leep le yakcaz dedi inan yara seviyesini bilmiyorum biyopsi olmadan leep yapacak üniversite de doçent doktorum benim de çocugum yok ilk başlarda çok taktım şimdi diyorum insanlar nelerle uğraşıyor şükür çaresi basit

O leep nasıl bişey peki. Benim rahimde de yara var. Gerçekten zor benim için ilişki falan ızdırap gibi geliyor. Sonuçlar tam olarak bi çıksaydı

Çok gecmiş olsun kızlar, evet cok şükür ki çaresi var. Peki akıntı probleminiz var mı? Yani bende gecmeyen bir akıntı problemi var smear temiz geldiği için hiç kolposkopi yapılmadı ama acaba benim de mi rahim ağzımda bir sıkıntı var acaba diye düşündürüyor bu akıntı problemi.

Bende var akıntı. Genelde sarı renkte. Ama koku vs yok

Aynen bende de sarı ama kokusuz bir akıntı var ve çok fazla fitil antibiyotik kullanmama rağmen gecmedi. senden biyopsi için parça mı aldı canım doktor?
Bende sayısız antibiyotik ftiil kullandım geçmedi canım. Evet alındıı

Güzel haberlerini bekliyoruz inşallah canım benim. Bebek ne zamandır istiyorsunuz?
Kasım ayında bir yıl olacak kuzum amin inşallah. Sen kaç yaşındasın ne kadarlık evlisin ne kaadar zamandır istiyorsun ne çok sordum

Kasım ayında bir yıl olacak kuzum amin inşallah. Sen kaç yaşındasın ne kadarlık evlisin ne kaadar zamandır istiyorsun ne çok sordum
Olsun canım ne olacak birbirimize bi faydamız dokunur belki. 2 yıldır istiyoruz biz de. Ben 29 yasındayım eşim de 31 yasında. Sebepsiz infertilite dendi bize ama hpv sebebiyle olmadığını düşünüyorum. Bizim 2 kere de tüp bebek denememiz oldu. Biri hiç tutmadı biri de tuttu ama erken dönemde düştü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…